VVV-Venlo

Dominant VVV-Venlo wint met 2-0 van ADO Den Haag

Na de overwinning op NAC moesten we maar liefst 28 dagen lang wachten. We kregen er een nieuwe parkeerplaats en verbeterde Z tribune voor terug. Net als een ouderwets lekker zondag middagje voetbal in de Koel om 14:30, zoals het moet. De Venlonaren speelden met Joosten in plaats van Jay Roy Grot, voor rest speelden dezelfde namen als altijd.

Scheidsrechter Erwin Blank, wie kent hem niet, mocht fluiten voor het begin van de wedstrijd om 14:30. Enkele seconden later mocht hij nog een keer fluiten. Ditmaal voor een strafschop! Nog geen halve minuut onderweg en de bal lag al op de stip! Het was Peniel Mlapa die werd weggestuurd door Ralf Seuntjes en hij werd neergehaald door doelman Indy Groothuizen. Penny ging zelf achter de bal staan en faalde niet! 1-0 binnen de twee minuten, er zijn slechtere manieren om een wedstrijd te beginnen.  Enkele minuten later werd Joosten diep gestuurd door Susic maar helaas kwam hij niet goed uit. De toon was gezet. De Venlonaren waren in de beginfase doortastender, feller, sterker en gewoon beter. ADO was trouwens ronduit slecht, hier zat echt niets in.

De Venlonaren lieten de Hagenezen steeds meer komen maar de geel-zwarten hoefden geen moeite te doen om ADO onder controle te houden. Het ging allemaal vrij gemakkelijk en bij ADO kwam het geregeld voor dat ze de bal zomaar over de zijlijn schoten. De eerste helft ging dan ook als een nachtkaars uit leek het, voor VVV dan. Het duel begon explosief met veel vuurwerk en dreiging maar er gebeurde na de eerste 10 minuten amper meer wat. Er werden hier en daar wel wat speldenprikjes uitgedeeld en echt goed gevoetbald, maar voor het doel ging het vaak net mis of de laatste pass kwam gewoon niet aan.

Het venijn van de eerste helft zat hem uiteindelijk nog in de staart. In de laatste minuut van de eerste helft werd Opoku gevloerd. Uit de vrije trap die hieruit volgde schoot Opoku zelf in de muur, het was echter Susic die met een schitterend schot de bal net over de kruising draaide. Den Haag kreeg ook nog een grote mogelijkheid voor rust, maar bij spits Tomas Necid ontbrak het overduidelijk aan scherpte. Na een goede voorzet was mistte hij oog in oog met Unnerstall een grote kopkans. Het allergrootste gevaar van de eerste helft kwam hierna. Patrick Joosten counterde volle poelen naar voren. Vanuit de eigen zestien rende hij iedereen voorbij en vielen sommige tegenstanders zelfs om. Hij rende en keek om zich heen naar zijn medespelers die langs zich liepen, in plaats van de bal af te spelen wachtte hij zelf tot het moment dat er voldoende ruimte was om zelf te schieten. Hij schoot de bal helaas op de binnenkant van de paal. Kans verkeken en helaas was de wedstrijd niet voortijdig beslist, want wat die 11 uit Den Haag hier op het veld deden wist eigenlijk niemand.

De tweede helft ging eigenlijk op precies dezelfde voet verder. Er gebeurde eigenlijk niet veel want ADO moest het spel maken en VVV hield simpel en gecontroleerd tegen. Iedereen speelde ook gewoon heel degelijk en goed, alleen Mlapa had het voorin heel lastig tegen Beugelsdijk en co. Vooral de mannen die achterin stonden hadden eigenlijk een snipperdag kunnen nemen. Twee van de drie voorhoede spelers van Den Haag werden dan ook gewisseld, een groter compliment kun je niet krijgen als verdediger. In de tweede helft werd ADO alleen dreigend af en toe via de flanken en voerden ze af en toe de druk op, maar concreet gevaar kan ik mij totaal niet herinneren.

