Dit VVV verdient een volle Koel!

De Koel, Wedstrijd na wedstrijd blijven we gaan. Je staat er eigenlijk nooit bij stil, maar nu besef ik wat het meest belangrijkste is in mijn leven: VVV.

Talloze momenten van lief en leed heb ik gedeeld in dit stadion, maar niemand neemt mij dit af. De mooie momenten staan op mijn netvlies gebrand.  Er is niets spannenders om te zien dan die perfecte volley van Honda; en vertel mij niet dat je nog nooit gedroomd hebt van dat onberispelijke schot van Yoshida tegen PSV en dat moment dat heel de Koel zijn adem inhoudt voor de goal valt. Je gaat mij niet vertellen dat voetbal niet die gemeenschappelijk taal is, die iedereen spreekt in de Koel. De hele wereld stopt voor 90 minuten wanneer ons ‘VVV’ke’ weer speelt in ons prachtige stadion. Iedereen wilt getuige zijn van dat speciale moment, wanneer ‘The Good Old’ speelt.

Jullie kunnen zeggen dat we fout zitten. Jullie kunnnen zeggen dat VVV niks bereikt heeft, dat we Eerste divisie spelen en dat het maar een spelletje is. Maar dit gaat om veel meer. Het gaat om onze helden in het geel-zwart, het gaat om onze stad Venlo. Wij behoren allemaal tot de stam der stammen: VVV-Venlo. Wij zijn loyaal en vol overgave. Het voetbal van VVV: het is onze strijd en ons geloof. Onze toewijding en passie: dit is onze religie.

Het wordt steeds voller in de Koel, VVV speelt goed en doet dat met jeugd en ervaring. Lokaal groeit de aanhang weer voor ons VVV. Dit VVV verdient een volle Koel. Stap die fiets op, pak de auto of klim d’n Berg op! Loop de heuvel omlaag, die catacombe in. Loop die trap omlaag, voel de sfeer. Je komt in de Oase terecht die VVV heet.

Nu, voel de koorts van het publiek, zenuwachig voor de wedstrijd. Maar als we zo spelen, volle support voor onze jongens. De jongens betreden het veld:  hoor het gebrul van de trouwe supporters. Kippenvel. Supporters en spelers verenigd.

Dit is ons moment!

31 Responses

  1. Heel erg fijn om te horen dat we mensen kunnen raken. Daar doen we het voor! We hopen hiermee mensen over de streep te trekken om naar ons VVVke te laten komen. Samen staan we sterker en wordt het nog leuker in de Koel.

 1. GoodoldVenlo

  Jaren lang een seizoenskaart gehad maar precies om de reden dat er geen beleving meer was in de koel en op het veld heb ik hem opgegeven. Als de vechtlust definitief terug komt zal ik ook weer een seizoenskaart halen. Kippenvel bij het lezen inderdaad!

 2. Ben

  Mooi verhaal en wel bijna zeker dat in de loop van het seizoen de toeschouwersaantalken flink zullen stijgen, maar ik vraag me af hie krijgen we meer echte VVV fans? VVV als club moet zich dat zeker afvragen, want alleen daar kan de club echt groeien. Kijk naar Heerenveen, Heracles, etc., clubs in steden en directe omgeving kleiner dan Venlo, die elke twee weken grote aantallen toeschouwers trekken. FORZA VVV!

 3. Meuske

  Ben er ook van overtuigd dat de Koel weer vol komt en dat er meer mensen een VVV hart hebben dan wij denken. Denk ook dat er in iedere Venlonaar een VVV supporter schuil gaat al is het bewust of onbewust. Als er succes is komen de mensen vanzelf weer en dan zit de Koel weer vol met supporters of succes supporters want die zijn er ook veel in de gemeente helaas. Ben blij dat er ook weer positief gepraat word in de regio over os VVVke. Forza VVV en de toekomst

 4. marcel

  mooi stukje. voor mezelf mis ik nog een kippenvel momentje, waarna ik gelijk verkocht was. de eerste wedstrijd (natuurlijk een avondwedstrijd), vanuit het donker dat felverlichte stadion binnenkomen. de toenmalige K-side, die flink tekeer ging (can you hear the K-side sing……..), pffff wat een indruk maakte dat destijds op me

 5. supportertje

  We kunnen met zijn allen de handschoen oppakken. Neem bekenden en vrienden mee, of de buurtjes. Maak zo veel mogelijk mensen weer warm voor VVV. Praat over VVV, daag mensen uit om eens te komen kijken hoe ons VVVke het weer doet, met goed voetbal. Daar ligt onze kans als supporter van VVV.

 6. Ben

  Vrijdag tegen NAC. Ik ben er niet gerust op. Wij hebben de betere selectie, eigenlijk hebben we de wedstrijd al gewonnen voordat deze is begonnen. Maar, de spanning aan onze kant, vooraf aan deze westrijd, is hoog. Misschien wel te hoog.
  Laten we ze hartstochtelijk toejuichen, aanmoedigen vanaf het begin van de wedstrijd. De jongens hebben ons nodig. Met zijn allen naar de Koel. FORZA VVV!

 7. kiekoputspelke

  Prachtig geschreven artikel en daarmee raak je in elk geval bij mij de juiste snaar !!
  Ben bang dat morgenavond de teller blijft steken onder de 5000 toeschouwers, maar hopelijk zit ik ernaast ??
  Dit VVV verdient namelijk wel degelijk een keer een VOL stadion….
  Helaas is deze k.. competitie dusdanig opgesteld dat je als nr. 2 “alleen nog maar” voor de play offs speelt en dat is toch minder aantrekkelijk voor mensen. Die wachten op die play offs en komen DAN naar De Koel !!

