Excelsior – VVV 0-1

Zaterdag 16 november stond er voor het team van René Trost en zijn staf een uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma. Na het gelijkspel tegen FC Volendam in de vorige competitiewedstrijd van de Jupiler League, ging de Venlose ploeg op zoek naar een driepunter.

Dat moest dan gebeuren in een andere opstelling dan vorige wedstrijden. Niet alleen moesten international Mäenpää en de geschorste Kruijsen noodgedwongen vervangen worden door Wintjens en Gijzen, de trainer had ook nog een verrassing in petto: geen De Kogel of Rajcomar in de spits, maar Otsu.

De mannen uit Venlo beginnen goed: VVV-Venlo is rustig aan de bal en zet vroeg druk wanneer Excelsior op wil bouwen. Veel balbezit leidt echter in eerste instantie nog niet tot echte mogelijkheden. De eerste goede aanval VVV-Venlo is in de 18e minuut: via Reimerink en Türk komt de bal bij Wolters. Zijn schot wordt echter eenvoudig gered.

Het eerste halfuur houden de Venlonaren een veldoverwicht, maar grote kansen blijven uit. Wanneer passes niet aankomen, verovert VVV-Venlo vrij snel de bal weer. Met nog een kwartier te spelen zetten de Venlonaren nogmaals aan.

Eerst is er een sterke individuele actie van Otsu. Hij krijgt de bal echter niet goed voor zijn voeten en vervolgens is het Gijzen die schiet, maar zijn bal gaat naast. In de tegenstoot is het Veldwijk die uithaalt. Wintjens moet zich strekken en tikt de bal keurig weg. Meteen daarna een kans voor VVV-Venlo: vrije trap voor Türk. Die krult de bal om de muur richting de verre hoek. Met een goede redding weet doelman Deckers de bal naast te stompen.

In de laatste fase van de eerste helft neemt Excelsior het heft in handen, maar tot tweemaal toe is Wintjens een sta-in-de-weg voor een Rotterdamse voorsprong: eerst pakt hij een schot van Excelsior over de grond klemvast voor de instormende aanvallers. Vervolgens is er de grootste kans van de wedstrijd voor Excelsior. Veldwijk lijkt koppend te scoren, maar Wintjens voorkomt dat stijlvol. Ruststand is derhalve 0-0.

Met dezelfde 22 startte de tweede helft. Die was nog geen 100 seconden oud, toen Gijzen gevloerd werd in het strafschopgebied: penalty voor de Venlonaren. Die werd onberispelijk ingeschoten door Reimerink. Daarbij kreeg Van Diermen ook nog eens de rode kaart van scheidsrechter Van den Kerkhof, waardoor VVV-Venlo nog bijna 45 minuten tegen 10 man verder mocht met de voorsprong op zak.

Toch weten de Venlonaren deze numerieke meerderheid in eerste instantie niet ten volle te benutten. VVV-Venlo heeft wel veel balbezit, maar Excelsior blijft compact staan en laat zich niet uit de tent lokken. De Rotterdammers komen zelfs af en toe nog aan aanvallen toe.

De krachten van de Rotterdammers lijken langzaam weg te vloeien en VVV-Venlo gaat op zoek naar het bevrijdende tweede doelpunt, want de 0-1 is een gevaarlijke stand. Zeker omdat de Venlonaren in voorgaande wedstrijden in de slotfase een tegendoelpunt te verwerken kregen. Toch blijft het oppassen geblazen, omdat spits Veldwijk voorin blijft hangen, hopend op een bal die er doorheen komt.

Dat lijkt in de 78e minuut te gebeuren: Veldwijk kan vanaf een gevaarlijke plaats uithalen maar wederom is het Wintjens die met een redding een Rotterdams doelpunt voorkomt. De stand-in van Mäenpää levert uitstekend werk en houdt de Venlonaren meermaals in de wedstrijd.

Met minder dan 10 minuten te spelen, wisselen de Venlonaren: Wolters verlaat het veld, voor hem in de plaats komt Rajcomar. Die gaat in de spits spelen, waarna Otsu naar de linkerkant van de aanvalslinie verschuift. Toch blijft Excelsior aanzetten, ondanks dat ze maar met zijn tienen zijn.

Eenmaal kan Wintjens niets doen: een schot van voormalig VVV-Venlo-speler gaat buiten het bereik van de Venlose doelman. Tot zijn grote opluchting gaat de bal niet in het doel en daarmee verdwijnt de laatste kans voor de Rotterdammers.’

Zo weten de Venlonaren de overwinning over de streep te trekken met het kleinst mogelijke verschil. De drie punten kunnen worden bijgeschreven!