De Venlonaren zorgden daarentegen wel voor gevaar! The Seun of God hield zich sterk staande en kon daardoor opstomen richting het doel maar schoot helaas in de handen van Indy Groothuizen, die trouwens ook al roze handschoenen en schoenen had. In de 68e minuut was het Jonathan Opoku die zichzelf lanceerde en vrij kon doorlopen richting het doel. Echter, hij werd vastgehouden en kreeg een overtreding. Normaal gesproken rood zou je zeggen als je alleen richting het doel kunt lopen, helaas vandaag niet. Dan maar hopen op de VAR, maar ook deze gaf geen gehoor. Dit was eigenlijk de enige fout van de scheidsrechter die gewoon een goede pot floot. Dat mag ook gezegd worden.

De Venlonaren bleven sterker en controleerde de wedstrijd simpel maar die bevrijdende 2-0 viel maar niet. Niemand minder dan Roel Jansen kwam hierbij het dichtste in de buurt. Na een fout van de keeper van Den Haag kwam de bal bij Roel voor de voeten. Hij schoot die bal ineens en zeer subtiel richting de kruising, helaas kon daar net nog een ADO speler de bal uit het doel koppen. Het was nog steeds spannend, ondanks dat Den Haag niet gevaarlijk werd. Opoku was met een schot ook nog gevaarlijk maar ook hier ging de bal niet in het doel. We zijn inmiddels aangekomen in de 85e minuut. Eigenlijk was het begin van deze aanval best wel mooi. Steekpass van Post achter de verdediging op Moreno Rutten. Die legde de bal subtiel terug richting de Seun of God de bal afdrukte richting het doel, ook nu werd de bal van de lijn gehaald en een ultieme scrimmage voltrok zich voor het doel. Ik heb geen idee wat er gebeurde. Maar uiteindelijk kwam de bal via een tikje van Rutten voor de voeten terecht van Jay-Roy Grot die de bevrijdende maakte.

Eindelijk de wedstrijd beslist en eindelijk kon er dan definitief feestgevierd worden! Wij gaan Europa in werd er luidkeels gezongen. Volgens de plek op de ranglijst niet meer dan terecht! Alleen moeten we helaas/gelukkig nog 23 wedstrijden. Roel Jansen werd nog uitgeroepen tot man of the match en dat was niet meer dan terecht. Hiervoor mocht Roel dan ook nog een liedje zingen om de dag extra feestelijk af te sluiten! Op naar volgende week waar we weer een lastige pot kunnen verwachten aan de Oude Meerdijk in Emmen!

VVV-Venlo – ADO Den Haag 2-0 ( 1-0 ).
Doelpunten: 2. Mlapa 1-0, 86. Grot 2-0.
Scheidsrechter: Erwin Blank.
Gele kaarten: Groothuizen, Beugelsdijk (ADO), Janssen (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 7.051.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Susic, Opoku ( 90. Samuelsen), Mlapa ( 67. Grot), Joosten ( 76. Van Ooijen).

27 Responses

 1. Godfried

  1 woord: geweldig!

  kritische vraag. wordt het parkeervak en de fietsenstalling bij de kaartverkoop ook nog aangepakt? daar is het nu namelijk een grote stofvlakte en straks nogsteeds een grote water en modderpoel. iedereen die te voet of per fiets komt moet nogsteeds door de rotzooi weet iemand dit?

 2. RuiverCity

  Een super resultaat. Dik en dik verdiend want VVV werkte zich een slag in de rondte. Ado kon gelukkig niet veel brengen (door het spel van VVV).
  Achterhoede verdient weer een groot compliment. Röseler en Promes wat een bikkels! Rutten zeer solide en effectief. Janssen was terecht man of the match.
  Middenveld Post en Susic een genot. Seuntjens gaf een slimme steekpass voor de penalty.
  Voorin ben ik echter minder enthousiast over. Opoku ging pas goed voetballen toen hij in de spits stond. Joosten liep zichzelf voorbij door de gemiste kans net voor rust. En dan Mlapa. Na zijn eerste goal dit seizoen dacht ik nu is het hek van de dam. Maar hij viel mij vandaag weer tegen. Absoluut niet balvast. Gebruikt zijn lichaam totaal niet en doet precies de dingen die niet moet doen. Werk aan de winkel voor Luc Nilis.
  Maar wat een weelde….5de plaats in de eredivisie.

