Dramatisch spelend VVV-Venlo heeft geluk met gelijkspel tegen Telstar

VVV-Venlo heeft afgelopen vrijdag ternauwernood gelijkgespeeld tegen Telstar. Na een beschamende wedstrijd eindigde het in De Koel in 1-1. Een geheel terechte uitslag.

Tijdens de opkomst van de spelers, in verband met Jong Oranje pas om 21:00, werden de Venlonaren aangemoedigd met een prachtig spandoek op de O-tribune: We shall rise, we’ll come back, luidde het. Een mooi initiatief. Mooier, stukken mooier zelfs, dan het initiatief op het veld. In de eerste helft was laagvlieger Telstar de bovenliggende partij, wat al na drie minuten resulteerde in een grote kans. Door geklungel van Kees De Boer kwam de bal voor de voeten van Giousis, die de bal net naast het doel van basisdebutant Ennio Van Der Gouw schoot. De doelman die de komende maanden de geblesseerde Lukas Zima gaat vervangen, omdat hij waarschijnlijk niet meer in actie kan komen dit kalenderjaar.

Tien minuten later kwam er eindelijk een beetje dreiging vanuit VVV. Uit een goede vrije trap van Robert Klaasen kwam de bal, via Sem Dirks en De Boer, terecht bij Rick Ketting. Maar hij schoot de bal van twee meter afstand op doelman Ronald Koeman Jr. (uiteindelijk vlagde de grensrechter voor buitenspel). Kwartiertje later kreeg VVV, met geluk, nog een grote kans. Daan Huisman – die weliswaar een hele ongelukkige wedstrijd speelde – kwam langs zijn directe tegenstander en zette de bal voor en de uiteindelijke dreiging kwam Telstar-verdediger Oude Kotte, die de bal op de kruising kopte. Het restant van de eerste helft kwam VVV er niet meer aan te pas. Telstar kreeg wél nog een aantal kansen: eerst kon de gevaarlijke Giousis kinderlijk eenvoudig wegdraaien bij Sven Braken en Huisman, maar gelukkig ging zijn inzet rakelings langs het Venlose doel af. En op slag van rust volgde nog een grote kans. Linksback Mulder, die continu ongedekt werd gelaten door de Venlonaren, haalde snoeihard uit, maar Van Der Gouw voorkwam die poging. Met een – terecht – striemend fluitconcert verlieten de spelers even later het veld voor de rust.

En dan verwacht je vuur, wissels en een gebrand VVV om eindelijk weer eens leuk voetbal op de mat te krijgen. Maar dat lieten ze helaas allemaal achter in de kleedkamer. Tot forse frustratie op de tribunes ging VVV nog negatiever spelen dan het al deed. De bal ging als een jojo rond tussen Simon Janssen, Ketting en Dirks en geen van hen durfde het aan om naar voren te spelen, dus lieten ze het vaak maar over aan doelman Van Der Gouw.
Na een uur spelen kwam Nick Venema met een gelukje een-op-een met Ronald Koeman Jr. Waar de aanvaller vorig seizoen geen oog had voor ploeggenoten, deed hij dit nu perfect: vlak voor de keeper legde hij hem keurig af op de vrijstaande Braken, die hem voor open goal kon inschieten. Tenminste, dat zou je denken. De Maastrichtenaar schoot echter dusdanig slap in dat de Telstar-doelman hem gewoon nog kon stoppen. Dat had de (weliswaar onterechte) voorsprong móeten zijn.

En vlak voor tijd kwam wat je eigenlijk al 87 minuten aanvoelde: Telstar met de voorsprong. De corner van de Witte Leeuwen werd niet goed weggewerkt door Janssen, waardoor Ainsalu de bal eenvoudig kon binnenlopen, 0-1… Gelukkig wist VVV de wanprestatie nog een tikkeltje in te perken. In de 97e minuut werkte Braken, op aangeven van de meegekomen Van der Gouw, binnen: 1-1. Waarom er in De Koel een sfeer losbarstte alsof promotie naar de Eredivisie is veiliggesteld, snap ik vrij weinig van. Een puntje tegen Telstar, met zo’n immens slecht en negatief voetbal, blijft een beschamend resultaat. Aandachtspunt: het voetbal gaat met de week achteruit en dat baart zorgen – zeker met twee pittige wedstrijden op het programma: eerst Roda JC (uit) en daarna NAC (uit).

Ik ben zeer benieuwd hoe trainer Rick Kruys dit recht gaat zetten.

