Een hoofd vol vraagtekens bij Selman Sevinc

Vanmorgen een groot stuk in de krant de Limburger over Selman Sevinc. Hij werd vorig seizoen nog gezien als grootste talent van VVV-Venlo. Nu zit hij vooral op de tribune. De publiekslieveling is hier absoluut niet blij mee en laat dit merken in een interview. We zijn eigenlijk wel benieuwd hoe trainer Maurice Steijn hierop reageert.

Hier het interview:

Selman Sevinç was vorig seizoen de grote belofte van VVV. Inmiddels kwijnt hij weg op de tribune. Sevinç lijdt zichtbaar. Vooral omdat hoofdtrainer Maurice Steijn naar eigen zeggen nauwe- lijks aandacht aan hem besteedt. „Daar kan ik niet mee leven.”

Selman Sevinç komt deze woensdagmorgen het stadion binnengelopen met de ziel onder zijn arm. Van de stralende jongen die aan het begin van dit kalenderjaar werd beloond met een tweejarig contract bij VVV is niets meer over. De pas negentienjarige Turkse middenvelder leefde toentertijd op een roze wolk.

De toenmalige keuzeheer in Venlo, René Trost, liet Sevinç vorig seizoen debuteren in de hoofdmacht en al snel was de exponent uit de eigen Venlose kweekvijver een vaste waarde. Trost was zo’n beetje iedere week lovend over de in Blerick geboren tiener die de hele jeugdopleiding van de Koelclub doorliep. „Met Trost had ik een goede band. Ik vind het jammer dat VVV hem heeft ontslagen. Hij is een man naar mijn hart. Ik heb het aan hem te danken dat ik het eerste heb gehaald”, stelt Sevinç.

Niet alleen Trost, maar ook FOX analist Jan van Halst prees Sevinç de hemel in. Het kon niet meer misgaan. Met de media-aandacht die Van Halst hem bezorgde zat de Blerickenaar gebeiteld. Scouts van Eredivisieclubs wisten niet hoe snel ze zijn naam moesten noteren.

Selman Sevinç was hot. VVV sloeg snel toe en hield zijn briljant uit handen van andere clubs. Half februari was de zaak beklonken. Onder het genot van baklava, een Turkse lekkernij die Sevinç speciaal meenam voor de presentatie van zijn eerste profcontract, maakte amateur Sevinç officieel promotie als profvoetballer. Hij kon zijn geluk niet op.

Afgelopen zondag moest hij in Roterdam vanaf de tribune toekijken hoe VVV zich blameerde tegen het negental van Sparta en een dag later werd het nog erger. Sevinç stond op het wedstrijdformulier niet eens bij de eerste elf voor de wedstrijd van Jong VVV tegen Jong FC Dordrecht. „Ik heb het heel moeilijk op dit moment. Deze situatie ben ik niet gewend. Vorig seizoen speelde ik alle wedstrijden en momenteel word ik zonder uit- leg van de trainer op de tribune gezet. Daar kan ik niet mee leven. Ik wil weten wat ik niet goed doe.” De vraagtekens stapelen zich op in het hoofd van Sevinç. „De trainer heeft één keer met me gesproken. Hij zei toen dat ik nog niet klaar was voor een basisplaats. Het enige wat ik weet, is dat ik een te hoog vetpercentage heb. Daar werk ik aan. Het heeft ook met mijn lichaamsbouw te maken. Daar hebben meerdere spelers last van en het kan niet de reden zijn waarom ik gepasseerd word. Wat mij stoort is dat andere spelers wel tekst en uitleg krijgen.”

Even leek er verandering te komen in de ‘zaak-Sevinç’. Na een goede invalbeurt tegen Almere City werd de controlerende middenvelder vanaf het begin opgesteld door Steijn. „De goede Selman waar ze over spreken had ik zelf nog niet gezien, maar hij boekt steeds meer progres- sie. Hij viel goed in en dat wil ik belonen met een basisplaats”, zei Steijn voorafgaand aan het tweeluik met FC Eindhoven (beker en competitie) van vorige maand. Sevinç verdween na de competitienederlaag in Brabant echter alweer uit de basiself. „Zonder te zeggen wat ik niet goed doe, zit ik inmiddels op de tribune, terwijl anderen dat dus wel te horen krijgen. Was ik de schuldige van het verlies? Als je een speler de kans geeft moet je hem een paar wedstrijden laten staan.”

Sevinç denkt er de hele dag over na, maar kan zijn gevoelens moeilijk onder woorden brengen. „Dat is inderdaad moeilijk voor me. Ik praat er soms met mijn ouders over, maar na vijf minuten wil ik erover ophouden’’, bekent hij. „Als voetballer heb je ups en downs. Daar moet je mee leren omgaan. Ik denk ook dat ik er uiteindelijk wel sterker ga uitkomen, maar op dit moment voel ik me klote.” Sevinç staat op om te gaan trainen. „Het enige wat ik kan doen is keihard werken. Ik blijf doorvechten en zal nooit opgeven.”

Bron: Dagblad de Limburger zaterdag 25 oktober 2014

6 Responses

 1. Ben

  Onze beste speler op de tribune? Volgens hemzelf zonder enige uitleg? Kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Hij oogt soms wel iets flegmatiek. Ik hoop dat we hem snel weer op het veld zien staan schitteren. FORZA Selman, FORZA VVV!

 2. RuiverCity

  Belachelijke actie van Steijn. Dat ie zich maar druk maakt om het spel van VVV ! Hij is bezig het grootste talent van VVV de grond in te boren. Kapitaal vernietiging noemen ze dit 🙁

  1. Meuske

   Welk kapitaal heb je het over want deze jongen is eigen jeugd en heeft niks gekost en is pas 18 jaar en in bezit van een 2 jarig contract met optie dus……???

 3. RuiverCity

  Hij wordt voor dit interview geschorst door de trainer……en wanneer wordt Maurice Steijn geschorst voor zijn one-liners waar wekelijks niks van terecht komt????

 4. Venske

  Zoals ik al schreef bij de voorbeschouwing van VVV RKC. Selman heeft toch ook een mond… Als hij een beetje volwassen is communiceert hij niet via de krant, maar rechtstreeks met de trainer.. En daarbij, als zijn vetpercentage te hoog is, wordt het tijd dat hij daar wat aan doet.!

  1. De Koel

   Helemaal mee eens, Venske. Maar hij zal zich wel uitspraken hebben laten ontlokken door die journalist, waar hij later spijt van heeft gekregen. Hopelijk leert hij hiervan, het is nog een jonge speler. Steijn had geen keus, dit kun je als trainer niet accepteren.

Leave a Reply