VVV is na een helft klaar met Almere

VVV-Venlo is uitstekend het nieuwe jaar begonnen. Bij de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft werd gecontroleerd en goed voetbal gespeeld en werd Almere City met gemak aan de kant gezet: 4-0.

Eindelijk de winterstop voorbij en iedereen in het stadion had er zin in. VVV ook bleek al snel, want er werd goed druk gezet op Almere City. Je kon af en goed zien dat de laatste manschappen van VVV bijna op de middencirkel stonden, de aanvallende intenties waren vanaf minuut 1 duidelijk.
Torino Hunte begon in de basis en samen met Leandro Resida, kwam er veel dreiging vanaf de buitenkant. Het zag er attractief uit, maar een echte kans leverde het nog niet op. Plots was daar ineens de ruimte voor Hunte, die nam de bal enkele meters mee en dacht toen: Weet je wat, laat ik eens schieten. Zo geschiedde en de bal rolde zowaar langs de verbaasde keeper zo in de linker onderhoek: 1-0 voor de Geel-zwarten!

VVV bleef goed drukken en de trainingen van de afgelopen week wierp zijn vruchten af. In de 15e minuut wist onze topschutter de bal te controleren met rechts en heb panklaar neer te leggen voor zijn linkerpoot. Hij haalde effectief uit en de bal verdween in de rechterhoek, de keeper op het verkeerde been zettend: 2-0 voor VVV!

De arbitrage heeft VVV de laatste jaren niet meegezeten en het leek of de KNVB had besloten om ons een handje te helpen dit seizoen. Wij klagen absoluut niet, maar aan de zijde van Almere zijn ze waarschijnlijk furieus. Torino Hunte werd licht naar de grond gewerkt in de 16 en scheidsrechter Bax was zeker van zijn zaak: strafschop voor de Venlonaren. Een collectieve verbazing ging het stadion rond wanneer de beslissing gemaakt werd voor de penalty, helemaal als ex-vvv speler Ramsteijn ook nog een rode prent kreeg. Almere City speelde vanaf nu nog met 10 man. De ‘SEUN OF GOD’ weet wel raad met zulke buitenkansjes en schoot de bal recht door het midden in het doel: 3-0!

Nauwelijks bekomen van het feit dat Seuntjens meteen aan het knallen was voor die topschutterstitel, werd Danny Post tegen de vlakte gewerkt in het strafschopsgebied van Almere City. Het was wederom een penalty, ongelijk maar waar. Dit keer was er misschien nog minder aan de hand dan bij de eerste penalty, maar Seuntjens zal er niet minder om slapen. Hij benutte de penalty en schoot hem feilloos binnen: 4-0 en een hattrick voor Ralf Seuntjens. Dit was overigens het 1500e doelpunten dat op kunstgras werd gescoord (Eredivisie & Eerste Divisie).We hadden pas 25 minuten gespeeld en wie wist wat er nog zou gebeuren. Met een 4-0 stand ging VVV de rust in en de supporters hoopten op een monsterscore in de tweede helft.

Het spelbeeld van de tweede helft is eigenlijk in een zin te vangen: VVV was dominant en speelde zeer offensief. Met vlagen was het zelfs zo goed en vooral het combinatiespel, dat een ietwat overdreven reactie met FC Barcelona door veel mensen gemaakt werd. Klantenbinding was het juiste woord voor deze vlagen en iedereen in het stadion genoot zichtbaar van het schouwspel. Het enige wat in de tweede helft ontbrak waren de goals en dat is een klein, maar belangrijk dingetje waar de spelers aan moeten werken. Namelijk het rendement lag op dat moment te laag. Achtereenvolgens waren er kansen voor Rutten, Opoku, Hunte. Buwalda, Seuntjens. Gelukkig stond VVV al met 4-0 voor, maar er liggen verbeterpunten op dat gebied. Maar dat neemt natuurlijk niet weg, dat het wel genieten was voor de VVV supporter vanavond in het stadion.

