VVV-Venlo

Update: Etienne Amenyido nieuwe aanwinst VVV-Venlo

Etienne Amenyido is de nieuwste aanwinst van VVV-Venlo. Dat is zojuist bekend gemaakt door VVV-Venlo op haar website. De 19-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Borussia Dortmund, waar hij onlangs zijn eerste profcontract ondertekende. De speler wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van onze oosterburen.

De in Herford geboren Duitser speelt sinds de O14 voor Borussia Dortmund en kwam het verleden jaar uit voor Dortmund O19 dat de Bundesliga won door in de finale Bayern München te verslaan. In de zomer werd Etienne overgeheveld naar de profs, waarna hij aansloot bij Borussia Dortmund II. Hij heeft een contract bij Borussia Dortmund tot medio 2019. Daarnaast is hij Duits jeugdinternational en speelde 4 wedstrijden voor Duitsland O19, waarin hij viermaal trefzeker was.

Amenyido

De aanvaller kan zowel als centrumspits, als ook op allebei de flanken terecht en is dus op meerdere posities inzetbaar. Hij speelde een wedstrijd mee bij Borussia Dortmund II in de Regionalliga en speelde daarin 88 minuten. Hij is vandaag medisch gekeurd en kan zaterdag tegen FC Twente spelen, hij is namelijk speelgerechtigd.

Stan Valckx, Manager Voetbal bij VVV-Venlo, is zeer te spreken over de kwaliteiten van de aanvaller. “Hij is jong en bijzonder talentvol. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al de nodige ervaring. Ik heb Tristan Dekker uiteraard ook even over hem gesproken en ook hij vond Amenyido een prima speler.”

34 Responses

 1. lucien1978

  Wat een verrassing . Lijkt mij een erg goede speler. Wordt in Dortmund genoemd met pulisic als grootste talenten van de club . Nwakali zou ook rond zijn. Ik verwacht dat Mink Peeters dus niet door zal gaan. Geweldig gescout vvv venlo

 2. Meuske

  Jammer van Mink Peeters had hem ook graag zien komen maar hoop dat de club hier nog wat duidelijkheid over verschaft of zou ook nog komen? Nwakali er nog bij!! Woar geit der heer??

  1. Ga er maar vanuit dat het rond is en dat hij snel gepresenteerd wordt. VVV zet niet voor niets op hun eigen officiele kanalen een sneakpreview van de speler in het shirt. Waarna ook nog een bestuurslid schrijft 4e jeugdinternational op een bericht dat VVV drie jeugdinternationals heeft. En vanuit Duitsland wordt die ook allemaal bevestigd.

 3. roermond

  Etienne Amenyido (l.) spielt in der kommenden Saison für VVV-Venlo.Foto: Bielefeld

  Bei dem Abgang handelt es sich um Etienne Amenyido. Der deutsche U19-Nationalspieler wechselt für ein Jahr auf Leihbasis zum niederländischen Erstligisten VVV-Venlo. Eine Kaufoption wurde nicht vereinbart
  Stond in duitse krant…Ruhr Nachrichten
  ..

 4. Goodie

  VVV meldt dat de transfer rond is en dan hij aankomende zaterdag al speelgerechtigd is. Had een spits eigenlijk niet meer verwacht, maar het is niet verkeerd als Seuntjens op 10 staat, Thy in de spits en Opoku geblesseerd. Nu Nwakali en Peeters nog en dan zijn we compleet. De selectie bestaat dan uit 6 huurlingen, dat wel.

 5. venlow077

  Gerard Pansier van Omroep Venlo meldt op Twitter dit zou VVV vandaag bevestigd hebben bij VVV TV : Mooi nieuws voor VVV! En ook Mink Peeters en Kelechi Nwakali zijn bijna in Venlo bevestigen Steijn en Valckx vandaag.

 6. festina lente

  we huren spelers van real madrid arsenal borussia dortmund en werder bremen..
  de eerste clubs nog niet 100% zeker . doch wel een knappe prestatie van de td.. met vier duitse spelers in onze selectie word wel aan de wensen van bezoekers aan dit forum voldaan.

 7. weloveyouvenlo

  Wederom goed nieuws lijkt mij een prima speler de jeugd van dortmund doorlopen en nu jaartje vvv mijn vertrouwen blikft groeien hoelijk nwakali en dienpeeters er nog bij en dan kunnnen we ertegenaan iemand nog wat gehoord over een cv?

 8. chretien

  Dat worden toch nog een x aantal extra seizoenkaarten. Onderlinge concurrentie wordt nu groter en is goed voor VVV. Hopelijk weet Stein en C.s. er een hecht team van te maken. Kan een heel mooi seizoen worden. Nu eerst drie wedstrijden door zure appel heen bijten….

  1. Drikus

   Ik zie vooral kansen tegen ajax thuis. In tegenstelling tot VVV rommelt het daar aan alle kanten.
   Komt bij dat ze de donderdag daarvoor nog even een loodzware EL wedstrijd mogen spelen.

 9. robbaan

  Kijk dat is wat we nodig hebben!
  En met het groepje Duitse spelers, neemt dat gevoel alleen maar toe, Kampfgeist, Siegeswille.
  Waarom niet, met inzet en overtuiging en kwaliteit er tegen aan!

 10. kenfen

  Geen robbaan, Kampfgeist, Siegeswille, waar heb ik dat al eens eerder gehoord ? Maar je bedoelt natuurlijk vechtlust en de wil om te winnen daar ben ik het helemaal mee eens

Leave a Reply