Drie gewonden na afbreken hek bij O5

Zondagmiddag na de 2-0 tegen MVV zijn 3 supporters van VVV gewond geraakt na het afbreken van een hek. Veel mensen die op O5 stonden, vierden de 2-0 iets al te uitbundig waardoor er enkele supporters tegen het hek aanleunden. Dit kon het hek niet hebben: er vielen ongeveer tien mensen een meter naar beneden.
Vorig jaar brak ook al eens het hek af. Toen raakte er een jongetje gewond.

Volgens VVV zijn deze mensen niet zwaar gewond en gaat het al wat beter. Toch wensen wij deze mensen beterschap!

61 Responses

 1. YowVVV

  Is nog goed afgelopen, schuld ligt bij VVV. Een hekwerk in een stadion moet echt wel bestand zijn tegen de druk van enkele tientallen supporters. Niet iedereen drukt zich namelijk naar voren. Randy ongeschonden uit de strijd gekomen? 😉

 2. vvv_supporter_op_zuid

  Wel lullig als je vooraan staat … is gelukkig geen Hillsborough!
  Maar inderdaad, nu al 2e keer pfff.
  Bedenk wel dat er een enorme druk op zo’n hek komt te staan en misschien is daar een betere verankering niet mogelijk?
  Beterschap voor de 3 maar misschien ook weer een leerproces voor een volgende (3e) keer?

  1. Goodie

   Venlonaren ban deze kerel nu is voor goed. Dit is die Venlo Sanitair figuur weer. Stoere jongen hoor dat je bent. En toch een leuk dreigementje van een 14 jarige knul.. HAHAHAHA. Hoe kan het overigens zijn dat als je op zijn naam klikt ik uit kom op een sexchat?

 3. Paljas

  Als een stelletje labiele apen klimmen ze massaal in een hek(ze dachten dat de apenrots op het vleesplein,naar de Koel was verhuisd),waardoor het te veel aan gewicht resulteerde in het omvallen van dat hek.
  Niet getreurd…de volgende keer zullen ze deze “apenstreek” net meer zo snel uit halen!

  Gegroet,

  Paljas.

  1. LetsGoVenlo

   Ik weet niet wat jou probleem of frustratie is Paljas, maar jou reactie vind ik erg laag. Het is normaal dat er bij de 2-0 gewoon een bom van vreugde ontploft. De spelers komen richting het vak en iedereen komt naar voren om het te vieren. Dat zo’n hek, dat al wankel is als je met 2 man 1 been over die rand doet, het dan begeeft, ligt niet bij de supporters maar bij VVV! Zo’n hek moet vast liggen en sterker nog, het brak niet af, het boog gewoon om. Schandalig in mijn ogen. Tot nu toe gelukkig geen zwaar gewonden maarja 3 keer is scheepsrecht…. en het optreden van enkele stewards vind ik dan ook weer niet echt om over naar huis te schrijven maarja dat terzijde, we hebben de 3 punten en staan gewoon 6de. Winnen tegen Sparta en je gaat gewoon goed de winterstop in dus Zeik Neet! + Even off topic. Schandalig optreden van de M.E. buiten het stadion! En tuurlyk gaan mensen roepen over het geen dat er word uitgedaagd etc. maar dergelijke uitdaag praktijken worden als eerste uitgevoerd door de M.E. die bijvoorbeeld gelijk overgingen op het slaan van supporters zonder een enkele waarschuwing. A.C.A.B.

   1. Ruben

    …. wanneer het hek al wankelt wanneer 2 man 1 been over het hek zwiepen, vind ik het niet slim om dan met een hoop mensen eraan te gaan hangen, trekken en schoppen!

    Ga nou aub niet VVV de schuld geven dat een hek doorbuigt wanneer mensen er tegenaan gaan schurken, want dat slaat natuurlijk nergens op. Wanneer ik tegen schrikdraad sta te pissen, kan ik de boer van wie dat weiland is ook niet als schuldige aanwijzen dat ik enkele dagen met een dikke lul rondloop!

    Zelf logisch nadenken is er bij de meeste mensen niet meer bij tegenwoordig.

    Hetzelfde als miepen wanneer ze een stok van de ME op hun knar krijgen. En dan ook nog op internet roepen dat de ME stond uit te dagen… wat een licht!