In de 72e minuut werd Jordy Deckers gewisseld voor Delano Van Crooij. Er was niets aan de hand met Deckers, maar het was een gunmoment van Maurice Steijn. Delano Van Crooij werkt ontzettend hard en keept goed, hij had dit verdiend. Bij zijn professionele debuut wist Delano zijn doel schoon te houden, al moet er wel bij gezegd worden dat hij niet veel werk te doen kreeg.

Een prima overwinning voor de Venlonaren, die aan de dwalingen van de scheidsrechter en het afdwingen van kansen, genoeg hadden aan een half uur. Je kunt zeggen dat het makkelijk gegeven strafschoppen waren en het te hard bestraft was door de scheidsrechter, maar je moet wel in de positie komen. Dat is ook een prestatie, om steeds weer die 16 in te duiken, ook al is het maar ‘Almere City’. We kunnen weer 4 goals bij het totaal neerzetten en de 100% score reeks wordt uitgebreid naar 6 wedstrijden. 6 wedstrijden, 18 punten, 20 voor en 1 tegen.  De laatste keer dat we 6 keer achtereenvolgens wisten te winnen, was in het kampioensjaar 2008/2009. Toen wisten we elf keer op rij te winnen.

Onze concurrenten hebben het moeilijk met het nieuwe jaar. FC Eindhoven speelde gelijk en zowel Volendam als Go Ahead Eagles verloren vanavond. NAC daarentegen pakte de volle winst en Sparta heeft een vrij weekend. Maandag spelen we alweer de volgende wedstrijd in en tegen Oss. Op naar de volgende overwinning!

Interviews
Schermafbeelding 2016-01-16 om 00.57.09
Maurice Steijn voor de wedstrijd; Alles eraan doen om kampioen te worden.
(klik op de afbeelding om de video te bekijken)

Schermafbeelding 2016-01-16 om 00.59.42
Ralf Seuntjens; Hopelijk trekken we deze lijn door!
(klik op de afbeelding om de video te bekijken)

Schermafbeelding 2016-01-16 om 01.01.10
Maurice Steijn na de wedstrijd; Ik heb van mijn ploeg zitten genieten
(klik op de afbeelding om de video te bekijken)

Samenvatting

Statistieken
VVV-Venlo – Almere City FC 4-0 (4-0)

Scoreverloop: 7. Hunte (1-0); 15. Seuntjens (2-0); 21. Seuntjens (3-0; pen.); 25. Seuntjens (4-0; pen.)

Gele kaarten: Post (VVV-Venlo); Brent, Salasiwa, Rosario (Almere City FC)
Rode kaart(en): Ramsteijn (Almere City FC)

Toeschouwers: 3.509

Scheidsrechter: Bax

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers (72. D. van Crooij); Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren; Post (46. Kruijsen), Opoku en Nijholt (79. Sevinç); Hunte, Seuntjens en Resida

Opstelling Almere City FC:
Etemadi, Brent, Nieuwpoort, Salasiwa, Quasten, Ramsteijn, Rosario, Oost (46. Ahannach), Boldewijn, Waalkens (30. Metalsi), Van Amersfoort

32 Responses

 1. RuiverCity

  Scheidsrechter was eerste half uur erg in het voordeel van VVV. Eerste gele kaart, de rode kaart en de tweede penalty waren grote fouten en niet terecht. Maar goed, VVV speelde het goed uit. Jammer dat het overwicht de tweede helft niet beter werd benut. Enkele mooie combinaties maar toch was Steijn (terecht) boos. Er werd te weinig uit de overtal situatie gehaald. Slim om Kruijsen tweede helft in te brengen ten gunste van Post. Kruijsen viel goed in maar Post wordt wel heel erg gemist.

