Eredivisie onwaardig: VVV-Venlo verliest met 13-0 van Ajax in Venlo

De eerste zaterdagmiddagwedstrijd voor VVV-Venlo dit seizoen was meteen niet de minste. Ajax kwam op bezoek in De Koel. Zonder Kirschbaum en John moesten Hans de Koning en zijn manschappen proberen om de Champions League deelnemer in bedwang te houden. Met 100% inzet en discipline zat er misschien een stuntje in.

Onder een onzichtbare vuurwerkshow trapte Ajax af. De eerste 10 minuten speelde zich voornamelijk af op de helft van VVV. Ajax had de bal en tikte de bal geduldig rond, de Venlonaren keken afwachtend toe. De eerste kans was voor Gravenberch. Een voorzet voorbij de tweede paal kon door de 18-jarige middenvelder nog knap op doel worden gekopt, maar de bal ging gelukkig voor VVV tegen de paal. Even later was het wel raak voor de gasten. De voorzet van Antony werd door Tagliafico terug gekopt op Traoré, die de bal op doel werkte. Het was vervolgens Ekkelenkamp die de bal het laatste zetje gaf. Ook na de openingstreffer bleef het beeld hetzelfde. Het was wachten op een grotere achterstand. Die kwam er ook niet heel veel later. Weer kreeg Ajax alle tijd om te bedenken wat het zou gaan doen. Wederom was het de Braziliaan Antony die een voorzet vanaf de rechterkant mocht geven en ditmaal was het Traoré zelf die afwerkte: 0-2. Net als tegen AZ werd er bijzonder zwak verdedigd en leidde dit al vroeg tot twee tegendoelpunten. Als de Venlonaren op deze voet door zouden spelen, stond er een pijnlijke uitslag na 90 minuten te wachten. Na een halfuur spelen werd de stand 0-3. Tadic stak Tagliafico weg met een handig balletje tussendoor en de Argentijn wist op zijn beurt de volledig vrijstaande Traoré te vinden die eenvoudig zijn tweede van de wedstrijd maakte. Het eerste kansje voor VVV kwam na 36 minuten spelen. Een vrije trap van V. van Crooij werd richting doel gekopt door Giakoumakis maar de bal verdween ruim naast het doel van Onana. Eentje voor de statistieken zullen we maar zeggen. Op slag van rust werd het nog erger voor VVV. Tadic verschalkte via de binnenkant van de paal D. van Crooij en stuurde de Venlonaren daarmee met een 0-4 tussenstand naar de kleedkamer. Een apathisch VVV werd vernederd door Ajax, dat mocht doen en laten wat het wilde. Er moest in de tweede helft iets rigoureus veranderen, anders ging het een uitslag voor de recordboeken worden.

De tweede helft begon met de nodige wisselingen aan beide kanten. Bij VVV bleven Post en Machach achter in de kleedkamer. Hun vervangers waren de van een schorsing terugkerende Janssen en Roemer. Aan Amsterdamse zijde namen Promes en Martínez de plekken in van Tadic en Tagliafico. De goede intenties waarmee de Venlonaren aan het tweede bedrijf waren begonnen, werden al snel de grond in geboord. Een grove charge van Kum op Antony werd in eerste instantie bestraft met geel maar na het bekijken van de beelden gaf scheidsrechter Makkelie rood aan de ervaren verdediger. Zo moest VVV binnen vijf minuten met tien man verder. Niet veel later werd de score verder opgeschroefd door de gasten. Een afstandsschot van Antony kon niet afdoende worden gekeerd door D. van Crooij, want in de rebound wist Traoré zijn hattrick te completteren. Vanaf de aftrap ging het weer mis. Swinkels had ruzie met de bal en gaf Traoré vrije doortocht richting D. van Crooij. De spits was niet zelfzuchtig en gunde ook Antony zijn doelpunt: 0-6. Maar waar de Venlonaren hoopten op wat rust was het volgende tegendoelpunt alweer aanstaande. Een voorzet vanaf de zijkant kon helemaal vrij worden ingekopt door Ekkelenkamp. De defensie van VVV stond erbij en keek ernaar. Het werd alsmaar pijnlijker en pijnlijker. Nog voor het verstrijken van het uur werd het 0-8. Blind wilde ook zijn doelpuntje meepikken en zocht zelf de aanval op. Hij ging de een-twee aan met Traoré en schoot koeltjes binnen. Het duurde vervolgens zes minuten voordat D. van Crooij weer moest vissen. Antony gaf voor en Traoré rondde af. Een doelpuntencombinatie die we vandaag al vaker hadden gezien. Ongelofelijk maar waar, maar het stond na 65 minuten spelen 0-9 in De Koel. Om maar eens even iets anders te kunnen schrijven ging Ajax drie keer wisselen. Antony, Blind en Gravenberch gingen naar de kant en werden vervangen door Huntelaar, Labyad en Alvarez. Een kwartier voor tijd werd het 10e doelpunt een feit. V. van Crooij beging een domme overtreding op Klaiber in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Huntelaar verzilverde de penalty zonder moeite en maakte zo de 0-10. Twee minuten later was het alweer raak. Wederom Huntelaar. En het bleef maar doorgaan. Ieder schot vloog erin. Dit keer was het Martínez die doel trof en er zo 0-12 van maakte. Hierna was er toch nog een heel klein lichtpuntje te benoemen op deze gitzwarte dag. De 16-jarige Wassim Essanoussi mocht zijn debuut gaan maken voor de Venlonaren. Er zijn wel eens spelers geweest die hun debuut tijdens een mooiere wedstrijd hebben mogen maken. Met nog 5 minuten te spelen werd de stand op 0-13 gebracht. Traoré scoorde op aangeven van Labyad zijn 5e doelpunt van de wedstrijd. Hier bleef het bij. Makkelie telde geen extra speeltijd bij en liet VVV niet langer lijden. De wedstrijd eindigde in een 0-13 nederlaag voor de Venlonaren.

