Eerste wedstrijd tegen Almere City FC eindigt in een gelijkspel

De eerste wedstrijd van het seizoen 15|16 zit er op. Op vrijdag 7 augustus speelde VVV-Venlo de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Het had een mooie start moeten worden maar de Venlonaren kwam niet verder dan een gelijkspel.

De Venlonaren begonnen met herstelde Vito van Crooij in de basis. De aanvaller had de afgelopen tijd last van een teen en enkel blessure. Daarnaast maakte er vandaag 6 spelers hun debuut voor VVV-Venlo.

Het was aftasten in het begin van de wedstrijd, beide ploegen hadden zichtbaar moeite met het spel te maken. Er was geen echte bovenliggende partij al had VVV hier en daar wat mogelijkheden. Direct in de 5de minuut kreeg VVV een domper te verwerken. De eerste de beste kans van Almere City zat er direct in. Na een vrije trap knikte de vrijstaande aanvoerder Ricardo Kip de bal prima via de binnenkant van de paal binnen.

Een flinke domper zoals gezegd maar de Venlonaren lieten zich niet gek maken. Na de achterstand begon VVV veel meer druk te zetten. Debutant Ralf Seuntjens had nog geen 5 minuten later een ongelooflijke grote kans om VVV op gelijke hoogte te brengen met Almere City. Na een enorme fout in de verdediging ging de spits ging alleen op doelman Etemadi af, maar faalde oog in oog met Etemadi. VVV-Venlo bleef steeds beter voetballen en je kreeg het gevoel dat het wel goed ging komen.

Het duurde even maar VVV kreeg na 25 minuten een geweldige kans om op gelijke hoogte te komen. Leandro Resida werd na een goede aanval in het 16 meter gebied gevloerd door de keeper van Almere City. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees direct naar de penaltystip. Spits Ralf Seuntjens nam de taak op zich om de penalty te benutten. Hij schoot de bal dan ook feilloos binnen. Kort hierna kwam VVV-Venlo zelfs op een voorsprong. Nieuweling Resida die overigens een goede wedstrijd speelde werd aangespeeld op het randje van het 16 meter gebied. De aanvaller schoot en de bal belandde precies in het hoekje, doelman Etemadi was kansloos.

Almere City had in deze fase van de wedstrijd werkelijk niets in te brengen. Het was wachten op meer doelpunten van de Venlonaren. VVV gaf vol gas maar faalde in de afwerking. Als het vizier op scherp had gestaan had VVV met ruime cijfers de kleedkamer in kunnen en misschien wel moeten gaan. Dit gebeurde niet waardoor VVV ging rusten met een 1-2 voorsprong.

Zonder wisselingen begonnen beide ploegen aan de tweede helft. VVV-Venlo probeerde zo snel mogelijk de voorspong uit te breiden maar kwam wederom door een grote fout in de verdediging in de problemen. De goed spelende Boldewijn had weinig moeite met VVV-er Bourdouxhe. Na een snelle actie kon hij in 2 instanties de bal binnen schieten. De Venlonaren waren weer terug bij af. Gelukkig gingen de koppies niet hangen en probeerde VVV door aanvallend en verzorgd voetbal weer de voorspong te zoeken. Nog geen 60 seconde later stond VVV wederom op een voorsprong. Dit keer was het aanvoerder Danny Post die met een goed geplaatst schot keeper Etemadi verschalkte.

Na een hectische beginfase van de tweede helft volgde er een fase waar er nauwelijks wat gebeurde en waar het spel zich vooral afspeelde op het middenveld. Met een hoop overtredingen van beide partijen werd de wedstrijd minder spectaculair. Almere City begon steeds meer het overwicht te nemen en kwam dan ook in de 64ste minuut op gelijke hoogte. Dit keer was het Quasten die met een goed schot, Deckers kansloos liet. Na de 3-3 begonnen wel de kopjes te hangen waardoor het steeds lastiger voetballen werd voor de Venlonaren.

Almere begon juist steeds gemakkelijker te voetballen. De rood-witten kregen een aantal mogelijkheden om zelfs de 3 punten binnen te slepen. In deze fase van de wedstrijd had VVV amper wat in te brengen en ging het de lange bal hanteren. Veel balverlies en duels die verloren werden volgde waardoor Almere steeds meer aanspraak kreeg op de overwinning. Er waren hier en daar nog wat mogelijkheden voor VVV-Venlo maar wederom stond het vizier niet op scherp. Hierdoor bleef het na 90 minuten voetballen 3-3. Geen slecht resultaat maar we hadden op meer gehoopt.