  Toch een paar kanttekeningen. Wat een supporters die weer 15 minuten voor het einde naar de uitgang lopen!
  Het signaal bij elke hoekschop; we zijn geen ijshockeyclub!
  En dan het omroepen dat er gestemd kan worden op ’the man of the match’ net op het moment dat het erg spannend is. Een app die ook nog maar een paar minuten werkt!

  Complimenten voor het uiterlijk van de parkeerplaats!

   1. RuiverCity

    Lijkt me niet dat honderden mensen de trein naar de Randstad moeten hebben….

   2. Dat zeker niet, maar ik was er 1 van en in mijn geval was dat de reden, vandaar…
    Maar als ik in Venlo of omgeving had gewoond had het elftal na afloop van mij zeker een welverdiend applaus gekregen gezien de inzet deze wedstrijd en de 5e plek op de ranglijst, wat een prestatie!

   3. supportertje

    Vraagje RuiverCity, pak jij wel eens de bus naar uitwedstrijden. Trouwens mensen die hun best doen om bij de wedstrijden van VVV aanwezig te zijn, maar toch vroeger vertrekken voor een voor hen belangrijke reden, zie ik nog altijd liever dan die lui die maar voor drie wedstrijden komen.

 3. Mlapa heeft het toch niet ben ik bang..
  Niet zo snel als gehoopt, niet balvast en veel verkeerde keuzes… Veel aanvallen liepen dood als hij de bal kreeg vandaag.
  En een doelpuntenmachine is het al helemaal niet. Ik weet niet of Nilis hem nog aan de praat krijgt…
  Ik zou Opoku in de spits zetten en Grot zeker altijd opstellen, hij heeft veel baat bij vertrouwen van de trainer denk ik.
  En Janssen was absoluut man of de match, stelde zich vaak goed op en bracht samen met Danny Post op het juiste moment gif in de wedstrijd!

  1. DeOtjes

   Ik vond Mlapa in tegenstelling tot jou en enkele anderen wel redelijk spelen. Kreeg veel hoge ballen te verwerken en dat deed hij redelijk. Is ook lastig met een lange verdediger in de rug. Als ze hem in de voet aanspeelden liet hij weinig van zijn voet afspringen. Het is geen spits die snel wegdraait waardoor hij in deze wedstrijd veelal met zijn rug naar de goal speelde als aanspeelpunt. Dan is het aan de anderen om in stelling te komen. Hier kan VVV nog wel in groeien.

   Daarnaast mis ik het af en toe opzoeken van de achterlijn en het geven van een goede voorzet. Met zoveel lengte in de ploeg had ik meer actiesop deze wijze verwacht. Maar dat gaat niet lukken met Opoku op de flank.

 4. chretien

  Wat was onze Roel onvoorstelbaar goed vandaag. Het was wel van beide kanten een uitermate matige wedstrijd. We spelen toch eredivisie… ADO viel mij echt tegen. Wij wonnen op basis van het feit dat wij persé wilden winnen. Immers? Wat viel hij me tegen. VVV, wij dus heeben het seizoen fantastisch geopend. FORZA VVV!

 5. LJ

  Steijn heeft van VVV echt een machine gemaakt. (Bijna) niemand verzaakt. Iedere speler doet wat hij moet doen. Niet meer maar zeker ook niet minder. Als het niet vooruit kan dan maar even terug. De wil om te winnen is groot. Voorbeeld is natuurlijk Danny Post. De spelmaker van ADO raakte geen knikker. En als het kon trok Danny mee in de aanval.

  Ik heb toch wel een beetje heimwee naar Thy. In deze ploeg zou hij nog waardevoller zijn dan verleden jaar.