   2. s1903

    Paljas, er komen nou eenmaal emoties vrij als je de winnende erin knalt tegen mvv. Als die spelers naar de tribune komen om dat doelpunt te vieren wil iedereen natuurlijk meevieren… Dat jij die emotionele betrokkenheid niet hebt betekend niet dat je andere mensen voor apen uit moet gaan maken.
    Feit is ook dat dit al de tweede keer is, en met een steviger hek met meer spijlen en meer connectie punten was dit niet gebeurd. Hadden ze anderhalf jaar geleden al moeten doen. Benieuwd of er nu wel iets veranderd, maar dat zal wel niet.

    En Ruben, wie denkt er nou logisch na als je de winnende tegen maastricht maakt?

   3. Ruben

    @s1903 Hé, van mij hoeft dan niemand na te denken, maar ga dan niet met z’n allen VVV de schuld geven. Dat is het enige wat ik zeg. Van mijn part rent de hele tribune poedelnaakt het veld op bij de winnende op MVV, maar mensen moeten de consequenties aanvaarden wanneer er een splitseconde niet wordt nagedacht en niet wijzen naar derden.

   4. s1903

    Feit blijft dat dit anderhalf jaar geleden al eens is gebeurd, en ongeacht schuld, VVV is de eindverantwoordelijke. En VVV had hier al lang iets aan moeten doen. Nogmaals, zo moeilijk is het niet om dit in de toekomst te voorkomen… Dit heeft VVV twee seizoenen geleden nagelaten, en nu gebeurt het weer. Kun je toch conclusies trekken over de gang van zaken op de berg.

   5. Paljas

    De winnende???Logisch nadenken???
    Zullen we het maar niet hebben over logisch nadenken?
    Feit blijft dat ze ondoordacht en hersenloos als een stelletje “apen”in dat hek klommen.
    Niets meer en niets minder…een klimrek(hek)staat normaliter in een speeltuin…

    Gegroet,

    Paljas.

   6. s1903

    ‘De beslissende’ dan.. Mensen belachelijk maken via internet is zo makkelijk he. Reageer eens op de rest van mijn bericht in plaats van één puntje dat niet helemaal goed geformuleerd is. Inhoudsloze sensatiezoekende dorpsgek.

 4. Paljas

  Waarom wordt hier niet bericht over de zware blessure van Otsu?
  Deze gast heeft zijn achillespees afgescheurd en is zo goed als zeker uitgeschakeld tot het eind van het seizoen en of hij ooit nog voor VVV speelt is nog maar de vraag.
  In ieder geval een aderlating voor dit VVV,die een van zijn beter spelers verliest…

  Maar voor de een komt er hoogstwaarschijnlijk snel een ander(al hoop ik dat Otsu nog minimaal een jaar langer gaat blijven),want VVV heeft belangstelling getoond in de Japanner Shoya Nakajima,een 19 jarige linker middenvelder uitkomend voor Tokyo Verdy in de tweede divisie in Japan en ook spelend voor de Japanse U19.
  En dus gaat VVV door op de Japanse toer,namelijk door goede talentvolle Japanners naar Venlo te halen.

  Gegroet,

  Paljas.

  1. Frosty

   1.63m is wel heel erg klein hoor. Dan zal hij zeer behendig moeten zijn om dat te kunnen compenseren. Ik ben geen scout maar ik was zelf voor iemand anders gegaan. Honda was altijd sterk aan de bal, iets dat bijvoorbeeld Yuki mist.

  2. pavisto67

   Met alle respect voor Otsu, maar ik vond hem zwaar tegenvallen, geen spits geen middenvelder, gezien zijn leeftijd van 23 moet hij een topsalaris verdienen. Salaris dat hij niet heeft waargemaakt tot dusverre. Tussenstand wat betreft lucratieve Japanners is dus 2-2 ( + Honda en Yoshida – voor Otsu en Cullen). Laat maar komen die vijfde japanner, eens kijken hoe de balans dan gaat uitvallen.