Scoreverloop:
87′ 0-1, Ainsalu
90+7′ 1-1, Braken

Opstelling VVV-Venlo:
Van Der Gouw; Koglin, Ketting, Dirks (66′ Kluskens), Janssen; Klaasen (66′ Johansson), De Boer, Verheijen (66′ Yasar), Huisman (73′ Sedlacek); Venema (73′ Krinstinsson) en Braken.

Opstelling Telstar:
Koeman Jr.; Mulder (86′ Blackson), Oude Kotte, Aktas, Apau, Kruiver (86′ Liesdek); Najah, Ainsalu; Giousis, Plet (76′ Smit) en Blommestijn (67′ Min)

24 Responses

 1. RuiverCity

  Ongelooflijk die juichstemming na afloop. Leek wel of VVV de Champions League had gewonnen. Wat een dramatische wedstrijd. Je zag de hele wedstrijd de 0-1 aankomen. Die moest gewoon vallen.
  Bijna het hele elftal speelde ondermaats. Ik blijf van mening dat dit team niet veel beter kan. Een klassering bij de eerste 5-8, zoals sommigen hier menen te zien, zit er echt niet in.

  VVV mist flankspelers met diepte. Er zit geen enkele verrassing in dit team. Tegenwoordig is zelfs Telstar, een ploeg uit de kelder van het betaalde voetbal, al een moeilijke tegenstander.
  De teloorgang van onze club zet zich voort…..

  Van der Gouw; oogde heel erg onzeker bij terugspeelballen….4
  Koglin: onherkenbaar …4
  Dirks: Wat een dramatische wedstrijd van hem….3
  Janssen; ongeschikt als back…..4

  De Boer: 8 van de 10 ballen gaan breed of achterwaarts. Te traag….4
  Huisman: wat een zwakke pot van hem….4
  Verheijen: onzichtbaar….3
  Klaassen: deed hij mee? …4

  Braken: …tsja…….4
  Venema: met zijn snelheid nog de gevaarlijkste aanvaller. Waarom werd hij gewisseld? 5

  Sedlacek: Bracht felheid en tempo op het middenveld ….6
  Kleuskens: eerste pass van hem zei genoeg……4
  Johansson: zorgde voor veel meer dreiging….6
  Kristensson: Bracht meteen dreiging voor de goal….6
  Yasar: kan er echt niks van….2

  Kruys: Onbegrijpelijk wissel van Venema. Waarom geen Sedlacek en Johansson vanaf het begin? ….4

  1. Noordsupporter

   Het was idd niet best, maar dan nog snap ik niet welke wedstrijd jij hebt gezien. Want ja, ondanks het matige voetbal waren er voldoende kansen. De spelersanalyse? Om Venema er uit te pikken: Heeft 1 goede bal gegeven op Braken. Verder helemaal niets van gezien en werd terecht gewisseld. Ik ga nog steeds met alle plezier kijken. Het voetbal is niet goed, de sfeer wel en ik zie elke wedstrijd (aan beide kanten) voldoende kansen zodat het toch leuk blijft.

  1. 95G

   Na vorige week, wderom een ontzettend slechte wedstrijd gespeeld. Op zondagmiddag bij de betere amateurs is het niveau hoger. Ik vraag me oprecht af wat er de hele week getraind wordt. Telstar is toch ook een dramatisch slecht elftal. Je speelt zonder echte buitenspelers en dat breekt je op, er is 0 diepgang. Fijn die spits in de 16 als er 0 aanvoer is. Venema probeert het nog wel, maar lijkt gewoon trager dan dr CV of back…. Daarnaast heeft hij nog de dozen om de kicksen, manman.. Lees hierboven kritiek op ketting, dat is m.i. de enige (Klaasen nog een aardige voldoende) van de veldspelers die wel zijn taken uitvoert en niveau haalt.

 2. Leonardus

  Het wordt met de week slechter.

  Maar. VVV heeft tenminste een warming up trainer. En nog 8 anderen op de bank zitten. Allemaal geld verkloten. Had daarvoor in de plaats maar een links en rechtsbuiten gehaald.

 3. Ievel Knievel

  Ik roep letterlijk al vanaf de voorbereiding dat VVV minstens 1 buitenspeler nodig heeft en dat VVV een linksback nodig heeft. Ik werd voor gek versleten.

  Ook roep ik al vanaf de voorbereiding dat de huidige selectie niet beter is dan verleden seizoen. Ik werd voor gek versleten. VVV is net zo wisselvallig als onder Luhukay. Echter heeft het meer geluk. Het probleem van verleden seizoen is niet opgelost. Spelers worden ineens weer raar, vreemd en verkeerd gebruikt. Precies als onder Luhukay. Het leek erop dat Kruys veel meer aan een vaste basis bleef vasthouden. Toen hij dit deed ging het goed. Nu zijn er rare wissels en positiewissels. Vanaf deze koerswijziging valt vooral het spel tegen.

