Eerste Divisie-clubs doen beklag over aanpak competitieplan

Hoewel de Topklassers zich aanvankelijk verzetten, lieten ze vorige week weten zich in grote lijnen te kunnen vinden in de plannen van de KNVB voor een gewijzigde opzet van de competitie.
Daardoor wordt de kans steeds groter dat de nieuwe landelijke Tweede Divisie wordt ingevoerd. De clubs in de Jupiler League staan ook open voor de nieuwe structuur, maar trokken wel aan de bel bij de voetbalbond.

Volgens de Coöperatie Eerste Divisie (CED) hebben de Jupiler League-clubs collectief hun beklag gedaan over de gang van zaken. Zij vinden het vreemd dat er een totaal nieuw voetballandschap wordt gecreëerd zonder de huidige pilot – met deelname van de beloftenteams van Ajax, PSV en FC Twente – te evalueren.

‘Het is een spagaat voor de KNVB’, vertelt Maarten Vreuls namens de CED tegen Voetbal International. ‘De clubs zijn vóór promotie/degradatie, maar willen eerst een grondige evaluatie van de huidige pilot. Dat hebben we ook aangegeven bij de KNVB.’

‘Er is een evaluatie nodig voordat we inhoudelijk een beslissing kunnen nemen, later dit jaar’, vervolgt Vreuls. ‘De bond onderzoekt wat er binnen deze termijn nog in kaart kan worden gebracht. Maar inderdaad, voordat je het weet, is het 2 december. Of clubs bij een niet volledige evaluatie tegen zullen stemmen? Dat wachten we af.’

Een ander discussiepunt is de rol van enkele beloftenteams die komend seizoen al willen toetreden, waaronder Jong Feyenoord. Als de huidige opzet intact blijft, kunnen enkel de beloften van Ajax, PSV en FC Twente deelnemen aan de Jupiler League.

Bron: VI.nl

1 Response

  1. Pingback : 3shemale

Leave a Reply