   1. Paljas

    Ik heb Otsu fantastische wedstrijden zien spelen,maar nog niet bij VVV inderdaad.
    Je moet je af vragen waar dat aan kan liggen?
    Onwennige omgeving,medespelers die hem niet begrijpen,motivatieproblemen,communicatie of verwachten we hetzelfde als Honda?
    Josue deed ook zijn best,maar kwam ook niet uit de verf bij VVV,maar is 2 jaar later wel basisspeler bij FC Porto.
    Het kan verkeren…je moet dit soort gasten ook langere tijd de kans willen en kunnen geven om zich te kunnen bewijzen.

    Gegroet,

    Paljas.

   2. vvv_supporter_op_zuid

    Je hebt Otsu fantastische wedstrijden zien voetballen maar niet bij VVV.
    Vraag ik me af waar? BMG 2? of YouTube? Ik ben zeer benieuwd.
    Hij heeft wel eens vlagen van goede acties bij VVV getoond maar zet dat niet door en heeft misschien, noem maar wat, motivatie voor de Eerste Divisie te maken? Natuurlijk wil iedereen een geweldige Otsu zien maar het is er helaas niet echt uitgekomen.

  1. Paljas

   Jij bent hier toch aangenomen voor dat soort werk?
   Maar goed…als er vet voor betaald wordt,ben ik je(jullie)mannetje.
   Een beetje meer kwaliteit op deze site kan geen kwaad…

   Gegroet,

   Paljas.

 5. marcel

  volgens mij kan dat hek niet veel hebben, echter buigen is beter dan breken, want dan kunnen mensen zich weer aan die afgebroken paal verwonden.

  ik weet niet zoveel van hoe de kracht op zo’n hek bepaald wordt, maar de vraag is of het verstandig is om dat hek steviger te maken. wat gebeurd er met de mensen die vooraan staan en platgedrukt kunnen worden? meest verstandige is volgens mij een ‘golfbreker’ waardoor het niet voor kan komen dat al het gewicht op dat ene hekje komt.

 6. marcel

  ow ja en natuurlijk geen bakken onder de tribune plaatsen, dat zijn namelijk waarschijnlijk waar de meeste problemen ontstaan zijn, zijn mooie punten om op te vallen, en fijne scharnierpunten om iets op te breken. gewoon grint eronder. is al erg genoeg dat je omlaag valt, maar als je valt liefst op rechte ondergrond die beetje meegeeft.
  beterschap aan al die verwondingen opgelopen hebben en gewoon vrijdag weer achter het elftal staan.

 7. brise continu

  @ruben:
  Maar als nu blijkt dat het betreffende weiland niet van een boer is maar van hayke berden?
  Dan mag je hem toch wel de schuld geven neem ik aan?
  Bovendien maakt t mij niet uit, ik heb namelijk al een hele dikke lul, een nog dikkere zak en airmiles voor de efteling…

  Pssst…..zo ff sprietse!!!

   1. Goodie

    Ben je anders gewend van hem? Grappig proberen te zijn en klagen. Verder komt ik niks uit.

 8. vvv_supporter_op_zuid

  Volgens mij mis ik altijd alles… na het voetbal gaan wij rustig naar huis en dan moeten wij nog bijna verste lopen vanaf Zuid. Ik vraag me af hoe je nou in aanraking komt met de ME. Kan toch niet anders zijn dan dat je de MVV supporters wilt uitdagen, jennen, dat ze verloren hebben.

  Vind het dan ook niet vreemd dat de ME dan een klap uit deelt. Je hebt er immers niets te zoeken. Het is al erg genoeg dat er zoveel ME/politie aanwezig moet zijn wat de nodige centen kost en waar veel Nederlanders niet meer voor willen betalen en wat men op de clubs wil gaan afschuiven. In Engeland betaalt dus DE CLUB….
  Als VVV dat moet gaan betalen houdt men dus NOG minder geld over voor spelers, renovatie Koel, of wat dan ook. Denk een beetje na. Ik weet iedereen is jong geweest en wil graag wel eens de wannabee hooligan uithangen…

  1. Paljas

   Nou ja,ik zou inderdaad niet misstaan bij de slimste mens als het om voetbal gaat en zelfs als het om algemene kennis zou gaan.
   Maar daar is toch ook geen twijfel over?
   Dat ze jou met je venlonaren.net niet meer serieus nemen in Venlo en omstreken is vrij logisch,want je begrijpt en weet werkelijk helemaal niks!
   Conclusie is dat de verkeerde persoon(en) venlonaren.net beheerd,want hij/zij komen gewoon kwaliteit en kennis te kort.

