Doelpuntloos gelijkspel in Dordrecht

VVV heeft een punt overgehouden aan de teleurstellende wedstrijd in Dordrecht. Aan de Krommedijk werd er gelijkgespeeld tegen de Schapenkoppen en dat gebeurde in een doelpuntloze remise.

De wedstrijd begon zeer behoudend en allebei de ploegen lieten zich absoluut niet van hun beste kant zien. Sportief gezien was het eerste kwartier niet voor de liefhebber weggelegd. De eerste 5 minuten maakten zowel VVV als Dordrecht veel fouten aan de bal. Daarnaast was er weinig diepgang te bespeuren aan de kant van de Venlonaren en zij stonden – buiten het begin – zeer defensief opgesteld. De geel-zwarten lieten de Schapenkoppen komen en het spel maken. Pas na 15 minuten kon men het eerste offensieve wapenfeit van VVV aantekenen in de persoon van Resida, maar succes was nog ver te zoeken.

Het was een intensieve eerste helft waar om iedere centimeter gevochten werd en met de strijdlust zat het in principe wel goed. VVV kwam erg goed weg na een schot van Gravenberch op de binnenkant van de paal. De eerste helft leek VVV er een catenaccio-achtig voetbal op na te houden en als ware Italianen een verdedigende mentaliteit te hanteren. Maar in de slotfase van de eerste helft begon het offensief van VVV goed met enkele grote kansen voor Resida en Hunte, maar helaas kon niet geprofiteerd worden van deze situaties.

Ook de tweede helft begon aanvankelijk met dezelfde verhoudingen als voor de theepauze: Dordt viel aan en VVV verdedigde. Vooralsnog hield de Venlose bastion stand tegen de aanvallen van republiek Dordrecht. In de rust had een wissel plaatsgevonden in de defensie. Moreno Rutten had vermoedelijk nog last van een dordrechtse charge en bleef achter in het kleedlokaal. Huurling Haagen kwam daardoor in het veld en dat hield in dat Buwalda nu als rechtsback ging spelen. Haagen vormde nu het centrum samen met Promes.

Na een dikke 10 minuten begon VVV minder behoudend te spelen en offensiever te denken. Dit had tot gevolg dat er gaten ontstonden en er meer kansen waren aan beide zijden. Dordrecht had licht de overhand, maar konden niet doordrukken waardoor VVV in de race bleef.

Trainer Steijn bracht met nog een kwartier te gaan Vito van Crooij in, met de hoop een doorbraak te forceren. Maar hij kon geen potten breken, net zoals VVV niet heel veel meer wist te presteren. Er waren wel wat kansjes voor Hunte en een grote kans voor Nijholt, maar geen van hen wist het doel te treffen. Dit zelfde gold voor de gastheren uit Dordrecht.

VVV mag aan de ene kant blij zijn met het punt aangezien de ploeg uit Dordrecht meer aanspraak maakte op de overwinning, maar aan de andere kant was het ook een verdiend punt voor de Venlonaren. De trainer zei na afloop van de wedstrijd: ” Het was geen goede pot voetbal, maar een tactische wedstrijd. Een schaakspel.” 

De clubs waren aan elkaar gewaagd en een gelijkspel is niet gek na deze wedstrijd. We hebben niet het aanvallende VVV van de afgelopen tijd gezien, maar we zagen vandaag wel dat VVV compact kan verdedigen. De defensie is solide en betrouwbaar, verdedigen kunnen we dus ook behoorlijk goed.
VVV behoudt zo haar ongeslagen status in uitwedstrijden dit seizoen en kan weer een punt bij het totaal bijschrijven. We staan op dit moment op een gedeelde 5e plaats en we kunnen de komende weken verder gaan klimmen. Met die gedachte kijken we vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport! Maar eerst volgt nog de bekerwedstrijd tegen AZ in Alkmaar.

