Erik Sorga nieuwe spits VVV-Venlo

Zo gezegd, zo gedaan! Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat VVV-Venlo opzoek was naar een vervanger voor de (langdurig) geblesseerde Sven Braken. Die zoektocht is geëindigd bij Erik Sorga. De 22-jarige spits wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van D.C. United. Ook volgend seizoen kan Sorga uitkomen voor VVV, er is namelijk een optie tot koop afgedwongen. De spits uit Letland begon zijn carrière bij TJK Legion. Hierna vervolgde hij zijn carrière bij het Letse FC Flora Tallinn, waar hij aan de lopende band scoorde. Bij het U21-elftal wist hij 47 keer te scoren in 61 wedstrijden. Dit zette hij ook door bij het eerste team: ditmaal maakte hij 78 goals in 91 wedstrijden op het hoogste niveau van Letland.

Ondertussen heeft Sorga zichzelf nog meer op de kaart gezet. Hij doorliep alle nationale jeugdelftallen en speelde ook al acht wedstrijden voor het nationale elftal van Estland. Zo maakte Sorga ook minuten tegen het Nederlands Elftal eind 2019. Voor het nationale elftal wist hij tot nu toe één keer te scoren. Begin 2020 vertrok Sorga naar D.C. United in de Amerikaanse MLS, waar hij één keer wist te scoren in 20 wedstrijden.

Sorga is blij met de overstap naar VVV: “Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat VVV-Venlo geïnteresseerd was in mijn diensten. Er werd meteen contact gelegd door Stan Valckx. Hij vertelde me dat ze in mij de ideale spits zagen om VVV-Venlo te versterken. Het is allemaal heel snel gegaan. Gister stapte ik op het vliegtuig en vandaag sta ik op het trainingsveld. Ik voel me vereerd door de daadkracht die de club uitstraalt om mij te halen en zelfs het uiterste probeert om mij voor morgenavond speelgerechtigd te krijgen. Ongelofelijk!”

Ook Stan Valckx is uiterst tevreden over de 1.76m lange spits: “Toen Sven Braken zondag tegen NAC geblesseerd raakte, was de noodzaak nóg hoger om een extra spits aan de selectie toe te voegen. Erik hadden we al een tijdje in beeld. Hij heeft ongelofelijke cijfers te overleggen tijdens zijn periode in Estland en is écht een beloftevolle speler. Een spits die past in ons systeem. Een doelgerichte, technisch vaardige spits, die beschikt over een goed schot en een absoluut neusje voor goals. Wij zijn verheugd dat Erik voor VVV-Venlo heeft gekozen.”

Of Sorga het vrijdag al kan opnemen tegen TOP Oss is nog maar de vraag. Volgens Dagblad De Limburger is het te kort dag en sluit Sorga maandag pas aan bij de selectie.

21 Responses

 1. eagle

  Ken m niet. Maja dat wilt helemaal niks zeggen, blijkt wel uit de vorige spitsen van vvv. Voor mij allemaal onbekend en de meeste absoluut geslaagd hier.

  Veel succes Erik. Hopelijk mag je morgen spelen en er meteen een paar in knallen!

 2. Rossie

  Eigenlijk moet er nóg een spits bij nu, toch? Giakoumakis laten ze niet spelen en wordt (hopen we) verkocht, dus als Braken inderdaad lang uit de roulatie is heb je nog steeds maar één spits en geen vervanger op de bank…

 3. Grad

  Hoezo sluit maandag aan bij de selectie. Bij zijn presentatie op de VVV-site zegt zelf, dat hij vandaag al op het trainingsveld stond.
  Of hij wel-, of niet peelgerechtigd is ook nog niet bekend. Ook hierover verklaart hij, dat de club daadkracht uitstraalt en het uiterste doet om hem morgenavond speelgerechtigd te krijgen.

   1. Grad

    Is mij bekend, maar dat is voor mij nog geen bevestiging dat deze informatie juist is. Ik haal deze van de VVV-site. Bericht Omroep Venlo en DDL is dezelfde bron.

  1. mats

   Het is natuurlijk maar de Estse competitie. Maar je kan wel zien dat hij balgevoel heeft en een neusje voor de goal. Wekt wel vertrouwen voor de KKD. Al zal de verdediging hier wel feller op hem zijn en ben ik benieuwd hoe hij daarmee omgaat. Maar goed, #geensorga 😅

 4. helden

  Voor KKD begrippen is dit een behoorlijke spits zo te lezen, ben benieuwd om hem aan het werk te zien. Hopelijk krijgt VVV Giakoumakis zsm verkocht zodat er nog ruimte is voor extra versterkingen om de selectie compleet te maken.

 5. Hakkentrik

  Waarom huren? Kopen die gast! Dit wordt een tweede Giakoumakis……gaat er minstens 30 inknallen dit jaar, althans zolang de voorzetten van Roemer blijven komen.

 6. Op de site van VVV-Venlo staat dat de operatie van Sven Braken succesvol is verlopen en dat hij enkele weken uit de roulatie zal zijn, dus het valt allemaal mee… Hebben we dus binnenkort 2 volwaardige spitsen, sterker nog, op dit moment zelfs eigenlijk 3…

 7. supportertje

  Hopelijk ontpopt hij zich als een Giakoumakis twee, en gaat hij er een hoop intrappen voor VVV. Zouden we weer een enorme meevaller hebben. Leuk voor ons en voor VVV. Zo op het eerste gezicht zou hij goed mee kunnen komen in de KKD. Echter denk ik dat hij hier wat meer weerstand zal ondervinden van de verdedigers van de tegenstanders. Maar zien a.s. zaterdag op het veld, wie weet kan hij iedereen verrassen.

Leave a Reply