Drie treffers Van Crooij helpen VVV aan zege tegen Wittenhorst

VVV-Venlo speelde afgelopen avond zijn 3de oefenwedstrijd in de voorbereiding voor seizoen 15|16. Op het sportpark van Hegelsom was Eersteklasser RKSV Wittenhorst de tegenstander.

De Venlonaren hadden een moeizame voetbalavond tegen Wittenhorst. Direct in de eerste minuut hadden de amateurs uit Horst een enorme kans om de score te openen maar de bal werd goed verwerkt door doelman Deckers. VVV had veel balbezit en een aantal kansjes, maar het was moeizaam wat de spelers op het veld lieten zien.

Er waren veel irritaties over en weer en vooral richting de scheidsrechter. Niels Fleuren moest een aantal keren hard ingrijpen en werd hier dan ook voor bestraft met een gele kaart. Ook rechtsback Moreno Rutten werd op de bon geslingerd. VVV-Venlo kreeg wel een aantal kansen maar het mist echt een spits die aangespeeld kan worden en de kansen afmaakt. Vito van Crooij was zeer gretig op het veld. De jonge Venlonaar maakte de 0-1 en had hierna nog een flinke kans op de 0-2, helaas voor Vito en VVV belandde de bal op de lat.

Gianluca Nijholt kreeg kort hierna een directe rode kaart. De middenvelder was zichtbaar geïrriteerd richting de scheidsrechter en liet zich gaan door een zware overtreding te maken. De scheidsrechter was ondanks dat het een oefenwedstrijd was onverbiddelijk. De eerste helft eindigde in een 0-1 ruststand.

De tweede helft was VVV-Venlo de betere partij, maar dit kwam vooral door de conditionele voorsprong van de Venlonaren. Vito van Crooij tekende halverwege de tweede helft voor de 0-2 door een penalty die werd gegeven na een overtreding op Simmons. Even later scoorde de jonge Venlonaar de 0-3 door zeer fraai de keeper uit te spelen. Het slotakkoord was voor Leandro Resida, hij maakte vlak voor tijd met een fraaie volley de 0-4.

Vanaf aankomende maandag is VVV-Venlo een week op trainingskamp in de regio Den Haag. Daar wordt op woensdag 15 juli in Naaldwijk om 19:30 uur geoefend tegen het Westlands Elftal.

Statistieken
Wittenhorst – VVV-Venlo 0-1 (0-4)

Scoreverloop: 25. Van Crooij (0-1); 65. Van Crooij (0-2, pen.); 75. Van Crooij (0-3); 89. Resida (0-4)

Gele kaart: Rutten, Fleuren
Rode kaart: Nijholt

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Korkmaz (46. Kruijsen), Promes en Fleuren; Sevinc, Nijholt en Post; Gijzen (46. Simmons), Van Crooij en Resida

Toeschouwers: 600

8 Responses

 1. Yoep

  We konden blij zijn dat W’horst nog maar 2x getraind had. Ook dat ze de 3e keeper op doel hadden staan, en de trainer ontbrak. Anders had ik het nog wel eens willen zien. Nee, ik wil niet meteen negatief zijn, vooral niet in de voorbereiding. Maar ik denk dat ons cluppie het met de kerst nog niet voor mekaar heeft. Tsjonge jong, wanneer worden ze op de berg wakker?

  1. marcel

   het is vooral duidelijk dat er nog wat bij moet. iedereen doet wel of je dat nu al bij elkaar moet hebben, maar goede voetballers hebben echt geen half jaar nodig om met elkaar samen te spelen. daarnaast, waar hebben ze wel hun teams al voor elkaar? de clubs die of geld hebben, of die meer uitgeven dan ze hebben. VVV moet proberen uit hun vijvertje het meest optimale te vissen. met resida, vind ik dat ze daar al een goede slag mee geslagen hebben. Laten we hopen dat ze ons nog verrassen met een paar leuke voetballers. Met de beperkte middelen die we hebben zitten we nu eenmaal in de wachtkamer. Niet gemotiveerd genoeg om voor onze club te spelen -> verder gaan naar de volgende. VVV heeft nog enkele weken om het geraamte op te bouwen. daarna bestaat nog altijd de kans (ben ik zelf geen voorstander van, maar het is nou eenmaal zo), dat in de eerste weken van de competitie nog wat vrijkomt ergen.
   Een oordeel vellen over deze (nog imcoplete) groep is me nog te vroeg. Maar duidelijk dat er nog werk aan de winkel is voor de technische staf.

 2. Venske

  Drie weken trainen, twee oefenwedstrijden in de benen en dan tegen een eerste-klasser die twee keer heeft getraind….. Dan mag je toch meer verwachten dan twee keer geel en ook nog rood. Voetballend was t weer tikkie terug en tikkie breed. Geen enkel verrassende aanval gezien. Geen spel in de diepste enz. Spelers , maar ook technische staf t was waardeloos..”Er moeten nu toch onderhand spijkers met koppen worden geslagen, anders beginnen we de competitie weer met een rammelend team. Pffffff en beginnen we meer met de nodige, onnodige verliespunten…..

 3. kiekoputspelke

  De gebruikelijke oefenwedstrijden tegen de amateurclubs zijn geweest en nu komt de volgende fase van de voorbereiding. Iedereen heeft zijn conditie weer op peil en dus kan er nú specifiek getraind worden. Denk aan zaken als tactiek, standaard situaties en looplijnen zonder bal….

  Het wordt dus nu ECHT tijd om in elk geval alvast één diepe spits binnen te halen want anders verliezen we heel veel kostbare tijd. Tijd die nodig hebben want we zullen ook dit jaar weer iedere wedstrijd aan de bak moeten om de punten te pakken. Het is eigenlijk te zot voor woorden dat een BVO aan de 3e week van de voorbereiding begint zonder spits….

  Maar goed: in de basis staat er wèl een selectie die kan meedoen voor de plekken in de play offs en als we reeël zijn is dat ook het maximaal haalbare. Niet erg, maar ik hoop echt dat het voetbal dit seizoen aantrekkelijker wordt !!

 4. Goodie

  Een 0-4 overwinning in een pot die er niet toe doet tegen een eerste klasser met driekwart wedstrijd met 10 man te hebben gestaan. Gewoon de 0 gehouden in deze pot en dat is het belangrijkste in mijn ogen. In de verdediging hoort alleen Buwalda nog en eventueel een vervanger voor Fleuren. Dat er niet veel gescoord wordt is niet gek. VVV mist een spits, nog een flankspeler en Opoku die gehaald is als scorendvermogen op het middenveld. Leuk dat Van Crooij 3 treffers maakt, komt het zelfvertrouwen van die jongen hopelijk ten goede.

Leave a Reply