   Gegroet,

   Paljas.

   1. tulipanes

    Gelukkig compenseer jij dat met je altijd scherpe analyses. Paljas heeft gewoon altijd gelijk. Door hem heeft de site nog iets van kwaliteit in zich. *Kuch*

   2. Paljas

    Misschien dat jij der verandering in gaat brengen,maar ook jij zult op termijn merken dat er geen eer aan te behalen valt op deze site.
    Maar wat is je “drive”überhaupt om voor deze site te schrijven?
    Het is door de jaren heen gewoon een schandalig slechte site gebleken,die de naam venlonaren never nooit zou mogen dragen.
    Deze site gebruiken om zijn(hun) mening te propaganderen,want in het echt leven wordt hij niet voor vol aangezien.
    En dan druk ik me nog enigszins gematigd uit…

    Gegroet,

    Paljas.

 9. Meuske

  Paljas heeft zelfs al een paar keer een wedstrijd geanalyseerd terwijl hij geen minuut had gezien dat lukt Jan van Halst nog niet. Kun je nagaan wat een eer dat hij op deze site zijn kennis aan ons probeert over te brengen.

  1. Paljas

   Nou ja,kennis overbrengen…
   Ik ben meer bezig met het ontkrachten van de meest idiote en domme beweringen van jou.
   Zou ik dat niet doen,zouden er nog een paar minder gehaaide in gaan geloven ook nog.
   Je kunt het vergelijken met een sekte,waarin een onbetrouwbare idioot van alles beweerd en waarin labiele personen blindelings zijn propaganda volgen.
   Een beetje het Jan van Dijk verhaal…
   Je moet er toch niet aan denken dat een sekte VVV over gaat nemen…

   Gegroet,

   Paljas.

   1. vvv_supporter_op_zuid

    … onder Jan van Dijk beleefden de supporters tenminste nog plezier aan het voetbal van VVV in de Koel. Alles wat er na is gekomen aan trainersgilde heeft er toch niets of niet veel van gebrouwen? Meest lachwekkende is dat Jan van Dijk het fiasco Kagawa in de schoenen kreeg geschoven terwijl die echt het wel snel gezien had en niet naar VVV zou (willen) komen pfff. Bij een sekte heeft niemand behalve de leider veel te zeggen…. kijk eens naar de technische staf die er al tig jaren zit en alle mensen die een grote mond of wat wilden zeggen zijn er allemaal uitgewerkt of uitzichzelf opgestapt LOL … inderdaad een sekte die VVV over gaat nemen. Je slaat de spijker op z’n kop!!!!

   2. Paljas

    Je praat echt als een sekteleider(die zijn naam voortdurend veranderd,om zijn ware ik te verbergen) )….je praat altijd in het meervoud en het is altijd wij bij jou!
    Praat vooral voor jezelf en doe niet net alsof iedereen het met jou eens is!
    Doe dat maar in die kelder,waar je je navolgelingen probeert te hersenspoelen…

    Gegroet,

    Paljas.

   3. vvv_supporter_op_zuid

    als je echt in elke account op dit forum dezelfde persoon ziet moet je toch echt eens een dokter bellen. Ik had op venlonaren.nl, venlonaren.net oude forum en ook nu nog steeds dezelfde gebruikersnaam en foto.
    Is trouwens pas een van de weinige keren dat ik op jou reageer daar ik de kinderachtige discussies meestal uit de weg ga, maar ik vond het nu gewoon toepasselijk. Gezien je belachelijke reactie (zoals zo vaak bij velen op dit forum) blijkt gewoon dat ik gelijk heb/had… Nou, wie weet het nu beter 😉

 10. Paljas

  @vvv_supporter_op_zuid

  Wahahahaha,wat maakt mij het uit van voor een accountnaam je gebruikt…ik reageer vooral en alleen maar op meningen van deze of geene.
  En of het er nou 1,6 of 20 personen zijn…ze kunnen op me rekenen als er wartaal en onzin wordt uitgekraamd.
  Ik bedoelde te zeggen dat een sekteleider in zijn algemeenheid zijn identiteit geheim wil houden,zodat hij zich niet hoeft te verantwoorden aan de in zijn ogen ongelovigen…

  Gegroet,

  Paljas.

