Einde aan Giakoumakis-soap, ‘Jakko’ vertrekt naar Celtic

De kogel is door de kerk. Na maandenlang speculeren is de transfer van Giorgos Giakoumakis eindelijk succesvol afgesloten. In de transferperiode kwamen clubs als Southampton, Feyenoord en Werder Bremen langs met ‘interesse’ in de Griekse topscoorder, maar uiteindelijk is Celtic FC de club die ervandoor gaat met Jakko.
Vorig seizoen nam VVV Giakoumakis voor ruim twee ton over van het Griekse AEK. En wat hebben we van hem kunnen genieten: een hattrick in zijn debuut, vier goals tegen Vitesse én ADO Den Haag, zijn werklust en uiteindelijk zijn 29 (!) goals voor VVV. Giorgos Giakoumakis is een fenomeen te noemen.
Maar ook tijdens het zomerreces bleef het spektakel: hij zou naar Werder Bremen vertrekken, daarna toch weer naar Celtic, wat vervolgens stuk zou zijn gelopen, daarna was blijven ook ineens een optie – rustig was het niet rondom Jakko. Een heuze Giakoumakis-soap. En in de finale aflevering blijft er toch een mooi bedrag voor VVV over. Diverse media melden dat Celtic ruim 2,5 miljoen euro neerlegt voor Giakoumakis. Dit zou ook op kunnen lopen tot ruim 3 miljoen door bonussen. VVV zou ook een doorverkooppercentage van 15% hebben afgedwongen. Al met al denk ik dat we niet kunnen klagen, we hebben het geld hard nodig.
Het is bekend dat VVV nog opzoek is naar een aanvaller en een linksback, maar of die op Transfer Deadlineday nog gaan verschijnen is nog maar de vraag. We wachten geduldig af.

Venlonaren wil in ieder geval Giorgos enorm bedanken voor zijn inzet en vele doelpunten vorig seizoen!

28 Responses

 1. SneltreinMusa

  Bedankt Giakoumakis, we hebben 1 jaar van je genoten, helaas niet in het stadion kunnen zien, maar ben blij dat je zoveel doelpunten hebt gemaakt en een ons een mooi bedrag hebt opgeleverd, ik hoop dat je slaagt bij Celtic,

 2. supportertje

  Ik hoop dat we nog eens op een moment afscheid kunnen nemen van hem. Een staande ovatie is m.i. Wel het minste wat we hem kunnen geven als supporter. Daarbij is het een aimabel mens en persoon, met zijn hart op de goede plaats. Het is gewoon eeuwig zonde dat we hem maar een keer hebben zien optreden toen dat mogelijk was. Denk ook dat als we als publiek er bij waren geweest uit en thuis niet waren gedegradeerd. Corona heeft hier niet veel goeds gedaan. Nu maar vooruit kijken, we hebben een nieuw team, en nieuwe kansen. Even de tijd gunnen.

  1. roermond

   Hoop dat Stan toch met Celtic heeft afgesproken dat Celtic volgend jaar de tegenstander van VVV wordt in de strijd om de HTM-bokaal…dan kan Gio zijn verdiende kennismaking en tevens afscheid krijgen van de VVV-fans…

  1. Dit artikel is ook zeer informatief en zouden alle mensen hier die kritisch zijn op het transferbeleid van VVV moeten lezen, en toch tot de conclusie moeten komen dat iedereen zijn uiterste best doet om de juiste spelers aan te trekken…
   En de eindconclusie is toch wel dat er in de winterstop wrsch. spelers worden aangetrokken.
   Ik vind dat een prima gedachte, de komende maanden werken met de selectie die er nu staat, en in de winterstop kijken wat je evt. nodig hebt om een periodetitel te halen, dan wel hoog genoeg te eindigen in het linkerrijte zodat je nacompetitie gaat spelen…

  2. DeOtjes

   Mooi artikel. Klinkt toch heel wat beter dan het sprookje dat alle spelers via de bevriende makelaars van Stan zijn binnengekomen (inclusief de buitenlandse spelers die we nu hebben)

 3. chretien

  Toch eigenlijk heel verdrietig te lezen dat Giakoumakis is vertrokken. En dan nog voor zo’n klein beetje geld. Zeker als ik de bedragen zie die betaald worden voor andere, middelmatige spelers. We hebben hem eigenlijk niet eens echt zien spelen.
  Ik wens hem een fijne tijd in Glasgow. Qua gezelligheid niet te vergelijken met Venlo.
  Het blijft gek!

