“Elia Soriano aangeboden bij De Graafschap”

Dat meldt De Limburger. De spits lijkt overbodig bij VVV-Venlo na het aantrekken van Darfalou.

De krant meldt het volgende: “VVV hoopt Elia Soriano snel te slijten aan een andere club. De Koelclub heeft de spits inmiddels aangeboden bij De Graafschap.

De Doetinchemmers lijken echter niet in te gaan op het aanbod van VVV. Soriano heeft een contract tot de zomer, maar is overbodig met de komst van de van Vitesse gehuurde Oussama Darfalou.”

21 Responses

 1. Misschien best wel op zijn plek bij De Graafschap, niveau (sub)top KK divisie. Komt het beste tot zijn recht op de helft van de tegenstander in de 16.
  Kan Seuntjes ook nog eens lekker wat steekballen kwijt. Maar ik snap dat De Graafschap niet toehapt. Ze hebben vast ook hier en daar geinformeerd en er is natuurlijk weinig tot geen enthousiasme over zijn spel t.n.t. op eredivisieniveau.
  Een strik erom en elders zijn geluk laten beproeven!

  1. Ajax heeft in 2017 gezegd geen spelers meer te verhuren aan clubs die op kunstgras spelen.

   Dennis Johnsen is momenteel verhuurd aan PEC, maar dat is puur omdat Overmars geen potentiële eerste elftal speler in hem ziet, en hoopt hem aan het einde van dit seizoen te kunnen verkopen. Dat zal bij Eiting echter zeker niet het geval zijn.

 2. De Koel

  Soriano is geen slechte spits, hij past alleen totaal niet binnen het systeem van VVV. Voor countervoetbal heb je nu eenmaal snelle spitsen nodig, zoals vorig seizoen Mlapa. Dus dit was gewoon een misser van Stan Valckx.

  1. Onder Maaskant is getracht een ander spelsysteem te spelen, daar kwam hij ook totaal niet uit de verf. Bij welke club in de eredivisie zou hij dan volgens jou beter passen, ik zou het echt niet weten…
   In de KK divisie of op een lager niveau in Duitsland zal hij vast aan zijn doelpunten komen, maar voor het hoogste niveau mist hij echt (handelings)snelheid.
   En Mlapa, die had zo vaak ruzie met de bal, maar had 3 heel belangrijke kwaliteiten: hij was snel, fysiek heel sterk en een afmaker. Dus als je hem op de juiste manier aanspeelde en hij op snelheid was, liep hij gewoon door, kwamen de verdedigers van de tegenpartij er niet meer aan de pas en scoorde hij…
   Unnerstall en Mlapa hebben ons vorig seizoen in de eredivisie gehouden!

 3. lucien1978

  Ik vind dit nieuws echt absurd. Soriano is veel te goed voor de KKD divisie. Hij wordt echter kompleet verkeerd gebruikt.

  Ik heb de Duitse competitie jaren gevolgd en daar was dit toch echt een prima spits.

  Het probleem is echter dat hij bij VVV niet uit de verf komt vanwege het systeem.

  In potentie is het een vele betere spits dan Darfalou, echter in het systeem wat VVV speelt is Darfalou beter.

  Soriano is de man voor in het strafschopgebied.

  In de zomer van 2017 kon hij bijv. Nog naar clubs als Nurnberg en 1 fc Köln.

  Het zou mij echt niks verbazen als er dadelijk een aanvallend team uit de 2de Bundesliga komt en dat hij er daar nog even minimaal 10 inlegt in de 2de seizoenshelft.

  En de 2de Bundesliga is nog altijd hoger dan het niveau wat ons VVV speelt.

  Ik zou trouwens proberen Bruns of Foor te huren . Er moet creativiteit bij en Bruns mag volgens mij weg , en Foor zit regelmatig op de bank.

  Dan zou ik nog kijken voor een centrale verdediger

   1. lucien1978

    Ik heb het niet over de Bundesliga.

    Nurnberg en 1 fc Köln stonden dat jaar in de 2 Bundesliga.

    Soriano heeft in zijn carrière 98 doelpunten gemaakt .

    Voornamelijk in de 3 de divisie van Duitsland.

    Als je het bijv vergelijkt met Mlapa dan zijn de statistieken van Soriano in Duitsland veel beter.

    Hij scoorde bijna in ieder seizoen in ieder geval 5 doelpunten .

    Vorig jaar op het hoogste niveau in Polen maakte hij er 14 en was hij volgens mij topscoorder of bijna .

    Al met al is het qua statistieken de beste spits die er de laatste jaren is geweest .

    Die kan echt zo in de 2 Bundesliga mee. Ik verwacht dan ook dat clubs als Nurnberg, Hannover, Pauli , Bochum etc gaan aankloppen.

    Dat niveau is nog altijd hoger.

 4. robvvv

  Ik kan vinden in jouw commentaar, Lucien78. Waar ik echter wat meer moeite mee heb is de wijze waarop dit bericht ( “Elia Soriano aangeboden bij De Graafschap” )gebracht wordt. Het lijkt wel een bericht van de koeienmarkt waar vee wordt aangeboden. We praten hier wel over een goedwillend mens die door een ongelukkige samenloop van omstandigheden minder presteert dan vooraf verwacht werd. Ik heb veel spelers voorbij zien komen die slecht presteerden maar die zijn nooit “aangeboden”… Ik verwacht toch wel een beetje meer respect….
  Elia Soriano is m.i. slachtoffer van het systeem. VVV is al jaren een ploeg spelend vanuit een gesloten verdediging… Elia is een rammelaar in de 16 … maar VVV komt dan dit seizoen maar zelden…. Let op mijn woorden : als VVV blijft spelen zoals de eerste competitiehelft zal Darfalou niet beter zijn dan Soriano….. Ik hoop van ganser harte dat ik er volledig naast zit..!!!

