DERBYTIME: Voorbeschouwing Fortuna Sittard – VVV-Venlo

Morgen staat de tweede derby van het seizoen op het programma: Fortuna Sittard – VVV-Venlo. Nauwelijks bijgekomen van de klinkende zege tegen de Sjengen, vervolgen wij onze competitie in Sittard. VVV is erop gebrand een goed resultaat te laten zien tegen de Fortunezen. Dan doe je goede zaken op de ranglijst, win je je tweede derby in 8 dagen tijd én laat je zien dat je ook tegen de ‘kleintjes’ kunt presteren.

Afgelopen vrijdag won VVV dik verdiend van MVV, maar gemakkelijk ging het niet de eerste helft. De eerste helft leek VVV nogal tam en dat kan de ploeg nog wel eens parten gaan spelen. Het is dus belangrijk om meteen fel die duels in te gaan en druk te zetten, dan kan deze ploeg tot grote hoogte stijgen. De tweede helft van VVV was van een goed niveau, getuige ook de 3 doelpunten die in de tweede helft gescoord werden. Ook voor het publiek was het die tweede helft genieten, want 2 mooie goals werden op het netvlies gebrand; 1 van Seuntjens en de fabelachtige goal van Van Crooij.

VVV had de afgelopen maandag vrij en het was dus afwachten wat de concurrentie zou presteren. De resultaten waren gunstig te noemen, want VVV is na deze speelronde op de 4e plek te vinden. De concurrenten lieten punten liggen. (Go Ahead Eagles, FC Eindhoven, Sparta)

De venlonaren heeft een speelronde rust gehad en neemt het nu op tegen de volgende provinciegenoot. Maurice Steijn waakt voor onderschatting: “Dit wordt wederom geen makkie, want die bestaan niet voor ons. Fortuna Sittard is een ploeg die zeer wisselvallig is, maar dus wel even met 1-3 in Maastricht weet te winnen. Dan kun je wel wat. Maar we gaan uit van onze eigen kracht en willen daar ons eigen spel spelen. En natuurlijk voor de winst gaan. En het is een extra voordeel dat we de afgelopen dagen wat meer rust hebben gehad dan Fortuna, dat een pittige wedstrijd voor de kiezen kreeg”

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn beschikt over een volledig fitte selectie. Hierdoor zal de trainer wederom geen veranderingen toepassen in de basisopstelling van de Venlonaren. Maurice Steijn zegt het volgende over de opstelling; “Nog steeds geen schorsingen, nog geen blessures. Dat is allemaal mooi meegenomen, zeker in een roerige week als deze. De financiële perikelen en andere randzaken proberen we zo ver mogelijk uit te bannen en van de groep weg te houden. Maar ik merk aan de groep dat de focus op de wedstrijd tegen Fortuna ligt en dat iedereen de goede reeks van tegen Eindhoven en MVV wil voortzetten. Geen tegendoelpunten, veel kansen creëren en de wedstrijd winnen.

Dát is ons doel!’

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Vito van Crooij.

Fortuna Sittard
Dat Fortuna Sittard aan een teleurstellend seizoen bezig is, is nogal zacht uitgedrukt. De Fortunezen wisten tot nu toe 14 punten te behalen en bezetten daarmee de 17e plaats in het klassement. Alleen RKC Waalwijk en Almere City doen het slechter. Fortuna Sittard heeft door de slechte resultaten een achterstand van 14 punten op de Venlonaren. VVV heeft dus het dubbele aantal punten van Fortuna.
Opvallend genoeg won Fortuna Sittard wél van MVV in Maastricht afgelopen maandag, zij wonnen met 1-3. Een knap resultaat voor Fortuna en zo blijkt dat zij zich uitstekend kunnen opladen voor de derby wedstrijden.

Als je kijkt naar de laatste 10 wedstrijden gespeeld in Sittard tussen de twee provinciegenoten is de balans in het voordeel van VVV : 7 gewonnen, 1 gelijk en 2 werden er verloren.

De laatste overwinning van VVV in Sittard werd behaald in 2009, dus het is weer hoog tijd om een overwinning te boeken!

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistent-scheidsrechters: Kleinjan en Sanders
Vierde official: Teuben

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. FORZA VVV!

17 Responses

 1. kiekoputspelke

  Weer een lastige uitwedstrijd tegen één van de laagvliegers in de Jupiler League ! Helaas weten we uit ervaring dat VVV het juist dán lastig heeft…. Maar goed: er zijn voldoende positieve dingen in het spel dat de ploeg deze jaargang op de mat legt dus als ze hun normale niveau halen PLUS dit combineren met de juiste instelling en inzet, dan moét een overwinning te halen zijn.

