VVV-Venlo

Eerste training VVV-Venlo 2020-2021

Onder het toeziend oog van zo’n 250 toeschouwers begon VVV-Venlo maandag 13 juli aan het nieuwe seizoen. 22 spelers en 4 keepers waren aanwezig bij de eerste training, die er dankzij alle gezondheidsmaatregelen iets anders uitzag dan voorgaande jaren. Door de overgang van kunstgras naar natuurgras in Venlo, vond de training plaats bij partnerclub R.K.S.V. Wittenhorst. Hier zal de selectie de komende tijd haar trainingen blijven afwerken.

De training begon met een warmlooprondje waarbij publiek en selectie elkaar een mooi applaus toedienden. Dit was gelijk de eerste mogelijkheid voor de supporters om alvast kennis te maken met de nieuwe namen. Guus Hupperts, Jafar Arias, Roy Gelmi en de op de dag zelf gepresenteerde Arjan Swinkels waren de enige aanwinsten die al meteen op het veld stonden. Gelmi kwam natuurlijk al op huurbasis uit voor de Venlonaren maar is nu dus definitief speler van de club. Linksback Lukas Schmitz ontbrak nog, aangezien hij tot voor kort voor zijn oude club Wolfsberger AC uitkwam en daardoor nu van een welverdiende vakantie geniet. 

Naast de nieuwe namen, waren er zoals gewoonlijk ook weer een paar nieuwe jeugdtalenten te verwelkomen. Jessy Hendrikx, Fin Pleunis, Joel Roeffen en Thijme Verheijen mochten voor het eerst meetrainen met de selectie en deden dit met verve. Maar daar bleef het niet bij, want voor de oplettende kijker was er ook een onbekend gezicht te zien. Nezar S’rifi, jeugdinternational voor België en de afgelopen seizoenen actief voor Lierse Kempenzonen is namelijk de komende periode op proef bij de Venlonaren en mag de technische staf proberen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Tot slot was er ook een oude bekende te zien. Nils Röseler maakte ondanks zijn vertrek in Venlo wederom zijn opwachting in het geel-zwart. In Duitsland is de competitie namelijk pas net ten einde, waardoor zijn nieuwe club SV Sandhausen nog niet is begonnen aan de voorbereiding. Röseler houdt tot dat moment zijn conditie op peil bij VVV. Jerold Promes, die eigenlijk ook mee zou trainen, ontbrak. 

Maar niet alleen in de spelersselectie waren nieuwe namen te noteren. Eerder op de dag maakte VVV namelijk bekend dat de technische staf wordt aangevuld met spitsentrainer Frank Demouge en fysiotherapeut Falk Louwers. Laatstgenoemde is natuurlijk niet nieuw in Venlo. Hij vertrok vorig jaar van VVV naar PSV om daar ervaring op het hoogste niveau op te doen, maar keert na een jaar weer terug naar het vertrouwde nest. Demouge daarentegen, is wel nieuw in Venlo. Toch zal hij voor veel mensen niet onbekend zijn. De grote en sterke spits van weleer speelde voor een aantal clubs in Nederland en wist het netje altijd goed te vinden. Dit moet hij nu over gaan brengen op de aanvallers van VVV. Daarnaast is natuurlijk ook Dirk Marcellis aangetrokken, maar hij was niet op het veld te zien. De geboren Horstenaar zal de functie van performance coach gaan bekleden en zal daarom vooral buiten het veld van waarde zijn voor de club.

Dat het de eerste training was na een lange onderbreking, was duidelijk te zien. Het ging er rustig aan toe op het veld en het publiek had dan ook alle tijd om alvast de nieuwe namen te oefenen. Na verschillende ren- pass- en techniekoefeningen zorgde de afsluitende partij voor wat meer leven. Er werd hard gewerkt, leuk gecombineerd maar veel doelpunten bleven uit. Jongeling Aaron Bastiaans was de maker van het enige en tevens winnende doelpunt. Zo kwam na precies anderhalf uur de eerste training in Horst tot een einde en waren de supporters vooral blij dat ze eindelijk weer eens naar hun club mochten gaan kijken. De technische staf, onder leiding van hoofdtrainer Hans de Koning, heeft nu de taak om weer een eenheid te smeden van deze spelersselectie en om het team klaar te stomen voor het begin van de competitie medio september. Tot die tijd staan er nog verschillende oefenwedstrijden op de kalender waarvan de eerste volgende week dinsdag 21 juli al staat gepland tegen Sporting ST. Op naar weer een mooi seizoen.

2 Responses

  1. door diek en dun

    Mooi verslag van de eerste training.
    Een belangrijke taak is nu inderdaad weggelegd voor de technische staf, en met name Hans de Koning, om van deze gevarieerde groep een geheel te smeden. De mix van jongelingen en ervaren krachten, waarvan sommigen elkaar al heel goed kennen, moet nu een collectief gaan worden. Als dat lukt gaan we een mooi seizoen tegemoet!

Leave a Reply