Dubieuze doelpunten helpen Roda op gang in vijfklapper tegen VVV

Roda-vvvMet als doel om meer afstand te nemen van Willem II en dichter naar Vitesse en Excelsior te kruipen toog VVV-Venlo zaterdagavond naar Kerkrade voor een krachtmeting met Roda JC. VVV-trainer Wil Boessen had Dennis Gentenaar in het doel geposteerd in plaats van Kevin Begois, maar Gentenaar kon niet voorkomen dat de thuisploeg in een mum van tijd uitliep naar een comfortabele 3-0. In het tweede bedrijf voltooide Mads Junker zijn hattrick voor de 4-0, terwijl een wereldgoal van Pa-Modou Kah de vijfde betekende. Het werd uiteindelijk nog 5-2 maar VVV zal flink gebaald hebben, want aan zowel de eerste twee treffers als de vierde van Roda zat een luchtje.

Het Limburgs onderonsje was al na een half uur gespeeld. Vijf minuten na het eerste fluitsignaal van arbiter Pieter Vink zette Robbie Wielaert zijn ploeg op voorsprong. Anouar Hadouir slingerde een vrije trap voor het doel, Davy de Fauw toucheerde de bal waardoor Wielaert bij de tweede paal kon binnenglijden. Hij deed dat wel in buitenspelpositie en ook het tweede doelpunt was eigenlijk een ongeldige.

Junker zette voor van rechts en zag aanvalspartner Morten Skoubo de bal op de lat koppen. Eerstgenoemde was naar de tweede paal geslopen, kreeg het speeltuig voor zijn voeten en werkte de bal met behulp van zijn arm in het doel. Daarmee zorgde de Deen voor doelpunt nummer 2000 van Roda in de Eredivisie. Het eerste doelpunt, gemaakt door Stanley Bish, viel in 1973 tegen MVV Maastricht. Die informatie zal VVV weinig geboeid hebben. De op verplaatsing spelende ploeg stond na een kwartier spelen met 2-0 achter en zal daar enorm van gebaald hebben, omdat beide treffers mogelijk niet goedgekeurd mochten worden door scheidsrechter Vink.

Toch leek VVV niet van de wijs en omdat Roda de zaken in de defensie bepaald niet op orde had creëerde de equipe van trainer Wil Boessen een aantal prima mogelijkheden. Ahmed Musa was tot tweemaal toe dichtbij maar stuitte op derde doelman Collin van Eijk, terwijl Michael Uchebo na een fraaie individuele actie het net niet wist te vinden. Op het half uur verbrijzelde Junker met zijn tweede van de wedstrijd en zeventiende van het seizoen de hoop van de club uit Venlo. De Deen zette zijn hoofd tegen een voorzet van Jimmy Hempte en tekende voor 3-0.

VVV leek in het tweede bedrijf rijp voor de sloop en dat had de thuisploeg begrepen. Nadat Skoubo al een prima kans om zeep had geholpen voltooide Junker zijn hattrick en opnieuw zat er een luchtje aan het doelpunt. De spits was na een vrije trap van Hadouir eerder bij de bal dan Gentenaar en werkte binnen, maar deed dit randje buitenspel. Met een prachtige halve omhaal in de kruising zorgde Kah (voorzet Ruud Vormer) voor de 5-0. In de slotfase redden Michael Timisela (kopbal) en Uchebo de eer voor de bezoekers uit Venlo. VVV zal na de eclatante nederlaag de uitslag van Feyenoord – Willem II met angst en beven tegemoet zien, terwijl Roda met de drie punten op zak weer omhoog kan kijken.

Bron: Voetbalzone

Leave a Reply