  1. De Koel

   Hahaha Paljas, jouw posts worden steeds amusanter. Zoals Supporter op Zuid al aangaf, als er iemand binnen de VVV gelederen is die sekteleider trekjes vertoont, dan is het wel onze voorzitter. En jij bent een perfect voorbeeld van de “labiele persoon die blindelings zijn propaganda volgt”. Maar dat heb je zelf waarschijnlijk nog niet in de gaten…

   En wat je kritiek op venlonaren.net betreft, dit is een site waar iedereen (zelfs een labiele persoonlijkheid als jij) zijn mening mag geven. Blijkbaar heb je wat moeite met mensen die het niet met je eens zijn. Koppel dat aan je paranoïde beeld dat alle gebruikers die het niet met je eens zijn een en dezelfde persoon zijn, en een goed gesprek met een psychiater lijkt me dringend noodzakelijk…

 11. Ievel Knievel

  Om dan nog maar eens een echte reactie te geven. VVV heeft het eindelijk eens bij het rechte eind. Het is goed als een hek buigt, gelet op de voetbalrampen in vooral Engeland in de jaren ’80, maar ook gelet op de Heizeldrama. Dat is 1.

  Echter….je kan niet ontkennen dat er nauwelijks iets aan onderhoud is gedaan sinds 2007. Daarvoor, pak ‘m beet tussen 2003 en 2007 is er redelijk veel aan onderhoud gedaan.

  Wat er op zijn minst had kunnen gebeuren, al dan niet in overleg met de gemeente: het uitvak voorzien van een stevige glaswand, die ondoordringbaar is, zoals dat bij de meeste clubs in de eredivisie zo’n beetje het geval is. Voor de veiligheid van je eigen supporters. Bij de wedstrijd tegen de Eagles zaten de supporters van de Eagles op het hek. Dit moet niet kunnen en mogen.

  De stoeltjes worden niet of nauwelijks schoon gemaakt. Dat is toch wel het minste wat je mag verwachten. Onkruid wieden is er nauwelijks bij. Daklekkages komen regelmatig voor. Het feit dat er maar wat stoeltjes ( qua kleuren) door elkaar neergekwakt worden , op VN en VW, getuigd ook van weinig professionaliteit. Het parkeerdek is al weet ik niet hoe lang aan een nieuwe laag asfalt toe. De gehele entree en entourage van VVV als club oogt maar wat rommelig als je nu aan komt rijden. Daarnaast mag het stucwerk wel eens schoon gemaakt worden. Dit zijn enkele voorbeelden die aangeven dat zelfs het basic onderhoud bij VVV niet op orde is. (denk alleen al aan de wc’s). Ik vergeet vast nog het een en ander.

  Dan eens een serieuze reactie op het zgn niet kunnen aanpassen van de Koel. Natuurlijk kan je geen nieuw stadion met 17.000 toeschouwers bouwen op de plek waar nu de Koel staat. De argumenten daartegen zijn al veelvuldig aangedragen en daar ben ik het zelfs mee eens. (gebrek aan toegangswegen/ parkeerruimte/ je kan niet vernieuwen en je kan daar geen stadion voor meer dan 15.00 toeschouwers herbergen, gelet ook op verkeersproblemen).

  Toen er sprake was van een stadion voor 17.000 man was ik ook voor nieuwbouw. Echter de hedendaagse werkelijkheid is anders. Op de huidige plek kan de Koel zeker aangepast worden voor een capaciteit van 11.000/ 12.000 toeschouwers en daar kan je 10 jaar mee vooruit. Ik heb daar wat mensen die ik ken (in het vastgoed/ bouwwereld, architectuur) een schatting over laten maken (wel heel basaal, dus pin me er niet op vast), maar zij denken dat dit voor 5 miljoen moet lukken. Enkele suggesties voorbeelden.

