UPDATE: Dinsdag D-Day: Acute financiële problemen

UPDATE:

30/11 16.00

De gemeente gaat voor middernacht geen geld geven aan VVV om het tekort op de begroting te vullen. Dat zegt wethouder Stephan Satijn tegen Omroep Venlo.

De bestuurder laat weten volkomen verrast te zijn door het bericht dat VVV enkele tonnen nodig heeft. ‘Op 23 oktober heeft de heer Berden via uw omroep te kennen gegeven dat de acute problemen voorbij zouden zijn. Dus we werden verrast door het bericht’, aldus Satijn tegen Omroep Venlo.

Klik hier om het gehele bericht te lezen!
Bron: Omroep Venlo

———————————————————————————————————-

30/11 13.15

De coalitiepartners van de Venlose gemeenteraad zijn verrast door de acute vraag om hulp van VVV-Venlo. Dit meldt Omroep Venlo. PvdA houdt zich nogal op de vlakte, terwijl CDA en VenLokaal kritischer zijn op de aanvraag tot financiële steun. Zij zien niets in directe financiële steun aan VVV-Venlo.

Bron: Omroep Venlo

———————————————————————————————————-

30/11 12.00

De club heeft een tekort op de begroting van dit seizoen. Om dit op te lossen is VVV-Venlo op dit moment in gesprek met het bedrijfsleven en heeft daarnaast ook een beroep gedaan op de gemeente.

‘Wij kampen helaas met een tekort van enkele tonnen voor dit seizoen. Daar moet dekking voor komen anders kun je het seizoen niet helemaal uitspelen.” Zo vertelt directeur Marco Bogers.

Bij omroep Venlo legt Marco Bogers verder uit wat er exact aan de hand is.

Klik hier om de video van Omroep Venlo te bekijken.

——————————————————————————————————————-

VVV-Venlo heeft acute financiële problemen!

Aanstaande maandagavond moet er voldoende geld binnen zijn om te voorkomen dat er sancties volgen. Ondanks de saneringen en bezuinigingen binnen de club, hebben de Venlonaren alsnog grote financiële problemen. Deze zijn acuut en de club heeft de gemeente om hulp gevraagd.

De clubleiding heeft alle sponsoren een brief gestuurd waarin onder andere staat:
‘Er zijn voor aanstaande dinsdag 1 december financieringsmaatregelen nodig om sancties van de KNVB zoals een publieke waarschuwing, puntenaftrek en een geldboete te voorkomen’

De brief die namens VVV-Venlo is verstuurd naar de sponsoren.
Klik op de afbeeldingen om het te vergroten.

12314953_10207329263303673_34362357_o 12334183_10207329263183670_651871208_o

47 Responses

 1. RuiverCity

  Eens kijken hoe goed VVV in de regio ligt. Laten we hopen dat er geld over de balk komt. Dat Roda wordt al jaren geholpen door de gemeente en nu weer die miljonair. Moet in Venlo toch ook mogelijk zijn……

   1. marcel

    da’s al een oud rapport, aangezien er gesproken wordt van haarlem vorig jaar failliet. tot hoeveel is de steun inmiddels opgelopen. voor wat betreft het roda-verhaal. daar loopt een claim van de club op de gemeente van 1,1 of 1,3 miljoen (vraag me niet waarvoor), en die willen ze wegstrepen tegen de schulden die de club heeft.
    wellicht weet iemand waar die claim over gaat, en of dat een legitieme is of een bogus-claim om zo voor de zoveelste maal onder betaling van schulden uit te komen.

 2. marcel

  je snapt er toch geen ene reet van. Vorig jaar was dan een club als twente aan de beurt, al kwam die de puntenaftrek goed uit, aangezien ze geen europees voetbal wilden spelen ivm de financiele situatie. Maar clubs als roda en Nac draaien al jaren miljoenen verlies, heb daar nog nooit dit soort sancties gezien.

