OFFICEEL: Emil Riis Jakobsen nieuwe aanwinst VVV-Venlo

Emil Riis Jakobsen is de nieuwste aanwinst van VVV-Venlo. De spits komt over van de beloften van Derby County – dat uitkomt in de Championship – en moet de selectie gaan versterken voorin. Door het mogelijke vertrek van enkele spelers in de voorhoede, was de komst van 19-jarige Deen zeer welkom.

Jakobsen liep een week voor de winterstop stage bij de Venlonaren en liet een zeer goede indruk achter. De jonge Deen speelde voor het U23 elftal van Derby County. Tot dusver speelde hij 9 wedstrijden dit seizoen in Premier League 2 – de premier league voor de jeugd –  waarin hij tweemaal trefzeker (tegen Arsenal en Manchester City) was voor Derby County.
Voor hij naar Engeland vertrok speelde hij voor Randers FC. Met de jeugd van die club liet hij zich enkele malen tot Deens topscorer kronen en door die prestatie verdiende hij een transfer naar de Engelse club. Ook kwam hij in het verleden 8 keer uit voor het Deense nationale elftal onder 16 en onder 19. In die wedstrijden wist hij eenmaal te scoren.

Stan Valck: “Hij is een echte spits. Doelgericht en balvast. Mooi dat hij erbij komt tot het einde van het seizoen.”

19 Responses

 1. roermond

  Net gezien op de site van Derby County:

  JAKOBSEN BECOMES LATEST UNDER-23S PLAYER TO HEAD OUT ON LOAN
  Emil Riis Jakobsen has become the third Derby County Under-23s player to head out on loan over the past week after joining Eredivisie side VVV-Venlo on a deal until the end of the season.

  The first temporary spell of his career, the Danish forward, who played a crucial in the Under-23s retaining their Premier League 2 Division 1 status towards the back end of last season, will gain his first serious taste of first team exposure.

  Jakobsen will be hoping to make his debut when Venlo when they return to action on Saturday 20th January against Den Haag.

  The Rams forward joins a side residing tenth in the Dutch top-flight after 18 games

  Kellan Gordon, Timi Max Elsnik (both Swindon Town), Max Lowe, (Shrewsbury Town) and Charles Vernam (Grimsby Town) are also out on loan until the end of the campaign.

  Derby County would like to wish Emil all the best with his loan spell.

 2. mats

  Ik snap geloof ik even niet voor welke positie hij gehaald wordt?
  En ook waarom? We hebben de geweldige Thyta Tovenaar en de Seun of God al?

  Waarom gaan spelers als Peeters, Ayemnogwat en misschien Nwakali al weg znder dat we ze ooit fatsoendelijk aan het werd hebben gezien

  En komen ze met deze Jakobsen en Castelen.
  Ik geloof Valckx meteen maar wie legt het even uit?

  1. Goodie

   Peeters en Amenyido hebben blijkbaar weinig laten zien op trainingen en zullen niet tevreden zijn. Dan kun je dit soort jongens beter kwijt zijn en er 2 nieuwe voor halen die wellicht wel een rol van betekenis zullen gaan hebben, prima toch?

 3. supportertje

  Het strijdplan voor de tweede helft van het seizoen zal er wel anders uit gaan zien. Sommige spelers halen hun niveau niet, en VVV zal alweer richting seizoen 2018/2019 aan het denken zijn. Iets anders kan ik er niet van maken, maar wie het weet mag het zeggen. Tot nu toe hebben ze het niet slecht gedaan, en zijn de keuzes van de trainer en zijn staf bijzonder goed te noemen. De resultaten zijn boven verwachting, en hopelijk blijft dit zo.

 4. chretien

  Emil, welkom bij onze club!
  Peeters, Amenyido en Nwakali, alle 3 spelers waar we veel van verwachtten. Het is niks geworden. Raar, vreemd. Zeker als je bedenkt dat VVV het, komende uit de Jupiler, goed doet in de eredivisie. Gaan ze alle 3 vertrekken? Ze vallen zo tegen, dat ze niet en bijna niet zijn gebruikt in het eerste team.

 5. Meuske

  Blij mee maar als Steijn steeds vast blijft houden aan zijn basis 11 kun je Messi binnenhalen maar daar heb je geen reet aan als hij niet of de laatste 5 miinuten mag invallen!! Vind dat de bankzitters nu te makkelijk gewimpeld worden maar ze ook niet echt een eerlijke kans hebben gekregen! Denk dat je als speler nu wel even nadenkt als VVV je vraagt voor een reserve rol en wellicht een basisplaats. Vind Steijn zijn wissel beleid nog steeds erg matig en voelt hij af en toe niet aan wat nodig is om een wedstrijd te doen kantelen.