Een pikzwarte bladzijde uit de geschiedenis van onze club. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee waar te beginnen. Een volledig terechte afstraffing, een collectieve wanprestatie. Vanaf minuut één kwamen de mannen van Hans de Koning er niet aan te pas. Ajax was op alle fronten zes klasses beter dan VVV. Natuurlijk is het geen schande om te verliezen van een ploeg als Ajax, maar op een manier als wat we vandaag hebben gezien is simpelweg onacceptabel. Eredivisieonwaardig! Een ding is zeker, en dat is dat er werk aan de winkel is voor de technische staf. Want de competitie gaat volgende week gewoon door. Dan reizen de Venlonaren af naar het hoge Noorden voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Maar eerst aankomende dinsdag de wedstrijd tegen Eerstedivisionist FC Den Bosch in de strijd om de KNVB Beker. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

VVV-Venlo-Ajax 0-13 (0-4)

Scoreverloop:

’12 Ekkelenkamp 0-1

’17 Traoré 0-2

’32 Traoré 0-3

’44 Tadic 0-4

’54 Traoré 0-5

’55 Antony 0-6

’57 Ekkelenkamp 0-7

’59 Blind 0-8

’65 Traoré 0-9

‘74 Huntelaar (pen) 0-10

’76 Huntelaar 0-11

’79 Martínez 0-12

’87 Traoré 0-13

Opstelling VVV-Venlo: D. van Crooij, Pachonik, Swinkels, Kum, Schmitz, Linthorst (van Dijck ’65), Post (Roemer ’46), Machach (Janssen ’46), Hunte (Gelmi ’54), Giakoumakis (Essanoussi ’79), V. van Crooij

Opstelling Ajax: Onana, Klaiber, Schuurs, Blind (Alvarez ’70), Tagliafico (Martínez ’46), Klaassen, Ekkelenkamp, Gravenberch (Hunterlaar ’70), Antony (Labyad ’70), Traoré, Tadic (Promes ’46)

114 Responses

  1. Venleau

   Ben benieuwd wie er nog op een verslag van deze blamage zit te wachten… wat een schande, wat een afgang. Oké, verliezen tegen ajax dat is eigenlijk wel vooraf in gecalculeerd, maar de manier, dat kan écht niet. Ik zag totaal geen beleving, helemaal niks zat er in vandaag. Was er vandaag serieus maar 1 coronageval in de selectie? Ik denk namelijk minimaal dertien, incluis de Koning.

 1. Hier kwam het echte VVV van dit moment bovendrijven… vorige week had het al 6-0 bij rust moeten/kunnen zijn en verbloemde de 2-2 op het einde een heleboel. Dit weekend gewoon 90 minuten met de billen bloot en dus met 0-13 eraf.

  Goed voor het doelsaldo. De rest van de competitie loop je telkens achter dat doelsaldo aan zodra je op punten gelijk staat met een andere club al kun je je na vandaag bijna niet meer voorstellen dat je niet gewoon keihard op plek 18 zal gaan eindigen.

 2. kaalneetje

  Als ook de trainer uiterlijk onbewogen alles gelaten over zich heen laat komen dan ben je als VVV organisatie echt lekker bezig. Dit mag je nooit laten gebeuren. Als speler en als trainer niet.

  Dit is een grove schande en kan niet ongestraft blijven.

  1. sultana

   Het begint met het contracteren van Swinkels, veel en veel te oud voor dit niveau. Dan roep je nederlagen zoals deze over jezelf af als VVV, en uh die van Crooij in het doel dat kan echt niet als reserve doelman in de eredivisie!
   Pachonik ook zeer zeer zwak vandaag

   1. kaalneetje

    Ik weet niet door welke ogen jij kijkt, maar ik zie hetzelfde als die hond. Nog weinig gezien van van Crooy.

   2. Sommigen hebben helaas een blindegeleidehond nodig om tot het inzicht te komen dat (beiden heren) van Crooy tekort komen, gaat een gewoon hondenras blijkbaar niet bij helpen.

  2. mats

   Nou fijn dat je gelijk hebt he?
   Je was negatief, je bent negatief en je zal negatief blijven. Proficiat!
   Verder geen idee waarom jij (nog) supporter van VVV bent.

   1. Sorry alweer vergeten dat je enkel positief mag zien hier…

    Gelukkig dat jij je een stukje verderop hier opeens ook; “zorgen maakt over de mentale weerbaarheid van dit team en je heus wel een heleboel spelers belabberd ziet spelen en dat het maar de vraag is of ze het niveau aankunnen… ja van jou mogen Kum en Swinkels ook optyfen… Schmidts mag mee… en ja de vraag is of Hans de Koning wel enig tactisch benul heeft en hij had nooit zo mogen wisselen met die jonkies.. debuteren als je met 0-12 achterstaat… het is schandalig”.

    Foei foei wat een negativiteit allemaal. Maar dat mag dan ook enkel en alleen Mats zeggen! De rest mag louter positief zijn ook na een beschamende en nooit eerder vertoonde 0-13!

    Iets met pot, ketel en verwijten dus deze uitspraak van je….

   2. kaalneetje

    Misschien verwar jij negativiteit met realiteit. En ja die realiteit kan na zo’n wanprestatie echt alleen maar negatief zijn.

 3. Rossie

  Hans de Koning is ook echt een tactisch onbenul, is al vaker gebleken. Waarom niet starten met 4-4-2 en Coric? Waarom hem überhaupt niet inbrengen? Blind kon constant tot aan onze 16 opstomen, Tadic héle tijd vrij, wat is daar in de voorbespreking allemaal gebeurd zeg? Wat een drama, niet om aan te zien. En Schmitz deed werkelijk hélemaal niets. Centrum Kum-Swinkels wil ik het helemaal niet over hebben, als je nu nóg niet snapt als trainer dat dat gewoon niet kan dan begrijp je er echt helemaal niets van.

  1. De Koel

   Volledig mee eens, Rossie. Maar naast het feit dat hij een tactische onbenul is, weet hij ook geen scherpte bij de spelers te krijgen. De uitstraling van Hans de Koning is precies zoals VVV speelt: gezapig en inspiratieloos.

   1. Grad

    Gaat voor mij te ver om van de techniche staf alleen
    Hans de Koning alleen, hiervan de schuld te geven, want volgens mij heeft, op tactisch gebied, met name Jay Driessen meestal de grootste inbreng hierin.

 4. Louis van Gaal

  Ga er geen woorden aan vuil maken maar je gaat niet Roemer, Janssen, van Dijck, en Essanouisi inbrengen… onvergetelijke flater van de Koning en Driessen

 5. RuiverCity

  Hans de Koning zakt vandaag helemaal door het ijs. Beginnen met zonedekking tegen Ajax. Doet geen enkel team. Dan geen enkele felheid op de tegenstander. Makke lammetjes. Hoe bereid je een team dan voor?
  Vervolgens de jeugd de afgang laten ondergaan…..SCHANDE anders heb ik er geen woorden voor.

