Eenvoudige zege van VVV op bezoek bij Go Ahead Eagles

Het heeft exact een week geduurd voordat VVV-Venlo de 2e plek op de ranglijst van de Jupiler League heeft heroverd. De Venlonaren wonnen afgelopen avond vrij eenvoudig op de Adelaarshorst van degradant Go Ahead Eagles. Daarnaast speelde concurrent NAC Breda gelijk tegen laagvlieger MVV.

VVV-Venlo die niet aan de beste reeks van het seizoen bezig is startte met dezelfde basiself als in de verloren wedstrijd tegen koploper Sparta Rotterdam. Dit betekende dat er wederom plek was voor nieuweling Paulissen en verdediger Haagen die de geblesseerde Promes verving.

In een open begin van de wedstrijd lieten beide ploegen zien dat ze vol voor de winst speelde. Go Ahead Eagles begon opportunistisch met veel pressie naar voren en dwongen hierdoor wat kansjes af. Ook de Venlonaren begonnen scherp aan de wedstrijd en konden de aanvallen van de Eagles eenvoudig pareren en kwamen zelf ook tot aanvallen toe. Na zo’n 7 minuten gespeeld te hebben begon VVV steeds meer het heft in handen te nemen. Dit resulteerde dat er in vrij korte tijd een aantal kansen werden gecreëerd.  Centrale verdediger Kristiaan Haagen kwam dicht bij de openingstreffer maar zag zijn kopbal na een goed aangesneden hoekschop van Nijholt over het doel verdwijnen.

Enkele minuten later was het wel raak voor de geel-zwarten. Na een ongelooflijk grote fout van de doelman van Go Ahead Eagles kwam via Nijholt de bal bij Vito van Crooij terecht. De aanvaller die ook al de matchwinnaar was in de thuiswedstrijd maakte geen fout oog in oog met doelman Zwarthoed en ronde het koel af, 0-1!

Go Ahead Eagles probeerde hierna snel de gelijkmaker te maken maar kwamen niet verder dan een vrije trap van Leon de Kogel die goed werd gepareerd door doelman Deckers.  De onthutsend slechte verdediging van Go Ahead Eagles bleven de Venlonaren kansen schenken. Na een half uur gespeeld te hebben kwam de bal wederom op identieke wijze bij Vito van Crooij terecht. Maar de aanvaller schatte de situatie verkeerd in waardoor hij niet in scoringspositie kwam. Kowet probeerde in de blessuretijd van de eerste helft nog de wat te forceren maar de povere aanvallen van de Deventenaren richtte niets uit. Hierdoor gingen we thee drinken met een 0-1 voorsprong voor VVV-Venlo.

De tweede helft was VVV-Venlo heer en meester op het veld. De Venlonaren lieten direct hun aanvallende intenties zien om zo snel mogelijk de 0-2 op het bord te krijgen. Het eerste speldenprikje kwam van Gianluca Nijholt die met een hard schot net niet doelman Zwarthoek kon verschalken. Enkele minuten later was het wederom kassa voor VVV-Venlo. Vito van Crooij die vandaag echt een plaaggeest was voor de verdediging van GAE liep keurig weg uit de verdediging van de rood-gelen en maakte zijn kans wederom beheerst af. Hiermee verdubbelde de aanvaller zijn doelpunten aantal maar ook de score voor VVV-Venlo.

Go Ahead Eagles probeerde nog wat terug te doen en maakte door invaller Ten Den bijna de aansluitingstreffer. De spits had de 1-2 op de voeten maar zag zijn inzet keurig weggebokst worden door doelman Deckers. Verder was het spel van de trots aan de Ijssel matig te noemen. VVV-Venlo kwam niet meer in gevaar en controleerde de wedstrijd. De Venlonaren speelde de wedstrijd professioneel uit en kwamen door de vers ingevallen vleugelaanvallers Hunte en Resida er nog een aantal keer gevaarlijk uit.

Het slotakkoord was dan ook voor Leandro Resida. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de aanvaller oog in oog met doelman Zwarthoed en ook hij schoot de bal keurig en beheerst binnen. Na het doelpunt floot scheidsrechter Van den Kerkhof direct voor het einde. Hiermee werd de avond mooi afgesloten met een 0-3 overwinning op de Adelaarshorst. Niemand had verwacht dat het zo eenvoudig zou verlopen vanavond. Maar door het gelijke spel tussen NAC en MVV heroverd VVV-Venlo de 2e plek op de ranglijst en doet het goede zaken voor een plaatsje bij de top 3.

Aankomende maandagavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan treffen we FC Dordrecht die aan een uitermate slecht seizoen bezig zijn.

Samenvatting

Statistieken
Go Ahead Eagles – VVV-Venlo (0-3) (0-1)

Scoreverloop: 12. Van Crooij (0-1); 54. Van Crooij (0-2); 90+ Resida (0-3)

Gele kaarten: Van der Meer, Ten Den, Duits (Go Ahead Eagles); Rutten (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers:

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Opstelling Go Ahead Eagles:
Zwarthoed, Vriends, Schenk, Duits, Sarota, De Kogel (57. Ten Den), Van Ewijk, Lambooij, Maatsen, Van der Meer (73. Teijsse), Dzepar (46. Daemen)

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Haagen, Buwalda en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij (87. Res,ida) Seuntjens en Paulissen (74. Hunte)

13 Responses

 1. RuiverCity

  Prima resultaat dit! Gisteren 8500 toeschouwers op de Adelaarshorst terwijl GAE niet eens in de top 5 staat. NAC elke thuiswedstrijd 10.000 toeschouwers. Hopelijk zit de Koel maandag eens vol! Dit team verdient dit onderhand wel eens…..