  1. lucien1978

   Ik ben het met je eens , al kan ik mij het slecht voorstellen dat hij in de KKD divisie aangeboden is.

   Soriano is best wel een naam in Duitsland en waar in het verleden uit de 2de en 3de divisie enorm veel interesse is geweest.

   Ook in Polen stond hij er prima op.

   Na het ontslag van Maaskant is de speelwijze verandert en is Soriano helemaal onbruikbaar geworden .

   Niet dat die niet kan voetballen maar omdat dit speltype hem niet ligt.

   Als je Huntelaar in de spits had staan bij VVV en ze spelen dit spel dan maakt hij ook geen doelpunten.

   Het ligt niet aan Soriano.

   Misschien moet hij net over de grens gaan kijken en bijv bij Uerdingen gaan spelen. Dan had ik het wel willen zien.

   Ik verwacht ook dat er zeker een club uit Duitsland of Polen zal komen. Met aanvallend spel haal je doelpunten in huis.

 5. Meuske

  Hoe dan ook blijf het een rare zet vinden om hem nu overal aan te gaan bieden!! Mocht het niet lukken in deze transferperiode dan heb je een speler die weet dat hij kan wieberen aan het einde van het seizoen en zal zijn inzet en motivatie 0,0 in de 2e seizoenshelft. Wat als die Vitesse spits er ook niks van bakt??

 6. mats

  Ik snap dit ook niet.
  Aanbieden? Wat een nare woordkeus.
  Het is een goede spits, maar niet voor dit VVV en het huidige speltype.
  Maar ja we moeten toch verder en zien te overleven en Soriano heeft ze er gewoon niet ingelegd en echt wel wat kansen gemist die ‘niet te missen waren’. Dussssss

   1. Ik wel, maar hij was vooral te laat in het strafschopgebied….
    Het grappige dat Soriano hier op deze site na wedstrijden door velen totaal met de grond gelijk is gemaakt, en nu hij weg mag wordt hij ineens door bijna iedereen bewierookt en ligt het alleen maar aan de spelwijze van VVV dat hij hier niet is geslaagd…

   2. lucien1978

    Typisch want ik zei al vanaf het begin dat hij in dit systeem niet uit de verf zou komen.

    Soriano kan op een hoger niveau voetballen dan VVV.

   3. Het zal me benieuwen, maar als hij er op een hoger niveau er 10 inschopt in de reguliere competitie krijg je van mij een lekkere fles wijn…

   4. mats

    Typisch dat blijkbaar veel mensen uiteindelijk wel inzien dat hij helemaal niet zo slecht is. Dan zou je niet zo’n goal kunnen maken als tegen Emmen (die voorzet van Pacho). Maar t komt er bij VVV niet uit. Ik wijt dat voor een deel aan t feit dat VVV geen goede aanvallende middenvelders heeft die voor aansluiting en aanvoer zorgen. Roep niet voor niets dat ik bang ben dat Darfalu ook niet succesvol zal zijn als er op het middenveld niks bijkomt. Anyway, Maar ik hoop toch dat Darfalu wel wat vaker op de juiste plek staat om er wat ballen in te prikken.

 7. Koelie

  Kan me niet herinneren dat Soriano kansen heeft gemist die niet te missen waren. Hij creëerde vooral bijna geen kansen. Maar dat probleem treft de hele voorhoede.
  Lullig voor hem dat hij op deze manier moet vertrekken, maar hij zal wel te zwaar op begroting drukken. Blijft natuurlijk een flater dat je hem met veel hoempa haalt en dan zelf nooit over de middenlijn komt om hem in stelling te brengen.
  Totaal ongeschikt voor de tactiek en speelwijze van VVV.

  Trouwens wat zien ze nog in Sinclair? Snap niet dat zijn huurcontract opzeggen. Veel sneller te realiseren.

 8. Hakkentrik

  Ook ik kan me volledig vinden in de woorden van lucien1978. Wil er echter nog een schepje boven op doen.
  Zou het niet kunnen dat er al een soort voorcontract met Soriano was, vóór dat men überhaupt wist dat Seuntjens dwars ging liggen? Het feit dat Soriano bij de Graafschap wordt “aangeboden” (inderdaad erg nare woordkeuze) zou dit zomaar kunnen bevestigen. Met Seuntjens op 10 en Soriano in de spits, zou de Graafschap m.i. een dodelijk duo hebben. Ongeveer als wij destijds met Honda/Calabro.
  Soriano is een spits voor in de 16 en is onbruikbaar met countervoetbal (dat vond ik van Calabro precies zo) en het is me dan ook een volslagen raadsel waarom de goede man is gehaald, maar dat zei ik toentertijd meteen al.
  Ik gun Soriano dan ook een club waar hij beter tot zijn recht komt, een neusje voor de goal heeft hij zeker, maar niet op de manier waarop VVV speelt.

  Per saldo: een blunder van onze technische staf

  1. lucien1978

   Helemaal eens, en aan Sandro Calabro dacht ik ook meteen al. Alleen Sandro had nog het geluk dat hij in de eerste divisie wel tot zijn recht kwam omdat VVV dan wel in het strafschopgebied kwam.

   Prima vergelijking , alleen een verschil. Calabro zat redelijk aan zijn top bij VVV. Soriano echter kan hogerop dan VVV.

   Alleen niet in de stijl van VVV.

   In deze stijl hebben spelers als Soriano , Huntelaar , l. De Jong ,Calabro , etc niets te zoeken want op de middenlijn zonder snelheid heb je er niks aan.

Leave a Reply