 3. Koelie

  Hoe kan dit nu weer. En hoe groot is de kans op puntenaftrek? Waarom krijgen ze sancties? Waarom wordt de begroting niet gehaald? Vragen vragen vragen. De informatievoorziening vanuit de club is als vanouds niet aanwezig. Dit zorgt alleen maar voor onrust. Natuurlijk hoeven we van de gemeente Venlo helemaal niets te verwachten.

 4. festina lente

  vreemd bericht. metvtrainer wordt onderhandelt over verlenging contract terwijl betaald voetbal in venlo aan zijden draadje hangt.ziitten er verborgen lijken in de kast die wij niet weten?.komen uitbrtalingen salarissen in gevaar?een eventuele verkoop van van crooy gaat dat naar investeerders?allemaal vragen?

  1. Er is de intentie uitgesproken om met elkaar te verlengen maar er is nog geen concreet voorstel neergelegd bij de trainer vanwege de financiële situatie. Hierdoor kan er ook nog niet onderhandelt worden. Dergelijke spelersfondsen zoals die in het verleden zijn geweest zijn volgens mij (weet ik niet 100% zeker) niet meer toegestaan hierdoor is er een investeringsfonds opgesteld om via omwegen nog iets te kunnen doen met investeringen rondom de selectie.

 5. pavisto67

  Hoe is het in vredesnaam mogelijk zeg. Je zit al een tijd in categorie 1, dus is het zaak hier zo snel mogelijk uit te geraken.
  Als je dit voorafgaand aan dit seizoen weet, dan bezuinig je toch nog een half miljoen extra? Dat het sportief dan minder gaat, het zij zo, maar dan redt je wel het voortbestaan van de club. Ik denk dat iedereen daar begrip voor zou hebben kunnen opbrengen.
  Nu breng je op deze manier de club in gevaar en kweek je ook geen sympathie bij sponsoren en de gemeente Venlo.
  wat mij betreft is dit wanbeleid van de bovenste plank. En zo lang de verantwoordelijken hier aan de macht blijven zie ik daar helaas geen verandering in komen. Tijd voor een frisse wind.

  1. Ik kan me haast niet voorstellen wat er nog bezuinigd kan worden. Er is al zoveel bezuinigd dat ze al op een houtje leven bij de club. Kantoorpersoneel zit echt op zijn minimum of je moet met vrijwilligers gaan werken, wat overigens al veelal gebeurt. Het enige waar je naar mijn mening kan gaan bezuinigen is je selectie waar immers al heel veel op is bezuinigd. Stadion kan niet op bezuinigd worden want daar valt niks meer aan te redden.

   1. pavisto67

    pffff wat een drama zeg. Ik denk eerlijk gezegd ook dat de selectie de enige kostenpost is waar nog op bezuinigd kan worden.
    Als ik jou reactie zo teruglees is mijn eerste reactie eigenlijk: Heeft deze club nog wel economisch bestaansrecht? Ik vrees van niet.

   2. Waar ze wel op kunnen bezuinigen maar dat is behoorlijk rigoureus. De jeugdopleiding en de maatschappelijke projecten. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

   3. pavisto67

    waarom niet? Zo veel geweldige spelers zijn er nu ook niet doorgebroken de afgelopen twintig jaar? Jeugdafdeling opdoeken en 1 goede scout aannemen, en elders talenten scouten is wat mij betreft ook een optie als je daar mee kunt bezuinigen. En alles leuk en aardig, maar een voetbalclub dient zich wat mij betreft vooral op voetbal te richten en niet op het maatschappelijke aspect. Zeker gezien het uitblijven van enige steun van de gemeente Venlo de afgelopen jaren.

   4. Koelie

    Dat is de Roda manier. Je moet niet je core business opleiden van spelers opdoeken dan heb je al helemaal geen bestaansrecht meer.
    Vito, Post, Nijholt verpatsen in de winterstop. Maar daar heb je structureel niks aan.

   5. Ooh Pavisto zeker weten als dit de enige oplossing is dan stem ik hier ook voor hoor. Ik denk dat dit waarschijnlijk op het moment het enige is waar nog gesaneerd kan gaan worden. De jeugdopleiding en maatschappelijke projecten. Leuk en aardig maar op dit moment misschien niet direct nodig.