 4. FC VVV03

  Zo betaald Willem 2 maar liefst 750.000 voor een speler die af en toe wat leuks laat zien op KKD niveau. En vangt Volendam 3.5 mil voor wederom een speler op KKD niveau. Daar tegenover is 2.5 mil voor een topscorer op het hoogste niveau wel matig. Denk dat het toch te lang duurde en ze wel akkoord moesten gaan met een lager bedrag. Natuurlijk voor VVV begrippen nog steeds veel geld.

 5. Oelie op zuid

  Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat we KKD Spelen en geen andere keus hebben dan verkopen. Als wij middenmoot eredivisie stonden was een veel hoger bedrag betaald. Helaas. Ik zou inderdaad Celtic wel voor de HTM willen zien spelen in de Koel.

 6. Rossie

  Echt zwaar teleurgesteld dat er gisteren geen nieuwe spelers meer zijn gepresenteerd. Nog niet eens een bericht van VVV dat er niemand zou komen. Alleen een werkelijk belachelijke tweet die, weten we nu, dus écht nergens op sloeg. Man man man, ben er een beetje klaar mee merk ik. Nieuwe spelers zijn namelijk wél broodnodig als je de top-8 wilt halen. Met de huidige selectie gaat dat écht niet lukken, daar ben ik van overtuigd. #rechterrijtje

  1. Goodie

   Hele vreemde tweet inderdaad. Ik ga er van uit dat er nog wel wat bij komt dat nu transfervrij is.
   Daar zitten wellicht ook de buitenkansen, de gevallen “gegokt en verloren”.

  2. Godfried

   Ik snap je frustratie, maar wat had je verwacht? Dat VVV nog enkele spelers kon contracteren, voordat er duidelijkheid was mbt Giakoumakis? Dat zou wel een hele linke gok zijn geweest, niet? En van welk geld?

   Nee, VVV kreeg gisteren of eergisteren pas écht duidelijkheid. Verwacht dan ook dat ze een lijstje hebben met spelers zonder contract, waarvan er komende tijd nog één of twee worden gepresenteerd.

   Daarbij. als de selectie zo blijft zie ik het ook niet echt somber in. Als braken en Dekker er straks weer bij zijn staat er echt wel een goed team. In de winter kan er dan nog altijd gericht iets gehaald worden. Nogmaals, om te promoveren hoef je alleen de laatste periode te winnen.

   1. Rossie

    Dan moet VVV eens ophouden met die ‘stoere praat’ altijd. Dat schept verwachtingen. Heb Bogers zelf horen zeggen dat ze een deadline zouden stellen wat betreft verkoop Giakoumakis (nog vóór sluiten transferwindow) zodat ze nog tijd zouden hebben om evt nieuwe spelers te halen. Ze hebben het dus zelf gewoon niet goed gedaan. Hou je eens aan je stoere woorden dan. Het is altijd hetzelfde bij VVV, amateurisme ten top. Überhaupt ook dat de topscorer van de eredivisie nu voor een appel en een ei wordt verkocht. Heb artikelen in buitenlandse media gelezen waar ze ons gewoon uitlachen vanwege die lage prijs. En dan verkoopt Volendam (ook eerste divisie) gewoon even een CV voor meer dan 3 miljoen…wie is er nu verkeerd bezig? Je mag me er aan houden: met deze selectie eindigen we in het rechterrijtje. Aanvallend kunnen we totáál geen vuist maken verdedigend is het ook nog niet op orde. En er zit gewoon echt te weinig voetbal in de ploeg. Zonder nog een goede verdediger (linksback en/of CV), creatieve middenvelder en multifunctionele aanvaller (flankspeler/spits) halen we de nacompetitie niet. Echt niet.

   2. DeOtjes

    Als je het artikel leest van supportje dan had je kunnen lezen dat er wel nog dingen speelden op deze laatste dag. Maar om dan dingen rond te krijgen zal wel te moeilijk geweest zijn.
    Dat kan meerdere redenen hebben. Oftewel zoals Goodie zegt. “gegokt en verloren”

   3. RuiverCity

    Ben het met je eens Rossie.
    Van die stoere praat is werkelijk niks terecht gekomen. Miljoenen misgelopen en verkoop pas op slotdag.
    Aanvallend is VVV tegen redelijke tegenstanders echt machteloos. Dat breekt je op.

    Gisteren komt er nog een bericht van VVV op social media; ‘Weten jullie nog de laatste deadline in de winterstop?’ Nou die herinneren we ons allemaal nog toen er een paar miskleunen werden gehaald.
    Het is ook ongelooflijk dat Schroijen nu al met zijn ziel onder de arm loopt en totaal niet tevreden is in Venlo. Tevens de nu al mislukte Leliendal.
    Met deze verre van complete selectie en een paar iele jeugdspelers wordt het een heel zwaar seizoen.

