VVV-Venlo

Duitse verdediger Axel Borgmann op proef bij VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft de Duitse verdediger Axel Borgmann op proef. Dat meldt de club zojuist op haar website. De 24-jarige verdediger is kandidaat om de rol van Leroy Labylle op te volgen in Venlo en zal de komende dagen moeten laten zien of hij een aanwinst zal zijn voor de Venlonaren. Borgmann is de vierde speler die op proef is bij VVV-Venlo.

Axel Borgmann is een verdediger die ingezet kan worden op beide flanken in de verdediging, maar ook op het middenveld en centraal in de verdediging uit de voeten kan. De meeste wedstrijden speelde hij echter op de linksbackpositie.

Borgmann begon de jeugdopleiding bij de jeugd van MSV Duisburg, maar maakte al snel de overstap naar de jeugd van Schalke ’04 uit Gelsenkirchen. Daar kon hij niet doorbreken in het eerste elftal, waarop hij in 2015 vertrok naar FC Vaduz uit Liechtenstein. Daar heeft hij tot medio 2018 gespeeld. In totaal speelde hij 96 wedstrijden voor de club uit Liechtenstein, waaronder diverse Europese kwalificatieduels. Hij kwam in die wedstrijden tot 4 doelpunten en 9 assists.

Gisteren werd bekend dat Leroy Labylle vertrok uit Venlo. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen bij NEC Nijmegen en daardoor is VVV nu op zoek naar een vervanger voor die positie. De geruchten melden dat Lucas Woudenberg ook de interesse heeft gewekt, maar met deze speler op proef is het maar de vraag hoe het gaat lopen. Duidelijk is wel dat er een speler moet komen op die positie, want we zijn nog steeds erg dun bezet voor het komende seizoen. We houden jullie op de hoogte.

40 Responses

 1. robbaan

  Gisteren even mee mogen spelen.
  De wedstrijd was toen al gespeeld. Je kunt er geen zinnige beoordeling op loslaten
  Trouwens, VVV maakte in de hitte oppe ruiver geen goede indruk op mij een de meeste mensen in mijn directe omgeving, De zorgen zitten vooral voorin en het middenveld.
  Vier basisspelers in de lappenmand en wat was er met Promes?
  Toch heb ik het gevoel dat VVV gewoon a.s. zaterdag in Tilburg Willem 2 verrast.

  1. Koelie

   Ook bij W2 spelen dezelfde problemen als hier, nog niet ingespeeld vast team, veel blessures en smeekbedes om versterkingen van de supporters. Verschil is wel dat zij wel een brede selectie hebben maar die blijkbaar niet goed genoeg wordt bevonden. Wij moeten schakelen op de jeugd daar is bij W2 nog geen sprake van. Als Adrie Koster weer vol de op aanval gaat spelen dan stelen wij de drie punten ook met veredeld jeugdteam.

  1. Dond

   Sowieso een linksback. En dan in aanvallend opzicht moet er minimaal 1 buitenspeler bij.
   We laten ons verrassen. Verwacht de komende weken echt nog wel spelers. De selectie is anders echt heel erg smal.

  2. LJ

   Resumé 2017-2018 en 2018-2019:

   Vertrokken: 8 potentiële basisspelers.
   Aangetrokken: 6 potentiële basisspelers.

   Huidige stand selectie tov vorig seizoen : -2.
   Doelstelling VVV: betere én bredere selectie.
   Conclusie: tenminste 3 spelers te weinig.

   Wat meer zorgen baart:
   * Opoku nog steeds geblesseerd. Speelde nog geen wedstrijd in de voorbereiding laat staan laatste seizoenshelft.
   * Seuntjes en Mlapa misten een groot deel van de voorbereiding.
   * Grot heeft inmiddels ook een blessure.
   * Evenals Rutten en mogelijk Promes.
   * We zijn afhankelijk van tieners waarvan er ook al één geblesseerd is.
   * Het team is verre van op elkaar ingespeeld.
   * Over 6 dagen is de eerste competitie wedstrijd.

