Erik Sorga opgeroepen voor Estland, mist wedstrijd tegen ADO

Erik Sorga is opnieuw opgeroepen voor het nationale elftal van Estland. De spits, die de laatste tijd weinig speelminuten krijgt, mag zich op gaan maken voor wedstrijden tegen België (13 november) en Tsjechië (16 november). Hierdoor mist Sorga in ieder geval de wedstrijd tegen ADO Den Haag, van 14 november. Of hij tegen FC Eindhoven ook afwezig is, is niet duidelijk.
Ik kijk er heel erg naar uit, ook al worden het lastige wedstijden. Zeker tegen België, dat denk ik het beste land van de wereld is op dit moment, wordt het moeilijk. Maar het is voor ons een hele goede ervaring om tegen zo’n topploeg te spelen en we willen laten zien wat we kunnen, zoals we dat in eigen huis ook hebben gedaan. Ik hoop dat we kunnen scoren in de komende twee wedstrijden en dat we punten kunnen pakken”, liet Sorga weten tegenover VVV-Venlo.

6 Responses

 1. supportertje

  Mooi dat die jongen weer voor zijn land mag uitkomen. Echter vind ik het ook jammer dat hij hier bij VVV weinig tot niet speelt. Lijkt mij toch dat hij van betekenis kan zijn voor VVV. Waarom is hij anders gehaald. Braken brengt het op dit moment ook niet. Braken oogt langzaam en is ook niet zo balvast als ik gehoopt had. Zou het aan het systeem van VVV liggen. Duidelijk is dat al die hoge ballen naar voren geen oplossing is. Te lang onderweg en makkelijk te verdedigen. Het moet echt spelend opgelost worden. Een echte mooie steek pas zie ik ook nauwelijks waarbij een speler opduikt voor de keeper van de tegenstander. Zou beide wel eens willen zien in een 4-4-2 systeem.

   1. Ik verwacht dat in ieder geval Guus Hupperts wel gaat vertrekken in de winterstop. Die mocht vorig seizoen in de winterstop al gaan, en heeft sinds die tijd ook niks meer laten zien.

    Heeft hij trouwens ook niet echt de kans voor gekregen, maar goed. De beste man zit zelfs al niet meer op de bank tegenwoordig, dus dat zal wel Helmond Sport, MVV Top Oss of FC Eindhoven worden na de winterstop.

   2. Koelie

    Groene Ster zou nog te hoog gegrepen zijn voor hem. Ik zie hem niet uit eigen beweging vertrekken, alleen als VVV zijn contract afkoopt.

   3. kuebke

    Groene Ster,zeg maar gerust Grashoek is nog te hoog voor hem.
    Gewoon een grote miskoop gebleken.

 2. Ik zou nooit met Sorga én Braken gaan spelen in een 4-4-2 opstelling. Beide spelers hebben de juiste voorzet of steekpas nodig om tot scoren te komen en zonder een buitenspeler als Roemer heeft dat dus geen zin lijkt mij.
  Braken is inderdaad een beetje traag dus de diepte zoeken met hem heeft niet zoveel zin. Maar in principe heeft hij wel een goed schot en kan hij gemakkelijk wegdraaien bij zijn tegenstander.
  Als ik beide vergelijk zou ik toch echt voor Braken kiezen, hij heeft wat mij betreft meer potentie en moet veel spelen om in zijn ritme te komen.
  Maar ik ben het er wel mee eens dat hij nog te weinig laat zien t.n.t. . Dat we te weinig scoren is sowieso ons probleem.
  En de 0 houden lukt ook niet zo erg, dus de kans dat we een wedstrijd winnen is dan ook niet zo groot op dit moment.
  Wie weet lukt het wel tegen ADO, weer eens een overwinning zou in ieder geval goed zijn voor het zelfvertrouwen…

Leave a Reply