Excelsior – VVV-Venlo 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 47. Reimerink (0-1, pen.);

Gele kaart(en): Auassar, Stans (Excelsior);
Rode kaart(en): Van Diermen (Excelsior)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Toeschouwers: 1200

Opstelling Excelsior:
Deckers; Karami, Van Diermen, Fischer en Woudenberg; Auassar, Hutten en Stans (83. Vermeulen); Blij (50. Mattheij), Veldwijk en Botaka (87. Janga)

Opstelling VVV-Venlo:
Wintjens; Fleuren, Balkestein, Altheer en Joppen; Türk, Gijzen en Post; Wolters (82. Rajcomar), Otsu en Reimerink (90. Cooper).

Bron: VVV-Venlo

29 Responses

 1. Goodie

  Ik weet niet hoe Reimerink gister speelde, maar meestal is het toch 1 goede vervolgens 6 slechte. En als ik zo lees heeft Gijzen het goed gedaan?
  Volgende week tegen Telstar maar zo dan:
  ——————Maënpää—————–
  –Joppen—Promes/Altheer–Balkestein—Fleuren
  —————-Post—–Türk————-
  ——————–Gijzen——————
  ——Yuki——-De Kogel——-Wolters–

  1. tulipanes

   Ik vind ook dat Türk op de positie van Kruijssen hoort, maar wat betreft Yuki ben ik het niet echt met je eens. Ik vind dat Yuki (nog) niet goed genoeg in dit elftal rendeert. Hij heeft dan wel een actie in huis, maar de momenten na die actie faalt hij vaak. Ik zie hem na zijn actie vaker op de grond liggen dan dat hij van het moment gebruikt maakt.
   Yuki mag dan misschien in potentie wel de beste speler zijn, maar hij moet gewoon iets met zijn kwaliteiten doen. Dan pas is hij écht van meerwaarde.

   Ik verwacht al reactie in de trant van : ”Remerink heeft ook geen meerwaarde voor dit elftal etc.”. Reimerink is dan misschien wel na Rajcomar de meest gehate speler van ons team, maar hij heeft toch wel een aantal doelpunten achter zijn naam staan. Dan mag hij misschien nooit goed spelen, maar hij scoort toch wel gewoon.

  1. De Koel

   Van Hyfte zou zeker een aanwinst zijn. Dat is nu een speler die een elftal op sleeptouw kan nemen. En dat is precies wat VVV momenteel mist. Het feit dat Guus Joppen aanvoerder is, zegt wat dat betreft al genoeg. Er moet op het middenveld een speler bij die de boel aan kan jagen, ook als het even niet loopt.
   En wat een CV betreft, Altheer doet het volgens mij prima op die positie.

 2. Meuske

  Dat ze geen spelers halen behalve als er iemand weggaat dat gelooft toch ook niemand meer want iedere keer is het tegendeel bewezen. Als Soentjes binnenkort weer zegt dat er niks speelt op het moment en ze echt geen spelers gaan halen dan kunnen we snel wat nieuws verwachten. Laten we het hopen. Come on Venlo

  1. Paljas

   Nou ja,als de beheerder van venlonaren.net de knip trekt en even tussen neus en lippen door zo maar even €500.000 sponsort, is er nog van alles mogelijk in de winterstop en kunnen we nog een meer dan behoorlijke tweede seizoenshelft tegemoet zien.
   Het kan natuurlijk ook dat hij dat gat bij MVV gaat dichten(€270.000) en daarvoor zeggenschap eist in de raad van bestuur…
   Hoe dan ook,niet alleen geven aan giro 555 (€10),beheerder van venlonaren.net,maar…kom op,sponsor ook eens VVV(minimaal €500.000)…

   Gegroet,

   Paljas.

   1. tulipanes

    Ik heb hier thuis tussen de bank volgens mij nog 3 ton zitten. Ik denk dat ik dat deze maand nog over ga maken. Ze kunnen dat geld goed gebruiken om Maguire bij den Bosch weg te halen. Hij schijnt een groot talent te zijn die we misschien voor meer door zullen gaan verkopen.

   2. Paljas

    Thuis tussen de bank?…moet een grote bank zijn dan?
    3 ton?… Japanse yen?
    volgens mij?…weet je het niet zeker of heb je je met 3 ton vertelt?
    ik denk?…wat ik denk???niet denken maar vooral doen!
    We zijn met zijn alle afhankelijk van jou,laat dit VVV niet barsten!

    Gegroet,

    Paljas.

 3. Pingback : 1socialism

Leave a Reply