  Beetje bij beetje wordt het stadion verbeterd en vernieuwd en dat is ook nodig voor de toekomst.

 6. YowVVV

  Zondagmiddagje zo als het hoort? Volgens mij heeft vvv en de achterban gekozen voor de zaterdagavond. Dit even over het prima verslag verder! 3 punten binnen. Wedstrijd was niet bijzonder. Verdiende overwinning, vvv was de minst slechte. Als je slechte wedstrijden ook nog gaat winnen. Op naar emmen, daar 3 punten en vervolgens op naar de derby tegen fortuna. Volle bak. Passie op de tribune. Laat maar komen. Bekeruitje zijn we ook niet kansloos.

 7. ger

  Dominant VVV vondt ik toch niet zo hoor! Ze waren van bijde de minst slechte!
  Ze hadden wel wat meer agressie mogen tonen en zeker tegen een ploeg als den Haag!
  En Thy had hier ook nix van gebakken , dar heeft hij vorig jaar al laten zien!
  Waaronder zet hij Samuelsen en van Ooijen er niet al meteen de tweede helft in!
  Mlapa is geen succes in elk geval en Opoku ook niet! Maar dat is dan mijn mening gelukkig!
  Achter en in het midden is het prima! En zeker Roel was super!

  1. Nederkoorn

   Ger! We staan VIJFDE! Ongekend! Absurd goede tussenbalans op ruim een kwart van de competitie! VVV is geen Brazilië van 1970 dat iedere tegenstander zijn wil op kan leggen! Maar met deze ploeg na negen duels wel twee punten voor op Vitesse, AZ en Utrecht! Je moet dan wel een speciale Venlonaar zijn om te kunnen näöle na een professionele zege op ADO! Uitroepteken!

 8. Godfried

  Ado heeft geen seconde het idee gehad dat er iets te halen viel in Venlo.

  Dat VVV Ado niet 90 minuten van de mat combineert is juist de tactiek van VVV. Mede dankzij deze tactiek staan we waar we nu staan. VVV laat de tegenstander aan de bal. Zelf gegroepeerd en compact opstellen en vanuit de omschakeling resultaat halen. Hierdoor krijg je wedstrijden zoals gisteren. Maar dat maakt mij echt totaal niets uit.

  Steijn weet verdomt goed wat hij in huis heeft en gelukkig weten de spelers zelf dit ook.

  Ze spelen op z’n Italiaans. En ik hou ervan. Niet altijd sprankelend, niet altijd dominant, maar wel resultaat gericht.

  1. Nederkoorn

   Juist, VVV is meester van de tactiek die ik voor het gemak maar even ‘ongemerkt martelen tot de dood erop volgt’ noem. Doelsaldo spreekt boekdelen. Je zult als trainer tegen VVV in de eerste minuut maar een penalty tegen krijgen die dan ook nog eens benut wordt. Dan ben je mooi in de aap gelogeerd.

  2. jason

   “Dat VVV Ado niet 90 minuten van de mat combineert is juist de tactiek van VVV”

   Dus ze zouden ado ook van de mat kunnen tikken maar kiezen daar niet voor ?

   “Mede dankzij deze tactiek staan we waar we nu staan”

   Wel raar dat onze trainer toch echt altijd zegt dat hij naar voren wilt spelen en juist niet voor deze tactiek kiest maar dat de ploeg zelf of gedwongen door de tegenstander terug gaat lopen.

   Lang leve de Koel

 9. ger

  ADO heeft 3 hele grote kansen gehad in eerste helft, dat ze deze niet benut hebben is aan hun zelf natuurlijk.
  VVV heeft in eerste helf 2 kansen gehad!
  Ik ga VVV of Steinen zeker niet afzeiken, met het gene wat ze hebben doen ze het zonder meer goed.
  Maar dat ik gisteren middag aantrekkelijk voetbal heb gezien kan ik niet zeggen.
  Tegen NAC toen kwamen de vlammen eruit!
  Nog een pluimpje voor de parkeerplaats ziet er goed uit.

