Duitse doelman in belangstelling VVV

De Limburger meldt zojuist dat de Duitse doelman Moritz Nicolas in de belangstelling staat van VVV-Venlo. De 24-jarige doelmand staat op dit moment onder contract bij onze buren uit Monchengladbach. Zij hebben de doelman verhuurd aan Viktoria Köln. De doelman heeft in Gladbach nog een contract tot medio 2023. Het is niet duidelijk of het om een huurtransfer gaat of dat er een transfersom betaald moet worden.

In de Duitse 3. Liga heeft hij afgelopen seizoen 31 wedstrijden in het doel gestaan. Van deze 31 wedstrijden heeft hij maar liefst negen keer de nul gehouden. Viktoria eindigde in de middenmoot op de 13e plaats in de 3. Liga. Naast Viktoria Köln kwam Nicolas onder meer uit voor VFL Osnabrük en Union Berlin. Bij beide ploegen was hij geen basisspeler en speelde hij maar een handvol wedstrijden. Wel speelde hij één wedstrijd in de Bundesliga voor Union Berlin.

Momenteel beschikt de selectie van Jos Luhukay voor komend seizoen over de doelmannen Zima, Verbong en Craenmehr. Doelman Delano van Crooij heeft een aflopend contract en het lijkt erop dat deze niet verlengd gaat worden. Daarnaast lijkt de toekomst van Zima ook ergens anders te liggen. De doelman heeft nog een contract voor het nieuwe seizoen, maar werd afgelopen seizoen al in een vroeg stadium gepasseerd nadat hij een onzekere indruk maakte.

Bron foto: Viktoria Köln

6 Responses

 1. Venlooow

  In ieder geval een keeper die redelijk uit de buurt komt.
  Helaas geen Nederlandse jongen maar de afgelopen Duitse keepers die wij hebben gehad bleken een uitstekende keuze te zijn dus hopelijk hij ook.
  En hopelijk is het geen huurspeler.

 2. Lijkt me wel duidelijk hoe dat afloopt. Reken binnen een paar dagen maar op het volgende bericht op de website, Facebook, Instagram en Twitter van VVV:

  ‘VVV Venlo neemt per direct afscheid van Lucas Zima. De 28-jarige doelman en de club hebben zijn contract in onderling overleg ontbonden,. Wij bedanken Lucas voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst’.

  1. chretien

   Wel wrang dat we hetzelfde standaard berichtje bij voorbaat al kennen.

   Ook dat kenmerkt de “communicatie” bij VVV.

   Daar mag aan worden gewerkt.

   FORZA VVV!

 3. Hij heeft gisteren bij Gladbach verlengde tot 2026, en mag (of moet) opnieuw verhuurd worden. Zal dus ongetwijfeld een goede keeper zijn als Gladbach hem voor vier jaar laat vastlegt.

  Maar eerlijk gezegd heb ik liever dat VVV een keeper haalt die voor twee of drie jaar tekent in plaats van eentje die voor een jaar gehuurd wordt.

Leave a Reply