  Jammer dat juist nú blijkt dat de tegenstander in gesprek is met onze assistent trainer Ben van Dael. Fortuna Sittard is goed geanalyseerd plus VVV heeft daar de zwakke punten benoemd en er waarschijnlijk een bepaald strijdplan voor gemaakt. Dit kan nu deels de prullenbak in, want meneer van Dael is hiervan op de hoogte….
  Anderszijds moet VVV van eigen kracht uitgaan en er morgen vol op klappen, zodat het verschil in kwaliteit tot uitdrukking komt in de score !!

  FORZA VVV

 2. Meuske

  Kunnen ze van Dael meteen achter laten in Zitterd, dat is dan dubbel feest op de terugweg. Makkelijk zal het niet worden maar ik ga er vanuit dat ze hun lesje wel geleerd hebben. Forza VVV os Clubke

 3. Louis van Gaal

  Man wat kan VVV goede zaken doen als ze tegen de komende 2 “laagvliegers” 6 punten halen… Hopelijk is dat besef nu ook eens bij de spelersgroep….

 4. kenfen

  De komende 2 wedstrijden winnen en je doet zo weer mee voor de titel Ik zou Hunte erin zetten v Crooi achter de spits samen met Opoku en Nijholt op de bank, was de zwakste schakel (behalve dat mooi schot op de lat) Met deze opstelling heb je meer dreiging, meer aansluiting vanaf het MV en kun je meer druk zetten

  1. Meuske

   Super tactiek Kenfen maar dat durft Steijn niet aan ben ik bang want ik vind het een goede trainer maar tactisch niet heel sterk. Hij hou vast aan zijn eeuwige basis en naar mijn mening wacht hij meestal te lang met omzetten of wisselen als het niet loopt.

 5. Boris

  #kiekoputspelke. Van Dael is toch nog geen trainer van Fortuna en zal dus totaal geen invloed op de wedstrijd hebben. #meuske Wat heeft Van Dael verkeerd gedaan, zodat het dubbel feest zou moeten worden? Gun deze man toch gewoon de kans om ergens hoofdtrainer te worden.

  1. Meuske

   Ben van Dael is een meeloper een ja knikker eerste klas en praat iedereen naar de mond vind alles prima om zijn eigen straatje schoon te houden en zijn baantje behouden blijft. Hoeveel trainers heeft deze man overleeft, dat is ongelooflijk met als hoogtepunt Ton beton Lokhoff en dat was voor mij de druppel. Laat hem in godsnaam vertrekken dan gaat bij mij de vlag uit. Dit is mijn mening in deze zaak.

   1. clubman

    Zozo Meuske, zo te horen ben jij de afgelopen seizoenen dagelijks met Van Dael opgetrokken want je weet blijkbaar precies hoe hij praat en wat hij doet. Had je zelf niks beters te doen in die periode of kon je zelf geen baantje behouden?

    Zeer waarschijnlijk zit Van Dael al zo lang op zijn plaats omdat hij zijn vak gewoon goed verstaat en prima werk heeft verricht voor VVV. Is die gedachte al eens bij je opgekomen of vind je het lekkerder voor je eigenwaarde om anderen af te zeiken?

 6. Goodie

  VVV doet hele goede zaken op de ranglijst en om de periode titel als ze de komende 3 wedstrijden voor de winterstop winnen.
  De stand in de 2e periode:
  1. Sparta 16 punten, 7 gespeeld
  2. Nac 15 punten 6 gespeeld
  3. Emmen 13 punten 6 gespeeld
  4. Dordrecht 13 punten 7 gespeeld
  5. VVV 12 punten 6 gespeeld

  Programma 2 periode:
  Sparta: Volendam en Dordecht
  Nac: Jong PSV, GAE, Almere
  Emmen: Mvv, Fortuna, VVV
  VVV: Fortuna, Achilles, Emmen

  VVV moet zorgen dat ze alle 3 de wedstrijden winnen, en hopen dat Sparta en Nac ergens punten laten liggen. Die 75.000 euro van een periodetitel zouden meer dan welkom zijn.

 7. marcel

  op naar een mooie pot voetbal. belangrijke wedstrijd zoals hierboven al benoemd mbt de totaal en periodestand. komende twee wedstrijden een goed resultaat neerzetten om zo met een goed gevoel naar Emmen uit te kunnen. Deze wedstrijd knallen, want vooral verdedigend heeft fortuna het dit seizoen vaak flink af laten weten.

 8. RuiverCity

  Steijn en zijn manschappen kunnen vrijdagavond laten zien dat ze willen knokken voor VVV. Dat ze trots zijn om het VVV shirt te dragen. Grote kans dat je dan geldschieters over de streep trekt om (weer) in VVV te investeren!

   1. Goodie

    Zullen er een aantal zijn, maar niet heel veel denk ik. Het is gelukkig geen verplichte buscombi

 9. Koelie

  Keurig. Na zo’n week hebben de spelers er niets van aangetrokken. Het spel was niet al te denderend volgens de radio, maar effectief en paar schitterende aanvallen. Boeiend. 5 goals, 3 punten. Hopelijk trekt de goeie reeks wat meer volk naar het stadion.

Leave a Reply