VVV-Venlo

“Duitse spits Lennart Thy (25) dicht bij overgang naar VVV”

Het lijkt erop dat de ontwikkelingen op de transfermarkt rondom VVV eindelijk gestalte gaan krijgen. Volgens Dagblad de Limburger is VVV-Venlo nagenoeg rond over de huur van Duitse spits Lennart Thy, die eigendom is van het Duitse Werder Bremen.

Zaterdag liet Marco Bogers al vallen dat er waarschijn een Duitse spits zou komen en dat lijkt nu concreter. De 25-jarige Thy kreeg zaterdag al een rondleiding in de Koel en het is de bedoeling dat de spits uit Nordrhein-Wesfalen voor één seizoen gehuurd zal worden van Werder Bremen. Thy staat tot medio 2019 onder contract bij de Duitsers en werd vorig seizoen uitgeleend aan Sankt Pauli, waar hij eerder ook al 4 seizoenen wist te spelen. De spits speelde meer dan 100 wedstrijden, maar bijzonder productief is hij (vooralsnog) niet. In totaal wist hij 18 keer te scoren.

VVV zal tot en met zaterdag een trainingskamp overleggen en hopelijk zal Thy dan aanwezig zijn. Verder gaan er ook nog twee Duitse testspelers mee, namelijk twee middenvelders: Hans Nunoo Sarpei (18) en Bilal Sezer (23). Sarpei staat onder contract bij VFB Stuttgart en Sezer stond onder contract bij Borussia Mönchengladbach maar is nu transfervrij.

21 Responses

 1. kiekoputspelke

  VVV richt zich dus – na het eerdere aantrekken van Lars Unnerstall – op de Duitse markt en dat is denk ik voor een club die nagenoeg in Duitsland ligt een goede ontwikkeling.

  Deze spelers staan erom bekend enorm hard te werken en laten we eerlijk zijn….daar zullen we het komend seizoen voornamelijk van moeten hebben.

  Dat VVV hier specifiek op scout blijkt denk ik ook door het aantrekken van onze Grieks / Australische vriend die normaal gesproken ook het (kunst) gras zal opvreten 🙂

  Daarnaast denk (en hoop) ik dat we hierdoor ook nóg interessanter worden voor Duitse ondernemingen inzake sposnoring.

  Lennart Thy werd een grote toekomst toegedicht toen hij doorbrak bij Werder Bremen maar helaas is dat er (nog ?) niet uitgekomen. Ben benieuwd naar zijn niveau….

  De andere 2 spelers ken ik niet, maar ze op proef nemen is natuurlijk een goede zaak en zo kunnen ze goed beoordeeld worden.

  Ik ben overigens vooral nieuwsgierig met welke linksback VVV op de proppen komt, want daar hebben we al jaren problemen de juiste kandidaat te vinden !!

  Er is in elk geval weer beweging op de berg, niet alleen op de achtergrond maar ook op de voorgrond.

 2. chretien

  Dat nieuwe stadion, kunnen we dat ook niet net over de grens bouwen? wellicht meer sympathie, in ieder minder vijandigheid van lokale overheid en noem maar op. Of is die grens een obstakel voor de KNVB?

 3. Luis Erique

  Lennart Thy heeft 2 periodes bij St. Pauli gespeeld, waarbij zijn eerste periode erg succesvol was, ook getuige zijn 4 goals in een 2. Bundesliga wedstrijd.
  Het laatste half jaar heeft hij voornamelijk het bankje warm gehouden, maar elke spits die in de 2. Bundesliga meekan, lijkt mee ook prima voor VVV.

 4. VenloVVV

  Goed nieuws! Wederom! Netjes VVV!! Ben vooral benieuwd naar die Sarpei aangezien Luhukay hem aanbevolen heeft én het een neef is van de grote Hans Sarpei!