  Alle spelers 7 dagen in quarantaine aub!

  We zijn het lachertje……

 6. VVV-O1

  Ik kan wel janken.. net als alle anderen hier. Gelukkig zeikt iedereen op de trainer. Lekker makkelijk. Zeiken op de spelers helpt ook niet. Ik vermoed dat ze zelf geen feestje bouwen vanavond.

  Jongens doe eens rustig. We zijn nu het lachertje ja. Ik hoop dat ze zich herpakken. Want we hebben nog steeds 5 punten met een moeilijk programma.. op ado en emmen na.

  Doel is niet degraderen. Dit is echt een verschrikkelijke dag maar als de spelers weer de kop omhoog kunnen krijgen en wij ook, dan komt het helemaal goed.

  Zelfspot is t belangrijkste. Lach er ff om en ga weer vol goede moed de wedstrijd tegen den bosch volgen.

  We zien het wel.

  Misschien kan iedereen zich hier nu bewijzen dat we ECHTE supporters zijn.

  Morgen met fakkels naar de koel om ze te steunen.

  Till i Die!

 7. Geelzwart

  Laat ik voorop zeggen dat dit een flinke afgang is en dat het maar een nare droom was. Helaas is dit niet zo en staat er 0-13 op het bord en gaat de club in negatieve zin de wereld rond. Maar in werkelijkheid hebben we 3 punten verloren, wat toch wel ingecalculeerd was. Enkele jaren geleden leed Feyenoord ook een flinke nederlaag tegen PSV(10-0), maar drie dagen later was de Kuip helemaal stijf uitverkocht om de club te steunen. Nu kunnen we niet naar de Koel, maar steunen in plaats van afzeiken kunnen we wel.

  1. Zou je voor de 15 tegengoals in die twee wedstrijden ook getekend hebben?

   Je weet dat er dit seizoen twee clubs rechtstreeks degraderen neem ik aan? Die tegengoals kunnen je aan het einde van het seizoen nog heel lelijk opbreken als het op doelsaldo aankomt..

   1. FC VVV03

    Je hebt wel gelijk. Ik ga me pas zorgen maken als ze Dinsdag wederom verliezen. Dan val je waarschijnlijk in een gat als team zijnde. Ben het wel niet met je eens dat je zegt dat dit bij de club hoort. Hoe kan een 0-13 nederlaag nou bij een club horen? Maar goed op na Dinsdag!

   2. expat

    Een punt minder is nog erger. Op doelsaldo een positie hoger eindigen zie ik VVV in de regel niet doen,
    dus liever dat punt. Verder wat FC VVV03 zegt: hopelijk morgen een goed resultaat (al verloren we vorig jaar tegen amateurs).

 8. Venleau

  Ben benieuwd wie er nog op een verslag van deze blamage zit te wachten… wat een schande, wat een afgang. Oké, verliezen tegen ajax dat is eigenlijk wel vooraf in gecalculeerd, maar de manier, dat kan écht niet. Ik zag totaal geen beleving, helemaal niks zat er in vandaag. Was er vandaag serieus maar 1 coronageval in de selectie? Ik denk namelijk minimaal dertien, incluis de Koning.

 9. mats

  Ik blijf erbij dat het me geen bal uitmaakt of het tegen Ajax 0-3 of 0-13 wordt…Het zijn drie punten die je normaliter toch al verliest.

  Ik maak me wel zorgen over de mentale weerbaarheid van dit team na deze nederlaag. Maar we zullen het zien tegen Den Bosch en Groningen. De spelers hebben wat goed te maken.

  En ja ik zie heus wel dat een heleboel
  Spelers belabberd spelen en dat het maar de vraag is of ze het niveau aankunnen… ja van mij mogen Kum en Swinkels ook optyfen… Schmidts mag mee… en ja de vraag is of Hans de Koning wel enig tactisch benul heeft en hij had nooit zo mogen wisselen met die jonkies.. debuteren als je met 0-12 achterstaat… het is schandalig.

  Maar we moeten het met deze gasten doen. En als VVV aan het eind 15e staat ben ik toch blij. 15e worden zal niet meevallen maar als wij de spelers niet meer steunen, wat dan? Kans dat ze dan sowieso niet minimaal 15e worden.
  Er zit ons niks anders op dan de club te steunen de jongens te steunen en de schouders er onder te zetten. Er zijn nog 28 wedstrijden te gaan, VVV staat er nu niet goed op…maar we zijn nog niet gedegradeerd. Forza Venlo. Avé VVV!

   1. Grad

    Dan ga je voorbij aan het feit, dat velen van mening waren/zijn dat Hans de Koning de (veld)trainer is en Jay Driessen het tactisch brein.

   2. mats

    Een mening is wat anders dan een feit toch? Maar hoe kun je zo slecht spelen? Ik geloof het niet. Dus ik kan alleen naar het trainersstoel en in dit geval naar de hoofdtrainer en dus hoofdverantwoordelijke kijken.

    Die zat 90 minuten als een dooie op de bank toe te kijken. ga desnoods de spelers uitschelden foxking doe iets als je daar toch bent!

   3. mats

    Hier ook al? Ben je gewoon dezelfde als Leonardus ofzo? Je moet lezen wat ik schrijf. Kritisch ja. Maar dat mag.
    Verder zal me jouw commentaar een rotzorg zijn. Triest figuur.

   4. Eh nee ik ben gewoon mezelf en geen ander.

    Blijkbaar geeft mijn commentaar toch redenen om te reageren i.p.v. dat het je een rotzorg is. Wel fijn dat ik dan toch kritisch mag zijn. Maar wil je best tegemoet komen hoor; mijn meningen zijn namelijk ook geen feiten in de ogen van anderen. Triest maar waar.

 10. door diek en dun

  Allereerst wil ik wil compliment geven aan de schrijver dat hij de motivatie heeft gevonden iets te schrijven over deze vreselijke voorstelling. Gebrek aan kwaliteit kun je deze selectie niet verwijten, gebrek aan inzet en passie wel. Daar zal echt iets in moeten veranderen, te beginnen tegen Den Bosch. Dan kun je de vieze smaak van deze wedstrijd enigszins wegwerken. En hoewel het soms zwaar en moeilijk is, ik blijf VVV steunen en aanmoedigen. Hopelijk staat er dinsdag en volgende week een tot op het bot gemotiveerd VVV op het gras!!

 11. rongo26

  Ik dacht dat Driessen de tacticus was? Waarom vallen we nu dan ineens allemaal de koning af?