    Op dit moment moet je alles eraan doen om in leven te blijven.

   6. marcel

    volgens mij worden deze maatschappelijke projecten juist gedaan om subsidiegelden binnen te krijgen. kan me welhaast niet voorstellen dat je dit doet als het je meer kost. als dat zo is, direkt stoppen met dat gedoe, maar volgens mij worden op deze manier juist ook weer wat centjes binnengeharkt.

 6. Koelie

  Als ik nu de brief lees dan is het dus vooral een pressiemiddel naar de gemeente Venlo om te komen tot een standpunt. En dan is het te hopen dat als de gemeente niet reageert of negatief reageert er een plan B ligt. Anders dus puntenaftrek. Dat is een zeer kwalijke zaak. Hoewel er zeker e.e.a op de gemeente is aan te rekenen (kijk hoe andere clubs afgelopen 10 jaar nieuwe stadions hebben kunnen bouwen, sommige zelfs 2 hercales) Hadden we dus nooit opoku, seuntjens en al die andere spelers moeten kopen. Dan maar langzaam doodbloeden.

 7. kenfen

  Het valt de gemeente aan te rekenen dat ze al zo lang VVV aan het lijntje houden In mijn optiek al meer dan 8 jaar Toezeggingen destijds voor een mooi nieuw stadion werden gedaan maar waren niet onderbouwd Ook nu wordt VVV niets wijzer. Als VVV naar de knoppen gaat komt venlo in een neerwaartse spiraal terecht maar dat realiseren ze zich niet. Deze gemeenteraad heeft geen hart voor VVV en dus ook niet voor Venlo. Ik verwacht daar niet veel van

  1. Koelie

   Helemaal mee eens Kenfen. Het is volgens mij al meer dan 15 jaar. We hadden een nieuwe Koel kunnen hebben in 2000 (op het trainingsveld achter O) dat is in 1999 al tegen gehouden door de gemeente, want in de plannen zat een bioscoop en dan mocht niet op de huidige locatie. In 2003 is toen als noodoplossing wel steun gegeven aan de verbouwing van De Koel, want de gemeente was eigenaar van De Koel en VVV huurder. De gemeente had het onderhoud laten versloffen en moest wel over de brug komen. Dit was toentertijd een tijdelijke oplossing voor max 10 jaar zodat er in die tijd gewerkt kun worden aan een structurele oplossing. Hoe dat is afgelopen kennen we allemaal.

 8. Koelie

  Ik werd net getipt op het bericht van Omroep Venlo op haar facebookpagina. Ik schrik van de reacties. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het draagvlak van VVV zo slecht is in Venlo. `Als ik voetbal wil zien ga ik wel naar de Arena of Monchengladbach` , als de meerderheid van de stad zo denkt dan kun je het wel schudden.

  1. Ik denk dat iedereen hiervan schrikt maar het is wel de realiteit! Dit is iets wat al langer speelt dan vandaag. Er zijn veel mensen die liever kiezen voor BMG. Maar het gaat niet alleen om het voetbal. Het gaat hier om de club en de cultuur van de stad te bewaken. En niet of er ergens anders beter gevoetbald wordt want dat is een feit.

   Dit is een probleem wat al langer bestaat en wat eigenlijk ook te maken heeft met het imago VVV-Venlo. Het is de laatste jaren behoorlijk slecht geweest en dat is niet 123 op te lossen. Volgens mij zijn er meer mensen uit de regio die naar VVV komen dan mensen die echt uit de stad Venlo komen en dat is jammer maar tegelijkertijd zeer gevaarlijk om als club draagvlak te behouden.

 9. kenfen

  Tja Koelie dat zijn mensen die je kunt missen als kiespijn. Ik denk dat zo’n feesboekpagina niets zegt. Als VVV kapot gaat heb je altijd mensen die daar dan van zullen genieten en dus het liefst VVV een trap nageven. De meeste VVV supporters zijn 40+ en die zitten sowieso niet op Facebook

 10. festina lente

  boogers spreek over enkele tonnen. moet toch optelossen zijn. zo niet dan is venlo blijkbaar betaald voetbal niet waardig. maar ik blijf hopen op een doorverkooppercentage van ahmed musa uit moskou. zal een oplossing kunnen zijn.

