Edwin Linssen stopt met profvoetbal

Edwin Linssen stopt aan het eind van dit seizoen met profvoetbal en keer vrijwel zeker terug als (jeugd) trainer bij VVV-Venlo. De aanvoerder van De Graafschap heeft dit afgelopen week in een gesprek met de club De Graafschap en zijn trainer Jan Vreman laten weten.

De 34-jarige middenvelder raakte onlangs zijn basisplaats kwijt. ‘We hebben open en eerlijk met elkaar gesproken. De trainer heeft duidelijk gezegd dat hij kiest voor jonge spelers met toekomst. En dat ik die toekomst niet heb. Soufian Echcharaf doet het goed. Het elftal stond ook goed op het moment dat ik geblesseerd was. Als trainer zou ik misschien ook wel die keuze gemaakt hebben’, zegt Linssen die vanaf volgend seizoen vrijwel zeker terugkeert als (jeugd)trainer bij zijn oude club VVV-Venlo.

Linssen liet afgelopen zomer al een beetje doorschemeren dat het wel eens zijn laatste seizoen in het betaald voetbal zou kunnen zijn. Zijn besluit valt nu samen op een moment dat hij ook gepasseerd is door de technische staf. ‘Dit is een bijzondere situatie, want ik twijfelde al langere tijd of ik zou stoppen’, zegt de routinier. ‘Ik ga nu gewoon op dezelfde manier door. Zal ook de jongens blijven helpen, alleen je speelt niet. Omdat er duidelijk is gecommuniceerd kan ik dat ook opbrengen. Aan de andere kant kan het ook snel weer omdraaien. En dan heeft de trainer mij nog hard nodig. Zo is het ook gezegd.’

Linssen hoopt nog op een comeback in de hoofdmacht van De Graafschap en toont zich strijdvaardig. ‘Ik wil nog graag een half jaar lekker voetballen’.

Bron: Omroep Gelderland

1 Response

  1. mats

    Bij VVV is het sowieso allesbehalve prof tegenwoordig dus laat hem in de winterstop lekker naar VVV komen. Bij deze amateurs kan hij nog járen met gemak meekomen.

Leave a Reply