“Evert Linthorst op weg naar Emiraten”

Venlonaar Evert Linthorst staat op het punt VVV-Venlo te verlaten voor de Emiraten. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen rondom VVV-Venlo. Hij zou een contract gaan tekenen voor 2,5 jaar bij een club uit de VAE. Het zou hierbij gaan om Ittihad kalba – de club waar Penny Mlapa ook voor speelt.

Later meer.

52 Responses

 1. Oelie op zuid

  Na drie maanden zijn ze niet tevreden over zijn voetbalpresteren en dan begint ” die scheisse” paspoort ingeleverd etc geld op een geblokkeerde rekening, waardoor je buiten de VAE niet over kunt beschikken etc. Fijn bij ons VVVke blijven is mijn mening en advies.

 2. Rikki077

  Tja. als hij nu daar kan cashen moet hij het niet laten. Ik vraag me af wat dit inhoudt voor VVV? levert dat nog transfergeld op? Los van het feit of je moreel moet willen in een dergelijk land te spelen snap ik dat een dergelijke trein (lees: geld) maar eens voorbij komt.

 3. Rossie

  Zou ik echt heel jammer vinden. En ik snap nog steeds echt niet dat spelers (zeker zo jong!) daar willen gaan voetballen. Ja, veel geld maar that’s it. En einde carrière ook meteen want je bent totaal uit beeld. Geld is ook niet alles.

  Over welk transferbedrag zou het gaan eigenlijk?

 4. FC VVV03

  Begrijpelijk! Denk dat Linthorst bij geen een club in het linkerrijtje in de basis had gestaan op dit moment. Laat die jongen ff paar jaar cashen. Die duikt over een tijd wel weer ergens op in Nederland als hij zijn contract ontbonden heeft.

 5. Venlooow

  Ik vraag mij het af of het wel verstandig is?
  Oké hij kan een.flinke smak geld verdienen maar je raakt totaal uit de picture.
  Gewoon nog lekker even bij VVV voetballen en dan naar een middenmotor of een club uit Duitsland.

 6. Ievel Knievel

  Evert (of familie van); als je dit leest. Niet doen!!!

  VVV is al jaren stapje bij stapje de weg omhoog aan het inzetten en jij bent je als talent nog steeds aan het ontwikkelen en daar een belangrijk onderdeel van; zelfs als het bij je zelf even wat minder loopt. Bij VVV zit je goed en VVV ontwikkelt zich van middenmoter ook tot voorzichtige subtopper is mijn verwachting, waardoor je ook meer salaris kan vragen. Ook in Nederland is er bij andere clubs nog de volle ruimte om je als talent te ontwikkelen. Voor VVV vooral fijn en mooi om eigen jeugd in de selectie te hebben en ik vermoed dat zich dat uiteindelijk zeker ook voor jou persoonlijk uitbetaald, zij het geleidelijker.

  Alleen voor geld kiezen leidt in dat soort landen vrijwel altijd tot problemen. Soms heel snel, soms duurt het wat langer, maar het gezeik komt altijd. Weet dat. En daarna wil geen club je meer hebben, ben je prooi van dubieuze zaakwaarnemers en contacten en kom je bij geen fatsoenlijke club meer aan spelen toe en is het gedaan met je carrière. Stom hoeveel voetballers zich regelmatig aan dezelfde steen stoten.

 7. Oelie op zuid

  20 jaar, contract tot 2022, met waarschijnlijk een optie van een jaar, huidige marktwaarde 8 ton. Met contract afkopen kom je al snel boven 1 miljoen. Mocht hij daar twee of drie jaar voetballen dan kan het zijn dat hij al flink op weg is om financieel onafhankelijk te zijn. Is dan nog steeds pas 23 jaar. Dit alleen als alles voorspoedig verloopt.

 8. expat

  Misschien dat hij een carrière buiten voetbal wil najagen en nu in zo’n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk binnen willen halen? Anders is zo’n stap lastig te verklaren eerlijk gezegd. Afgelopen maanden ging het niet direct geweldig meer en als bankzitter kan het misschien uitzichtloos lijken. In ieder geval een jong met een goede kop en goed stel hersenen dus hij komt er sowieso wel.

  Hoe dan ook: Evert, succes jongen en bedankt!

  1. Goodie

   Dat zo maar eens kunnen inderdaad. Lijkt me een slimme jongen. Daarnaast heeft Linthorst ook ooit eens aangegeven niet uit een voetbalfamilie te komen. Wellicht dat hij het spelletje en alles wat er bij komt kijken eigenlijk niet leuk vind?