De eerste helft was met vlagen goed maar de tweede helft zakte VVV ver terug. Daarnaast werd er veel balverlies geleden en stond de defensie van VVV-Venlo enorm te schutteren. Het moet beter maar dat weten de spelers zelf ook. Zij waren zeer teleurgesteld net zoals de supporters.

Aankomende vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt VVV-Venlo de eerste officiële wedstrijd in het seizoen 15|16 in Stadion de Koel tegen FC Oss.

Statistieken
Almere City FC – VVV-Venlo 3-3 (1-2)

Scoreverloop: 5. Kip (1-0); 25. Seuntjens (1-1, pen.); 33. Resida (1-2); 48. Boldewijn (2-2); 49. Post (2-3); 64. Quasten (3-3);

Gele kaart(en): Braken, Etemadi, Quasten (Almere City FC); Rutten (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 1.000

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Opstelling Almere City FC:
Etemadi; Metalsi, Ramsteijn, Vet en Quasten; Ahannach (59. Rosario), Oost (85. Salasiwa) en Kip; Boldewijn, Braken en Waalkens (80. Mamedov)

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Bourdouxhe (80. Fleuren), Promes, Buwalda en Rutten; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Resida (73. Hunte)

10 Responses

 1. Ben

  Vreemde uitslag, ik onthou me van commentaar want ik heb de wedstrijd niet gezien. Wellicht overschatting van de tegenstander? FORZA VVV! Op naar de volgende wedstrijd tegen FC Oss

  1. marcel

   op zich een prima pot van VVV, er werden veel kansen gecreeerd en eigenlijk kwamen doelpunt 1 en 2 van almere redelijk uit de lucht vallen. tussen die 2 doelpunten van almere in, had VVV vele malen meer moeten scoren. en eigenlijk leek het er hier de hele tijd op dat VVV nog maar 1 ding moest doen: het verschil groter maken dan 1 goal. gelukkig werd het direkt na de gelijkmaker weer 2-3, maar na de 3e gelijkmaker, was het over met VVV, en mochten we uiteindelijk tevreden zijn met het punt.

   resida, genot om naar te kijken. viel uit, leek op kramp, maar bleef zich ook telkens over zijn bovenbeen wrijven, hopelijk geen blijvende blessure, want wat een handenbindertje/smaakmakertje.
   achterin had bourdoux dezelfde problemen als tegen zwolle, individueel telkens voorbijgelopen door zijn direkte tegenstander (vooral de tweede helft).
   opvallender was de rol van Deckers. blijft ontzettend op de lijn hangen bij hoge voorzetten, en balletjes die zelfs in het doelgebied vallen. verschillende gevaarlijke situaties ontstonden hierdoor, gelukkig geen doelpunten. maar lijkt me niet een keeper die heerst in zijn eigen doelgebied. Na rust een keertje of 3 a 4 zo’n balletje, waar je volgens mij als team niet vrolijk van wordt, en op de tribune bijna aan de reanimatie kan. ben benieuwd of dit zijn standaard stijl van keepen is, want dan krijgen we nog wel wat vervelende goaltjes tegen dit seizoen.

   grote delen dus een zeer leuke een aantrekkelijke wedstrijd van VVV, waarbij er gewoon meer afstand genomen had moeten worden. Als VVV in een thuiswedstrijd zo’n pot speelt, waarbij men regelmatig voor het doel van de tegenstander komt en kansen creeert, dan gaat het weer ouderwets stormen op de tribunes, want vanuit het veld wordt het vuurtje dan telkens opnieuw aangewakkerd. ondanks drie tegendoelpunten kon dit wel eens een leuk seizoen worden.

 2. supportertje

  Zo de eerste pot is geweest, en we mogen niet mopperen. 3-3, het had slechter kunnen zijn, maar er is wel gescoord. Helaas hebben ze de overwinning uit handen gegeven en dat is zonde. Ik begreep dat er goed is gevoetbald en dat belooft nog wat in de toekomst. Helaas de steunpilaar van VVV de verdediging heeft het ditmaal aflaten weten. Laten we er maar vanuit gaan dat dit eenmalig is geweest en een incident. Veel aanvallend spel en dat is een vooruitgang. Nu nog dit soort wedstrijden over de streep trekken en we kunnen gaan genieten van een mooi seizoen. Ik kijk uit naar de eerste thuiswedstrijd. 30 augustus de eerste officiële bijeenkomst van de socios VVV

 3. Goodie

  Op een aantal momenten zag de verdediging en Deckers er niet helemaal lekker uit, over de aanval ben ik eigenlijk wel te spreken. Vrijdag Oss thuis en dat zal ook geen makkie worden ben ik bang. Ik vond Oss vrijdag vrij sterk spelen ook met een man minder. Het probleem was vooral de afwerkingen want kansen hadden ze genoeg.

Leave a Reply