EVV – VVV-Venlo 0-1

Gisteren stond op Sportpark ‘In de Bandert’ in Echt, de tweede oefenwedstrijd van VVV-Venlo op het programma. Nadat ze met 11-0 van VVV’03 wonnen, moesten de Venlonaren gisteren tegen een betere tegenstander spelen. EVV de Topklasser uit Echt was een moeilijke tegenstander voor VVV. En dat viel te merken.

VVV-Venlo had het moeilijk in de eerste helft. Dit kwam doordat EVV snelle en goede spelers op het middenveld en in de voorhoede heeft lopen. Door vele wisselingen voorin kon de verdediging van VVV geen grip krijgen. Hierdoor kwam EVV een aantal keren gevaarlijk voor het doel. Daarnaast kwam VVV in de eerste helft niet verder met een aantal afstandschoten.

In de rust werd alleen de doelman Wintjens gewisseld voor Verstappen. Maar het veldspel werd er niet beter op. Na ongeveer 60 minuten werd het hele elftal van VVV gewisseld dit was een raar tafereel om 10 man in een keer te wisselen. Maar het veldspel werd beter en er kwamen kansen. In de 73ste minuut werd er eindelijk een goede goal gemaakt. De doelpuntenmaker was de jonge Shaquille Simmons die vorige week ook al wist te scoren. Na de goal was er een klein overwicht van VVV maar resulteerde het niet in kansen. De eindstand werd dus ook 0-1 voor VVV-Venlo.

Testspelers
Gisteren speelden ook de 2 testspelers mee in de wedstrijd tegen EVV. Necirwan Khalil Mohammad begon vanaf de aftrap op de rechtsback positie. Het leek net alsof deze jongeman niet goed wist wat zijn taken waren. In het begin van de wedstrijden kwamen ook veel aanvallen van EVV via de rechterkant. Daarnaast merkte wij op dat de communicatie ook niet goed was naar de speler toe. In de 60ste minuut werd hij gewisseld voor Marius Müller. Over Müller kunnen we niet veel vertellen. Hij oogde wel wat rustiger dan Mohammad en wist meer wat zijn taken waren. Het is even afwachten wat VVV gaat doen met de testspelers.

Nol Hornix
In de rust viel het ons op dat Nol Hornix aanwezig was. En dit is niet gek want Hornix komt vaker naar een wedstrijd van VVV kijken. Maar in de rust verzorgde Hornix de conditietraining van de wisselspelers. Na wat navragen hebben we te horen gekregen dat Nol Hornix een keer per week de krachttraining gaat verzorgen voor de selectie van VVV-Venlo.

Opstelling VVV-Venlo:
Wintjens (46. Verstappen); Fleuren, Promes, Altheer en Mohammad; Sevinç, Kruijsen en Gijzen; Wolters, Otsu en Khalouta

Opstelling VVV-Venlo na 60 minuten:
Verstappen; Müller, Balkestein, Ascroft en Donkers; Leemans, Schroijen en Hendriks; Cooper, Van Crooy en Simmons.

Scoreverloop:
73. Simmons (0-1)

Tijdens de wedstrijd hebben wij uiteraard ook foto’s gemaakt. Deze zullen op een later tijdstip in een verslag verwerkt worden.