   Wie zich hierover geen zorgen maakt?

   Als je mij vraagt speelt VVV echt met vuur. Aanvulling van de selectie met een aantal transfervrije en/of JL spelers was een prima en goedkope optie geweest.

   Ik snap het niet!

   1. Godfried

    dus vvv moet nu, ondanks dat ze geen geld hebben, spelers aantrekken, die als straks iedereen weer fit is, sowieso op de bank belanden?

   2. Dond

    Volgens mij is het ook belangrijk om een sterke bank te hebben??

    De selectie is nu smaller dan vorig seizoen. Bij VVV werd aangegeven dat er dit seizoen een sterkere en bredere selectie moest komen.
    Sterkere/betere selectie ; afwachten.
    Bredere selectie ; dan moeten er dus nog spelers bijkomen.

   3. lucien1978

    Klopt ik maak mij helemaal nergens zorgen over.

    Blessures komen voor maar zit geen een echt ernstige tussen. Ja opoku maar die is bijna terug.

    Andere clubs hebben dit probleem ook.

    Wat denk je dat er een paniek is bij bijv Ado. In de voorbereiding bijna alles verloren zelfs van amateurs. Excelsior ook veel verloren.

    Nac en willem 2 hebben de selecties nog helemaal niet op orde.

    Nee jullie soort zaait paniek. Dat is het grote,punt.

    Labylle mag nog vertrekken en terecht. Gewoon niet goed genoeg.

    Er komen nog zeker 2 spelers bij en deze spelers zullen er meteen staan.

    Totale paniek en ophef om niks

   4. LJ

    We zullen het zien.

    Maar mocht de start vanwege de magere bezetting gaan tegenvallen slaat de paniek toe. Steijn zegt zelf dat hij hoopt dat de rest fit blijft. En dat was voor de blessures van Grot, Promes en Rutten.

 2. Louis van Gaal

  Mmmmm.. ben waarschijnlijk de enige maar ik maak me het meeste zorgen om de verdediging. Janssen is echt een back met beperkingen, heeft aanvallend helemaal niets te brengen en staat verdedigend vaakmverkeerd, het centrum vind ik traag en bij lopende tegenstanders erg kwetsbaar, en Dekker valt me dit seizoen (tot nu toe) ook erg tegen. Ik had echt verwacht dat hijndit seizoen er zou staan. Rutten vind ik meer een middenvelder als rechtsback. Ik ben bang dat we tegen serieuze tegenstanders.een probleem krijgen….ik hoop dat ik het mis heb..

 3. ger

  Ik vondt gisteren de gehele linkerkant gewoon zwak en dan druk ik me zacht uit! Daarbij zie ik ook geen links poot! Aanvallend ging het na minuut 30 wel wat beter maar ik vondt het nog niet alles. Ik denk dat we een moeilijk jaar krijgen!

 4. Depor

  Ik verwacht met deze selectie eenzelfde jaar als vorig jaar. NAC, willem ii
  , ADO draait voor geen meter en is echt niet beter kwa selectie. Hetzelfde geldt voor de 3 gepromoveerde clubs. Excelsior is ook afwachten.

  Maar het is link met blessures. Twee spelers huren lijkt me wat dat betreft noodzaak. Liefst ervaren spelers. Dan speel je gewoon middenmoot met deze selectie.

 5. RuiverCity

  VVV komt eigen uitspraken (nog) niet na. Een bredere en kwalitatief betere selectie. Er zijn twee spelers MINDER dan vorig seizoen. Kwalitatief vind ik het nog niet hoogstaand. Er moeten zeker nog ergens afvallers zijn bij BMG/Schalke etc. Aangezien er geen geld meer is maar huren al ben ik daar geen voorstander van (mits met optie tot koop).
  Met deze selectie ga je het niet redden!!

  1. Ievel Knievel

   Nu heb ik het alweer meerder keren mogen lezen (en ik heb me vooralsnog ingehouden) maar je volstrekt onrealistische, onnodige en onware negatieve geblaat komt me nu toch echt de keel uit. Pardon my french. En dat van anderen op Facebook ook trouwens.