  Post wisselen, leek me logisch. Wedstrijd is gespeeld en Post had een kaart en is net weer fit. En ja, wie dan inbrengen… VVV heeft een waardeloze bank.

  Ik denk dat de koning/Driessen hoopte dat Ajax het rustiger aan zou doen… de nederlaag waz toch al een feit. Maar ja helpt ook niet echt als Kum denkt dat die JC van Damme is.

  1. Koelie

   Omdat er maar een de hoofdtrainer is. Zijn reactie in de media vond ik ook verschrikkelijk.
   Jay is toch nog een clubman, maar mag van mij ook opstappen hoor. Incident misschien (dat is te hopen!) , maar wel een eeuwige schande. Deze wanprestatie gaat de hele wereld over. Amateurs. Er wordt in de media al gesproken over devaluatie van eredivisie. Wat een ongekende schande.

   1. rongo26

    Wat was er verschrikkelijk? Je Kan daar wel de hele boze trainer gaan uithangen, maar a) dat past niet bij hem b) bij 0 – 4 kan je dat nog doen. Bij 0 -13 hoeft dat niet meer… de spelers hebben zichzelf al gestraft door zich in de boekjes te spelen.

    Vorig jaar werd er aangegeven dat de harde taal van Maaskant niet paste. Nu is het weer niet goed dat de koning rustig blijft.

    Het is genant. Maar het is ook gewoon een gecalculeerde verliespartij. Laten we allen rustig blijven en komende week afwachten ( den bosch en groningen)

 12. FC VVV03

  VVV loopt al achteruit voor de scheids gefloten heeft voor het begin van de wedstrijd. Waar is dat VVV dat compact en als team vecht voor elke meter, datgene de Koning ons elke week tot vervelends toe toespeelt? Het leek wel alsof ze afgesproken hadden Ajax helemaal tot aan de 16 vrije ruimte te geven en dan hopend dat ze elke bal de tribune in zouden schieten. Die Per Schuurs had er vandaag 3 kunnen maken zovaak mocht die vrij doorlopen. Dit heeft niks meer met kwaliteitsverschil te maken. Als je 10 wedstrijden met 9 man begint in de eredivisie verlies je er 10 nog niet met 0-13.

  1. mats

   Ja die bal van Swinkels. Lachwekkend.

   Maar het is echt gebrek aan kwaliteit. VVV spelers maken zoveel overtredingen op het moment dat er strijdlust gevraagd wordt… hoe kán Kum zo inkomen? Echt hoor.

   1. Rossie

    Gelukkig hecht VVV veel waarde aan spelers met ervaring…die kunnen beter omgaan met de vreemde corona-omstandigheden…pffff…flikker toch op met je ervaring en al die bejaarde spelers! Kwaliteit is het enige dat telt en dat hebben ze gewoon te weinig! Want al die zogenaamde ervaring hebben we tot nu toe helemaal geen ene fluit aan gehad!

 13. Real VVV

  Nederlaag natuurlijk ingecalculeerd, alleen is dit funest voor het doelsaldo dat aan het eind van de rit toch vaak 1 punt extra kan zijn onderin.

  Verder vind ik het schandalig om een zestienjarige jongen bij 0-12 te laten debuteren. Waar kan dat goed voor zijn? Hetzelfde geldt voor het inbrengen van Roemer en Van Dijck. Feitis natuurlijk dat de selectie te smal is, maar je kunt ook besluiten NIET te wisselen en niet nog meer spelers in zo’n afgang te betrekken.

  Verder niet al te veel woorden aan vuil maken. Revanche nemen tegen Den Bosch!

  1. mats

   Vind ik ook. Nooit mogen Roemer en VanDijk invallend en Essa al helemaal niet. En nu mogen zij de klappen opvangen? Echt schandalig van Hans en Jay.

   0-13. Maaskant moest voor minder weg. Vandaag was één grote tactische blunder en dat is maar één man aan te rekenen.

 14. YowVVV

  Ik hoor niemand over Kum, van held de laatste tijd tot slemiel, wat ontzettend dom, met 11 tegen 11 waren we er met 0-6 of 0-7 afgegaan, geen schandalige uitslag, zet ajax wel vaker neer. Kum krijt minimaal 3 wedstrijden schorsing, die gaan we missen. Ik maak me verder zorgen over de inzet, er was sprake van 100% ontzag voor de tegenstander. Hopelijk hebben ze niet nog posters van hun helden op de kamer hangen. Ons clubje in heel Europa bekend nu, hopen dat ajax met gemak wint in Italië, verwacht het niet, maar verzacht iets..
  Wissels sloegen trouwens nergens op!

  1. mats

   Ik heb de laatste jaren al zo vaak gezegd dat ik geen fan ben van Kum. Na Utrecht dit jaar dacht ik éven dat ik het dan toch verkeerd had gezien.
   Na vanavond ben ik er he-le-maal klaar mee.
   Ik vind het lastig spelers aan te vallen na vandaag want ik vind het vooral een verantwoordelijkheid van het trainersduo. En we moeten ook gewoon door met deze spelersgroep. Maar wat mij betreft staat Kum nooit meer voor VVV in het veld. Die gast zorgt alleen maar voor ellende, rode kaarten, penalty’s etc etc… helemaal klaar mee.

   1. Leonardus

    Lekker positief postje jongen. Je ziet nu eindelijk wat ik al sinds de voorbereiding roep. Dit team is gewoon klote. Slechtste wat we ooit gehad hebben.

   2. mats

    Rot lekker op Leonardus.
    Jij bent in alles negatief.
    Jij bent niet eenS supporter van VVV dus wat doe je eigenlijk hier?

   3. Ai, zie je je eigen ondergang nu opeens opdoemen en dan gaan we kinderlijke uitspraken doen??? Goed ook jouw mening moet ik respecteren dus bij deze ; dankje voor je mening! 🙂

   4. kaalneetje

    Mats, ik weet niet of alleen jouw lontje zo kort is of de rest ook. Maar je hebt weinig voorstanders met zo’n gedrag naar anderen.

 15. RuiverCity

  Zelfs Mats gaan de ogen eindelijk open. Hele team is dit seizoen grotendeels onder de maat. We hebben met het weggaan van Röseler een groot probleem centraal achterin. Kum blijft prima acties met hele domme afwisselen. Swinkels is veel te traag en komt echt te kort. Gelmi kwamvandaag te laat. Onze linksback werd aan aan alle kanten voorbij gelopen. Linthorst viel compleet door de mand. Vito liep er bij en keek er naar. Onze Griekse spits liet het centrale duo Blind of Schuurs ongehinderd indribbelen waardoor we op het middenveld werden overlopen.
  De technische staf zat als een stelletje dooien bij. Ongelooflijk! Zeker na het inbrengen van de jeugdspelers. Dan sta je toch zeker langs de lijn om te coachen?!