 10. idderzienmeining

  Geweldig resultaat tegen een ploeg waar VVV standaard weinig punten tegen pakt !

  VVV kwam natuurlijk in een zetel door de snelle 1-0 maar voetbalde daarna eigenlijk matig … dan heb ik het over wat ze lieten zien in balbezit. De bal ging niet snel genoeg rond, ballen kwamen niet aan en als we de voorwaartsen inspeelden dan leidde dit vaak tot balverlies en dus kwam er ook geen aansluiting en kon VVV geen druk voruit geven.

  Zoals we inmiddels gewend zijn stond VVV organisatorisch sterk en werd ADO Den Haag geneutraliseerd. De mannen waar je op voorhand wat van mag verwachten (Immers, Necid en vooral El Khayati) werden aan banden gelegd waarbij vooral Danny Post een belangrijke rol speelde.

  Dit resulteerde in een saaie wedstrijd tussen minuut 5 en minuut 70. Daarna ging VVV niet alleen beter spelen maar ook aantrekkelijker … wat in mijn ogen een paar redenen had:
  1. ADO Den Haag moést iets forceren en daardoor ontstond meer ruimte
  2. Mlapa die gewisseld werd (speelde erg zwak en was vooral NIET balvast) en Opoku die als spits wél een aanspeelpunt bleek
  3. De wissels van Steijn die VVV een aanvallende impuls gaven

  Al met al een dik verdiende overwinning voor een VVV wat wederom laat zien elke tegenstander “de pis lauw” te kunnen maken en daar mogen we trots op zijn.

  Ik zie een groep die kwalitatief sterker is dan vorig seizoen EN de breedte van de groep gaat straks zijn vruchten afwerpen. Vorig seizoen hadden we te weinig kwaliteit op de bank om een wedstrijd middels wissels positief te beïnvloeden (nu vallen Grot en v. Ooijen in en die maakten ons niet zwakker) en liepen de spelers op het einde op hun tandvlees omdat ze alles moesten spelen (nu kunnen we makkelijker rouleren mocht dit nodig blijken).

  Nee, ik ben erg tevreden over de stappen die VVV op en buiten het veld zet !

 11. Goodie

  Tactisch sterk VVV gezien. El Khayati uitgeschakelen en je houdt een zwak Ado over. 5e met 14 punten uit 9 wedstrijden is een uitstekend resultaat. De 5e plek geeft alleen wel een vertekend beeld, we staan “slechts” 4 punten voor op de nummer 14.

  Op naar Emmen. Dit zal zeker geen makkelijke pot worden, hopelijk kunnen we ook hier de 3 punten pakken!

   1. Gerardus

    Dan kunnen we duidelijk concluderen dat ze bij het AD niet deze wedstrijd hebben gekeken. Die El Khayati heeft niets laten zien, net als heel ADO trouwens. Het is dat ze daar nog wat individuele kwaliteiten hebben die er af en toe uitkomen maar anders mochten zij lekker met NAC, de Graafschap en Groningen uit gaan vechten wie er nacompetitie mag gaan spelen.

 12. polleke

  Voor mij is het totaal onbekend hoe men tot een cijfer komt.
  Dit geldt voor het AD, VI maar zeker ook voor Dagblad de Limburger.
  Ik heb mijn bedenkingen of degene die het cijfer geeft wel de gehele wedstrijd heeft gezien.
  Tevens worden er ook punten gegeven voor de spelers van andere Limburgse BVO’s.
  Is dit altijd dezelfde persoon?
  Zo niet dan is de beoordeling verre van objectief.
  In ieder geval is het vreemd dat bijvoorbeeld MOTM bij VVV-Venlo-ADO den Haag een van de laagste cijfers krijgt (6,5)
  Ik hecht er in ieder geval weinig waarde aan!

  1. Grad

   Helemaal mee eens Pollepel. Ik neem als voorbeeld Lars Unnerstall, krijgt bij VI tegen ADO een 6, terwijl hij de nul houdt, twee goede reddingen doet n verder geen enkele fout maakt.

Leave a Reply