  VVV heeft een selectie die eerder op plek 9 t/m 13/14 eindigt dan op de plekken 1 t/m 8. Dat is gewoon realistisch te noemen. Met geluk en hard werken kun je 8e worden of een periodetitel winnen.

  Rogier Bongaerts drukt een te groot stempel op de selectie en de club.

  Ik vind het oprecht fijn dat de sfeer in de selectie en club goed is. Dat is natuurlijk te danken aan Willem Janssen die goed kan samenwerken met van Hintum en Kruys. Dat is uiteraard ook de verdienste van Kruys. Maar hoe lang blijft dit zo?

  Johansson wordt verkeerd gebruikt. Misschien wel 1 van de beste spelers in je selectie. Te bizar voor woorden.

   1. Ievel Knievel

    Ja, door 1 kansloze g*k. (spiegel)

    Nou chapeau voor dit comment trouwens. Weken heb je niets van jezelf laten horen. Zitten broeden om deze comment te kunnen maken. Nooit voetbalinhoudelijk, nooit clubinhoudelijk altijd op de man. heeft iemand een andere mening dan de jouwe, dan moet die persoon persoonlijk aangevallen worden.

    Altijd maar in de bres springen voor Marco, alsof die zichzelf niet kan verdedigen. Kennelijk mag je alleen spelers afzeiken, maar o wee als je de beleidsmakers raakt.

    Tegelijkertijd, mijn oproep aan Venlonaren.net, om opmerkingen zoals deze hierboven gewoon te verwijderen. Dan kan dit commentaar van mij ook verwijderd worden. De afgelopen weken was het een verademing op Venlonaren, omdat er gewoon over voetbal en de club gepraat werd. Mensen verschilden wel van mening, maar konden deze mening gewoon kwijt zonder op de man af persoonlijk, met zogenaamd humoristische opmerkinkjes, lastig gevallen te worden.

    Maar aangezien je zo op Marco gesteld bent, misschien hem er eens van overtuigen dat de oplossing voor onze club niet is de lijn van Bongaerts volgen. En dat is geen ultieme waarheid, dat is mijn mening, mijn kijk op de zaak.

 4. FC VVV03

  Ik vraag me steeds meer af wat heeft die Yasar laten zien op de trainingen dat hij een contract gekregen heeft?! In de oefenwedstrijden niets laten zien, en ook als je hem gisteren weer ziet. Triest om te zien dat VVV momenteel gewoon moeite heeft met clubs als Telstar, Oss en Jong PSV. De goede tijden dat je zulke clubs met 4-0 oprolde en je een geweldige avond had zijn wel voorbij. Wat is onze club in een korte tijd afgezakt zeg…

  1. Waarom Yasar een contract gekregen heeft, dat vraagt volgens mij iedere VVV supporter zich af.

   Hopen dat in de winterstop een moeilijk scorende club uit het rechter rijtje (Helmond Sport, Dordrecht, Den Bosch, Telstar of TOP Oss) een goedkope spits wil huren en zich bij VVV voor hem meldt. En zoals Kristinsson gisteren speelde mogen ze hem er dan gratis bij hebben.

   1. RuiverCity

    Ik denk dat VVV zelf dat moeilijk scorend clubje uit het rechterrijtje is……

   2. Dat valt nog wel mee met 14 goals in 8 wedstrijden. Onze tegenstander van gisteren, Telstar, heeft bijvoorbeeld nog maar 6 keer gescoord.

 5. Depor

  Tja als je Yasar in laat vallen en De Boer laat spelen dan wil je volgens mij niet winnen als trainer. Waarom geen Van Rooijen? Die is 10x beter als De Boer en scoort regelmatig een doelpunt. Die moet net zoals Sedlacek altijd spelen.

  1. supportertje

   Eerlijk is eerlijk, wat een bar slechte pot voetbal gisteravond. We maakten ons op voor een mooie pot voetbal, maar kregen de zak over ons hoofd. Het geheel kwam niet echt aan voetbal toe, en vooral het eindeloze breed leggen en tikkie terug was vervelend te noemen. Het leek wel of er te veel druk op lag bij het team om te moeten winnen, wat we ook eigenlijk mochten verwachten. Echter was de grootste tegenstander van het team, het team zelf. Het kwam gewoon niet onder zichzelf vandaan. Dit moet toch echt anders, want op deze manier gaan ze toch te veel punten verspelen. Nu komen er twee hele pittige wedstrijden aan en zal Rick zich wat moeten laten invallen, anders gaan die hopeloos verloren. Tijd voor iedereen in het team een spiegel voor te houden. Trouwens wat een schitterend spandoek dat getoond werd, chapeau voor de makers.