  Dit is een harde klap voor ons als supporters, voor de spelers maar vooral voor de club. Dit is negatieve publiciteit die ze in deze tijd al helemaal niet kunnen gebruiken. Hoe denk je dat sponsoren hier op reageren!

  1. Rossie

   Waarom bleef de in potentie misschien wel beste voetballer van allemaal, Coric, de héle wedstrijd op de bank zitten??? Technische staf heeft vandaag, wederom, totaal gefaald. Hoe er gedekt wordt, om te janken echt! Veel te ruim, aan de verkeerde kant, etc. Wat doen ze op die trainingen? En onze spelers zijn veeel te lief, veeeel te braaf…en veeeel te dom.

   1. YowVVV

    Dat wil ik ook weleens weten. Coric, is daar iets mee aan de hand? Gedraagt hij zich als een vedette, keert terug naar Italië? Er moet een reden zijn. Iets voor de supportersavond. Neem iemand de vraag mee. Heb even geen zin op een praatsessie. Laat het maar eerst zien op het veld. Vreet dat gras op!

  2. mats

   Mij gaan vanavond vooral de ogen open over sommige mensen op deze site en het zeikgehalte in general. Geniet van zeikerds als Leonardus en Labrador (dezelfde persoon waarschijnlijk). Het is jammer voor de mensen die deze site onderhouden. Succes ermee. I’m out.

   1. Nee hoor heb maar netjes 1 account. Ben niet zo’n gespleten persoonlijkheid die zichzelf, zoals vandaag, compleet tegenspreekt en door het leven gaat met een iets te rooskleurige gele VVV-bril. Overigens blij met deze site want je mag er tenslotte gewoon netjes je mening verkondigen ook al worden diverse mensen hier door de mangel gehaald als je VVV niet continu de hemel in prijst en alles positief blijft bekijken. Have a nice weekend!

 16. chretien

  Bij 0-9 heb ik de tv uitgezet. Ik kon het niet meer aanzien. Mag niet natuurlijk, maar ik deed het toch. Later de ongelooflijke uitslag gelezen. Ik vond dat we vanaf de eerste minuut speelden als uit tegen AZ. Ik noem de spelers bang, geen enkel zelfvertrouwen, laat staan, de over mijn lijk mentaliteit was er niet. Geen enkele speler viel me in positieve zin op. De Koning? Ja, daar wil ik niks over zeggen. Een coach kan niets meer doen nadat de spelers op het veld staan. Behalve natuurlijk spelers wisselen, maar de spoeling is natuurlijk dun. Zondag rustdag en maandag de voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Den Bosch. We gaan voor de revanche…

 17. Leonardus

  Om Mats dan maar even uit zijn waanbeeld te halen. Ik ben al jaren VVV supporter, heb alle ups en downs meegemaakt. Wat denk je van het seizoen 99-2000. Toen eindigde VVV als laatste in de eerste divisie. Met slechts 1200 toeschouwers elke 2 weken toch naar het stadion.

  Deze vernedering kondigden zich al een tijd aan. Thuis tegen Utrecht uit tegen AZ was het een speeltuin voor de tegenstander die op de helft en zelfs in het strafschop gebied van VVV kon doen en laten wat ze willen. Dat er 2 punten uit die wedstrijden werd gehaald was een godswonder.

  Het probleem zit ‘m in de speelstijl. VVV speelt veel te ver achteruit en zet geen druk naar voren. Resultaat: de middenvelders van de tegenstander worden aanvallers en de verdedigers middenvelder. Daardoor wordt de druk op de verdediging enorm. En als er dan 2 of 3 spelers door de mand vallen en hun taak niet uitvoeren krijg je een dergelijk spelbeeld.

  VVV moet verder van de eigen goal afspelen, eerder druk gaan zetten en achterin mandekking spelen. Zo hou je het veld kleiner en maak je de tegenstander het een stuk moeilijker.

  1. Rossie

   Helemaal mee eens. Het is allemaal bang en veel te voorzichtig, helemaal niet nodig. Je zag bv tegen AZ dat er na een paar aanvallende wissels en hoger en meer opportunistisch spel gewoon kansen komen en twee keer wordt gescoord.

 18. RuiverCity

  Zondag rustdag???? Dat zou werkelijk de druppel zijn. Ze zouden zich zondagmorgen om 07.00 uur moeten melden en dan eens trainingsuren gaan maken. Werken aan felheid, snelheid en uithoudingsvermogen!
  De Koning mag de spelers ook eens leren dat ze de bal VOORwaarts moeten spelen in plaats van tikkie terug zoals VVV al veel te lang doet. Er zit totaal geen verrassing/snelheid in het spel en dan heb ik het niet eens over de wedstrijd van gisteren.
  Nu de naam De Koning valt ben ik toch benieuwd wat de consequenties voor hem zijn? Dit kan toch niet ongestraft blijven. Wat een apathische en tactisch onbenul.
  Deze klap dreunt nog heel lang na…..ook voor ons als supporters.

 19. Rossie

  Mijn god zeg, de hele wereld lacht ons uit! Heb inmiddels zwaar vernederende nieuwsberichten gelezen uit Duitsland, Engeland, Spanje, België, Frankrijk, Kroatië en Italië. En er zullen er vast nog wel meer zijn. Welk effect gaat dit hebben op interesse van evt spelers voor VVV? Dit is de slechtste reclame voor onze club ooit! Heb een seizoenskaart sinds 1986 maar dit heb ik nog nooit meegemaakt…inktzwarte dag in de geschiedenis van VVV…en De Koning komt weer niet verder dan ‘we hadden een off-day’ (niet de eerste keer dat hij dat zegt). Dit kán toch niet zonder consequenties blijven? We zijn het lachertje van de voetballerij in letterlijk héél Europa!

  1. Venleau

   Na een avondje/nachtje zwaar balen van deze gigantische blamage (korte termijn) ben ik vanmorgen gaan denken wat deze zeperd voor de lange termijn gaat betekenen. En inderdaad, je hoeft in ieder geval niet meer te verwachten dat Valkx volgend jaar nog spelers/talenten als Machach en Coric kan halen. Wie wil er nou naar dat clubje dat met 13-0 smeer kreeg van Ajax? We zullen niet meer serieus genomen worden door dit soort spelers. Valkx zal dit ook wel beseffen en ik verwacht dat Stan in de zomer zijn gewenste buitenlandse avontuur aan gaat.