   Even inhakend op je commentaar.

   VVV heeft bij monde van Valkx al een hele poos geleden alweer aangegeven dat er 5 a 6 versterkingen zouden komen. Hetgeen geschiedde. Er is nooit over 7 spelers gerept. Dat hebben jij en anderen er zelf van gemaakt,

   Steijn heeft het vooral over een betere en sterkere selectie gehad met meer mogelijkheden, dat was zijn wens. Versterkingen voor de basis dus. Niet per sé gedoeld op een hele brede selectie. Vandaar dat Steijn (en Valkx) ook nadrukkelijk op zoek zijn naar spelers die 2 posities kunnen bemannen, simpelweg zodat er meer geschoven kan worden.

   Omdat VVV geen competitie meer speelt met jong VVV is het dus zaak dat jeugdspelers trainingsminuten en speelminuten in het eerste mogen en moeten maken. Prima dus om zo je selectie te vullen, Dan doe je ook tenminste voldoende aan talentontwikkeling (niet per sé bedoeld voor je eigen club op de lange termijn, maar bijvoorbeeld ook voor 1e divisieclubs waar een deel van deze spelers terecht komt, of topklasse teams). Precies zoals de KNVB het wil zien.

   Dat onze ex-MVV’er transfervrij de deur uit mag heeft waarschijnlijk met het volgende te maken. Waarschijnlijk is er toen men hem contracteerde de afspraak met hem gemaakt dat het voor de basis was. Dat is er dus niet van gekomen. Waarschijnlijk is men toen al overeengekomen dat als het voor beide partijen het niet wordt, hij dan transfervrij weg mag. Daarnaast heeft VVV al jaren het beleid zich coulant op te stellen richting spelers en niet moeilijk te doen bij onstnapmogelijkheden voor spelers of sportieve verbeteringen voor spelers. Daarmee krijgt VVV een zeer positieve naam bij spelers en managers. Spelers die voor VVV als kleine club toch al moeilijk te halen zijn. Doordat VVV niet moeilijk doet bij transfers werkt dit op de lange termijn positief door voor VVV. Spelers zijn dus eerder geneigd voor VVV te kiezen dan een vergelijkbare moeilijkere club. Op de korte termijn loop je transferinkomsten mis (doe waarschijnlijk toch richting investeerders zouden gaan en sowieso nutteloos zouden zijn).

   Je ziet ook dat veel ex-spelers bij de club betrokken blijven, ook als ze weg zijn. Dat is een heel positief teken. De clubliefde is er dus inmiddels wel bij vele ex-spelers. Nu bij sommige supporters nog.

   Dat VVV wat stroef oogde deze voorbereiding heeft alles met de temperaturen te maken waar onder gespeeld is. Dat was, kan ik je uit eigen ervaring vertellen, bij vele andere oefenpotjes in het land echt niet anders. Qua resultaat hebben ze het, net als verleden jaar, uitstekend gedaan. Steijn heeft zaken kunnen uit proberen en kan dus nu gewoon zijn huiswerk doen voor de start van de competitie. Hij en de rest van de staf weten dat ze met een smalle selectie moeilijkheden krijgen bij blessures. Daar is gelet op het budget nu weinig aan te veranderen. Het is een gegeven, Iets waarmee de staf zou moeten werken het aankomend seizoen. Iets waar ze nu hun huiswerk op kunnen aanpassen.

   1. lucien1978

    Respect. Prima verwoord.

    Ik wordt ook ziek van die ziekelijke naolers . Het is nooit goed er wordt toch altijd wat gevonden om over te naolen.

    Dan zijn het de spelers, dan de blessures, dan de trainer, dan het gras, dan de parkeerplaats, dan de tribune, dan de transfers etcetcetc.

    Er wordt altijd wel iets gevonden.

    Is 99 procent goed dan vind men toch de 1 procent.