 6. Koelie

  Het ontbreken van wingbacks breekt je met deze speelstijl op. Het is niet creatief genoeg en er worden te veel fouten gemaakt in de passing en verdediging. Maar toch heb ik wel vier succesvolle passes gezien van Kees “aanwijzingen geven en zelf geen reet doen ” de Boer.

  Johanson en Sedlacek moeten in de basis. Voor de rest is het belangrijk dat de gouden pik van Kruys het blijft doen. Anders zakken we af naar onze terechte plek in het rechterrijtje.

 7. Venlooow

  Pffffff hopelijk hebben we de slechtste wedstrijd van het seizoen nu gehad.
  Wat een draak van een wedstrijd.
  Kruys moet eens echt wakker worden en een paar andere spelers opstellen zoals Van Rooijen, Johansson, Sedlacek owja en doe maar Kristenson voor Venema want die is de laatste tijd ook echt uit vorm. Nog een opmerking Marco stond boven ook een beetje dom te lachen. Als we nu 6 punten minder hadden gehad hadden er ook al meer mensen gezegd dat hij zijn spullen mag pakken. Pffff hopelijk de komende 2 uit wedstrijden dat we weer beter spelen.
  Come on Venlo!!!

  1. Ievel Knievel

   Niet zo raar dat Marco B. schaapachtig stond te lachen.

   Die had gehoopt dat de kritiek op het beleid en zijn functioneren met wat goede resultaten over zou waaien.

   Alsof er een volledig frisse wind zou waaien nu; en dat hadden we dan allemaal zogenaamd aan hem te danken.

   Maar ja, het ding met het voeren van wankel beleid is dat het altijd in je gezicht backfired, vroeg of laat.

   Naar mijn idee is de selectie van VVV gelijk aan die van verleden seizoen en zullen dus ook de resultaten min of meer hetzelfde zijn. Met werklust, een goede sfeer, spelers op een positieve manier op scherp zetten en spelers op een goede manier inzetten kan je het verschil maken. Een positief verschil is de sfeer. Geen interne strijd. op dit moment. Maar, voor hoe lang?

   Dan het beleid. Ik krijg stellig in de indruk dat Rogier Bongaerts zich te veel met het eerste elftal bemoeit en invloed heeft op welke (sommige) spelers er opgesteld worden en op welke positie. We zien namelijk hetzelfde verkeerde gebruik van spelers op verkeerde posities als de afgelopen 1,5 seizoen. “Zijn” jeugdspelers moeten rendement maken. Als Bongaerts er nu eens eerst voor gaat zorgen dat “zijn” eigen jeugdspelers over genoegen kwaliteit beschikken> dat lijkt me een iets belangrijkere taak uit zijn takenpakket. Dan is het aan Rick, zijn assistenten, Willem en Marc om over het 1e elftal te gaan en daar hun eigen noodzakelijke keuzes in te maken. Lijkt me beter.

   Dan kan Marco zich vervolgens eens gaan richten op een creatieve organisatie die met weinig geld het meest maximale uit zichzelf haalt en dan kan Marco zich eens gaan richten op alle voorwaarden die je nodig hebt om te kunnen consolideren als club EN te kunnen doorgroeien. Na 4 mislukte en weggooide seizoenen (in de ontwikkeling van de club) moet het vanaf nu goed gaan komen. We hebben ook te veel geld over de balk gegooid, zonder daar qua resultaat optimaal van te profiteren.

 8. beek

  Het verslag is nog erg mild. Slaapverwekkend antivoetbal. Ik heb vaak passes over 2 meter gezien die niet aankomen. In de eerste helft speelde iedereen belabberd, ook Verheijen, die ik een van de besten bij VVV vind. Gelukkig gaf hij in de tweede helft nog twee keer een geniale pass. VVV is niet vooruit te branden! De beste spelers Johansson en Sedlacek laat Kruiijs op de bank. Zeker die laatste moet spelen, die brengt tenminste wat gif in de ploeg!
  Koglin als rechtsback is geen oplossing. Als centrale verdediger is hij veel beter.
  Positief is wel dat de sfeer in de ploeg nog goed is. Maar op de tribune ergeren we ons kapot!!

 9. chretien

  “Blij” te concluderen dat het verslag de strijd goed weergeeft. Dank hiervoor.

  Vreemd dat sommige spelers niet of nauwelijks worden gebruikt. Namen worden hierboven genoemd.

Leave a Reply