Statistieken
Scoreverloop: –

Gele kaarten: (FC Dordrecht); Resida (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):
Toeschouwers: 2300
Scheidsrechter: Mansveld

Opstelling FC Dordrecht:
Te Loeke, Van Warmeskerken, De Greef, Steenvoorden, Aktaou, Fortes, Lumu, Gravenberch, Janga (71. Arias), Chacon en Daniels

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten (46. Haagen), Promes, Buwalda, Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Hunte, Seuntjens en Resida (75. Van Crooij)

22 Responses

 1. RuiverCity

  Een punt tegen een fysiek sterk Dordrecht is zeker niet slecht. VVV heeft onnodige punten laten liggen tegen Almere en Oss. Kijk eens waar die ploegen staan. Hopelijk kunnen ze dit seizoen wel de punten pakken tegen de ‘mindere’ ploegen, dan kan vanavond als een winstpunt worden beschouwd.

  1. Sanderkuh

   Je slaat de spijker op zijn kop….ze staan laatste en enerlaatste…de punten die je tegen deze clubs laat liggen bepalen straks waar je aan het einde van de rit staat op de ranglijst….

 2. Meuske

  Waarom niet Donkers inbrengen i.p.v schuiven met het centrum dat vind ik wel vreemd. Blij met het punt al was een 3 punter echt goed geweest voor de ranglijst. Forza VVV

  1. De reden hiervoor denk ik ten minste is dat Haagen het gewoon erg goed doet op de trainingen. Ook de minuten die hij maakte tijdens de oefenwedstrijd en tegen GAE deed hij het gewoon prima en dat wordt beloond met speelminuten. Hij is een jongen voor de toekomst en wordt rustig gebracht. Daarnaast denk ik dat Donkers tekort komt voor de rechtsback positie. Hij mag nauwelijks invallen en als hij dat doet, speelt hij op de aanvallende posities. Buwalda heeft vorig seizoen tegen NEC ook op rechts gespeeld en deed het daar ook behoorlijk goed, dus 1+1=3. Verder een matige wedstrijd (schaakspel) waar VVV wederom in de slotfase van de wedstrijd had kunnen en moeten toeslaan. Maar Nijholt was iets te enthousiast met het afwerken. Eerste helft een grote kans van de lijn gehaald, Resida deed echt alles goed maar de verdediger was net op tijd. Jammer maar al met al tevreden met een puntje in Dordt. Zo rustig doorbouwen en je eindigt makkelijk bij de eerste 5.

 3. marcel

  moeilijke wedstrijd voor VVV. dordrecht zet in grote delen van de wedstrijd enorm veel druk op de speler die in balbezit komt. VVV had hier veel moeite mee om zich daar onderuit te voetballen. voorheen gingen we na dit soort wedstrijden zonder punten terug naar Venlo. nu halen we daar een solide 0-0. weinig weggeven, en zelf een paar kansjes gehad. met een beetje pech verlies je hem, met wat mazzel win je. over het geheel genomen, tevreden met het punt.

 4. Ben

  Jammer dat we niet hebben gewonnen, de kansen waren er duidelijk, resida en nijholt, maar ook dordrecht had enkele kansen. Dordrecht uit gelijk is echter prima uitslag. Op naar de volgende wedstrijd, alleen jammer dat we deze dan wel moeten winnen, willen wed de aansluiting niet verliezen. FORZA VVV!

  1. Ben

   Vergeet het maar, bij de beker hebben we niks te zoeken/winnen. Ik zou 2e keus sturen en de selectie rust geven en zich laten concentreren op de volgende wedstrijd tegen Helmond. Zal al moeilijk genoeg worden, die geven ons niks cadeau. Deze wedstrijd is moeten winnen!
   En, laten we wel wezen, hoe content we ook mogen zijn over inzet en getoonde spel, als we op dit 2 puntjes meer zouden hebben behaald dan zouden we slechts een plaatsje stijgen op de ranglijst, maar 2 puntjes minder? Juist ja, plek 13. Desalniettemin, FORZA VVV!