   1. Rossie

    Over Coric gesproken: waarom speelde hij niet? Als je Essanoussi laat invallen kan dat ook met Coric lijkt mij. Wat is er aan de hand?

   2. Godfried

    een buitenlands avontuur? Het team dat gisteren met 0-13 smeer kreeg, is toch écht door Stan samengesteld.

    nee, iedereen is debet aan deze wanvertoning. van de spits tot en met de directeur.

   3. Venleau

    @Rossie, dat vraag ik me ook af. Als je zo vernederd wordt breng je Coric toch in de rust al en haal je er een of twee aanvallers van af?

    @Godfried, ik denk dat Valkx er door deze nederlaag niet gelijk slecht op staat. Zeker clubs in Griekenland/Malta/Cyprus/Portugal kijken niet naar deze ene nederlaag.

  2. Koelie

   Geloof niet dat dat veel uitmaakt. We zijn zelfs bekender geworden over de hele wereld. Dreun in het imago is te compenseren door salaris, maar financieel kunnen we al niet concurreren. Dus zullen we het moeten doen met de mindere goden.

   Ik maak me meer zorgen dat deze catastrofe ervoor zorgt dat we in een neerwaartse spiraal terechtkomen.

 20. FC VVV03

  Die Gelmi heeft net niet het niveau van Roseler he pff wat hebben we ons daar op verkeken. De ervaren Schmitz is tot nu toe niks beter dan Janssen. En over Swinkels en de gebroeders van Crooij ga ik niets meer zeggen. Wat een afgang en wat doet dit pijn.

  1. Rossie

   Zoals ik hier al vaker geroepen heb: ervaring hebben we helemaal niets aan, alleen kwaliteit telt. Swinkels, Kum, Gelmi en wellicht ook Schmitz (daar leek het gisteren wel op), zijn verdedigend te licht en niet beter dan spelers die er voorheen stonden. En dat is bijna onze gehele verdediging. Dat is dus echt een enorm probleem. Een nóg groter probleem is dat ze dat bij VVV totaal niet beseffen volgens mij (Valckx en De Koning inclusief).

 21. sjengske07

  De bezem eens door de staf halen. Wat zeg ik door de hele organisatie. 36 mensen met een kantoorbaan voor zo’n club. Klinkklare onzin. Opa de Koning gauw terugsturen naa Rotterdam. Arme jonkies zo te moeten invallen. De Koning schaam je!

   1. sjengske07

    Inderdaad “ meneer Grad” ben jij weer een betweter. Toevallig al supporter sinds 1940. Dus pas. Wellicht was jij toe nog niet geboren. Succes verder.

   2. Grad

    Nou ‘sjenkse07’ mijn complimenten als je al sinds 1940 supporter bent en op deze leeftijd nog zo actief bent op social media en (nog) zoveel over VVV weet., zelfs hoeveel mensen op kantoor zitten. Dan ben je een echte ‘die hard’ . Ik moet inderdaad toegeven dat ik in 1940 nog niet geboren was, maar de bevrijding in 1945, zij het niet bewust, wel heb meegemaakt.

 22. clubman

  Wie had hij anders moeten laten invallen? Coric?
  Had die in zijn eentje de wedstrijd laten kantelen? Wat zou zo’n invalbeurt met hem gedaan hebben?
  Er zit verder niks op de bank dus dan maar de jonkies. Die zullen hierdoor geen deuk oplopen want iedereen weet dat zij totaal geen invloed hebben gehad op deze blamage.

 23. Zeker wete

  Het is duidelijk wat we gezien hebben. Iedereen weet dat dit beneden alle peil is en betaald voetbal onwaardig. Ik ben helemaal niet van het zeuren en zwarte piet uitdelen. Toch houdt het me bezig hoe dit in godsnaam kan gebeuren. Ik vind dat VVV (de selectie) ons als trouwe supporters dat antwoordt moet geven. Alleen excuus en berouw is onvoldoende voor mij. Niet alleen de uitslag maar ook de aanleiding vind ik verbazingwekkend. Afgezien van de beroerde eerste helft tegen AZ heb ik ook een strijdbaar VVV gezien de afgelopen weken. Een team dat gebrek aan kwaliteit compenseert door knokken. Daar hebben ze de punten ook mee verdient.
  Ik eis antwoorden op de vragen: Hoe kan het dat VVV totaal ongeinspireerd een wedstrijd ingaat? Kloppen de verhoudingen onderling cq is er wederzijds vertrouwen in mekaar en in de staf?
  We hebben recht op uitleg!

 24. Ievel Knievel

  Je moet niet met Kum EN Swinkels naast elkaar spelen. Dat zeg ik nu al weken geloof ik. Verder moeten we het maar gewoon eens zien volgende wedstrijd. Je moet spelen met je sterkste spelers. Dat betekent dat Post uiteindelijk vanuit het middenveld meer naar achteren zakt, controlerend en de boel dichtspijkerend. Je kan dan net zo goed met 3 man verdediging daarachter spelen. Dat zijn dan je beste verdedigers, min een te langzame Swinkels, die je achter de hand houdt als invaller voor als het tempo rustiger ligt. Is/ was natuurlijk in de basis een prima voetballer. De rest van het middenveld speelt juist iets controlerender en aanvallender met de 3 beste middenvelders die we hebben, incl onze 2 nieuwe aankopen. Voorin zou ik gewoon met John, Gia en v Crooy spelen. Hupperts kan ook beter, als hij achter de vodden aan gezeten wordt (die kan vaste invaller worden).

  Dit team zou nog altijd beter moeten kunnen dan wat we onder Maaskantje aan het doen waren.

  Ik vind het schofferen van de Koning nu ook werkelijk nergens op slaan. Is gewoon een representatieve trainer voor de camera, daarnaast ook gewoon een beetje een stroman voor Driessen hoor, die in de luwte kan rijpen.

  Met het halen van nieuwe spelers ie er onrust ontstaan bij de spelers die hun basisplek kwijt zouden kunnen raken Er staan sowieso 3 spelers op de verkeerde plek.

  Je mist Kirschbaum die best voor rust zorgt achterin.