  1. supportertje

   Een voetbalvriend van mij heeft het zo verwoord: We hadden tot nu toe geen echte pinchhitter, misschien is die Deen dat wel. Hoorde Valckx over Castelen zeggen: ook optir voor het middenveld. hij denkt in dat geval ( soms ) overgeschakeld wordt op 4-4-2. Met Thy en Jakobsen samen in de spits. En dan zijn er ( afhankelijk van de tegenstander ) heel veel opties voor de flanken op het middenveld ( bijv. Vito en Romeo heel aanvallend, of Labylle en Rutten heel verdedigend ). Vergroot in ieder geval de opties, als Jakobsen het niveau tenminste aan kan.

  2. RuiverCity

   Ik ben het met je eens Meuske. Het is geen toeval meer dat Zelalem, Nwakali en die van Dortmund geen minuten maken. Peeters heeft wat ik begrijp last van een te hoge eigen dunk. Dat kun je van de anderen niet zeggen. Spelen in het eerste tijdens een competitiewedstrijd of minuutjes maken in een oefenduel is toch een heel verschil. Je teamgenoten zijn ook minder gemotiveerd.
   Hopelijk krijgt deze jongen wel een eerlijke kans.

   1. Godfried

    Wat is geen toeval meer? Dat Zelalem nadat hij VVV verliet nergens geen wedstrijd meer heeft gespeeld en dus helemaal niet zo’n groot talent is?

    Of dat Amenyido en Nwakali geen basisplek weten te veroveren? Vraagje, wie moet er dan precies uit van jou? En waarom, onderbouw het aub. Je kunt namelijk wel spelers op de bank zetten, maar volgens mij staat VVV op een keurige 10e plek in de eredivisie. Wat is dan exact de reden om te wisselen, hoe lang moet je nieuwe huurspelers dan vervolgens de kans geven? En wat als het dan niet loopt?

    Jij hebt het over eerlijke kansen. ik naam aan dat ook die huurspelers elke dag op het trainingsveld staan. Dáár moeten spelers laten zien dat ze beter zijn dan hun concurrent/collega. Als ze dat niet doen, dan horen ze ook niet in de basis thuis.

   2. chretien

    Zelalem, Peeters, Amenyido en Nwakali, alle 4 “grote” namen. Wellicht vertrekken er twee of zelfs alle vier. Geen van de vier is gecontracteerd om op de training te bekijken, maar om te voetballen! Er zal zeker en goede reden zijn spelers weer te laten vertrekken, maar geen van de 4 heeft de kans gehad om zich op het veld te laten zien. Slecht voor de spelers, maar ook niet goed voor VVV. 4 Spelers die worden aangetrokken er waar geen enkel gebruik van wordt gemaakt. Hoe lang moet je huurspelers een kans geven? Antwoord: Zij hebben geen enkele kans gekregen! Zeg dan, grote blunders van ons team, alle 4 zijn versterkingen, ergo, ze zijn “niet een geschikt voor de breedte.”

   3. Goodie

    Op basis waarvan moeten zij een kans krijgen? VVV heeft vanaf wedstrijd 1 een team gehad dat goed liep, geen reden tot veranderingen dus. Kansen moeten worden afgedwongen op de trainingen en dat is blijkbaar niet gebeurd. De enige speler van alle huurlingen die wellicht recht heeft op meer speelminuten is Nwakali. Maar ook daarvoor geldt, ons middenveld heeft prima gewerkt met Van Bruggen, Leemans en Seuntjens.

   4. Godfried

    Zelalem is al een half jaar weg uit Venlo hoor…

    Buiten dat. Niemand wordt aangetrokken met de garantie op een basisplek. Die zul je echt moeten verdienen! Of je nu bij VVV speelt, bij Ajax, Madrid of in het eerste van Wittenhorst.

    Je zult moeten laten zien dat je het waard bent. VVV is geen filantropische instelling waar jeugdspelers van grote clubs even ervaring kunnen opdoen zonder ervoor te hoeven zweten.

 6. Drikus

  Mbt de huurlingen heb ik de volgende theorie; als VVV zijnde zul je tegen 80 tot 90% van de clubs waar we tegen spelen op papier de underdog zijn (voor het begin van het seizoen) de huurspelers zijn redelijk tot sterk aanvallend.
  Bij VVV zullen die spelers ook mee moeten verdedigen. Dikke kans dat die eigenschap bij hun eigen club zwaar onderbelicht is gebleven, maar een voorwaarde van Steijn zijn om een basis plek te krijgen.
  De huidige basisspelers gaan voor elkaar door het vuur en vangen elkaar op. Dan zul je als reserve (huurling of niet) laten zien dat je echt absolute meerwaarde hebt. Dat is er blijkbaar niet uitgekomen.

  1. Koelie

   Spijker en kop. Ik hoop wel Nwakali nog blijft als aanvallende middenvelder. Maar eigenlijk hebben genoeg opties daarvoor: Seuntjens, Van Crooij, Opoku en Thy. Dus verwacht wel dat hij wordt teruggestuurd met Peeters en Amenyido. Zo wordt de selectie wel nog kleiner per saldo min 2.

Leave a Reply