   1. Sanderkuh

    En 5 (3 tegen Oss en 2 bij Almere City) punten meer dan….juist ja, tweede….

   2. Rutten doet waarschijnlijk niet mee vanwege een knieblessure. En ook is het onzeker of Danny Post meedoet. De aanvoerder en zijn vriendin verwachten namelijk een kindje.

   3. Dat klopt! Steijn zei dat hij het goed deed maar nog moest aanhaken aan het niveau. Ik vond hem prima op de trainingen. Lekker gretig, hard werkend maar we zien wel wat het gaat opleveren. Denk dat Donkers de voorkeur heeft

 5. kenfen

  En nog 2 meer tegen Volendam en Volendam da 2 minder tja dan staan we eerste dit heeft geen zin we moeten de bekerwedstrijd zien als een prima gelegenheid om te lijken waar we echt.staan dus vol erop en spelen voor wat we waard zijn.AZ zal deze korte route naar europees voetbal niet door VVV willen laten verstoren. Dus een prima testcase

  1. Ben

   Ik ben het met je eens, bovendien, het geldt dus voor ons: einde seizoen promotie en wie weet, bekerwinst en dus Europees voetbal. Als je geen dromen hebt, dan heb je ook geen leven. FORZA VVV!

 6. kiekoputspelke

  Deze 0-0 is uiteindelijk een prima resultaat naar mijn bescheiden mening….tuurlijk waren er kansen om te scoren maar datzelfde geldt voor Dordrecht. Wat ik positief aan deze wedstrijd vond is dat VVV tegen een fysiek sterke ploeg niet door de ondergrens zakte en er zelfs goed partij tegen bood op dat vlak !! VVV zal de meeste wedstrijden domineren maar heeft nu ook bewezen dat ze er in de wedstrijden dat iets anders gevraagd wordt kunnen staan als team !! Positieve ontwikkelingen dus….

  Overigens vind ik het opvallend dat Gianluca Nijholt (de speler met de beste traptechniek binnen de selectie ?) zo vaak onbesuisd en huizenhoog over schiet als hij in kansrijke positie komt. Die momenten hebben we dit seizoen vaak genoeg gezien helaas….

  Scorebordjournalistiek zoals hierboven beschreven is leuk, maar totaal zinloos. Feiten tellen en in mijn ogen gaat dit VVV steeds beter en aantrekkelijker voetballen en het lijkt erop dat dit ook nog de nodige punten op gaat leveren. Laten we eerlijk zijn: daar zaten we tóch allemaal op te wachten na een aantal teleurstellende seizoenen ??

  Op naar AZ waar VVV gewoon moet gaan aanvallen….laat maar zien wat je waard bent en maak het de Alkmaarders lastig.

 7. Godfried

  Het gaat toch super met VVV. Net gespeeld tegen Volendam, Sparta, GAE en Dordrecht én niet verloren! Op die manier ga je gewoon meedoen aan de play-offs aan het eind van het seizoen. En wanneer je dan tegen Cambuur of Excelsior moet kan er van alles gebeuren!

 8. Ben

  We mogen zeker zeer tevreden zijn met de behaalde wedstrijdpunten tot nu toe en nog meer over het vertoonde spel en de inzet, hartverwarmend! We doen eigenlijk “stiekem” want behalve ons VVV supporters valt het niemand op. Het is wel zaak dat we de wedstrijd thuis tegen Helmond moeten winnen, ja dat is een must om bij te blijven en ik ben benieuwd hoe onze club, onze spelers daar mee omgaan? FORZA VVV!

 9. Meuske

  Denk dat VVV gewoon moet knaller tegen AZ en dan zien we het wel, we hebben niets te verliezen vanuit de underdog positie. Wel even opletten voor blessures natuurlijk, hoe het precies met het krijgen van een kaart zit weet ik niet. Schorsingen kunnen we niet gebruiken. Forza VVV en op naar die kaasboeren

Leave a Reply