    Als VVV met 3-0 van ajax wint hadden het er 5 moeten zijn .

    Strontziek wordt je ervan.

    En het ergste is dat er zelf verhalen worden verzonnen en dan paniek zaaien.

    Gewoon lekker positief want het ziet er prima uit. We hebben topmensen die aan het werk zijn.

   2. LJ

    Wat lul jij nou man.

    De uitspraak een betere én bredere selectie komt toch echt van Steijn. Dus situatie nu 2 spelers minder (lees je even mee Geert)! Minder dan vorig seizoen.

    Dat is gewoon een feit. Daar kun jij zelfs niet overheen.

   3. chretien

    Ik denk dat meerdere fans één en dezelfde persoon zijn, maar waarom hij/zij op Hitleriaanse wijze ieder kritiek wil verbieden? Wie het weet mag het zeggen. Laat toch iedereen vinden wat hij vindt. Overigens, kijk de interviews met Steijn maar na, de selectie zou groter worden in aantal dan die van vorig jaar.

   4. Ievel Knievel

    @ LJ en Chretien in dit geval en zeker ook die laatste, maar ook vele en vele anderen.

    Even op Chretien inhaken.

    Paranoia aan het worden? Dus jij denkt dat een echte VVV-supporter alleen maar supernegatief is, want de mensen die wel iets zien in de toekomst van de club en de kwaliteit van de selectie, dat moet wel 1 persoon zijn?
    Hoezo ziek in je hoofd.

    Een H….-vergelijking? Auw……dooddoener nummer 1 in gesprekken of discussies. Dan is er al geen gesprek meer mogelijk. En nogmaals, hoezo ziek in je hoofd,

    Kritiek wil verbieden? Dus, als je niet supernegatief bent en de de hele tijd commentaar hebt op van alles en nog wat, dan mag je dus eigenlijk niks zeggen volgens jullie. Je mag dus alleen maar knetternegatief zijn en de negatieveling kunnen dus eigenlijk geen weerwoord hebben. Dat is eigenlijk wat je zegt. Nou, daar ben je dan mooi klaar mee, Wie probeert nu eigenlijk wie de mond te snoeren.,

    Dan nu de inhoud. Doe er mee wat je wil. Ik verander in ieder geval niet van mening en ik deel mijn mening graag met anderen. Waarschijnlijk is mijn lap tekst al te lang voor een aantal onegatievelingen om te lezen, maar I don’t care.

    Steijn heeft een aantal wensen neergelegd. Dat heeft hij in het interview met Omroep Velo kenbaar gemaakt.

    Overigens is erNOOIT gezegd dat als er 8 spelers weg zouden gaan er dan 8 vervangers zouden komen, dat is toch echt de fantasie van sommigen geweest. En ja, dan is het makkelijk kritiek geven als die 8 er niet komen. Jajaja. Ik zou daar als VVV zijnde in de communicatie ook geen aandacht meer aan schenken. Fabels van elkaar napratende zeikerds die er nooit zijn als VVV steun nodig heeft en alleen maar haantje de voorste zijn bij succes.

    Valkx, de man die het uiteindelijk bepaald en betaald, heeft het ALTIJD over 5 a 6 VERSTERKINGEN gehad. Een deel van de spelers die weg zijn gegaan had geen basisplaats of zouden uit de basis zijn verdwenen door de nieuwe aankopen. Het zijn echter wel basisspelers op een baalt niveau. Die gaan dus zeker niet bij VVV op de bank zitten. Daarnaast gun je sommige spelers ook een door hen gewenste stap. Mocht je ze dwingen te blijven heb je ook niks aan ze. Zekers als ze zich al bewezen hebben. Voor wat hoort wat.

    Wanneer de selectie met goede (en die heeft VVV) jeugdspelers wordt aangevuld heb je ook een brede en kwalitatief goede selectie. Het helpt ook om ouders en jeugdspelers te overtuigen bij VVV te blijven. Ze zien zo dat hun zoon bij VVV veel meer kans maakt op speelminuten op het hoogste niveau, ipv je dagen slijten in het tweede team van een grotere club in de Keuken-divisie of de Tweede Divisie. Mocht je daar niet doorbreken is het einde carrière.