   4. Godfried

    @ruiver Jij bent een vriend van Schroijen neem ik aan? Hoe weet jij dat hij met zijn ziel onder de arm loopt? En mislukte Leliendal? Ook daar zit je dicht bij het vuur neem ik aan?

    Wat een zelfingenomen vooroordelen over het wel en wee van individuele spelers.

    En stoere praat? Waar heb je het over? Welke stoere praat? die zogenaamde 10 mln voor Giakoumakis? Dat heeft VVV zelf nooit gecommuniceerd. Dat werd geroepen door de media en enkele supporters. VVV heeft altijd geroepen dat ze gaan bouwen aan een nieuwe team. Dat dit gaat met vallen en opstaan. Dat is dus totaal niet stoer, maar realistisch. Realisme dat bij enkele mensen hier op de site volledig ontbreekt.

    Jij weet nu al te zeggen dat VVV aanvallend machteloos is… knap. De eerste spits heeft 10 minuten gespeeld. De andere spits is pas 1,5 week in Venlo. De creatieve aanvallende middenvelder komt uit een ander land en cultuur en is er ook pas enkele weken. De beoogde linksbuiten kwam binnen met een flinke conditionele achterstand en kan nog geen 90 minuten vol gaan. Maar goed, de beste stuurlui staan ook in Venlo blijkbaat aan wal.

    Een tip voor alle azijnzeikerds hier: Word lekker fan van een ander team. Van een club waar wél alles in een keer goed gaat.

   5. DeOtjes

    @RuiverCity. Toch minimaal 1,5 miljoen meer dan jij hebt voorspeld. Ex bonussen en doorverkoop percentage.

    Schroijen loopt al vanaf dag 1 te zeiken en emmeren tegen te scheids op het veld. Maar verder heeft hij nog weinig laten zien. Eerst goed voetballen aub.

    @Godfried. Als Word gelijk heeft dan ligt Leliendal niet lekker in de groep. Het officiele verhaal is dat ze hem verdedigend te zwak vinden. Heeft volgens mij in DDL gestaan.

   6. RuiverCity

    @Godfried. Ja is inside informatie over Schroijen en Leliendal. Als jij niet ziet dat VVV aanvallend machteloos is dan heb je geen kijk op het spelletje. Stond in de Limburger, diverse voetbalsites maar jij wilt daar niet aan blijkbaar. Zelfs tegen een jong-team amper een kans gecreëerd. Dan mag je je oprecht zorgen maken. Droom jij maar lekker verder….

   7. DeOtjes

    Mag je toch eens linken. Over Schriejn heb ik werkelijk niks gelezen. Over Leliendal enkel wat ik al eerder schreef. Wat neerkomt op 1 persbericht en 1 quote van Word.

    Het enige wat ik ‘lees’uit Schrijens lichaamstaal is dat hij niet graag meeverdedigd en juist heel graag een beslissende actie wil maken. Lukt dat niet wordt hij gefrustreerd en gaat hij mekkeren. Dat staat dus helemaal los van VVV. Dat is althans mijn interpretatie.

    Anderen wegzetten als onwetend over het spelletje of jezelf als de enige realist is zoals een ander het al zei behoorlijk narcistisch.

  3. supportertje

   Zonder Rossie en Ruivercity te kort willen doen ga ik deze nog een keer plaatsen.

   N.m.m. moeten we de de zaak gewoon bekijken per wedstrijd. Vooral geen hoge verwachtingen hebben, en al helemaal niet denken dat we volgend jaar ED spelen.
   VVV en Jos weer rustig de boel op laten bouwen. Het heeft geen nut het onderste uit de kan te halen, en daardoor weer de deksel op de neus te krijgen. Laten we gewoon achter de ploeg gaan staan, en op O hebben ze al laten zien hoe dat moet, en de Z tribune liet zich ook niet onbetuigd.

   Veel belangrijker vond ik de sfeer rondom de wedstrijden. Ook bij de eerste uitwedstrijd was die voortreffelijk. En dan het fan café wat een voortreffelijke aanwinst is voor ons als supporter. We zullen met zijn allen weer de schouders er onder moeten zetten, en vooral onze verwachtingen in toom moeten houden. Het is al veel geschreven, inzet en vechtlust zijn er weer tot de laatste snik. Nu voetballend de zaak op een rijtje krijgen en we kunnen een heel leuk seizoen tegemoet zien.