  Vor einem Jahr holte VVV-Legende Jos Luhukay als Trainer des VfB Stuttgart den damals 17-jährigen Sarpei aus der Liberty Professionals Accra Academy in Ghana nach Deutschland und empfahl ihn nun bei seinem Heimat-Club VVV. Der junge Mittelfeldspieler debütierte in der zurückliegenden Spielzeit beim Zweitliga-Meister im DFB-Pokal-Spiel im Mönchengladbacher Borussia-Park, hatte im weiteren Verlauf der Saison allerdings mit Verletzungspech zu kämpfen und möchte sich nun für einen Vertrag an der deutschen Grenze empfehlen.

 5. Goodie

  Volgens transfermarkt.nl beschikt Sarpei alleen over een Ghanese nationaliteit.

  Overigens wel jammer dat de oefenwedstrijd tegen Paok in Arnhem is. Had graag de testspelers aan het werk gezien.

 6. Animal

  Top !!! Heel NL denkt dat VVV met kerst alweer gedegradeerd is …. met een duidelijke keuze voor de vaste kampioensbasis + meer karakter zullen we gewoon met de rest meedoen voor plek 13 tot 18 en een taaie tegenstander zullen zijn voor alles en iedereen, met een beetje geluk uitgroeien tot de verassing van het seizoen

  1. Precies, we moeten gewoon genieten en we zien het wel. Maar goed ik vind het altijd zo raar dat dan de kampioen degradatiekandidaat nummer 1 is terwijl NAC niet echt goed heeft gepresteerd te laatste jaren in de Eredivisie als in de JL. Maar goed dan gaan ze kijken naar hoe groot de club is.

   Wij hebben wellicht een mindere begroting maar wel een visie en strategie dat kunnen we van NAC niet echt zeggen behalve dat ze een blik Man City spelers open trekken.

 7. supportertje

  Langzaam maar zeker gaat het richting opening seizoen, waarbij de staf goed uit zijn ogen kijkend aanvullingen verzorgt aan de sterkhouders van het huidige team. De basis staat er en versterkingen arriveren. Sommige zouden wel eens verrassend uit kunnen vallen, en VVV kan de overlevingsstrijd in de eredivisie, misschien wel doorkomen. Dat zou op zich een prima prestatie zijn, gezien het beperkte budget. Als dan ook nog Hai Berden zijn laatste kunststukje voltooid van een nieuw stadion dan mogen we in onze handen knijpen. Al met al zie ik het toch zonnig in voor VVV. Nu nog voldoende echte supporters die ten alle tijden achter de ploeg blijft staan, en niet gaan lopen zeiken, dan kan het een mooi seizoen worden waar ik nu al naar uitkijk.

 8. Luis Erique

  In de Limburger staat dat Josje Luhukay Duitse spelers aan het aanbevelen is aan Stan. Dit is toch geweldig. Als je oud -spelers (met een prima staat van dienst) je gaan helpen, dan kun je als club echt stappen maken. Waarschijnlijk niet reëel, maar als Steijn ooit stopt, en VVV staat in de eredivisie, dan hoop ik echt dat Luhukay hier trainer wordt.

   1. Ievel Knievel

    Mee eens. Luhukay zit al een tijdje zonder club in Duitsland. In de eredivisie train je wel enigszins op niveau (prestige). Doet hij het een periode goed (1 jaar, 1,5 jaar), dan stijgen zijn kansen op een gerenommeerde club in de Bundesliga of 2e Bundesliga weer. Luhukay heeft ook genoeg verdiend de afgelopen jaren. Clubliefde gaat soms boven geld. Soms zijn de carrière(-planning) en geld belangrijk en op sommige momenten zijn andere zaken belangrijker. Valkx verdient bij VVV ook minder dan hij kan verdienen en werkt ook ruim onder zijn niveau (status), maar dat komt ook door de situatie. Hij helpt zijn oude club, omdat hij in het verhaal gelooft. Dat kan ook voor Luhukay gelden. Mocht Luhukay VVV in de toekomst helpen, dan is dat goed voor het imago en de identiteit van VVV en kan er snel iets moois groeien. Overigens is het helpen van je oude club altijd goed voor je imago in binnen- en buitenland. Luhukay spreekt Berden daarnaast sowieso al 1 of 2x per jaar, dus advies gaf hij al.

Leave a Reply