  1. marcel

   dit is niet veel anders dan toen VVV nog leuk voetbal speelde en degradeerde. toen zaten er in de juup ook gewoon 8000. Het gros van die mensen zal (als GAE niet snel weer promoveert, of dit soort voetbal blijft vertonen) denk ik ook weer afhaken (wat is de impact van een nieuwe stadion in deze volgens velen?).
   de helft van die mensen was al aan de grote uittocht begonnen zo’n 25 tot 20 minuten voor het einde.

 2. Ben

  Eerlijk is eerlijk, ik ben stomverbaasd en had deze zege niet verwachter. Zeker geen 0-3. Ik heb alleen maar de tv beelden gezien, maar daaruit concludeerde ik ook nog eens dat het een makkie is geweest? Ja, seizoen kan eigenlijk niet meer kapot. Het enige jammere en onbegrijpelijke vind ik de verloren wedstrijden tegen laagvliegers. Als we die wedstrijden gewoon winnen, dan eindigen we 1, 2 of 3.
  Ook ben ik blij met de verbreding van de selectie, want Nijholt, Post en consorten zullen nog wel de nodige s horsingen oplopen.
  Over het kleine aantal fans in de Koel denk ik dat het voorlopig niet zal veranderen. VVV heeft de vorige 3 seizoenen teveel “kapot” gemaakt bij de minder trouwe aanhang. Ik begrijp hun gedachtegang wel een beetje. Een selectie die totaal niet klopte, meer wil ik er niet meer over kwijt.
  Voorstel: kan er bij de verslaggeving van de wedstrijd net zoals eerder de spelers worden “beloond” met een puntenwaardering? Geeft stof tot over en weer van discussie.
  FORZA VVV! Maandag de Schapenkoppen slachten.

   1. Ben

    Van mij mag je vandaag al beginnen. Of we het met elkaar eens zijn over de punten die gegeven worden aan de spelers? Ik denk van niet, maar is dat erg? Ik zie het als een start van discussie van wat je vindt. Meer niet. Kijk naar vorig seizoen, waar de ene supporter Vito niet zag zitten, de ander echter wel. Kijk naar Sevinc, waar de ene gek op is en waar de ander niets bijzonders ziet. Nu, dit jaar, is Vito een topper, en Sevinc zit te tobben. Volgend jaar kan het zo maar weer anders worden, of wie weet, speelt Sevinc voor het eind van het seizoen een paar mooie wedstrijden. We zullen zien. FORZA VVV!

 3. jason

  Simpele overwinning voor vvv tegen een wel erg zwak eagles. Eerste 2 goals krijgen we cadeau en vito maakt het goed af. Verder denk ik wel dat we met resida en hunte in de ploeg het karwei veel eerder afgemaakt hadden met hun creativiteit en snelheid tegen deze zeer zwakke verdediging. Ik kan de keuze van de trainer in deze niet volgen. Maar goed een winnende trainer (tenminste gisteren) …..blablabla
  Een punt van kritiek op de supporters in het uitvak. Hou jullie eens niet zoveel bezig met de supporters/club van de tegenpartij en moedig eens gewoon je eigen ploeg/club aan. Het is zo kinderachtig (van ook nog eens volwassen mensen) om dit vanachter een groot hek te doen. Ga ze eens in deventer gewoon op straat uitdagen. Kom ik wel kijken. Bovendien worden er dingen geroepen, tja ik wist het wel, echter de suppoosten zijn waarschijnlijk een beetje doof op sommige momenten.
  Lang leve De Koel

  Lang leve De Koel

 4. Meuske

  Top van de mannen na het debacle van vorige week want als je verliest van de koploper die naar alle waarschijnlijkheid kampioen gaat worden hoef je je niet te schamen. Sparta gaat dit niet meer uit handen geven en als wij onze wedstrijden zoals deze gewoon winnen dan word het lekker instromen in de nacompetitie. Dordrecht mag toch ook geen obstakel vormen maandag en laat de succes supporters maar komen in de nacompetitie hebben we dan wat klapvee erbij. Forza VVV en de toekomst

 5. supportertje

  We onze keeper ook wel eens in het zonnetje zetten. Hij heeft zich ontwikkeld naar een hoog niveau, en doet niet onder voor menig ander. Perfecte opvolger van onze vorige fantastische keeper en net zo goed.

 6. CSR

  Vorige week werd er gepraat dat de basisplek van Paulissen een wat vreemde keuze was, met name omdat hierdoor resida moest wijken. Tegen GAE vond ik paulissen (voor zover ik gezien heb) goed spelen met een assist op Vito. Daarbij scoort Reisda als invaller… Wat mij betreft dus een logische keuze van Steijn. Je zag ook bij het juichen van zn goal dat Resida het niet leuk vindt om nu te moeten beginnen op de bank. Als speler wordt je vanzelf meer gebrandt op presteren als je uit basis gevoetbald wordt! Maw heerlijk die concurrentie!!

Leave a Reply