    Zeker wanneer de aankopen beter zijn EN op TWEE posities uit de voeten kunnen is de selectie sterker (en eigenlijk ook breder, zonder meer spelers te hebben en zonder meer geld uit te geven). Precies waarop geselecteerd is en wordt. Zo kan er geschoven worden bij tactische omzettingen (iets dat vorig jaar niet kon en bij uitval door blessures of schorsingen.

    Slim met budget omgaan noemt men dat, om toch de wensen van de trainer in te willigen. Iets dat VVV MOET doen. Ik denk trouwens ook niet dat Steijn zelf ontevreden is over wat Valkx hem biedt. Het is niet voor niets dat hij even gewacht heeft met het tekenen van zijn nieuwe contract, dat deed hij pas toen de aankopen binnen waren. Als Steijn zijn vertrouwen geeft, met zijn familie zich hier vestigt, een lang lopend contract tekent dat respect betekent richting club en een afkoopsom mocht hij zijn gedroomde stap maken, dan zijn dit signalen dat onze trainer hartstikke blij en tevreden is. Datzelfde geldt voor de selectie. De sfeer is uitermate goed te noemen. Oud spelers zweven veelvuldig rond bij de oefenwedstrijden. Spelers die beter kunnen en hogerop kunnen zijn gebleven en hebben bijgetekend (of er zijn constructies geregeld). Dar moet de burger moed geven. Normaal gesproken dan. Buiten de standaard zeikerds om gerekend die zich helaas als een virus verspreid hebben onder het supportersschare bij VVV.

    Met minder aankopen krijg je lig ook niet de situatie dat spelers de indruk hebben dat ze voor de basis gehaald zijn en dan niet aan spelen toekomen (of nauwelijks). Er komt namelijk echt geen speler van niveau ballen bij VVV om op de bank te zitten. Daarna is het namelijk wel een beetje einde carrière. Bij een club op het hoogste niveau in Nederland, toch nog steeds een goede naam internationaal gezien, ondanks tegenvallende internationale resultaten de laatste jaren. In ieder geval als opleidingsdivisie en als springplank naar de buitenlandse clubs. Zeker VVV heeft daar natuurlijk gewoon een naam in.

    De club heeft tegen sterkere tegenstanders in de voorbereiding stand gehouden en tegen de mindere tegenstanders gedaan wat het moest doen. het spel was stroperig door de enorme hitte in de voorbereiding en een aantal blessures. De hitte bemoeilijkt ook het revalidatieproces. Steijn heeft kunnen bekijken wat de mogelijkheden voor hem zijn (tactisch gezien) en wie de basis zou moeten worden. Precies waar de voorbereiding voor bedoeld is.

    Er zijn clubs in Nederland waar de chaos compleet is en waar er gewoon slecht ingekocht is. Clubs die dramatische voorbereidingen draaien. Denk aan Heerenveen, NAC, ADO en ik ben er vast nog wel een paar vergeten. Ik denk dat VVV sowieso al een betere selectie heeft dan de nieuwkomers in de Eredivisie. Dat betekent waarschijnlijk dat je toch al tussen plek 11 en plek 15 kan eindigen. Dat is voor VVV wederom een topprestatie. Daar heb ik gewoon vertrouwen in. Misschien kunnen we ver komen in de beker.

    VVV heeft het op beleidsniveau en bestuursgebied zelden zo goed gedaan als de afgelopen 3 a 4 jaar. Na 1 of 2 jaar zijn er door de geschiedenis heen altijd conflicten met trainers geweest of binnen het bestuur. Als er al succes was, was dat altijd, op de jaren vijftig na, binnen 2-3 seizoenen weer volledig verdwenen en kon er vanuit de kelders van het betaalde voetbal opnieuw begonnen worden. Aankopen beginnen daadwerkelijk clubgevoel en clubliefde te krijgen. En juist als dit gebeurd haken veel supporters af en zijn ze pure onzin aan het verspreiden. Keiharde leugens, omdat ZIJ als verwende kleuters HUN zin niet krijgen.

