Één á twee versterkingen voor VVV deze winterstop

Een paar weken geleden was de grote vraag: “Gaan er versterkingen komen?”. Toen was het verhaal dat er eerst spelers weg zouden moeten voordat er überhaupt nagedacht zou kunnen worden aan versterkingen. Nu Antonis vertrokken is lijkt het erop dat er budget vrij is gekomen en er toch nog 1 a 2 spelers bij gaan komen deze winter.

Onze directeur Marco Bogers bevestigde gisteren dit bij de nieuwjaarsborrel dat er op korte termijn een speler bij gaat komen. Via onze bronnen hebben we te horen gekregen dat er wellicht twee spelers komen maar dit is niet bevestigd.

We weten verder niet om welke posities over spelers het zou gaan. Maar het lijkt ons dat Emil Riis Jakobsen (19, van Derby County) een van de spelers is die in aanmerking komt voor een contract. Jakobsen liep een week voor de winterstop stage bij de Venlonaren en liet een zeer goede indruk achter. De jonge Deen speelt momenteel voor het U23 elftal van Derby County. Daarvoor speelde hij voor Randers FC. Met de jeugd van die club liet hij zich enkele malen tot Deens topscorer kronen en verdiende hij een transfer naar de Engelse club. Ook kwam hij in het verleden uit voor het Deense nationale elftal onder 16 en onder 19.

10 Responses

 1. OooLGooO

  Jakobsen zal de vervanger zijn van onze vriend uit Dortmund, die terug zal keren.
  Antonis vertrokken, en Mink Peeters op de nominatie om terug te keren naar Madrid. Feit dat Post nog herstellende is en Opoku blessure gevoelig is, zal me niks verbazen als ze nog een aanvallende middenvelder zoeken. Bel Hassani mag vetrekken bij AZ. Lijkt me een mooie optie.

  1. Dat is niet te zeggen. Per speler en club hebben ze andere tarieven. Daarnaast is het ook nog eens een verschil tussen of wij een verzoek aanvragen voor huur of dat ze worden aangeboden bij onze club. Sommige zijn gratis, sommige kosten het jaarsalaris of deel van salaris dat overgenomen wordt.

   1. expat

    Maar wat denk je concreet voor Thy, Peeters en Amenyido? Ik kan me voorstellen dat zij een hoger normaal salaris hebben dan de gemiddelde VVV-speler. Sowieso interessant hoe de afspraken voor hun twee eruit zien. Ook of er een clausule in zit dat mocht Real of Dortmund de speler verkopen en of VVV dan een deel krijgt. Ik begrijp dat NAC zulke clausules heeft met Manchester City.

   2. Dat kan ik echt niet zeggen want dat is gokken en 100% zeker niet de werkelijkheid. Aangezien mensen dan mijn antwoord als waarheid nemen is het niet verantwoord om hier enig antwoord op te geven.

    Maar goed NAC en Man City is ook een hele andere situatie. Dat zijn clubs die op papier afspraken hebben gemaakt en dus ook met clausules werken. Normaal gesproken doen clubs dat niet. Uitlenen is vaak alleen voor spelers die nog niet klaar zijn voor het eerste elftal of als er geen perspectief meer is voor die speler bij zijn huidige club. Man City heeft deze vorm een nieuwe creatieve vorm gegeven om er geld aan te kunnen verdienen. Ik kan je verzekeren bij Amenyido, Thy en Peeters is dat niet het geval. Peeters heeft nog voordat hij vertrok zijn contract verlengd bij Real en Amenyido en Thy hebben nog doorlopende contracten. Wij zijn al blij als we iemand kunnen lenen.

    Ik denk niet dat deze jongens een hoger salaris hebben dan de “normale” VVV spelers. Misschien Thy wel omdat die wat meer ervaring heeft. Denk eerder dat deze spelers een deel van hun salaris van hun eigen club krijgen en dat VVV een aflossing doet richting die club.

   3. expat

    Thanks Lincoln. Blijft boeiende materie. Wellicht kunnen we Thy wel voor de vast houden, maar de ironie is natuurlijk dat hoe beter hij speelt, des te sneller hij teruggehaald wordt. En als je dan een team erom heen bouwt (zie Gustafson bij Roda) dan mag je blij zijn wanneer dit niet tussentijds gebeurt.

Leave a Reply