   1. expat

    Op infonu.nl staat dat VVV een salarisplafond heeft van rond de 120.000 euro per jaar. Stel dat Linthorst 2/3de van het salarisplafond krijgt: 80.000 euro per jaar. Hij heeft VWO gedaan, dus als hij gaat studeren en een studie kiest waar veel vraag naar is, dan kan hij dit bedrag na een jaar of vijf ook wel zo’n beetje verdienen. Tot zijn pensioen ipv tot zijn 34ste of eerder als hij letterlijk een verkeerde stap maakt. De voetbalschoen kan dan al snel knellen als het profbestaan niet jouw droombestaan is. Ik weet het allemaal ook niet hoor, maar Linthorst voelde nooit als de typische standaard-voetballer. Hoe dan ook: we zullen het vast ooit horen.

    Vraag me nu ineens af hoeveel voetballers het spelletje eigenlijk geen bal meer aan vinden. Wat zou ook een reservekeeper bij zeg Top Oss nou per jaar verdienen. Je geeft er toch veel voor op qua carrièrekansen buiten het voetbal.

   2. Goodie

    Ik heb laatst een stuk gelezen over de 1e keeper van Dordrecht (dacht 22 jaar) die er ook mee is gestopt. Stak naast zijn voetbalcarriere veel tijd in het bedrijf m.b.t. cryptocurrency, dat hij samen met een vriend had opgericht. Hierdoor had hij in de praktijk 2 fulltime jobs. Wel lullig voor Dordrecht die er nog wat aan hoopte te verdienen.
    Heb ooit Michiel Kramer horen zeggen dat hij het voetbal niks vind. Het is een lucratieve business, maar keek thuis nooit voor z’n plezier een voetbalwedstrijd.

   3. Koelie

    80 k na 5 jaar werkervaring dat is zeker niet standaard. Dan moet je wel een engineer of andere uitzonderlijke technische kennis hebben. Ik betwijfel of hij als “jeugdspeler” ook al zoveel bij VVV verdiend. Maar goed de geldtrein uit de woestijn komt nu voorbij ( miljoen netto per jaar???) en Evert is ingestapt als we de krant mogen geloven. Benieuwd of er nog een vervanger komt of dat Donis dat eigenlijk al is.

   4. ponnie veag oet de pan

    Na 5 jaar 80k verdienen? In de regio venlo? Dat is maar voor een enkeling weggelegd.. laat staan in venlo.. dream on..

 9. Goodie

  Natuurlijk jammer voor VVV. Evert had de laatste weken al geen goede vorm. Misschien heeft het één ook met het ander te maken. Zijn assist bij de 2-3 tegen Emmen eerder dit seizoen liet toch wel zijn klasse zien.

 10. festina lente

  Ik denk dat linthorst deze aanbieding niet langs zich neer kan leggen. Kwa salaris gaat hij er riant
  op vooruit. Ook voor vvv komt een flinke transfersom goed uit. Met een verlies van 1,5 miljoen afgelopen
  jaar kan je wel een transfersom goed gebruiken. Helaas denk ik dat dit bedrag gebruik gaat worden
  voor aflossingen leningen en niet voor de spelersgroep.

 11. roeljenssen

  In verschillende supportersgroepen gaan de hardnekkige geruchten dat het slechts enkele tonnen zou zijn en een opleidingsvergoeding (die PSV ook gedeeltelijk zal ontvangen).

  Kan iemand even bevestigen dat dit hopelijk niet waar is.. #Evertmotblieve

  1. Grad

   De opleidingsvergoeding zal reuze meevallen. Hij heeft er maar een jaartje gespeeld en als ik de berekeningen zie bij andere transfers dan is het misschien maar 1%.

  2. expat

   Dat zou wel heel cynisch zijn als PSV nog geld voor hem krijgt voor de opleiding. Kan me nog herinneren dat dat allemaal niet de schoonheidsprijs verdiende daar in Eindhoven.

 12. RuiverCity

  Qua financiën een stap die logisch lijkt voor een speler als Linthorst. Hij voetbalt zich daar in 2,5 jaar binnen. Of hij het geld daadwerkelijk gaat krijgen is natuurlijk de vraag gezien de verhalen van andere spelers die er ooit zijn geweest. Tevens mag je je afvragen of je in zo’n land waar de mensenrechten worden geschonden wil voetballen…

  Als het VVV geld oplevert meteen doen. Hij speelt bij VVV meestal in de basis. Zou bij geen enkele andere club ,en dan vooral bij clubs in het linkerrijtje, in de basis staan. Speelt dit jaar echt niet geweldig.
  Zal er voor maandag toch nog echt een andere middenvelder gehaald moeten worden. De spoeling is wel erg dun mocht Hupperts ook nog naar RJC vertrekken.