 2. Frosty

  Ik vond het leuk dat de supporters Sevinc nog even toezongen. Het spel zag er weer piekfijn uit!
  Wat was dat handgebaar van Seuntjens, is hij soms metalhead? 😉

 3. Meuske

  Kon er helaas niet bij zijn maar TROTS ben ik weer op de mannen!! 2e seizoenshelft en dan weer gewoon verder gaan waar ze waren gebleven echt TOP!! Waar gaat dit eindigen daar ben ik echt benieuwd naar, maar laten we het niet te hard uitspreken. De rest van Nederland heeft nog steeds niets in de gaten en worden wij nog niet echt breed uitgelicht. Mocht het dan toch nacompetitie worden kunnen we lekker in de underdog positie knallen tegen de Eredivisie clubs. Volgende slachtoffer Oss!!! Met zijn allen achter VVV os Clubke. Forza VVV

 4. Ben

  Erg blij met de overwinning die veel hoger had moeten uitvallen. Overigens volledig begrip, want over twee dagen al weer de volgende wedstrijd. Bijzonder het commentaar dat twee penalties aan VVV zouden zijn gegeven. Niets is minder waar. Het waren technisch gezien twee “domme” overtredingen van Almere, 100% strafschoppen, helaas zijn er scheidsrechters die de overtredingen niet zwaar genoeg vinden. Onzin dus.
  Maandag FC Oss, wordt moeilijk, maar niet onmogelijk. Als team het ook zo ziet, gaan we winnen.
  FORZA VVV!

   1. pavisto67

    VVV heeft de afgelopen 4 seizoenen heel veel mensen weggejaagd met vreselijk slecht voetbal. Dat duurt weer even voordat die mensen weer terugkeren. Ik kan dat wel enigszins begrijpen

 5. supportertje

  Ik heb er weer van genoten vrijdagavond. Een heerlijk spelend VVV, en waar naar geld. Jammer dat er in de tweede helft nog niet een doelpuntje bij kwam. Maar je hoort mij niet klagen, we hebben het anders meegemaakt. Maandag Oss, en laat Oss maar overkomen wat VVV thuis overkwam. Maar in deze flow moet VVV het makkelijk kunnen. Zag trouwens vrijdagavond hoeveel mensen er nog niet voor de VVV petitie hadden getekend. Alleen die avond al zijn vele honderden mensen geweest die een handtekening hebben gezet. Dit moeten er toch echt meer worden, en ik vind het vreemd dat het nog steeds niet doorgedrongen is bij de mensen in Venlo. Dus kom op mensen, laten we er met zijn alleen voor zorgen dat het er toch echt minimaal vijfduizend zijn. Ook de sjaalactie kan nog wel wat ondersteuning gebruiken denk ik, als ik lees op Venlonaren hoeveel er zijn besteld. Ook hier voor met zijn allen reclame maken. Met zijn allen achter VVV.

   1. supportertje

    Op dit moment zitten we ook in de rituelen van de vastlaovond, scheelt natuurlijk ook mensen. Blijft natuurlijk het feit dat VVV de laatste jaren weinig te bieden had. Wij als supporters moeten reclame maken voor VVV, en vertellen hoe leuk het weer is om naar VVV te gaan.

   2. WIj maken al 2 jaar elke week reclame! Doen acties roepen mensen op doen heel veel maar er gebeurd vrij weinig als we heel eerlijk zijn. Ook de verkoop van de SCC’s is jammer het kost voor een half seizoen 50 euro dat geeft een gemiddeld iemand die uitgaat op 1 avond uit.

   3. We blijven desondanks ons best doen om VVV te promoten en mensen te enthousiasmeren om naar het stadion te laten komen.

   4. supportertje

    Ik bedoel ook meer de mensen op de tribunes. Als we wat meer onze eigen vriendenkring/kennissenkring warm proberen te krijgen voor VVV. Uit de kring waar jullie in zitten komt al zeer veel.

   5. Koelie

    Groot gehalte gloryhunters in de regio. Die mensen zitten bij PSV, BMG of Roda.

 6. Goodie

  Een goed spelend VVV gezien dat aan klantenbinding deed. Alleen waar ik me al vaker dit seizoen aan geërgerd heb zijn de domme kaarten. Je staat 4-0 voor, waarom pakt Post dan als nog een gele kaart, terwijl die er al een aantal heeft dit seizoen.

  1. Drikus

   Tactisch gezien is de kaart van Post geniaal.
   programma na Oss: jong psv, Volendam en Sparta.
   Met name bij Volendam en Sparta zie ik Post er liever bij dan tegen Oss. Kan hij eerst tegen PSV weer wat ritme en gevoel opdoen om daarna te knallen!!…. Ik zeg: “Dikke prima!!” 🙂

   1. Drikus

    Daarom zou het zou me ook niet verbazen als Seuntjes tegen Oss geel gaat pakken, om tegen jong PSV de schorsing uit te zitten.

