Drie beloften tekenen contract bij VVV-Venlo

Stan van Dijck ( 19 ), Yahcuroo Roemer ( 18 ) en Wassim Essanoussi ( 16 ) zetten bij VVV-Venlo de handtekening onder hun eerste profcontract. Alle drie tekenen ze voor twee seizoenen met een optie voor een extra seizoen. De drie talentvolle spelers komen uit de eigen jeugdopleiding en kwamen tot voor kort uit voor het Beloftenelftal van VVV.

Van Dijck doorliep de jeugdopleiding van SV Venray en maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar VVV-Venlo, waar hij bij de O17 aansloot. In de voorbereiding van het seizoen 2017-2018 werd hij toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal. De centrale verdediger maakte reeds zijn profdebuut in de Eredivisie voor de Venlose club. Tijdens de wedstrijd VVV-Venlo – PEC Zwolle ( 14 december 2019 ) mocht hij als invaller zijn opwachting maken in het geelzwart.

Van Dijck is verheugd over zijn eerste profcontract: “Hier ben ik ontzettend blij mee! Nu krijg ik de kans om te laten zien wat ik kan op het hoogste niveau in Nederland. Aan mij om die kans te grijpen.”

Rechter vleugelaanvaller Yahcuroo Roemer speelt al vanaf zijn 8e in de jeugdopleiding van VVV-Venlo. Hij startte in de ‘F1’ van de Venlose club. Roemer werd in de voorbereiding van het seizoen 2018-2019 overgeheveld naar de selectie van het eerste elftal en maakte op 25 september 2018 zijn debuut namens VVV in een officiële wedstrijd tijdens het bekerduel tegen Westlandia. Roemer vertelt: “Dit is voor mij een droom die uitkomt! Ik heb de hele jeugdopleiding hard naar dit moment toegewerkt. En nu kan ik laten zien wat ik kan.”

Wassim Essanoussi is een 16-jarige middenvelder uit Helmond. Hij speelt vanaf zijn 12e bij VVV-Venlo en sloot daar aan in de O13. Wassim over dit heugelijke feit: “Ik ben er heel trots op! Ik heb er hard voor gewerkt, het is niet zomaar komen aanwaaien. Maar het echte werk gaat nu pas beginnen. Ik kan niet wachten om mee te mogen doen met de ‘grote jongens’ van het eerste elftal en om uiteindelijk m’n debuut te maken.”

Stan Valckx, Technisch Manager van de club: “Met het vastleggen van deze drie jonge talenten uit onze eigen jeugdopleiding zet VVV-Venlo weer een stap in de goede richting. We zien voor Stan, Yahcuroo en Wassim een mooie voetbaltoekomst tegemoet. Alle drie hebben ze in de periode dat ze nu meetrainen met de selectie laten zien dat ze beschikken over de kwaliteiten waar we bij VVV-Venlo naar op zoek zijn.

Dat was natuurlijk niet geheel verrassend, omdat zowel Yahcuroo als Wassim al diverse elftallen van de jeugdopleiding van VVV-Venlo hebben doorlopen en we daar Stan van Dijck ook verder hebben kunnen ontwikkelen tot de voetballer die hij nu is. Het feit dat deze drie jongens nu hun handtekening zetten onder hun eerste profcontract is tevens een groot compliment aan Hoofd Jeugdopleiding Roger Bongaerts en zijn team!”

3 Responses

 1. chretien

  Prachtig, 3 jongens, die een toch wel langdurig contract tekenen. Ben benieuwd wat we van hun gaan zien. Ik wil niet te chauvenistisch zijn, maar het zou toch mooi zijn als deze jongens de concurrentie van andere spelers aan kunnen. FORZA VVV!

 2. Depor

  De Japanner Keisuke Honda is de enige voetballer die op het hoogste niveau gescoord heeft op 5 continenten:
  Nagoya Grampus (Azië)
  VVV (Europa)
  CSKA Moskou (Europa)
  AC Milan (Europa)
  Pachuca (Noord-Amerika)
  Melbourne Victory (Oceanië)
  Botafogo (Zuid-Amerika)

Leave a Reply