 13. chretien

  Stomverbaasd! Dat juist hij wordt gescout… gun het hem natuurlijk van harte. Speelde deze transfer al een tijdje? Hij speelt namelijk ook al een weer een tijdje onder zijn niveau. Hopelijk vangt VVV een flinke som geld voor hem? FORZA VVV!

 14. Leonardus

  Wat een gegis hier en vooral onzinnige aannames.

  Als Evert Linthorst akkoord gaat met een transfer zou dat natuurlijk geweldig zijn voor die jongen. Dat hij er dan alleen maar financieel op vooruit gaat zal zeker een drijfveer zijn.

  Als VVV akkoord gaat, dan vangen ze of veel geld voor hem, of zien andere spelers (Donis, Janssen) die hem in de pikorde voorbij zijn gestreefd.

  Dit maakt mogelijk extra geld vrij voor VVV om nog wat extra te investeren in de spelersgroep.

 15. jurgen

  Mocht hij echt die kans krijgen, gewoon doen, pak die poen, die kans komt niet zo vaak voorbij. Linthorst is op het veld eigenlijk niet constant genoeg, als het zo doorgaat beland hij steeds vaker op de bank, dit zal hij ook aanvoelen. Donis en Manach en Janssen zagen aan zijn stoelpoten.
  Mislukt het daar kom je altijd terug in Nederland, een club pikt je altijd wel op als ze in de problemen zitten.
  VVV gaat behoorlijk meer de wereld over dankzij onze Griekse vriend, meer exposure meer transfers ?

 16. FC VVV03

  Romeo Castelen is de zaakwaarnemer van Linthorst. Die is echt niet gescout haha is gewoon een staaltje goed zaakwaarnemerschap. Castelen zelf heeft daar ook in de zon gelegen en gecasht.

  1. Rossie

   Aangezien Linthorst in principe basisspeler is moet die vervanger dat dus ook (kunnen) zijn vind ik. Janssen is prima als backup. Dus bankzitter van NL subtop of basisspeler van top eerste divisie lijkt me? Of een buitenlander natuurlijk…trouwens waar zit Carel Eiting ergens, die vind ik wel geschikt. Of Honda? (grapje)

  1. Venlooow

   @Word dat had ik ook wel verwacht na de woorden van Stan.
   Ben alleen benieuwd wie de opvolger van Linthorst word en of ze nog een transfersom voor hem ontvangen?

   1. YowVVV

    Waarom zou vvv geen transfersom van tussen de 1 en 2 miljoen ontvangen? Voor minder gaat ie echt niet weg naar zo’n land.

  2. Jammer, vooral ook opvallend de VAE…
   Hij was 1 van mijn favoriete spelers, maar dit seizoen valt hij tegen.
   Speelde vorig seizoen een geweldige wedstrijd Utrecht-uit, onsteeg het niveau VVV op dat moment vond ik, maar heeft het daarna behalve dan dit seizoen Emmen-uit 2e helft niet meer laten zien.
   Er was zelf inderdaad kans dat hij op de bank zou belanden, gezien de nieuwe spelers en zijn vormcrisis.
   Slim dat VVV vorig seizoen zijn contract verlengd heeft, dan levert zijn transfer in ieder geval nog iets op…
   Stel hij speelt daar 3 jaar en komt dan terug, dan is hij 26 jaar en moeten zijn beste voetbaljaren als ervaren middenvelder nog komen…
   Maar nu kan hij Mlapa van mooie pasjes voorzien…
   Hoe gaat het met Mlapa eigenlijk daar?
   Scoort hij nog wel eens?

 17. YowVVV

  Evert is financieel onafhankelijk, Vvv casht en heeft met Janssen en een optie op de Griekse middenvelder en Machach voldoende in handen voor het volgende seizoen, daarnaast komt er een vervanger voor Evert. VVV doet in deze tijd gewoon goede zaken, deze winterse transfer in deze corona tijd is zo gek nog niet. Peniel doet het trouwens prima daar, niveau zal wat lager liggen, maar verdiend straks x6 x7 van zijn huidige salaris lijkt mij. Jammer gezien zijn leeftijd, vroeger ging je als je versleten was nog een jaartje cashen, maar snap het aan een kant wel.

 18. RuiverCity

  Staat inderdaad op Voetbalzone. Vind ik ook te weinig, zeker als PSV ook nog mee mag delen.
  Hopelijk kunnen ze daar die Zweed van kopen en nog een nieuwe middenvelder aantrekken.

  1. rongo26

   600.000 voor een speler van VVV die dit jaar niet overtuigd. Dat is toch een aardig bedrag. Ik snap dat ze in VAE geld zat hebben, maar als je teveel vraagt, haken ze af, en dan gaat het niet door. Dan krijg je een chagrijnige Linthorst terug…. en voor 6k kan je prima een hele goede vervanger huren (met optie tot koop)

 19. Real VVV

  Ik gun het hem van harte om zo’n klapper te maken. Als hij over 2,5 jaar uit de picture is, dan is er nog geen man over boord. Hij heeft dan lekker verdiend en kan desnoods aan een maatschappelijke carrière beginnen. Het lijkt me een nuchtere, slimme jongen die weet dat er genoeg te bereiken is buiten de voetbalwereld.