  Als je te veel spelers bij bepaalde zaakwaarnemers haalt, haal je matchfixing problemen binnen, waarbij VVV in get verleden al vaker genoemd is.

  Verder reageer iedereen hier weer te veel bij de waan van de dag. Over 2 weken weet de rest van de wereld al niet meer van het bestaan van VVV. Zoveel voetbalsites die over voetbal schrijven dagelijks, en zoveel clubs in de wereld. Het is een deukje, maar ook niet meer dan dat.

 25. Godfried

  ben ik trouwens de enige die het gek vindt dat het socialkanaal van vvv schijtlollig doet over de wanvertoning? nemen de fans niet echt serieus krijg ik het gevoel.

 26. supportertje

  Het is wat het is, voor iedereen een drama. Maar blijft het een feit dat we gisteren een VVV zagen wat totaal onherkenbaar op het veld aan het meelopen was. Inspiratieloos, futloos, passief, achter de feiten aan rennend, en totaal niet geïnteresseerd om er een echte wedstrijd van te maken.

  Weg de knokkers mentaliteit, geen inzet, alles wat je eigenlijk als supporter mag verwachten van je ploeg. Dit is iedereen aan te rekenen bij de spelers, trainer en staf. Je vraagt je af wat ze gedaan hebben bij de voorbereiding op deze wedstrijd.

  Wat is de tactiek geweest, wat wilden ze bereiken, hoe wilden ze spelen. Van dit alles is werkelijk niets terug te zien geweest op het veld. Ze werden op alle fronten afgetroefd, voorbij gelopen, en als pupillen van het kastje naar de muur gestuurd. En last but not least zat er een trainer op de bank die alles gelaten onderging. En het team deed precies hetzelfde.

  Met als gevolg een gevoelige verlies partij die de wereld rondgaat, en alle bodem wegslaat onder de club en spelers. We hebben een record, maar een die we niet willen hebben. Denk wel dat de spelers en trainer een slechte nacht hebben gehad, en als dit niet zo is moeten ze zich schamen. Wij als supporters hebben er wel veel moeite mee. Benieuwd of er nog iets van een excuus komt richting de supporters.

  Had zelf het idee dat we dit jaar een redelijke selectie hadden, misschien wel beter als de voorgaande jaren. Maar de twijfel slaat nu wel toe. Hopelijk laten ze de komende wedstrijd hun ware aard zien. Ik verwacht gewoon dat de bekerwedstrijd zonder problemen gewonnen gaat worden. Al is het alleen maar om deze enorme zeperd te vergeten, en weer motivatie op te doen voor de wedstrijden daarna.

  En beste mede supporters, we zitten met frustraties, maar het helpt niet om deze op elkaar uit te leven. Iedereen mag vind ik zijn woordje doen, ongeacht wat we er zelf van vinden. Juist nu moeten we als supporters sterk zijn voor onze club.

 27. clubman

  Had de trainer dan als een dolle langs de lijn moeten gaan springen en schreeuwen? Dan wordt het alleen nog maar amusanter voor de buitenwereld.
  Een dergelijke vernedering moet je nemen zonder dat je er een clowneske vertoning van maakt.
  Daarom vind ik de gifjes van de social media afdeling van VVV een regelrechte misser. De filmpjes van de nieuwe spelers waren geniaal maar met dit soort misplaatste en ondoordachte “grapjes” draag je bij aan het ridiculiseren van de club. De 0 – 13 doet al niet veel goeds maar dit doet er nog een schepje bovenop. Gelukkig heeft trainer de Koning zich niet laten verleiden tot theatrale acties langs de lijn.

  1. kaalneetje

   Volgens mij heb je als trainer de taak om ook gedurende de wedstrijd te coachen of bij te sturen. Dat hoeft idd niet met springen en schreeuwen. Maar onbewogen het gebeuren gadeslaan kan toch ook niet de bedoeling zijn. Daarmee laat je je spelers aan hun lot over. Dat kan als eindverantwoordelijke niet.

   Als je in een interview zegt “…er is niemand doodgegaan”, dan vraag dat eens aan de honderden supporters die thuis op de bank zaten te kijken. Denk dat die toch echt wel een beetje dood gingen. Al was het maar van ergernis en ellende.

   En wat betreft de social media afdeling, het zorgde ook bij mij op z’n minst nog een beetje een glimlach op m’n gezicht en schijnbaar ook bij vele andere: https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/zelfspot-vvv-na-historische-monsternederlaag-wereldwijd-vol-lof-ontvangen~a5d44472/

   1. Koelie

    Als VVV zichzelf al niet serieus neemt als eredivisieclub wat zijn wij dan? Clowns van een nepcultclub? Respectloos wat er gisteren is gebeurd. Alleen excuses zijn niet voldoende. Die de opperprutser De Koning ook niet heeft gemaakt.

 28. Goodie

  Voor het eerst in mijn leven dat ik vroegtijdig het stadion heb verlaten/de tv uitgezet heb en wat anders ben gaan doen, totale vernedering. De communicatie afdeling van VVV haalt je vervolgens ook nog eens het bloed onder je nagels vandaan. Beetje schijtlollig doen naar de buitenwereld.

  Maar als ik eerlijk ben: Ik was zieker van de 1-1 tegen PSV in de 93e minuut dan deze uitslag. 0-3 of 0-13, beide leveren 0 punten op. Waar ik me verder aan erger is de rode kaart van Kum. Je weet vooraf dat je in zo’n wedstrijden nooit een schorsing mag pakken, tenzij een resultaat dichtbij is en je kegelt een doorgesproken speler omver. Kum deed het dit seizoen vrij goed en kunnen zullen we een aantal wedstrijden die er wel toe doen gaan missen.

  1. Koelie

   Kum had nog als enige een beetje lef. Ik zou me ook kapot ergeren in het veld aan de apathie en het gemak waarmee Ajax je compleet voor schut zet. Dan is niet erg om er stevig in te gaan om een streep te trekken.
   Trouwens die arm om de schouder van Onana na afloop bij Delano was pas onsportief. Dat gespeelde medelijden. Zum kotzen.