    Het voordeel is wel dat mochten zij dit gevoel geen seizoenskaart kopen, doe maar niet jongens, dat zij dan volgend seizoen geen voorrang meer hebben bij het kopen van nieuwe seizoenskaarten. Hopelijk zijn hun plekken dan ingewisseld door fanatieke positieve supporters.

    Er is echt wel een verschil tussen kritiek en onafgebroken zeiken en op iedere slak zout leggen. Bij VVV zal de situatie nooit optimaal of perfect zijn. Het mooie zit hem juist in het streven naar verbetering en het boeken van kleine succesjes. Klein duimpje tegen de rest van de wereld.

    Naar mijn idee leverde ik een paar seizoenen kritiek op het bestuur en het beleid. In de periode net voorafgaand aan de slechte periode. Achteraf gezien had ik dus best wel een puntje of wat. Echter werd in toen enorm verguisd hier. Vreemd genoeg door dezelfde mensen die nu al een seizoen of 2, 3 onafgebroken onrealistisch aan het zeiksnorren zijn. Net nu het eigenlijk sportief en beleidsmatig gezien goed gaat. Als zijn er op beleidsgebied echt nog wel grote verbeteringen te boeken, maar daar heb ik al vaker over geschreven.

    Misschien spelen winnen we tegen Willem II, misschien spelen we gelijk, misschien verliezen we. Als het spel er goed uit ziet is er lig geen nood aan de man. Dit is een sterk team en een sterker team dan de bottom 3 die gaat ontstaan. Er gaat ook echt wel één van de crisisclubs tegenvallen dit seizoen. Al met al gaat VVV een voor hun doen goed seizoen draaien. Misschien pakken we minder punten dan vorig seizoen, maar gelet op de concurrentie zou je daar nog wel eens een plek hoger mee op de ranglijst kunnen eindigen. Precies de wens van Steijn. Laten we hem steunen in die wens door het team aan te moedigen ipv te vertellen wat er niet goed is. Daar gaan ze echt niet beter van spelen. Het is duidelijk dat veel supporters geen idee of ben; hebben van moderne management en coahcingstechnieken. Mensen afzeiken is in ieder geval al een jaar of 15 niet meer één van de instrumenten.

    Neem trouwens eens een voorbeeld aan deze supporters. Ik weet het, enorme club, maar wel gedegradeerd na een enorm teleurstellend seizoen en seizoenen opeenvolgend aan kommer en kwel en enorme bestuursblunders:

    https://www.vi.nl/nieuws/torenhoge-verwachtingen-bij-historisch-duel-hsv

    En dat omslaan van het gevoel is in ene paar weekjes zomer gebeurd.

    Neem ook een voordeel aan Grot die met zijn gevoel voor VVV heeft getekend ipv bij een aantal andere belangstellende clubs, die qua mogelijkheden misschien wel groter zijn.

   5. chretien

    Ik deel je visie betreffende kansen voor de jeugd. Ik vind zelfs dat deze de laatste jaren te weinig of geen kansen heeft gekregen. Wat de reden ook is geweest. Ik denk echter dat we niet kunnen tegenhouden dat wereldgrootmachten als Real spelers van 12 jaar al oppikken. Dat hetzelfde gebeurt op lager niveau. Zelfs op nog lager niveau, clubs in de eredivisie die jonge spelers wegpikken. Uiteindelijk zal zelfs ons VVV spelers wegpikken bij amateurclubs uit de buurt. Dit hou je niet tegen.

   6. Ievel Knievel

    Maar dat ligt aan het verstand van de ouders, d ebegeleiding en de jeugdspeler zelf. Laten ze zich gek maken door de grote clubs, waar je uiteindelijk natuurlijk maar een hele kleine kans op doorbreken hebt en uiteindelijk nergens bent? Of kies je voor de wat kleinere clubs, waar je snel stappen kan maken.

