Extra steun tegen Helmond Sport

Tijdens aankomende wedstrijd tegen Helmond Sport, zal een grote groep Duitse fans naar VVV-Venlo afreizen. Sektion Sauerland komt met 35 man in een bus naar Venlo in de middag.

De groep uit Sauerland zal vrijdagavond tegen Helmond Sport op O3 gaan staan om extra sfeer te creëren.
Hopelijk geeft dit een positief effect aan de rest van het stadion. Herbeleven van mooie oude tijden!

Hun doel is om samen met de gehele O tribune sfeer te maken en VVV-Venlo aan te moedigen zodat de 3 punten binnen worden gehaald. 35 mannen, een doel: drie punten voor VVV Venlo.

kaartenhelmond!
(35 kaarten voor tribune O3 voor aankomende vrijdag tegen Helmond Sport)

Sektion Sauerland
Dit is een groep fans uit de buurt van Sauerland in Duitsland. Deze groep bestaat sinds november 2012. Het zijn fans van allerlei clubs in Duitsland die hun krachten bundelen om de liefde voor VVV te uiten.

Op een sombere dag was er geen leuke pot voetbal in Duitsland. Hierdoor kwamen ze bij de wedstrijd VVV-Venlo – Willem 2. Hoewel de stemming niet vergelijkbaar is met die in Dortmund of Schalke, waren deze jongens toch gecharmeerd van VVV-Venlo. Er hangt een echte oude voetbalcultuur bij VVV-Venlo en hierdoor besloten ze vaker terug te gaan. Nu hebben ze een groep van 35 man verzameld voor aankomende vrijdag.

Wij van Venlonaen hebben sowieso diep respect voor de mensen op de O tribunes die wekelijks hard hun best doen om de sfeer terug te brengen. Hopelijk kunnen onze Duitse vrienden de O tribunes helpen om de sfeer te verbeteren.

Niet alleen de Duitse groep maar ook wij als supporter moeten de club en het team positief ondersteunen in goede en slechte tijden. Op dit moment heeft het team een dip en kunnen ze onze steun tijdens de wedstrijd extra gebruiken om zich te motiveren. Samen achter het team staan en ze het vertrouwen geven. De wisselwerking is belangrijk tussen de supporters en het team. Samen staan we sterk!

Klik hier om een interview te lezen met de oprichter van Sektion Sauerland.

8 Responses

  1. Hopelijk wordt de sfeer vrijdag weer zoals een aantal jaren terug. Ze komen 2 keer per jaar maar komen nu met een bus met 35 man. Plus nog wat andere aanhang uit Duitsland die in de buurt hier wonen. Ze gaan vantevoren ook naar de stad, maar gaan op tijd naar het stadion omdat ze vanaf een uur of 7 al willen beginnen met de sfeer.

 1. Venloco

  Heel mooi!
  Hopen dat de spelers er wat gemotiveerder van raken.
  Nu vind ik de sfeer op O tijdens de thuiswedstrijden sowieso wel aardig, maar dit geeft natuurlijk een extra boost.

 2. kenfen

  Herzlich willkommen Deutsche Freunde !!!!, Hoffentlich sehen Sie ein schones Spiel.
  Dat moet dan wel beter als voorgaande wedstrijden. Aub Yuki erin omdat hij, naast zijn geklungel af en toe,ook wel de oplossing naar voren ziet en niet zoals vele collegaas op het middenveld tikkie terug hanteerd

 3. Ben

  Wanneer waren ze er voor het laatst? Ik ben wel een beetje bang dat ze gaan schrikken van het huidige niveau. Wel blij met de steun van deze jongens, maar waar vandaan komt de liefde voor VVV?
  FORZA VVV!

  1. Wie um Himmels Willen, wird man Venlo-Fan? „Wir fahren schon immer samstags irgendwohin zum Fußballschauen,“ antwortet Christian Meyer aus Heggen. Nach Bochum, nach Köln und sonst wohin.

   Doch eines tristen Tages im November 2012 trug es sich zu, dass an Rhein und Ruhr nichts auf der Tageskarte stand, das nach dem Geschmack der Sauerländer war. „Nur Düsseldorf gegen Hoffenheim“, berichtet Meyer mit leichter Herablassung in der Stimme. Da leuchtete am westlichen Horizont ein Silberstreif auf. Die Gruppe fand heraus: Heute spielt VVV Venlo gegen Willem II Tilburg.

   Also hin. Die Stimmung sei zwar nicht vergleichbar mit der in Dortmund oder Auf Schalke. Auch fasst das Stadion nur gut 7000 Zuschauer. „Es ist eher etwas für Fußballromantiker“, weiß Christian Meyer.

   35 Mann, ein Ziel: Drei Punkte für VVV Venlo | WAZ.de – Lesen Sie mehr auf:
   http://www.derwesten.de/sport/lokalsport/kreis-olpe/35-mann-ein-ziel-drei-punkte-fuer-vvv-venlo-aimp-id9872996.html#plx2034194014

 4. Goodie

  Dus ze willen weer een 2e divisie in Nederland maken. Dit zou me een prima idee lijken, brengt de spanning in de 1e divisie terug. Men kan degraderen, belofte teams terug naar de 2e divisie en ook de periodes zulleb dan geschrapt moeten worden.

Leave a Reply