  Misschien lijkt600k weinig, vooral gezien zijn doorbraak vorig jaar, maar ik denk dat er door de Corona-crisis simpelweg niet meer betaald wordt. Alle clubs hebben het financieel zwaar.
  Verder krijgen andere eigen jongens nu de kans om het te laten zien op het middenveld: Janssen, Essanoussi met ondersteuning van ervaren krachten als Post en Donis.

  Al met al een situatie die alleen maar winnaars kent. Hopelijk komen de clubs er uit. Veel succes, Evert!

 20. OooLGooO

  600.000 klinkt weinig inderdaad. Van de andere kant kun je van dit geld wellicht de spelers met een optie tot koop allemaal binnenhalen. Met de uiteindelijke inkomsten van Giakoumakis kan vvv uit de rode cijfers komen, investeerders afbetalen en een deel in de selectie stoppen.

 21. Godfried

  6 ton voor Linthorst is natuurlijk gewoon prima. er zijn maar 3 spelers waarvoor vvv ooit meer heeft ontvangen. en laten we eerlijk zijn, hij was de laatste tijd gewoon de zwakste schakel op het middenveld. gun hem dit avontuur en de centen wel. benieuwd óf en wie er dan nog bijkomt. hoop op nog een duidelijke versterking.

  1. Voor Amrabat toendertijd ook niet meer dan 6 ton ontvangen? Ik denk dat je op dit moment voor Linthorst met wat hij dit jaar heeft laten zien in je handjes mag klappen als hij voor 6 ton weggaat. Alleen een club uit die contreien gaat dat nu betalen…

   1. lucien1978

    Daar klopt natuurlijk niks van. Honda , musa , yoshida , mlapa en Amrabat norm ik sowieso al.

    Honda 6 miljoen
    Musa 5 miljoen
    Yoshida 2,8 miljoen
    Mlapa 2,5 miljoen
    Amrabat 2,3 miljoen.

    Maar we hebben ook nog Wildschut en onze eigen Vito gehad .

    Wildschut 700 duizend naar Heerenveen.
    V Crooij 650 duizend naar Pec.

    Dan nog vind ik 6 ton een mooi bedrag voor Linthorst.

    Proberen voor dat bedrag Guwara en Machach vast te leggen.

   2. Oh ja Wildschut, die was ik sowieso vergeten, maar ik miste er nog een paar inderdaad, volgens mij is dit wel het complete plaatje, alleen weet ik niet hoe het toendertijd zat met de overgang van Stan Valckx naar PSV, dat zal wrsch wel een aflopend contract zijn geweest neem ik aan dan…
    Machach en Guwara voor 6 ton binnenhalen lijkt me niet realistisch trouwens, dan heb je wel wat meer centjes nodig lijkt me zo..

 22. Real VVV

  Ik zou gewoon niet meer geld uitgeven nu. Alleen een vervanger voor Giako mocht hij toch nog vertrekken. Ook zonder Linthorst hebben we de afgelopen weken punten gepakt. De selectie is goed zo. Het is beter om het geld in de zomer uit te geven.

 23. supportertje

  Blijft natuurlijk allemaal giswerk van ons allemaal. Maar misschien pakt die deal voor VVV en voor Linthorst gewoon goed uit. Een paar jaar je blik verruimen kan natuurlijk op deze jonge leeftijd geen kwaad. Soms moet je gewoon een avontuur aan gaan om te weten wat je werkelijk wilt.

 24. De Koel

  Prima zet van Evert. Hij weet ook dat hij de top in de Eredivisie niet gaat halen. Als je dan de kans krijgt om voor een riant salaris in de zandbak te gaan spelen, moet je die kans grijpen. Als VVV nog een redelijke transfersom krijgt, is dat ook mooi. Want dit seizoen heeft Evert nog niet echt weten te overtuigen. Ik denk dat Stan nog wel wat capabele vervangers op de radar heeft.

 25. Koelie

  Mocht 6 ton kloppen dan is dat een schijntje voor vaste basisspeler van 20 jaar met jarenlang contract. Teleurstellend. Er zal vast nog wel een bonusje aanhangen of een doorverkooppercentage.

  1. rongo26

   Doorverkoopercentage? In de VAE ontwikkel je niet echt als voetballer, en ik kan me niet voorstellen dat je daar in de kijker kan spelen, dus daar hoef je niks van te verwachten.

Leave a Reply