 11. poet

  enz.gemeente venlo geeft te veel geld aan cultuur ,denk aan grenswerk,limburgs museum festivals geflopte floriade ,de valse mikwe enz.deze linkse gemeenteraad wil vvv weg hebben indien ze dit lukt moeten de voetballiefhebbers daar feller op reageren..

 12. kenfen

  gedeeltelijk juist Poet denk ook bijv aan het terasje boven op de maaspoort (kosten 4millioen) maar zo links is onze gemeenteraad niet. Het lijkt me duidelijk dat degemeenteraad door het geaarzel, getreuzel en gaan voor populaire maatregelen weinig oog heeft gehad voor de belangen van VVV en dat VVV daar nu de rekening voor lijkt te krijgen

  1. Goodie

   En hoe stel je je dit voor? Ik woon in gemeente Nieuw-Bergen en zo ken ik er nog een aantal. Ik denk dat een flink aantal supporters af zal haken als ze naar Roermond gaan

 13. Goodie

  Want ik dan niet begrijp, hoe kan Seuntjens dan zijn gekocht? Begrijp me niet verkeerd, Seuntjens is een goede spits die perfect in ons systeem past, maar het is toch onverantwoord om in deze sitautie tranfersommen neerleggen?

  Wat kunnen we verder als supporters doen? Misschien een idee, misschien wel een heel slecht idee, maar kunnen we niet bij een thuiswedstrijd binnenkort zoveel mogelijk fans proberen te laten komen dmv van advertenties etc om de gemeente te laten zien dat er daadwerkelijk WEL veel mensen zijn die om VVV geven.

  Ik snap sowieso niet dat de gemeente ons niet steunt. Ga is naar Groningen en vraag aan de mensen daar wat ze over Venlo weten? 90% zeker dat ze 2 dingen opnoemen. 1 het ligt in Limburg, 2 de voetbalclub VVV Venlo.

 14. RuiverCity

  De gemeente Venlo heeft al naast de pot gepiest met het Outlet en Retail Park in Roermond. Daar balen ze nu nog van zeker weten. Als je bedenkt dat het Outlet het een na grootste evenement (na de Efteling) is qua bezoekersaantallen van Nederland. Venlo krijgt vooral landelijke bekendheid door VVV. Laten ze dit nu ook schieten???? Zou een SCHANDE zijn voor Noord-Limburg.

 15. Depor

  De gemeente is al jaren niet slim bezig, ook niet met VVV.
  Maar ik vind het ook geen slimme zet van VVV. Op deze manier je sponsoren en de gemeente onder druk zetten maakt ook geen goeie indruk.

  En met Seuntjens geef ik je helemaal gelijk. In deze situatie is dat onverantwoord!

  Ik benieuwd en ben bang dat dit wel eens verkeerd kan aflopen.

 16. Meuske

  Ben zeer verrast door deze berichtgeving en dacht een paar weken gelezen te hebben dat de acute financiële problemen opgelost waren dus waarom deze noodkreet nu komt snapt toch niemand. Begrijp me niet verkeerd want ik heb geen goed woord over voor de gemeente Venlo maar om ze nu zo onder druk te zetten voor een paar ton in zo’n kort tijdsbestek vind ik ook een beetje vreemd. Denk dat het nu tijd word voor Hay en zijn investeerders om te schuiven want ze hebben ook kunnen profiteren van de miljoenen van Honda Musa en Yoshida destijds. Heb Hay hoog in het vaandel staan en vind hem de redder van VVV toen we op de afgrond stonden maar daarna zijn ook veel verkeerde beslissingen genomen en daar zijn we nog steeds niet bovenop gekomen. Daarom vind ik hem nu ook verantwoordelijk voor dit acute probleem en vind dat hij hierin de club de helpende hand moet toesteken. Waar is het geld allemaal gebleven van de transfers net zoals het geld wat ze zogenaamd allemaal opzij aan het zetten waren vooor de nieuwe accommodatie? Het schort al jaren aan goede communicatie en daar is dit ook weer een heel goed voorbeeld van, geef in godsnaam eens openheid over bepaalde zaken. Forza VVV????