 29. Ik ben nog bij aan het komen van deze deceptie…
  En dan van tevoren denken dat alleen Antony en Huntelaar zouden gaan scoren, wat zat ik er naast…
  Heel teleurgesteld in het verweer van de ploeg gedurende de hele wedstrijd. Wat was er aan de hand?
  Was het angst of teveel respect, of was het kwaliteitsverschil gewoon veel te groot? Wie zal het het zeggen, misschien was het een combinatie van dit alles. Maar iedereen speelde in ieder geval veel te afwachtend, ging veel te weinig het duel aan, ik kan me niet voorstellen dat het aan de instelling ligt, maar ik had wel het gevoel dat een mentale kwestie was, de verkeerde mindset zeg maar…
  Het helpt dan ook niet dat Kum een rode kaart krijgt en Van Crooij bijna geen bal tegenhoudt, waardoor het geringe vertrouwen als dat er al was helemaal weg ebte…
  En Ajax ging gewoon tot het gaatje, bleven heel gretig en rook echt bloed, wilde echt een record vestigen.
  Maar we moeten ons wel realiseren dat het tegen Emmen (1e helft), FC Utrecht (2e helft) en AZ (1e helft) ook dramatisch was en dat de tegenstander het op dat moment niet af maakte, iets wat Ajax wel deed.
  Is het alleen gebrek aan kwaliteit of moet de technische staf toch eens kritisch gaan kijken naar het gekozen systeem en speelstijl?
  Onze grote vriend Leonardus tipte in de vroege ochtend hier al aan wat de gevolgen kunnen zijn van de gekozen speelstijl en daar heeft hij toch echt een punt.
  Als er te weinig kwaliteit is om anders te gaan spelen dan houdt het natuurlijk op, maar de Koning heeft ook al in een nabeschouwing aangegeven dat als het elftal wat meer naar voren gaat spelen en druk gaat zetten (Emmen 2e helft) je een heel ander VVV ziet, misschien toch iets om over na te denken.
  Nu is het zaak om tegen FC Den Bosch sowieso te winnen en weer wat vertrouwen te tanken, want niemand zit nu te wachten op zo’n scenario als vorig seizoen (uitgeschakeld worden door Groene Ster).

 30. Rossie

  Waarom niet eens 4-4-2 gaan spelen met Post en Van Dijck centraal achterin en een middenveld Linthorst-Janssen-Machach-Coric. En voorop Vito en Giakoumakis? Lijkt me helemaal niets mis mee en heb ik op voorhand al meer vertrouwen in dan huidige basis en centrum met Kum-Swinkels. Die moeten namelijk allebei naar de bank, kan écht niet meer. Voordeel van Post-Van Dijck is fysieke kracht (allebei), jeugdige frisheid (Van Dijck), lengte (Van Dijck), ervaring (Post), winnaarsmentaliteit (allebei), druk naar voren indien nodig (Post) en Van Dijck kan ook nog eens een lekkere vrije trap nemen. Zelfs 5-3-2 met Gelmi er nog bij achterin zou kunnen.

  1. RuiverCity

   Hou toch eens op met Simon Janssen. Net als Bastiaans nog lang niet toe aan eredivisie voetbal. Zijn fysiek veel te licht. Worden aan alle kanten voorbij gelopen.

 31. Ik denk toch nog steeds dat Post beter tot zijn recht komt als controlerende middenvelder vlak voor het centrale duo anders loopt de tegenstander zo door richting onze verdediging, want die twee nieuwe middenvelders blinken ook niet echt uit in meeverdedigen…
  Van Dijck is zeker het proberen waard, maar wie zet je daar naast? Gelmi misschien proberen tegen Den Bosch, maar dat was gisteren natuurlijk ook een drama.
  Verder wel met deze opstelling eens trouwens, alleen Post dan i.p.v. Janssen dus op het middenveld.

 32. De Realist

  Echt lachen die reacties hier allemaal. Ik heb me gisteren ook zwart en geel geergerd aan VVV. Ik dacht echt 90 minuten lang van….waar zit ik naar te kijken ? Het is inmiddels wel weer gezakt bij mij en zoals Koning Hans al zei…hoofd omhoog en borst vooruit. Hans wilde tenminste nog voor de camera komen en viel zijn spelers niet eens af. Ik verwijt hem wel, zoals velen anderen hier dat hij na de 2-0 ofzo niet even in actie kwam om de spelers op te peppen. Zo’n leeg stadion helpt ook niet mee bij de beleving van de VVV spelers. Ik weet zeker dat de dubbele cijfers niet gehaald waren met een volle Koel. Hoe dan ook stond VVV enorm te schutteren achterin. Dit kwam mede doordat het middenveld conpleet maar dan ook compleet overlopen werd en onze aanvallers ook te beroerd waren om agressief mee te verdedigen. Het was echt een totale offday, maar zelfs dan mag je er geen 13 om de oren krijgen. We zijn wel even wereldnieuws geweest, al was het geen positief nieuws. Ach….iedereen weet nu weer dat Venlo een voetbalclub heeft. Til er niet te zwaar aan mensen. De opmerkingen hier dat voetballers niet meer voor VVV kiezen vanwege deze 0-13 is natuurlijk lachwekkend. Het kan ook, hoe gek ook, positief uitwerken. Elke nederlaag van VVV gaat nu in het niet vallen en het kan zomaar zijn dat ze hierdoor sneller over een nederlaag heen zijn. Ik hoop dat ze dinsdag weer de draad op gaan pakken tegen Den Bosch. Mochten ze deze pot verliezen dan ga ik me pas zorgen maken. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we 3 ploegen onder ons gaan houden. Come on Venlo !

 33. Depor

  Wat een gezeur hier. Come on mensen. Allemaal achter VVV. Dit hoort ook bij onze club. Anders ga je die arrogante Amsterdamse club maar steunen. Huntelaar… om te kotsen….

 34. chretien

  De wedstrijd tegen Den Bosch? Het is een bekerwedstrijd. Ik zou als de TD was, de wedstrijd gebruiken om lekker ontspannen, te experimenteren met diverse spelers, eventueel op andere plaatsen. Andere opstellingen, 5-3-2, etc., etc. Mochten we het “oefenpartijtje” desondanks toch winnen, dan zien we wel verder. Bij verlies is er helemaal niets in de hand. Wij zijn bezig met handhaving in de eredivisie. Noot: Mochten er spelers zijn die niet 100% gemotiveerd zijn, probeer het probleem dan op te lossen of, indien nodig, zet de speler(s) in kwestie terug naar lager team. Niemand is groter dan de club. FORZA VVV!

 35. kurcinac

  Er wordt dan jn een praatprogramma gezegd, zouden vvv spelers op deze wedstrijd hebben gewed? Maar dat kun je ook van de Ajax spelers zeggen, bij 0-9 de keeper nog opjagen, na de penalty de bal nog snel uit het net halen…

Leave a Reply