EVV Echt-VVV-Venlo 1-3

De Koel2Op zaterdagavond 7 juli stond de tweede oefenwedstrijd voor VVV-Venlo op het programma. Ditmaal was de tegenstander EVV uit Echt. Ton Lokhoff hield uit voorzorg Ozan Türk aan de kant: hij had een beetje last van zijn bovenbeen tijdens de warming-up en de staf wilde geen enkel risico nemen.

De wedstrijd was nog geen 100 tellen onderweg, of de thuisploeg stond al op 1-0: met een bekeken val scoorde de nummer 9 Rychlik de openingstreffer. Het antwoord van de Venlonaren liet niet lang op zich wachten: uit een scherpe corner van Van Haaren was het Jeffrey Altheer die met een mooie volley de gelijkmaker liet aantekenen.

VVV-Venlo kreeg langzaam het overwicht en met name de voorzetten van Van Haaren zorgden voor enkele gevaarlijke momenten in het zestienmetergebied van de gasten. Het vizier van de Venlose voorhoede stond echter niet scherp, of de Echtse doelman bleek een sta-in-de-weg. Toen Van Haaren in de 25e minuut echter weer een corner op maat afleverde, was het Ismo Vorstermans die de bal tegen de touwen kopte en daarmee de geelzwarten op een verdiende 1-2 voorsprong zette. Dat bleek tevens de ruststand.

Na de pauze, waarin Ton Lokhoff weer stevig wisselde, nam VVV-Venlo gelijk het initiatief. Dat betaalde zich na zeven minuten spelen in die tweede helft al uit: Uche Nwofor kapte, draaide en schoot de bal onderkant lat hard en vooral onhoudbaar in het doel. Daarna ging het tempo omlaag en waren er nog nauwelijks noemenswaardige momenten. Of het moet de knappe een-twee zijn waarbij Matheus zich knap vrijspeelde en door de keeper van Echt onreglementair werd afgestopt. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in en Matheus bleef ontredderd in het strafschopgebied achter: geen overtreding, geen strafschop.

Na precies negentig minuten vond scheidsrechter Franssen het welletjes en zo eindigde dit potje zomeravondvoetbal in 1-3 voor de Venlose equipe. Zaterdag 14 juli staat de volgende oefenwedstrijd op de rol: op het terrein van VV Reuver is dan Fortuna Sittard onder leiding van Wil Boessen de tegenstander.

EVV ECHT – VVV-VENLO 1-3

2. 1-0 Markus Rychlik, 6. 1-1 Jeffrey Altheer, 25. 1-2 Ismo Vorstermans,, 52. 1-3 Uche Nwofor
Scheidsrechter: Franssen. Toeschouwers: 700.

Opstelling VVV-Venlo 1e helft : Niclas Heimann, Niels Fleuren, Marcel Seip, Ismo Vorstermans, Jeffrey Leiwakabessy, Jeffrey Altheer, Quin Kruijsen, Ricky Van Haaren, Robert Cullen, Uche Nwofor, Yanic Wildschut

Opstelling VVV-Venlo 2e helft: Niki Mäenpää, Guus Joppen, Marcel Seip, Roy Heesen, Matheus, Marcel Meeuwis, Aron Gielen, Quin Kruijsen, Ryan Bouwmeester, Uche Nwofor, Bryan Linssen.

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply