Dubbel feest in De Koel: VVV stunt tegen Heracles

VVV-Venlo heeft vrijdagavond in haar jubileumwedstrijd weten te stunten tegen hoogvlieger Heracles Almelo. Het 120-jarig bestaan van de mooiste club van de wereld werd gevierd met een 3-1 overwinning.

Een overtuigende zege was het echter niet. Vanaf minuut één had VVV eigenlijk weinig in te brengen tegen de Almeloërs. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie een kans: Azzaoui stond ongedekt op de punt van de zestien, maar zijn inzet werd gepareerd door Van Der Gouw. 

Na 20 min gespeeld te hebben kreeg Heracles de volgende mogelijkheid. Berden leed – niet voor de eerste keer vanavond – knullig balverlies, waardoor Heracles kon counteren. Middenvelder Schoofs schoot van afstand raak: 0-1. 
Heracles was weliswaar een maatje te groot in de eerste helft, maar de Venlonaren waren ook wel érg matig – vooral aanvallend. In negatieve zin viel voornamelijk Soulyman Allouch op. De vleugelaanvaller wandelde maar wat over het veld en leverde vrijwel elke bal in. Zijn collega aanvaller, Berden, leed ook veel balverlies, maar kon met zijn snelheid nog enigszins dreigend zijn. Vlak voor rust kreeg Heracles nog één kans. Een afgeslagen voorzet kwam terecht bij Azzaoui, die de inzet naast volleerde. VVV creëerde in de eerste helft niets.

Kort in de tweede helft sloeg Heracles bijna weer toe. Oud-VVV’er Thomas Bruns kon kinderlijk eenvoudig uit de rug van Lathouwers lopen richting het doel van Van Der Gouw. Gelukkig verdween het afstandsschot rakelings naast het Venlose doel. 

Kruys besloot vroeg te wisselen, met succes. Invaller Carl Johansson – die in één actie liet zien wat Allouch na liet – dribbelde uitstekend een aantal Heracliden uit. De voorzet van Simon Janssen werd knap doorgekopt, waardoor hij terecht kwam bij Venema. En dat laat de spits in bloedvorm natuurlijk niet liggen: Fenomenema schoot snoeihard raak, 1-1. 

En een kwartier voor tijd kwamen de Venlonaren zelfs op voorsprong. De hoekschop van Berden bleef in de zestien hangen, waar Kees De Boer goed op stond te letten. De invaller schoof de bal eenvoudig binnen: 2-1!!! 
Maar slechts één minuut later ging het alweer bijna mis. Janssen kon nog ternauwernood de bal van de lijn halen. 

En wonderbaarlijk genoeg ging VVV haar voorsprong zelfs nog verdubbelen. De Boer nam een Venlose vrije trap snel, waardoor Mitchell van Rooijen vrij kwam aan de rechterkant. Van Rooijen besloot niet voor de voorzet te gaan, maar stuurde de bal met buitenkant links naar de bovenhoek. Via de paal verdween de bal schitterend in het doel. Een wereldgoal! 
Ondanks de aanvallende wissels kon Heracles geen potten meer breken. Na ruim 94 minuten floot de scheidsrechter voor het einde. Een perfect einde voor een jubileumwedstrijd: stunten tegen de nummer 2 op de ranglijst. Heerlijk. 

Opstelling VVV-Venlo:
Van Der Gouw – Lathouwers (55” Dekker), Ketting, Koglin, Janssen – Kluskens, Sedlacek (72” Braken), Huisman (55” De Boer)- Allouch (55” Johansson), Venema en Berden (78” Van Rooijen)

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer – Rente, Sonnenberg, Hoogma, Roosken (63” Les)- Bruns (84” Satriano), Schoofs, Ouahim (32” Veijnovic)- Laursen (84” Cicilia), Azzaoui (63” N’Lola Nankishi) en Hansson.

64 Responses

 1. De Koel

  Al met al een leuke wedstrijd gezien. VVV had geluk dat Heracles de eerste helft niet doordrukte, waardoor het bij rust slechts 0-1 stond. VVV leed veel te veel balverlies, waardoor de ploeg amper aan aanvallen toekwam. Met name Allouch leverde iedere keer de bal in bij de tegenstander, geen enkele passeeractie lukte bij hem. Wissels in de tweede helft waren cruciaal, daarna kantelde de wedstrijd. Complimenten voor de inzet bij VVV, hard gewerkt en verdiend gewonnen.

 2. ponnie veag oet de pan

  Eerste helft: dieken bout! Behalve 1 kans, voorzet waar 2 vvv-ers net niet binnen gleden.
  2e helft.: wereld van verschil!
  Scheids: wat een drama wijf! Vvv had recht op een penalty op berden 1e helft, werd gewoon in de rug geduwd! Was goed te zien vanaf de maastribune. Scheids dacht alleen maar aan heracles..
  zo! Nou de tes vol van de vlaai en ut beer! Alaaf!

 3. Uitstekend wedstrijdverslag van Guy Jongen. Zeer matige 1e helft, de wederopstanding in de 2e helft.
  Opvallend dat de nieuwkomers het niet brachten in de 1e helft, maar de (gepasseerde) invallers de 2e helft het vuur brachten wat nodig was en de wedstrijd draaiden.
  Opvallend dat Fenomenema weer scoorde. Soms is het helemaal niks en verspeelt hij de meest simpele ballen, maar zijn productiviteit is ongekend, dus zou je zeggen dat hij toch eigenlijk altijd moeten spelen.
  Maar als Braken weer helemaal fit is en 90 minuten kan spelen, moet hij toch via de flanken bediend worden, en dat is niet Venema zijn kwaliteit.
  Dus ik ben benieuwd hoe de trainer dit gaat oplossen.
  En over van Rooijen wil ik het toch ook nog even hebben. Zijn spel is niet altijd denderend, maar hij scoorde idd. een wereldgoal en blijkt dus tweebenig te zijn, wat ik niet wist moet ik zeggen…
  Ik zou hem toch wat meer speeltijd geven, vooral als er gescoord moet worden. Hij staat vaak op de goeie plek (ook bij corners) en heeft een uitstekend schot.
  Opvallend toch dat VVV zo vaak zulke verschillende helften speelt in een wedstrijd, dat zou er toch uit moeten.
  Maar ik vind dat de trainer uitstekend werk verricht. Strijdlust, een idee hoe hij wil spelen, een goeie onderlinge sfeer, een aantal spelers die beter zijn geworden sinds hij trainer is en ook deze wedstrijd weer de juiste wissels op het juiste moment.
  Ik vind de huidige klassering met deze groep sowieso een knappe prestatie!
  Het wordt nog een klus om de nacompetitie te halen, maar we zijn op weg!

  1. Goodie

   De trainer kan bijna niet om Venema heen. Persoonlijk zou ik ‘m graag eens op de 10, of de “9,5” positie zien. De hele wedstrijd om Braken heen zwerven. Dan mogen Berden, Allouch, Johansson en Verheijen het uitvechten voor de flankposities.

   Over Verheijen gesproken, wat voor een blessure heeft hij? Ligt er al vrij lang uit..

   1. Venlooow

    Wat een wedstrijd en wat een wereld van verschil tussen de 1e en 2 helft.
    De goal van Heracles was weer eens niet handig van Simon. Maar deb2e helft wat een doelpunten hebben we gezien en wat een vechters mentaliteit. Hopelijk winnen we ook weer eens als we niet achter komen te staan😉

   2. supportertje

    Venloow, hoezo van Simon, het was Berden die de bal verspeelde en ook niet voldoende gas gaf om zijn fout te verbeteren.

 4. chretien

  Blij, dolblij met de zege. Verbaasd over het grote verschil tussen 1e en 2e helft. Natuurlijk genoten. Van de heerlijke goals.
  Het verslag geeft de wedstrijd goed weer, bedankt!
  FORZA VVV!

 5. beek

  Goed verslag van de wedstrijd!
  Allouch en Janssen begrijpen elkaar nog niet. Toen Johansson erin kwam, werd de linkervleugel meteen gevaarlijk. Toch liet Allouch enkele keren goed positiespel zien.
  Op Venema heb ik me toch wel verkeken. Hij heeft meer oog voor zijn medespelers gekregen.
  Kluskens speelde goed. Hij ziet het allemaal wel en heeft drang naar voren.
  Het is goed dat de Boer meer concurrentie krijgt, hij verhoogt zijn inzet.
  Petje af voor de trainer: VVV is echt beter gaan voetballen. Maar wat voetballend vermogen betreft, zijn we toch de mindere van Heracles.
  We moeten het vooral van de inzet hebben en die was in de tweede helft voortreffelijk.

  1. Ievel Knievel

   Johansson is dan ook een zeer belangrijke schakel in een goed functionerend VVV. Er is echt een groot verschil tussen wel een Johansson en geen Johansson. Onbegrijpelijk dat deze speler zo vaak gepasseerd is en wordt, terwijl het overduidelijk is dat hij o.a. precies het verschil maakt. VVV mag zich in zijn handjes wrijven met zo’n speler.

  2. marcel

   ook vorige week tegen jong-AZ was het Johansson die ‘vuur’ in het elftal bracht. en ervoor zorgde dat we weer meededen in de wedstrijd. Allouch laat het in drie wedstrijden vooralsnog niet zien, en ook gisteren had Johansson na 5 minuten al meer laten zien dan Allouch in de hele wedstrijd. Natuurlijk moet ook deze jongen wennen aan een nieuwe omgeving, maar gezien de eerste drie wedstrijden, zou ik zeggen: laat hem dan ook maar wennen en begin met invalbeurten, want vooralsnog zijn die basisplekken, gebaseerd op de wedstrijden die hij gespeeld heeft, nog niet verdiend tov Johansson. Over de wedstrijd in zijn algemeen, prima werklust, maar vooral ook een hoog rendement (want volgens mij 3x op doel geschoten?). drie belangrijke punten die ervoor zorgen dat je niet direkt binnen schootsafstand bent van een hoop teams die net achter de play-off posities staan.

 6. supportertje

  Of VVV heeft gestunt tegen Heracles laat ik in het midden. Duidelijk was wel dat VVV het weer liet liggen in de eerste helft. Hebben we al vaker gezien dit seizoen en dat is toch wel een dingetje. Maar VVV weet ook voor alweer de 6e keer dit seizoen een achterstand om te zetten in een overwinning. En vooral de wijze waarop, men komt na de rust terug als een vechtploeg, die koste wat het kost de overwinning wil pakken. Is al vaak gelukt dit seizoen en geeft ondertussen het karakter weer wat de ploeg heeft. En daar mag even het VVV petje vooraf genomen worden. Maar nog beter zou zijn om dit te voorkomen. Al met al een mooie en emotionele pot voetbal gezien waar de invallers het werk klaarden voor het team. Blij dat ook Simon weer terug was op zijn plek. Maakt toch wel degelijk uit in de verdediging. Vooral de redding in het strafschop gebied waar hij met gevaar voor eigen leven voor ging liggen. En wat voor een plek om geraakt te worden, erg pijnlijk en niet goed voor je ………………..Ook zijn voorzetten worden steeds beter, en vooral het wegdraaien bij verdedigers met een voorzet, waaruit uiteindelijk een doelpunt kwam, was klasse. In ieder geval een mooie overwinning afgedwongen. En het feestje daarna was ook prachtig, het vieren samen met de supporters, Gijs zijn droom die uitkwam, en de wijze waarop de voetballers en en supporters daar uiting aangaven. Geeft precies weer waar het omgaat bij voetbal.

 7. twiggy11

  Leuke wedstrijd gezien alleen vreemde wissels.
  De 2 nieuwe vallen zwaar tegen gewoon beginnen met de Boer dat is het eerste waar je mee moet starten en Johanson altijd in de basis zetten.
  Waarom kwam Decker erin die nieuwe back speelt prima.

   1. Dekker is wrsch een mindere voetballer dan Lathouwers, maar we hadden de 2e helft een speler als Dekker nodig die idd. een drive naar voren heeft, met het mes tussen de tanden kan spelen en alles geeft. Wat mij betreft dus een uitstekende wissel!

  1. Ermee eens dat Johansson altijd moet spelen, maar soms moeten spelers weten dat er ook andere spelers aan de deur kloppen. Bovendien heb ik vaak niet het idee dat Johansson de volle 90 min. top is, dus dan maar liever de laatste 45 min.
   En de Boer had een paar prima acties de 2e helft, maar dat is vind ik echt iemand die moet voelen dat hij zijn plaats kan kwijtraken als hij te gemakzuchtig en nonchalant wordt, want dat is echt zijn makke…

  1. supportertje

   Helemaal mee eens, zijn inzet is zeldzaam te noemen, heeft wel eens een missertje, maar ook die zijn niet noemenswaardig. Zeker gezien het aantal wedstrijden die hij speelt. En vaak doet hij die zelf herstellen. Is voor mij een van de steunpilaren van het team, en een vaste waarde en toevoeging.

   1. Ik moet ook zeggen dat Simon Janssen het steeds beter doet. In de één-tegen-één situatie tegenover een snelle tegenstander met snelheid en een passeerbeweging kun je nog steeds zien dat hij geen linksback is, maar op dit niveau houdt hij zich redelijk staande. Zijn inzet is altijd uitstekend en hij gooide zich deze wedstrijd idd. met gevaar voor eigen leven voor de bal. Aanvallend wordt het idd. ook beter, met als bekroning zijn mooie pirouette en van daaruit uitstekende voorzet. Zijn positionering wordt ook beter, alhoewel ik me ook kan voorstellen dat hij nog veel zou kunnen leren van een trainer die vroeger als verdediger heeft gefungeerd. Er werd hier gesuggereerd dat hij schuld had aan het tegendoelpunt van Heracles, maar volgens mij was er al een speler van Heracles die hij moest dekken. Het was het een middenvelder van Heracles die scoorde, dus was het dan niet een middenvelder van ons die zijn man liet lopen? Maar ik zal het nog een keer terugkijken…

  2. VVV1903

   De kritiek op Simon Janssen begrijp ik ook niet. Doet mij een beetje denken aan de kritiek die er vanuit velen hier ook was op Vito van Crooij. Die kon er ook weinig van volgens de kenners, kijk nu eens hoe goed hij het doet bij Sparta….Ik zeg niet dat Simon Janssen het niveau van Vito gaat halen, echter voor de KKD een prima speler.

  3. chretien

   Simon Janssen zou als aanvallende linkshalf nog veel beter uit de verf komen. Als linksback vind ik hem beduidend minder. Overigens beter dan een seizoen geleden. Wie weet, wordt hij nog beter. FORZA VVV!

 8. Heel iets anders…
  Ik zag het interview met Willem Janssen na de transferwindow deze winter.
  Hij meldde dat er veel contrracten aflopen deze zomer en er afscheid wordt genomen van een aantal spelers.
  Wie gaan er afvallen? Ik denk dat Roemer, Kristinsson en Yasar gaan afvallen.
  De rest van de selectie lijkt mij wel geschikt voor het linkerrijtje KKD. Of heeft er iemand hier andere ideeën?

  1. supportertje

   Yasar is groeiende, heeft zijn tijd nog nodig. Is ook snel, maar heeft duidelijk nog onvoldoende ervaring. Roemer moet voorlopig even uit de wind gehouden worden en Kristinsson is echt een twijfel geval en komt nog niet uit de verf. Eerst maar eens kijken hoe het dit seizoen afloopt. Nog niemand afschrijven.

 9. Oelie op zuid

  Zima, Dekker ,Johansson, van Rooijen , om er maar enkele te noemen, hebben allemaal een contract tot juni 2023. Misschien met optie voor extra jaar. Dit zijn echter wel spelers die je goed kunt gebruiken. Persoonlijk vind ik Zima nog altijd beter dan van der Gouw. Als van der Gouw zich blijft ontwikkelen is hij naar de toekomst de eerste doelman voor VVV. Zima is waarschijnlijk te duur om aan te houden.

 10. Gerardus

  Toevallig voorspelde ik vorige week dat ze gingen winnen tegen Heracles na puntverlies tegen o.a. Helmond, Jong AZ en ADO. Zeer typisch VVV dit seizoen om dan dit te winnen. Een Hele leuke wedstrijd gezien, die je wint op basis van inzet. Als Heracles gewoon door had gedrukt in plaats van zo nonchalant ermee om te gaan krijg je gewoon tegen dit VVV de deksel op de neus. Knap gedaan en chapeau daarvoor.

  Zoals eerder gezegd zorgde Johansson met zijn acties en balbezit direct voor meer dreiging, maar ik vond Johansson eigenlijk een tijd lang niet heel goed spelen en bij hem heb ik niet het idee dat hij alles geeft. Misschien goed dat er daarom wat vleugelspelers bij zijn gekomen en Johansson heeft mogen banken. Hji mag alleen wat productiever worden met doelpunten en assists, daar heeft hij er gewoon simpelweg veel te weinig van gemaakt in twee jaar. Maar als hij zo doorgaat als afgelopen week gaat hij evengoed nog zijn bijdrage leveren aan het spel. Dat geldt denk ik ook voor Keessie de Boer, die speelde ook een paar keer goed ruk met weinig zelfreflectie, maar hij mag af en toe ook dat tandje erbij zetten.

  Ik vind het wel raar dat Janssen steeds zo bekritiseerd wordt, al helemaal bij dit doelpunt. Hij stond niet meer dan eens tegenover twee man te kijken. Dan kun je doen en laten wat je wilt, maar je zult een keer een verkeerde inschatting gaan maken.

  Maar het werd toch duidelijk dat dit team nog steeds tekort komt voor de Eredivisie. Ik hoop niet dat we promoveren en nog een jaartje KKD spelen waarbij er doorgeselecteerd wordt en waarmee we volgend jaar dan toch echt wel mee kunnen gaan doen voor die bovenste plaatsen.

 11. FC VVV03

  Word het niet tijd om de Limburger in zijn geheel te boycotten voorlopig. Wat een @€& krant. Nu weer een negatief stuk over dat VVV te uitbundig zou zijn geweest met hun 120 jarig bestaan ivm de ramp in Turkije en Syrie. Verschrikkelijk! Altijd maar negatief nieuws zoeken en stoken richting VVV.

  1. Pewe

   Vvv en mvv vieren de overwinning.. (te uitbundig?) mede door de omstandigheden in ,Turkije en Syrië..
   DDL schrijft hier een stuk.over..
   Wat zou DDL schrijven,komend weekend, as er 3 tot 5 dagen Vastelaovend wordt gevierd…. …

  2. supportertje

   Misschien moet de Limburger eens zijn biezen pakken, en niet zo tendentieus schrijven over zaken. Wat er in Turkije en Syrië is gebeurt is verschrikkelijk, maar het leven gaat wel door.

 12. kuebke

  Venlo – De wegen van John Roox en VVV scheiden na dit seizoen. Dat de Koelclub het contract van de keeperstrainer niet verlengd, heeft onder meer te maken met de onvrede van de doelmannen over de werkwijze van Roox.
  Qasim Hakim en Jack Martens
  Vandaag om 19:13
  Eerste doelman Ennio van der Gouw en ook reservekeeper Lukas Zima hebben eerder aangegeven bij de clubleiding en technische staf dat zij niet tevreden zijn over de keeperstrainingen van Roox. De oud-doelman van VVV geeft aan dat hij hier zelf niet mee werd geconfronteerd. ,,Ik ben zwaar teleurgesteld. VVV heeft mij aangegeven dat ze gaan kiezen voor een andere dynamiek binnen de technische staf. Ik vind het slecht dat er al geruchten waren dat ze niet met me verder wilden, terwijl ik er niks van wist. Maar goed, ik moet verder’’, aldus Roox.

  Roox werd in januari 2016 aangesteld als keeperstrainer van VVV. Daarvoor was hij tussen 2009 en 2014 werkzaam in dezelfde functie bij Roda en vervolgens nog een korte periode bij Helmond Sport voordat terugkeerde naar de club waar hij ook bijna vijfhonderd wedstrijden onder de lat stond. Daarmee is hij recordhouder met het meeste aantal gespeelde duels.

  1. Ievel Knievel

   Wederom bewijst Marco Bogers dat hij over geen enkele organisatie- of managementskills bezit.

   Dus iedereen weet al dat Rookx eruit moet behalve Rookx zelf? En wederom smeuïge berichten in de pers? Roddel- en achterklap?

   En dat voor iemand met zo’n staat van dienst? Dus als 2 keepers klagen is dat een reden om meteen iemand te wippen? Moet toch meer aan de hand zijn zou je zeggen.

   Kijk, dat je af en toe een frisse wind wil in je technische staf, ok, maar handel dit dan zo netjes mogelijk af alsjeblieft. Dit is niet de eerste keer dat er bij VVV iemand, zachtst gezegd, door de achterdeur moet vertrekken.

   En gelet op de kwaliteit van doelmannen de afgelopen jaren (die bij VVV daadwerkelijk beter werden) vraag ik me af of Rookx wel zo’n slechte keeperstrainer is. Maar ik ben nooit bij trainingen aanwezig.

   1. Koelie

    Na de ervaren Unnerstall en Kirschbaum getraind te hebben kan je er opeens geen klote van. Zou Van der Gouw senior beschikbaar zijn??

    “Het orakel”, meer de kapotte grammofoonplaat. Iemand nog iets gehoord over de “eind januari komt er meer nieuws over het nieuwe stadion”?

 13. chretien

  John Rookx weg… de beste keeper ooit bij VVV. Ik heb geen idee van zijn keeperstrainer kwaliteiten, maar als zijn goodbye gerelateerd is aan de bevindingen van beide keepers, dan plaats ik ?????…

 14. Louis van Gaal

  VVV wil professionaliseren…volgens mij voeren professionele organisaties functioneringsgesprekken. Als je dan vanuit je organisatie signalen zou krijgen (keepers die niet tevreden zouden zijn) praat je met de betreffende leidinggevende (keeperstrainer) en kijk je samen hoe je dingen anders wil gaan doen… nee, dat doen ze dus schijnbaar niet. En dan begint het roddelen binnen de club en weten veel mensen het behalve degene waar het over gaat…ook niet echt professioneel…Men zegt: “voor deze functie binnen de technische staf zoeken we richting de toekomst naar een andere invulling. De komende periode zullen we gaan bekijken hoe die invulling er vanaf volgend seizoen precies uit gaat zien” … ze weten nog niet hoe het eruit gaat zien, hoe weet je dan of Roox erin past of niet .. professioneel ?? Tijdens en rond het 120 jarig jubileum laat men diverse “Club iconen” aan het woord (ook Roox) en enkele dagen later kom je hiermee… volgens mij niet professioneel en niet de manier waarop je met clubiconen omgaat….

  1. supportertje

   Ook ik heb moeite dat Roox weggaat. Echter weten wij niet wat er speelt. Dat er in de krant geschreven word, en dan hebben we het over de Limburger, dat keepers niet tevreden zijn is ook een aanname. Of zouden de keepers rechtstreeks met de Limburger of hun verslaggevers praten. Dat denk ik niet, maar dat is ook een aanname. Echter zijn er veranderingen gaande, en ook vernieuwingen. Hoe dat gaat uitpakken weet ik niet, we kunnen er wel gaan over oordelen, maar dat wakkert van alles aan wat de club nu niet kan gebruiken. We zullen moeten afwachten, maar vooral er achter moeten blijven staan met zijn allen. Daar heeft de club wat aan.

   1. Grad

    Inderdaad, dat wat er in de krant geschreven wordt. Namelijk niet alles wordt in dit artikel vermeld, gewoon omdat dit anders minder reuring/ophef zou geven.

   2. Ievel Knievel

    De Limburger heeft echter wel met Roox zelf gesproken (en heeft kennelijk een lekkende bron binnen de club die zij betrouwbaar achten en die vaak met correct nieuws komt, want dat lek zit er al lang).

    Roox reageert teleurgesteld en ietwat gefrustreerd. Natuurlijk loopt zijn contract ten einde, maar de mededeling om zijn contract niet te verlengen en dat er onvrede zou zijn (dat dus uiteindelijk door Roox bevestigd wordt) komt als een donderslag bij heldere hemel voor hem.- Anders zou hij ook niet zo in de pers reageren, dan zou dit een intern gesprek bij VVV zijn geweest. Daar is dus niet eerder met hem over gesproken en er was dus ook geen aanloop naar de mededeling “einde contract” toe. Wat betekent dit voor Jay Driessen, een goede bekende van Roox? Heb je dan niet een potentieel saboteur in je organisatie zitten?

    Dat is wederom het fnuikend amateurisme in de organisatiestructuur en organisatiecultuur bij VVV. Het is niet de eerste keer in de afgelopen jaren dit dit zo er aan toe gaat bij VVV. Het is niet de eerste keer dat personeelsleden beschadigd de club verlaten en/ of door de achterdeur.

    Vreemder is het dat iemand afgeserveerd wordt, terwijl er nog geen plan ligt hoe dan wel te gaan werken volgend seizoen. Een andere volgorde zou logischer zijn. Dan kan je Roox ook mededelen WAAROM je het anders gaat doen. Ook zijn er kennelijk geen functioneringsgesprekken gevoerd met de medewerkers (in december bijv.?) waarin je kan bespreken wat in de ogen van de club en technische staf goed gaat en minder gaat. Dan had Roox daar ook ook intern op kunnen reageren.

    Mensen vragen zich wel eens af waarom ik zo passief-agressief reageer op de managementstijl van dhr. Bogers, degene die dus ook verantwoordelijk is uiteindelijk voor de werksfeer en werkcultuur en het personeelsbeleid. Het is niet alleen Willem Janssen of Marc van Hintum die over technisch beleid of technische invulling gaat (en hopelijk zingt Roger B. een paar noten lager tegenwoordig), want het afscheid nemen van een tot kort gewaardeerd keeperstrainer, clubicoon> en het niet verlengen van een contract is ook personeelsbeleid, gaat over contracten en daar is de Algemeen Directeur zeker bij betrokken. Die moet het een en ander netjes regelen en die moet een nette werkcultuur waarborgen.

    Er zijn de afgelopen jaren veel clubmensen “afgeserveerd”, vaak kwam de beslissing voor die mensen vanuit de club als donderslag bij heldere hemel. Mensen zijn nodig bij VVV totdat ze niet meer nodig zijn. Zaken worden niet netjes afgehandeld en mensen worden niet als mens behandeld, zo lijkt het. Lijkt me dat dit ook stress in een organisatie voedt, terwijl men juist de rust weer wat had later wederkeren. Er zijn de afgelopen seizoenen best veel mensen door de achterdeur vertrokken, stilletjes soms ook en in het geniep. Mensen die ook niet veel meer willen zeggen of veel met VVV te maken willen hebben. Nu komt het: hier zit een patroon in.

   3. Ievel Knievel

    Vandaar mijn zeer kritische toon op hoe VVV geleid wordt. Ondanks dat we af en toe zeer goede spelers hebben rondrennen bij de club, die in de eredivisie of zelfs op nog hoger niveau carrière maken (en dat is bijzonder voor een club als VVV) en dat we zelfs uitstekende trainers hebben rondlopen bij de club (op wat mindere uitschieters na) heb je altijd het idee dat er niet uitgehaald wordt wat er in zit.

    Dat er door rommeligheid, slecht beleid, slecht leiderschap kansen verprutst worden die er wel zijn en dat het imago van de club (en de identiteit en uitstraling van de club) deukjes oplopen. Het gaat dan wat mij betreft niet per sé of alleen over presteren op de ranglijst (want ik weet dat VVV een club is die thuishoort tussen plek 7 eerste divisie en plek 12 eredivisie; het is alleen jammer als er niet het maximaal haalbare uit gehaald wordt en dat gebeurd te vaak door mismanagement) .

    Vergelijk VVV maar eens met clubs die in mijn ogen hetzelfde zijn: Cambuur, De Graafschap, Volendam, misschien de Eagles, en misschien zelfs Heracles en PEC, etc., dat soort clubs; dan had VVV op individueel niveau vele betere spelers en trainers rondlopen en qua grootte stad en achterland zou er ook veel meer potentie moeten zijn, toch presteert VVV hetzelfde of minder terwijl dat niet nodig was geweest.

    Er is te veel onrust, er zijn incidenten, het beleid is te rommelig en stuitert alle kanten op. De ene week is het dit de andere dat. Er wordt niet gekozen. En als er gekozen wordt te laat. Dan zijn er weer mensen beschadigd. Of er wordt voor de verkeerde mensen binnen de club gekozen.

 15. RuiverCity

  Geen probleem met het vertrek van Roox. Heeft ook geen enkele keeper beter gemaakt. Unnerstall was al een topper voordat hij naar Venlo kwam. Kirschbaum, Van Crooij zijn niks beter geworden.
  Dat de twee keepers zich nu durven te uiten over de kwaliteiten van Roox, mag gewaardeerd worden.

  1. Ievel Knievel

   Ik heb Kirschbaum zeker zien groeien. Is van een twijfelende keeper een solide keeper geworden. Ook Unnerstal is wel degelijk gegroeid. Van een reservekeeper in Duitsland of keeper op het 2e en 3e niveau in Duitsland uitgegroeid naar een bijna 100% stabiele sluitpost met een transfer naar PSV. Onder andere dankzij zijn periodes bij VVV uitgegroeid tot de meest stabiele (en in mijn ogen beste) keeper in de eredivsie. Van Crooy is ook gewoon een stabiele 2e keeper en staat er ook als 1e keeper als het moet, terwijl men al vaker gedacht heeft dat het er niet in zat. Ook daar is dus groei doorgemaakt.

 16. RuiverCity

  En ook Bogers mag wat mij betreft vandaag nog vertrekken. Communicatie/uitstraling blijft moeilijk bij hem. Net als de jubileumwedstrijd, wat helemaal geen jubileumwedstrijd was.

  1. Ievel Knievel

   Als je 120 jaar bestaat zorg je natuurlijk voor een CULTsfeer in de Koel. Er is gewoon niks gedaan en als er al iets bedacht is was dit weer veel te laat. Ook in een ingetogen sfeer (vanwege de aardbeving) hard er deze wedstrijd een cultvibe kunnen bestaan. Je weet immers al 119 jaar lang dat dit jubileum er aan komt. Over 5 jaar weer een kans (die als Marco er dan nog zit, en uiteraard is dit zo met een Raad van Toezicht die uit zijn vriendjes bestaat, wederom vakkundig verprutst gaat worden).

   1. Ievel Knievel

    Zolang Bogers er zit:

    -Wordt het niks met het stadiondossier. De beste man gaat hier inmiddels als directeur en verantwoordelijke al 12 jaar (!!!) over, als commercieel manager is hij al bij het stadiondossier betrokken vanaf 2006/ 2007. Over drie jaar 20 jaar lang (!!!). Laat het eens op je inwerken. Buiten wat verflikjes en kleine renovatietjes en het bijplaatsen van een aanbouw en een noodgebouw van de huidige Koel is Marco niet gekomen. Meneer heeft het stadiondossier eigenhandig inmiddels al 3x laten ontploffen.

    -Blijft personeel geschoffeerd worden en moeten mensen via de achterdeur de club verlaten. Het kerkhof groeit gestaag door. Te veel mensen in de voetballerij die niks meer met VVV te maken willen hebben hierdoor. Bekijk even hoeveel mensen er in zijn 12 jaar directeurschap met conflicten of via incidentjes en door de achterdeur vertrokken zijn.

    Iedereen die denkt dat Rick Kruys, Marc van Hintum of Willem Janssen (mensen waar wij nu redelijk tevreden over zijn) niet een zelfde lot zou kunnen verwachten, komen bedrogen uit. Iedereen kan zomaar op een zijspoor terecht komen bij VVV. Het erge is dat Marco ook nog een deel van de achterban bij VVV zo weet te manipuleren dat men altijd zijn verhaallijn volgt. Het ligt altijd aan de betrokkenen zelf (aan de ander) als we afscheid van ze moeten nemen. Zij zijn dan ineens “slecht” of presteren niet meer. Dat de organisatie bij VVV al weer dik 12 jaar niet functioneert, daar hebben we het maar niet over. En over degene die daar als enige hoofdverantwoordelijk voor is ook niet.