 17. festina lente

  stel dat vvv onverwacht promoveert je weet maar nooit dan is huldiging op het stadhuis ongepast. kunnen we nog beterr op parkeerplsats vvv doen dsn bij die ambtelijke top die alleen maar geld besteed aan dure cultuurobjecten voor onze fine fleur.

 18. Meuske

  Had het ook gelezen maar dat moet je toch ook niet willen zo’n constructies allemaal. Dat is hetzelfde als in Eindhoven, de grond onder je stadion verkopen aan de gemeente. Gemeenteraad zou wel de helpende hand mogen toesteken maar niet op zo’n manier want je moet wel op eigen benen kunnen staan naar mijn mening.

 19. De Koel

  VVV heeft gewoon veel te lang Nigeriaanse en Japanse ’talenten’ onder contract gehad, zelfs na de degradatie. Salarissen van minimaal 250K per jaar, dat is niet haalbaar voor een club als VVV. Met als gevolg dat de financiele reserves steeds verder zijn uitgehold. En inderdaad Meuske, waar zijn die miljoenen van de verkoop van Musa en Yoshida gebleven? Niet op de bankrekening van VVV in ieder geval. VVV heeft wel de (salaris)lasten gehad van deze spelers, maar niet de lusten. En dat is precies wat je krijgt als een voorzitter verschillende petten op heeft. Belangenverstrengeling in alle opzichten, waarbij het zeer de vraag is welk belang voorop staat.

 20. spits

  Het zou toch doodzonde zijn als we nu puntenaftrek krijgen.
  Met dit elftal worden we zo kampioen maar ja met minpunten gaat dat mis.
  Wat een beleid om de transferrechten weg te geven. Slechter kan niet. Van Crooy en Seuntjes worden elke week meer waard en we hebben er niks aan.
  Het roer moet om.

 21. YowVVV

  Gemeente Venlo wees trots op jezelf, de grootste verliezer zijn jullie zelf! VVV heeft jullie niet nodig, maar jullie VVV wel. Venlo raakt steeds verder achterop, het bedrijfsleven en haar supporters gaat VVV op termijn redden. Hou het Floriade terrein maar mooi bij, wat een succes, investeer verder maar tonnen in echte cultuur, de maaspoort, grenswerk enzovoort, VVV trekt maar 80.000 bezoekers per jaar. Wees trots op je centrum, tonnen in klinkers en beton, een boulevard tot en met, maar niet je van het. Succes-supporter Gemeente Venlo haak aan of blijf nu blijvend weg, VVV is genoeg in de wacht gezet en in de maling genomen. Wij zijn trots op VVV, maar echt niet meer op Venlo!

 22. Ievel Knievel

  Ik ben het met jullie allemaal eens dat de gemeente Venlo geld aan hele dicutabele zaken uit heeft gegeven………maar……de enige die ons als supporters keer op keer in de maling neemt is toch echt dhr. Berden zelf. Tegenstrijdige berichten volgen elkaar op, er wordt aantoonbaar gelogen over meerdere zaken, geld verdwijnt. En wat is de rol van dhr. Bogers hierin eigenlijk? Een directeur die zo slecht op de tent past had toch al lang weg moeten zijn? En de penningmeester? De boekhouders? Hoe kan je zo een bedrijf runnen. Hoe kan je willens en wetens een seizoen ingaan door meer geld iut te geven dan je binnen krijgt, al meerdere seizoenen op rij. Vanwaar dan toch weer aankopen en salariskosten. Had er niet 1 of 2 spelers minder aangertokken kunnen worden? De reservebank wat meer aanvullen met jeugdspelers? Ok, dan had je een paar plekken lager gestaan op de ranglijst, maar promoveren was en is toch geen doel dit jaar. Hoezo horen wij nu pas van een spelersinvestringsgebeuren. Toch niet iets al la FC Twente hoop ik. Al was Berden altijd al fan van Munsterman, nog zo’n boef trouwens.

