Duizenden nieuwe stamceldonoren door actie Lennart Thy

Iedereen was een beetje verbaasd toen het nieuws over Lennart Thy naar buiten kwam. Hij ging nadat hij 7 jaar geleden zich had aangemeld als stamceldonor waarschijnlijk een leven redden door zijn bloed en stamcellen af te staan. Deze verbazing sloeg al snel over naar trots en euforie. Iedereen noemde Lennart een held een een groot voorbeeld voor allen. Het werd wereldnieuws en eigenlijk alle belangrijke nieuwszenders uit de wereld hebben er een artikel overgeschreven en daar bleef het niet bij. Afgelopen weekend werd er door vele clubs in de 11de minuut geklapt, werd Lenny benoemd als speler van de wedstrijd tegen PSV en werden er door meerdere clubs doeken gecreëerd om de held Lennart Thy te eren voor zijn actie.

Helemaal prachtig en natuurlijk ook terecht want zijn actie heeft er voor gezorgd dat er meer mensen dan normaal zich hebben aangemeld om stamceldonor te worden. NOS meldt dat er 20.000 nieuwe aanmeldingen zijn en er 6.000 te rekenen vallen door de actie van Lennart Thy. Er zijn ontzettend veel voetbalfans die zich hebben aangemeld of informatie hebben aangevraagd. Zelfs tijdens de wedstrijd PSV tegen VVV. “We zijn heel blij met alle aanmeldingen”, zegt Bert Elbertse van Matchis. De aandacht voor stamceldonatie heeft meer bekendheid gekregen. “Veel mensen zeggen bij hun aanmelding: waarom wist ik dit niet?”

Vanmiddag zal Lennart Thy voor alle pers nog een momentje hebben om zijn actie zelf uit te leggen en meer informatie te geven zover dat natuurlijk kan. We zijn natuurlijk trots op onze spits. Maar we moeten niet vergeten dat iedereen een held voor iemand in nood. We zijn dan misschien nog wel meer trots op het aantal nieuwe aanmeldingen voor een stamceldonorschap door de actie van Thy dan alle persmomenten en eremomentjes. Ben je in de gelegenheid om je aan te melden dan doe dit bij Matchis.nl.

4 Responses

 1. roermond

  Respect voor deze kerel. VVV, svp voor de thuiswedstrijd tegen Twente op eerste paasdag, ipv het opkomstlied Alles heej is VVV, het nummer Let it be van The Beatles draaien. Bij Let it be, het geluid wegdraaien, zodat dan iedereen ipv Let it be, Lennart Thy kan scanderen. Dat heeft hij wel verdiend. Come on Venlo…forza VVV…forza Thy….

  1. Dit heeft Koelie afgelopen week gepost:

   SP
   Onlangs al de grond voor een prikkie verkocht. Gemeente faciliteert ook al het parkeerterrein maar dat moet rap gerenoveerd worden. Aanpassen infrastructuur is een wettelijke taak van de gemeente maar dat is wat anders dan de club steunen met staatssteun.

   PvdA
   Je kunt als gemeente geen directie financiele steun verlenen. Dat kan alleen in de vorm van een eventuele lening onder strikte voorwaarden. Dit alles in verband met de kans op staatssteun.

   GroenLinks
   VVV-Venlo is een betaald voetbal organisatie (BVO) en dus een bedrijf. De gemeente mag een BVO geen financiële steun verlenen. Dat is wettelijk zo vastgelegd.

   EENLokaal
   VVV is commercieel bedrijf en dat mag een gemeente niet financieel ondersteunen. Wel kunnen we VVV ondersteunen door hen te faciliteren zoals: parkeerplaatsen, bestemmingplannen etc.

   CDA
   Het CDA trots is op VVV-Venlo en wij denken graag met VVV mee over alle zaken rondom de club. Tevens willen wij binnen de wettelijke kaders zoveel mogelijk faciliteren.

   VVD
   Directe financiële steun voor een betaald voetbalorganisatie (BVO) is in veel gevallen niet geoorloofd. Wel dient de gemeente op andere wijze te bekijken hoe het VVV-Venlo kan helpen doorgroeien en een nieuw stadion kan realiseren.

   D66
   D66 wil niet zonder voorwaarde een zak geld aan VVV geven, maar VVV kan ook ondersteund worden door goedkope leningen, garantstellingen of bijvoorbeeld hulp bij parkeergelegenheden die de gemeente uiteindelijk niet op kosten jagen.

   50PLUS
   VVV is een commerciële instelling. De gemeente heeft met de verkoop van de grond al financiële steun gegeven.

   PVV
   VVV Venlo is een commercieel bedrijf, zij moeten prima in staat zijn om hun eigen financiën op orde te houden.
   Sluit de motivatie

Leave a Reply