    VVV biedt gelukkig deze mogelijkheden en in dat opzicht is het juist slim dat het 2e elftal niet meer bestaat. Een clubje van 4 a 5 spelers dat ieder jaar stappen mag maken in de hoofdselectie werkt ook erg goed.

    Als je kijkt naar VVV jeugdspelers in vertegenwoordigende elftallen en talenten van andere clubs die hier doorbreken, doet VVV het wat betreft gewoon erg goed. Las laatst ook in een dossier van VI dat qua geld en rendement de jeugdopleiding van VVV het gewoon erg goed doet, afgemeten tegen de overige Nederlandse clubs. Weinig op aan te merken dus.

 6. robbaan

  ik vind ook dat er geen paniek moet ontstaan.
  Nergens voor nodig, met spelers snel erbij halen al helemaal niet.
  Komende zaterdag wordt duidelijk of we er klaar voor zijn en met welke 11 we spelen.
  We hebben in de voorbereiding niet verloren en weinig tegen gekregen.
  Hoopvol vind ik ook dat twee jonge eigen talenten de sprong naar de eerste 11 hebben gemaakt.
  De blessures vallen hopelijk mee, zodat in Tilburg de basis representatief zal zijn en de eerste drie punter wordt binnengehaald.

 7. roermond

  We moeten zeker geen tweede Kerkrade worden met dalik 30 contractspelers, allemaal paniekaankopen, het elftal doet het goed in de voorbereiding…Groot vertrouwen in Stan, Marco & Co…ben er van overtuigd dat er straks een team staat dat gaat meedoen om op zijn minst de 12e plek….come on Venlo…forza VVV…snoer alle naolers de mond…???

 8. supportertje

  Na de eerste vijf wedstrijden, weten we denk ik waar VVV toe in staat is. Mooie mix van sterke en minder sterke opponenten. Op zich heb ik er wel vertrouwen in, maar het blijft afwachten. Misschien wel weer een mooie start in de competitie, of het kan tegen vallen. Als het tegenvalt is het belangrijk dat we onvoorwaardelijk achter ons cluppie blijven staan. Giswerk dus voor iedereen. Maar vanmiddag nog met iemand op het terras gezeten, die het toch weer aandurft en vertrouwen heeft om een SC op Z3 te gaan aanschaffen. Hij is trouwens niet de enige.

  1. Ievel Knievel

   Wie weet in de toekomst?

   Dat is nog wel iets dat Hai Berden vanuit de luwte kan regelen.

   Misschien in de toekomst Luhukay (als hij even zonder club zit) als trainer en Honda als speler (jaar dat hij zijn carrière asluit). Misschien komen ze wel ooit als VVV met geluk als 9e of 10e weet te eindigen. Dan kan je daarna wel doorbouwen aan iets.

 9. LJ

  Berdje op Twitter:

  Somber stemmende berichten uit De Koel.
  De 4 geblesseerde aanvallers (Grot, Mlapa, Opoku, Seuntjens) worden niet snel fit verwacht, wellicht wel Rutten.
  Aantrekken aanvaller is hoogste prioriteit, aldus Valckx. Budget voor een 2e versterking (linksback) heeft VVV momenteel niet.

 10. Koelie

  De club leeft wel, ondanks dat we hier maar met z’n drieën aan het discussiëren zijn. ?

  Vandaag in ZDL meldt Stan dat ze nog op zoek zijn naar een aanvaller en dus niet naar een LB. Er is maar budget voor 1 speler. Prima keuze aangezien we nog genoeg alternatieven hebben op de back positie. Weet de Duitser van Lichtensteiner topclub FC Valduz ook waar hij aan toe is.