  Je moet een stuk van de ringweg, tribunedelen (VN en VW) afgraven en het veld een stuk opschuiven richting hoofdtribune/ Maastribune. De ringweg wordt dan iets smaller, is nu ook te breed. Je kan dan de tribune opnieuw optrekken. Zodoende kunnen de tribunedelen wel doorgetrokken worden over beiden grasstroken, aangezien je dan geen zichtproblemem meer hebt. Er wordt hier wel eens over funderingsproblemen van de hoger gelegen tribunedelen gesproken, maar met damwanden en heiwerk is dit op te lossen. Is dit te duur kan je tijdelijke tribunedelen, zoals bij PEC het stadion uitgebreid is, en zoals zelf de eerste ring in de Kuip en de uitbreiding van de tribunedelen in de Arena en het in stadion van Heracles en de onderste rangen in het Gelredome eruit zien, op de ringweg in het stadion plaatsen. Je veld komt dan verder van Oost en Zuid af te liggen, wat ook tot een bredere/ veiligere strook rond het veld leidt als je supporters moet afvoeren bij wat voor calamiteit dan ook. Deze werkzaamheden gaan tonnen kosten tot een miljoen.

  Verdere verbetering van het stadion zou kunnen bestaan uit het bouwen van een nieuwe dakconstructie op in eerste instantie de Maastribune en later de hoofdtribune, die dus dan DRIE ontstane tribunedelen in 1x zou kunnen overkappen. (hang er dan ook goede verwarmingselementen aan, dit hoort bij deze tijd).

  Dit kun je het beste tribunedeel, per tribunedeel doen. Zo kun je de kosten spreiden over meerdere jaren en meerdere begrotingen en kun je per seizoen je toeschouwersaantallen en begroting beetje bij beetje opkrikken.

  Dat dit marginaal is, moge duidelijk zijn, dus moet je ook meer sponsoren en rijkere sponsoren trekken. Daar komt het geld voor het vullen van het gat in je begroting vandaan. Dit doe je alleen door skyboxen/ tribunedelen achter glas aan te leggen, die je voor veel geld per seizoen kan verkopen. Raar dat VVV hier sinds begin jaren 2000 niet in geïnvesteerd heeft. Dit kan ook stapje voor stapje, beetje bij beetje gebeuren. Je zou zo de capaciteit in stappen naar 9000> 9500> 10.000> 10.500> 11.000> 11.500 en uiteindelijk 12.000 kunnen brengen. Deze werkzaamheden zouden bij elkaar (alle seizoenen dat de werken duren nog eens 4 miljoen kosten).

  Ga werken met P + R parkeerplaatsen (bijv. bij de grens) en laat Munckhof pendelbussen inzetten, zoals bij de Floriade. Deze kosten haal je eruit d.mv. betaald parkeren. Wel tegen acceptabele tarieven. Parkeren hoort geen melkkoe te worden. Maak op het trainingsveld naast de Koel een extra parkeerveld (en later eventueel een dubbellaags constructie plaatsen.) (vb. http://www.bouw-in-beeld.nl/folder010849/page.php?curpage=1&curit=1&curind=10&limited=true&PHPSESSID=4jpdva38fgcr2kk59mps1eoni7).

  Maak achter de O-zijde en op de hoek- Z-zijde extra ingangen en het toegankelijkheidsprobleem door gebrek aan toegangswegen is niet opgelost, maar wel voor een deel verholpen.

  Ga met dit: http://superuse-studios.com/?lang=nl, vooruitstrevende, vooraanstaande, Nederlandse architectenbureau in zee en je kan bij de gemeente Venlo en het rijk veel duurzaamheids-/ cradle-2-cradle-subsidies lospeuteren die dan weer een deel van de kosten moeten dekken.

  Gegroet,

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Heizel was een muur die om viel maar goed … even terzijde. Een muur buigt niet, maar inderdaad die begaf het ook onder de druk van Juventus supporters die terug renden nadat ze Liverpool supporters hadden uitgedaagd. Helaas zoals zo vaak ‘onschuldigen’ die het slachtoffer werden. Verwacht dat er wel een ‘andere constructie’ komt na 2x hetzelfde voorval.

   1. vvv_supporter_op_zuid

    wel mooi stukje Ievel, had je eigenlijk moeten plaatsen bij dat artikel van Berden die bekend maakte dat er geen nieuw stadion komt e.d.

 12. tulipanes

  Mensen, Mensen. Iedereen heeft zo zijn mening over een bepaald onderwerp, niet alleen jouw mening hoeft de goede te zijn. Dus zullen we het nu over de inhoud hebben en niet alleen maar over randzaken die totaal niet relevant zijn.

Leave a Reply