   2. Ben

    1-Volgende schorsing, bij hoeveel gele kaarten?
    2- Ik blijf het overigens dom vinden dat spelers als Seuntjes, Post en Nijholt zoveel gele kaarten pakken.
    3- Vito kan op de plek van Post spelen?
    FORZA VVV!

   3. Drikus

    3. Je bedoeld vast van Kruijsen ipv Vito.
    Wanneer de Seun zijn schorsing gaat uitzitten zou van Crooij wel op 9 kunnen spelen. Met Resida en Hunte op de flanken.
    VVV heeft geen hele brede selectie, maar het verschil in kwaliteit tussen basis en reserves is erg klein. Daarnaast kunnen veel spelers op meerdere posities spelen. Zolang er niet meer dan 2 basisspelers tegelijkertijd uit de running zijn kan dit team dat prima opvangen. Met 3 of meer wordt het wel en behoorlijke puzzel.
    Gelukkig is Steijn slim genoeg om hier goed op in te spelen…

   4. Goodie

    Maar ze mogen nu niet weer 5 kaarten pakken. Bij elke kaart of 2 kaarten (weet ik niet) zijn ze steeds opnieuw geschorst dacht ik.

   5. Goodie

    Het is een jaar geleden veranderd zie ik. Bij je 5de, 10de en elk daaropvolgende kaart ben je geschorst.

 7. Meuske

  Waar de mensen blijven baart mij ook een beetje zorgen net zoals de petitie die getekend moet worden en de verkoop van de sjaals wat mij een beetje tegenvalt. Hoe is het mogelijk dat er met letterlijk angsthazen voetbal de Koel een paar jaar geleden vol zat en nu met aanvallend voetbal met een bijna gegarandeerde winst nog niet de helft? Holland wachten de succes supporters nog om te komen en onze club te steunen? Kom toch allemaal naar de Koel en geniet weer van os VVVke en ben trots op wat er op dit moment gepresteerd word, je zult er geen spijt van krijgen dit seizoen. Nu is denk ik het moment om onze club te steunen want ik weet anders niet hoe Venlo dan wel warm loopt voor een goede pot voetbal

  1. VVV heeft tijdens het trainingskamp in London laten weten dat ze interesse in hem hadden. Maar er zijn meerdere clubs die hem graag tijdelijk willen overnemen plus als hij nu bij de selectie zit betekend dat de kans vrij klein is dat hij komt. Het kan altijd maar reken er maar niet op.

 8. JMJ

  Selectie is goed, er wordt met veel druk naar voren gespeeld, goede mix van harde werkers en technische spelers, uitstekende rustige doelman…. ut kump allemaol good! Promoveren en het volk komt weer, zeker als tevens de verbondenheid met de stad en regio op diverse maatschappelijke gebieden aangemaakt, aangehaald of vernieuwd worden!
  Hechtmiddel is hierbij een nieuw Multifunctioneel stadion!!! ????????????Forza!!!

  1. Ben

   Het lage toeschouwers aantal blijft onbegrijpelijk. VVV doet het top, toch blijven “fans” weg. Lijkt een beetje op Excelsior. Natuurlijk,mocht VVV ooit promoveren dan komen er enkele duizenden toeschouwers extra. Dit zijn geen fans, maar toeschouwers, die komen kijken naar voetbal. Wij moeten nu minimaal 6-7000 of meer toeschouwers per wedstrijd trekken. Vergeet niet dat elke 1000 toeschouwers extra inkomsten betekenen. FORZA VVV!

 9. marco5932

  denk dat op dit moment het weer ook meespeelt met de toeschouwers aantallen.en de carnaval , ikzelf kan vrijdag ook niet heb ik ook carnaval. en mocht vvv zo blijven presteren dan let op na de winter word het wel drukker lijkt me .
  maar toch ben ik ook wel enigsinds verbaast dat ze nu eigenlijk te wijnig toeschouwers krijgen.

Leave a Reply