    -Wordt sportief succes niet uitgebouwd en wordt er commercieel niet geprofiteerd van succesperiodes. VVV heeft in de 12 jaar bewind best wel wat sportieve oplevingen gehad en meerdere seizoenen eredivisie gespeeld, echter wordt succes nooit uitgebouwd en vakkundig verprutst door beleidsbeslissingen. Er worden structureel verkeerde keuzes gemaakt.

    -Groeit VVV commercieel/ economisch gezien niet (mee). VVV kent een achterland van 300.000 inwoners en er wordt echt heeeeeel veel geld verdiend in deze regio (niet gelijk verdeeld onder de bevolking, maar sommigen worden slapend rijk). Bovendien zitten andere betaald voetbalorganisaties allemaal op een half uur/ 45 minuten/ uur rijafstand. VVV bedient een vrij grote regio (inclusief stukjes Duitsland en Brabant) vrijwel alleen. VVV groeit niet mee. Sterker nog, is er wel groei? Dat VVV niet groeit ligt echt niet aan de gemeente Venlo hoor, maar aan degene die verantwoordelijk zijn voor het beleid en dus ook het commercieel beleid.

    Dat mensen denken dat er, ondanks dat we echt wel sportieve succesjes kunnen boeken, op de lange termijn groei, potentie of consolidatie gaat zijn bij VVV: sorry maar helaas!

    De mensen die aan het roer staan, laten het schip stuurloos in de oceaan dobberen. VVV zwalkt. Er zit gewoon meer in. En al moet VVV steeds op en neer gaan tussen de top 3 eerste divisie en plekken 12 t/m 18 eredivisie, dan is dat zo. Maar ik wil niet het gevoel hebben dat er te veel kansen blijven liggen en ik wil niet steeds te veel negatieve incidenten meemaken. Het probleem zit hem in persoonlijkheden bij de club, het karakter van mensen in de top. Dat komt niet goed. Er blijven simpelweg te veel kansen liggen.

    Ik wil een positieve vibe rond de club> En die kan er ook zijn als je degradeert, maar dat de club er wel alles aan heeft gedaan (om niet te degraderen) met vechtvoetbal en verstandig beleid. Dan is een degradatie of een plek in de KKD acceptabel. Als je maar het gevoel hebt dat er af en toe groei is in plaats van stuurloosheid.

   2. Leonardus

    Man man man Marco wat heb jij er een puinhoop van gemaakt zeg. Het wordt inderdaad eens tijd dat je de eer aan jezelf houdt en gaat moven. Met je afgestofte plannetje #SameNaoBaove wat wel heel veel doet denken (kopietje) aan andere eerdere plannen bereik je ons echte supporters niet hoor.

    Er is voldoende werk Marco, ook voor jou!

 17. De Koel

  Wisselvalligheid troef in de KKD. VVV wint met grote moeite van Dordrecht, Almere kan thuis niet winnen van Helmond Sport en Eindhoven verliest van TOP Oss. En zo staan we ineens vierde, met slechts een punt minder dan de nummer drie.

 18. chretien

  VVV wint weer…
  Volgende wedstrijd tegen top moeten we winnen, zeker met de gedachte dat er binnenkort een flink aantal moeilijke wedstrijden aankomen.
  Overigens vraag ik me af welke wedstrijden er moeilijk of makkelijk zijn?
  Voorlopig geniet ik, we doen het veel beter dan vooraf voorspeld door de meeste “fans”. Zeker beter dan de fans op deze site ons willen doen geloven.
  FORZA VVV!

  1. supportertje

   Ik houd wel van een positieve instelling. Onze spelers ook, waar ik vaak genoeg mee praat. Ze zijn bereid om alles te geven en doen dat ook. Echter niet altijd met het door ons gewenste resultaat. Maar zij houden de moed erin, en dat zijn er gelukkig meer.

  1. Ievel Knievel

   Jawel.

   Maar goed, het spel is het hele kalenderjaar al niet te veel soeps. Het doorzettingsvermogen in de voorafgaande wedstrijden was wel bewonderenswaardig, maar als je eerlijk bent is het spel al weken niet je van het.

   Heeft natuurlijk ook te maken met het vaak spelen in vreemde opstellingen en niet in de sterkste opstelling (toen we dat wel deden, waren we op dreef).

Leave a Reply