 11. supportertje

  Ievel Knievel, ik kan het niet anders dan met je eens zijn. Veel dingen gaan een eigen leven leiden bij een aantal supporters en worden verkondigd als waarheid. Het zijn ook vaak dezelfde mensen die negatief reageren. Kritiek geven mag, maar dan wel gefundeerde, en ook als het negatieve kritiek is. Maar sommige mensen zijn voortdurend negatief, en zien nooit eens wat er wel allemaal positief is.

  Velen hebben een veel te hoge verwachting, en zien niet de realiteit waarin VVV verkeert. VVV bungelt aan de onderzijde v.w.b. de begroting. Desondanks weten ze op een hele slimme manier toch een fatsoenlijk team op de been te krijgen, wat ook nog een clubhart weet te creëren. En onze trainer heeft ondertussen dat zelf echt ontwikkeld i.c.m. met Stan. Laten we wel zijn, dat is een groot gegeven.

  En daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Vooral het manoeuvreren in de kleine financiële ruimte die er is, mag met bewondering worden gadegeslagen door ons allemaal. Houd wel in dat we met spelers spelen die wel de drive hebben en motivatie, maar ook af en toe steekjes laten vallen. En daar zullen we mee moeten leven. Kritiek leveren is makkelijk, en daar kun je je emoties kwijt. Maar maak het niet groter dan het is wil ik zeggen tegen iedereen die het maar wil horen.

  We zijn geen Real Madrid, of FC Barcelona. We zijn VVV, niet meer en niet minder. We spelen in de Eredivisie, en dat is iets waar we blij mee moeten zijn. Hou nu eens op met zeveren over van alles en nog wat. Beïnvloed dat wat je kunt beïnvloeden. Het draagt er totaal niet aan bij om iedere keer de zaak gelijk negatief te benaderen, waarbij ik nogmaals zeg, dat je niet kritisch mag zijn. Maar er is een verschil.

  We moeten met zijn allen de zaak positief beïnvloeden. vandaag heeft er iemand een SC gekocht die al 10 jaar niet meer in het stadion was geweest. Puur en alleen omdat ik positief sprak over VVV, maar wel de realiteit vertelde. Toch weer een SC op de Z tribune. Wij als supporters zijn de grootste ambassadeurs voor en van VVV. Ja, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij VVV. En ja, zaken gaan niet snel genoeg in onze ogen. Maar er zijn veel mensen die de schouders er onder zetten. Laten we dat nu eens allemaal doen, wel kritisch zijn naar VVV, maar op een positieve manier.

  De zaak afbranden is gemakkelijk. Opbouwen is moeilijk een heeft een lange weg te gaan. Dat kan alleen maar goed gaan als we met zijn allen positieve energie gaan uit gaan stralen. Ben trots op ons cluppie en blijf de mannen aanmoedigen, ook als het tegenzit. Ik heb vaak genoeg van spelers te horen gekregen, dat als ze het moeilijk hebben op het veld, ze dat juist missen. En als je vandaag het AD leest, is dat precies wat ze in het artikel ons nageven. Hier onder twee alinea’s die in dit artikel staan.

  [ En dat is goed nieuws voor de supporters in Venlo, die zich soms wel wat prominenter verbaal zouden mogen laten gelden tijdens thuiswedstrijden. ]

  [ Dit VVV moet zich dit seizoen probleemloos kunnen handhaven in de eredivisie. En het is voor Steijn en co te hopen dat de fans daarin het laatste zetje zullen geven. ]

  Zegt volgens mij voldoende hoe wij als fans achter de club moeten gaan staan. Dat zelfs een krant als het AD dit ons als supporters verwijt. Krijg bijna het idee dat ze de discussies op deze site meekijken. Laten we dus een ommezwaai maken, en ons cluppie eens vol gaan steunen. Wat minder zaniken, maar wel kritisch blijven zodat niemand het idee heeft dat hem de mond gesnoerd wordt. Maar vooral netjes met elkaar omgaan, en elkaar respecteren in de verschillende meningen die iedereen heeft en mag hebben.

  VVV heeft onze steun nodig aan alle zijden van het veld. Zowel binnen als buiten de lijnen.

Leave a Reply