  Hoezo zeg je eind oktober dat je het fincnieel voor elkaar hebt voor diet seizoen en blijt de zaak een maand later compleet tegenovergesteld te zijn. Hoezo ga je twee dagen voorsat je naar Zeist moet aan de bel trekken. Hoezo moet je gisteren van de gemeente tonnen hebben, of garantstellingen daarvoor, en blijkt dat vandaag op dinsdag niet meer nodig te zijn? Dan zou jij je, als je de gemeente Venlo was, toch ook gepiepeld voelen. Het gevolg is dat de gemeente nu VVV helemaal niet meer seieus neemt en dat is, ondanks rare financiële missers van de gemeente Venlo, toch echt de schuld van VVV en Berden. Er worden spelletjes gespeeld, er wordt politiek bedreven, er worden bewust mensen tegen elkaar opgezet en uitgespeeld om zo je zin te krijgen meneer Berden. Waarom niet gewoon open en eerlijk zijn. Brengt je verder.

  Berden heeft VVV inderdaadf gered, welliswaar is hij toen door de gemeente Venlo naar voren geschoven als, in eerste instantie, voorzittter van de stadioncommissie, die steun in het berdijfsleven moest zoeken voor de stadionrenovatie en daarna heeft hij zich, omdat hij door die commissie verzekerd was van steun, kandidaat gesteld als voorzitter. Maar…….Berden heeft toch ook wel veel slechte zaakjes op zijn geweten, arbeidsconflicten, meer dan goed zijn voor een club, raar supportersbeleid, vriendjes aanstellen in bestuur en niet de beste mensen. Dochter als perschef was de grootste grap natuurlijk. En nu al jaren op rij financieel wanbeleid. Vooral de “aanschaf” van de Nigerianen. Met welke dubieuze partijen is er toen eigenlijk zaken gedaan? Willen die nu hun geld terug zien? En….hadden we met goedkope juupspelers niet dezelfde resultaten behaald als met deze Nigerianen? Hadden we dan ook niet nacompetitie gespeeld en waren we dan ook niet gedegradeerd? En kloppen de geruchten dat Berden verdiendn heeft aan Honda en wellicht ook Yoshida? Is dat geld terug in de club gegaan. Waar zijn die miljoenen die tot 2 jaar geleden op zij gezet werden voor het nieuwe stadion. Erwerd gesproken over 1,5 miljoen per jaar?

  Waar die steun voor een Berden vandaan blijft komen snap ik oprecht niet. Maar dat geld ook voor Karel Aalbers, Dick Scheringa en Joop Munsterman. Allemaal dubieuze zakenmannetjes en Bedren past wat mij betreft prima in dat rijtje. Loze beloftes doen, daarmee supporters voor de gek houden die supporters zelfs aan je binden, stelselmatig anderen de schuld geven van je eigen fouten. Wat mij betreft lijden deze heren aan een psychische stoornis. en wij, wij de supporters, zijn daarvan de dupe. Grootheidswaan is altijd een slecht iets. Wij zijn VVV, een bescheiden club met een mooie historie en daar ligt onze kracht en onze toekomst. Een leuke gezellige club zijn waar iedereen zich thuis voelt. Resultaaat moet er min of meer ook zijn, maar we moeten ons niet te veel verbeelden. Wij zijn vooral een top jupilerleague club en incindenteel promoveren we. Van die seizoenen in de ere moeten we een feestje maken, of we nu degraderen of niet. Deze hele maande VI92 challenge gevolgd en daar hele mooie clubs gezien op de lagere niveaus. VVV kan zich daar beter aan spiegelen dan aan bijv. een FC Twente. Begin bij jezelf. VVV kent een mooie geschiedenis!

Leave a Reply