Duitse linksback Cincotta op proef bij VVV

De Duitse linksback Stefano Cincotta, is op proef bij VVV, dat meldt 1Limburg. Cincotta trainde maandag al mee met de selectie van Maurice Steijn. De verdediger staat nog onder contract bij derde bundesligist Chemnitzer FC en keert vandaag weer terug bij zijn Duitse club.

Nils Röseler
VVV-directeur Marco Bogers laat weten via Nils Röseler, de Duitse verdediger van VVV, in contact te zijn gekomen met Cincotta. “We zijn via Nils Röseler met Cincotta in contact gekomen. Ze speelden vorig seizoen nog samen in Chemnitz. Als hij ons bevalt dan gaan we bekijken of we hem eventueel na de winterstop kunnen contracteren. Dan moeten we de mogelijkheid bekijken om hen transfervrij over te nemen.” aldus Marco Bogers tegen 1Limburg.

Spelersinformatie
Cincotta is geboren in Guatemala en verhuisde op een 6-jarige leeftijd naar Duitsland. De inmiddels 25-jarige linksback startte zijn carriere in de jeugd van Eintracht Frankfurt. Hierna volgden nog 4 clubs: Kickers Offenback (DE), FC Lugano (CH), SV Wacker Burghausen (DE) en speelt tot heden voor Chemnitzer FC (DE). Cincotta speelde voor Duitsland onder 17, onder 19 en onder 20. Daarnaast kwam hij als A-International uit voor Guatemala, met 15 interlands op zijn naam.

Of de oud-ploeggenoten herenigd gaan worden is nog de vraag.

Bron: 1Limburg

9 Responses

  1. Meuske

    Daarom hoop ik ook stiekem nog op een spits want met alle respect de Seun schopt ze er dit seizoen nou niet echt makkelijk in. Heel belangrijk voor het team maar een spits hoort nu eenmaal te scoren. Forza VVV

  2. Luis Erique

    Als ik het filmpje zo zie, past ie in ieder geval in het beeld dat Steijn van backs heeft. Hij moet aanvallend ook wat toevoegen. Deze jongen durft vrij diep te spelen. Verder zegt dat niks natuurlijk. Zo’n film kun je ook van van Peppen maken. (moet je wel vrij lang zoeken overigens)

    1. Dat klopt zeker! Steijn wil echt een LB hebben die naar voren voetbalt, zoals bijvoorbeel Karsdorp bij Feyenoord. Dat de linksbuiten van de tegenstander niet zijn acties kan maken maar dat de linksbuiten onze linksback moet volgen. Is andersom redeneren maar zal denk hier wel passen. Ik vond de linksback van Telstar ook wel een kandidaat overigens! Die speelde in mijn ogen ook zeer aanvallend, had een goed trap en iemand die vooruit denkt.

Leave a Reply