 8. roermond

  Prachtig verwoord, kippenvel…Kom op mensen, laat je verrassen en kom morgen naar de wedstrijd.Er is ECHT iets veranderd dit jaar t.o.v. de vorige 2 a 3 seizoenen. In dit elftal zit vechtlust, passie, kwaliteit en niet te vergeten kameraadschap…heel belangrijk, wil je presteren…Come on Venlo…forza VVV… vreet ze op…

 9. Meuske

  We hebben nu al zo vaak een oproep gedaan aan het Venloos volk maar op 1 of andere manier lopen ze niet meer warm voor een avondje nostalgische Koel. Zoooo jammer want zoals gezegd er is weer beleving bij ONZE club!!! Venlo laat je horen en zien zodat de gemeente ook weer het maatschappelijke belang ziet van VVV in de regio. Forza VVV en de toekomst

 10. brise continu

  kiekoptspelke heeft denk ik gelijk…t boeit niet echt of je nu 2e 3e4e of 5e wordt…de NC zal gaan leven of evt nog extra toeschouwers als er nog spanning komt voor een kampioenschap maar dat lijkt praktisch uitgesloten…
  Forza Brise!
  …pssst…zo ff sprietse!!

  1. marcel

   mooi affiche, maar helaas waar, eigenlijk om des keizers baard. als (en ja dat is achteraf) vvv de wedstrijden alleen na de winterstop al van de kleintjes gewonnen had (psv en oss), had je gewoon van sparta mogen verliezen, en was nog alles mogelijk geweest. dan was dit DE wedstrijd geweest voor aanhaken of afhaken. Desondanks morgen hopen op een mooie pot en zoveel mogelijk mensen.

 11. kiekoputspelke

  Tsja…in welke ander land en in welke andere competitie degradeert maar 1 club uit de hoogste klasse en speelt de nummer 2 in de divisie eronder dus voor hetzelfde als de rest…een plek in de play offs ?? NERGENS en dan zie je dus ook dat “losse supporters” geen interesse hebben om te gaan kijken. Tenminste niet met de aantallen om een stadion vol te krijgen en dat is doodzonde !!

 12. Ben

  Totaal niet eens met jullie. VVV krijgt zo weinig publiek omdat de club te maken heeft met een bijzonder slecht imago. De club heeft natuurlijk de laatste 2/3 jaren te maken gehad met een neerwaartse spiraal, geen twijfel. Grootste probleem is het slechte imago. Het bestuur geeft de indruk dat het hun speeltje is. Er wordt niets naar buiten gecommuniceerd, alles is vooral geheim. FORZA VVV! Club van het volk!

  1. mats

   Bem, dat is flauw om te zeggen. Het ligt niet aan de jongens van Venlonardn. Die doen er m.i. alles aan om de club positief te supporyen en in beeld te brengen.

   Ik ben het wel eens met je analyse dat VVV een heel slecht imsgo heeft. Dat is enkel de schuld van Brrden en zijn wanstaltige beleid. Die man moet weg en er moet weer beleid komen dat naast gericht op het verdienen van geld ook oog heeft voor de ‘warme’ kant van het bestaansrecht van een voetbalclub; de supporters. Die zijn jarenlang genegeerd en getracteerd op afbraakvoetbal. Berden ziet VVV teveel als een bedrijf….en de gemiddelde VVV liefhebber vind het momenteel gewoon een kutbedrijf zonder hart!! Jarenlang trouwe seizoenkaarthoudets zijn afgehaskt…en terecht! Wie wil er kijken naar zo eel wanbeleid.

   Nu gaat het weer goed. Ik denk dat we daar vooral Maurice Stein dankbasr voor moeten zijn én de jongens van Venlonaren die met deze site het echte vuur voor VVV brandend weten te houden!!!

   1. clubman

    Wat een bullshit Mats! Ik mag hopen dat jij jezelf geen “VVV-supporter” noemt want daarvan ben je nog niet één letter waardig.

   2. Ben

    Ik zie geen enkele relatie tussen het slechte imago van de club en het forum venlonaren.net. FORZA VVV!

  1. jason

   Kwats. Of je nu in een nieuw stadion of in de koel zit die stoel zit hetzelfde. En de koel zat in de eredivisie (nog niet zo lang geleden) ook vol.

   Lang leve De Koel

  2. mats

   Onzin onzin onzin!!! Mij maakt het geen drol uit, dat hele fokking stadion. Het gaat om het anti-supporters beleid én het gebrek aan voetbalvisie dat jatenlang tenenktommend voetbal heeft opgeleverd. Als VVV zo blijft spelen als nu zit het bij de NC gewoon bomvol!

 13. Ben

  Ja, natuurlijk is dat vreselijk slechte imago ook mede de oorzaak dat wij nog niet beschikken over (kant en klare plannen) bouw nieuw stadion, of gerenoveerde Koel, aangepast aan vandaag de dag minimum eisen voor een voetbalstadion.
  Stel een imago verbeterungscommissie in met eerste opdracht imago verbetering bij overheden, lokaal en provinciaal, enmet gras(zaad) producenten, zodat we zonder hoge kosten van dat vreselijke ku(ns)tgras afkomen. Grote schande!
  FORZA VVV! Jagen op Sparta is begonnen!

Leave a Reply