 7. Godfried

  @rossie Wanneer zei Bogers dat? Ze hebben namelijk Sorga gehaald!

  Daarbij, wat wil je nu eigenlijk? Zegt VVV niets, dan is het niet goed.
  Zeggen ze wel wat, maar lukt het om wat voor reden niet, dan is het ook niet goed.

  Ik zou zeggen, fiets de berg op, loop bij Bogers naar binnen en biedt je diensten aan als je denkt dat je het beter kunt.

  Vwb de ‘lage’ prijs. Vergeet niet dat Jacko al 26 is en voorheen nergens heeft kunnen overtuigen. Iedereen buiten VVV is ervan overtuigd dat dit een one season wonder was. Dan is 2,5 mln voor een gedegradeerde club gewoon heel goed. Daarbij een doorverkooppercentage van 15% en bonussen. Kan dus met gemak nog oplopen tot 5 mln.

  Jij zegt tevens dat er weinig voetbal in de ploeg zit. Daar ben ik het niet direct mee eens. de nieuwe spelers die afgelopen week op de bank zitten heb je blijkbaar al afgeschreven? Geef ze eens de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving, de medespelers en het systeem. Geef Johansson, van Rooijen, de Boer, schroijen e.d. eens even de tijd.

  1. DeOtjes

   Op facebook stond een berichtje in de trant van herinner jij je de laatste Transfer D Day nog. Met 3 spelers die op de laatste dag getransfereerd zijn (1 uit en 2 in). Dit suggereerde toch wel dat we gisteren nog spelers konden verwachten. Blijkbaar is dat mislukt.

   Dat we te kort komen voor top 5 denk ik ook. Misschien wordt het wel het rechterrijtje. De ambitie van linkerrijtje heb ik uit de VVV hoek nergens gehoord. Alleen hier van VVV volgers. Als er de komende jaren maar stappen gezet worden en er dit jaar progressie zit in individuele prestaties en samenhang binnen het team ben ik al lang tevreden. Zo tussen plek 8 en 12 vind ik ook prima. Dan heb ik ze wedstrijden zien winnen en heb ik de overwinningen kunnen vieren.

   Alles meer is pure winst. Voor VVV met zijn jeugdteam, voor Jos omdat hij dan spelers en team beter heeft gemaakt. EN voor VVV omdat vanuit een solide basis de stap naar boven makkelijker wordt.

   1. Godfried

    Ik weet niet of die tweet iets suggereert, of dat de wens de vader van de gedachte is…

    vwb eindklassering. Natuurlijk wil iedereen dat VVV kampioen wordt. Maar als je kijkt naar budgetten staat VVV op plek 8. Daarbij zijn er teams die al meerdere jaren ongeveer dezelfde basis hebben. VVV begint vanaf 0. Het is dus gewoon niet realistisch om te verwachten dat ze meedoen om de bovenste plekken.

    Buiten al deze zaken speelt er nog iets. Het is namelijk een hele rare competitie. Kijk waar Emmen, NAC, Almere, Volendam e.d. nu staan. Toch de concurrenten en vooraf genoemde kampioenskandidaten. Ze hebben allemaal pas 1 keer gewonnen. Net zoals VVV.

   2. supportertje

    Helemaal eens, we moeten gewoon met twee voetjes op de grond gaan staan, en niet verwachten dat ze de pannen van de daken gaan spelen. Gewoon realistische verwachtingen hebben. Gewonnen wedstrijden koesteren, en de slechte vergeten.

 8. clubman

  De frustratie druipt er weer vanaf bij Rossie en RuiverCity. Hadden jullie nu echt gedacht dat VVV meteen weer superieur bovenin zou meedraaien?
  Net een stelletje kleine kinderen die beginnen te blèren als ze niet snel op hun wenken bediend worden.
  En wat die laatste transfer D-day betreft wordt wellicht gerefereerd aan de last minute paniek huurspelers die uiteindelijk meer ellende dan goeds gebracht hebben. Er worden nu weloverwogen spelers aangetrokken en pas na de winterstop gaat het om de knikkers. Geef de huidige selectie de tijd om zich te vormen en voeg in de winterstop een of enkele puntjes op de i toe. Lukraak aankopen om maar wat te kopen slaat nergens op. Relax.

  1. Als die puntjes op de i dan maar niet weer bestaan uit een blik buitenlandse spelers zijn die nog nooit van VVV gehoord hebben, met tegenzin hierheen gestuurd worden, vier maanden moeten wennen en het geen reet interesseert of VVV tweede of achttiende wordt.

Leave a Reply