FC Eindhoven neemt revanche op inspiratieloos VVV

Het is VVV-Venlo niet gelukt om van FC Eindhoven te winnen. In het Jan Louwers stadion werd het 1-0 voor FC Eindhoven en hierdoor wordt het gat met de top van de Jupiler League groter. De top van de Jupiler League is te hoog gegrepen voor dit elftal.

Maurice Steijn moest vooraf de wedstrijd flink puzzelen om een goed elftal op te kunnen stellen. Aanvoerder Danny Post is nog niet hersteld van een liesblessure, Guus Joppen heeft nog teveel last van zijn hamstring ook Maksi heeft last van een blessure en Jerold Promes zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Melvin Platje daarentegen was fit genoeg om te starten. Ook keerde Joeri Schroyen en Jeffrey Altheer terug in de basisopstelling van Maurice Steijn.

Net zoals in de uitwedstrijd tegen MVV was VVV slap. FC Eindhoven had vanaf minuut 1 de regie in handen. De eerste kansen kwamen na ongeveer 15 minuten voetballen. Na een aantal speldenprikken was het FC Eindhoven die gevaarlijk voor het doel kwam. Het bleef 0-0. Het duurde 22 minuten voordat er een schot op doel op naam van VVV-Venlo kwam. Platje liep goed weg uit zijn dekking maar het schot in de korte hoek was niet goed genoeg om de keeper te passeren.

Na ongeveer een half uur spelen werd er dan eindelijk gescoord. FC Eindhoven beloonde eindelijk het goede spel wat ze lieten zien in 2 wedstrijden. Na een goede aanval is het Maxime Gunst van FC Eindhoven die de bal strak voorzet. In de 16 loopt de spits van FC Eindhoven helemaal vrij en kon gemakkelijk binnen koppen. Niki Mäenpää kon niets meer doen en VVV stond achter met 1-0. Het was eigenlijk wel duidelijk als FC Eindhoven zou scoren dat VVV de wedstrijd ging verliezen.

Toch kreeg VVV-Venlo nog twee hele goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Allereerst werd een kopbal van Pim Balkestein van de doellijn gehaald door een verdediger van FC Eindhoven. En geen minuut later werd een geweldig schot van Selman Sevinc uit de kruising gebokst door doelman Tom Muyters. De russtand werd 1-0 voor FC Eindhoven.

Iedereen hoopte op een betere tweede helft maar ook nu bleef het spel van VVV ver onder de maat. Het spel was onrustig en de spelers van VVV-Venlo waren inspiratieloos, maakte domme fouten en hierdoor werd er steeds gemakkelijk de bal ingeleverd. FC Eindhoven kon lekker blijven rond tikken en kon zelf lekker counteren.

Steijn probeerde door een aanvallende wissel ( van Crooy voor Balkestein) nog het spelbeeld te keren. Maar ook Vito van Crooy kon niks creëren voor VVV-Venlo. Het spelbeeld bleef onveranderd en VVV bleef achter de feiten aanlopen. Ook de terugkeer van Yuki Otsu in de ploeg veranderde er niets. Er was even wat meer dreiging van VVV-Venlo maar tot echte kansen leidde het niet. De wedstrijd liep tot het einde en VVV-Venlo verliest hierdoor verdiend met 1-0.

VVV-Venlo speelde een dramatische wedstrijd en het moet echt beter. Het voetbal wat VVV liet zien was echt inspiratieloos. We hebben een geweldige spits rondlopen maar hij wordt niet in stelling gebracht door het team. Hierdoor staat Melvin Platje op een eiland. In plaats van dat het wekelijks beter wordt, lijkt het net dat het steeds slechter wordt. Het team is inspiratieloos en er zit geen idee achter. Met lange ballen proberen ze nog iets te creëren maar ook dit lukt niet. Eindhoven kon te gemakkelijk voetballen en het spel van VVV-Venlo was ver onder de maat!

Hopelijk krijgt Maurice Steijn het snel op de rit want nog meer puntenverlies kunnen we niet veroorloven. De Play offs moeten behaald worden dit jaar om kans te maken op promotie. Echter zien we dit voorlopig niet gebeuren. Er is een hoop werk aan de winkel voor Maurice Steijn.

Samenvatting

Interviews
Interview met Maurice Steijn na de wedstrijd klik hier.

Interview met Niels Fleuren na de wedstrijd klik hier.

Statistieken FC Eindhoven – VVV-Venlo 1-0

FC EINDHOVEN – VVV-VENLO 1-0
28. Anthony van den Hurk 1-0.
Scheidsrechter: Verboomen.
Toeschouwers:
Gele kaart: Chiro N’Toko (FC Eindhoven).

Opstelling FC Eindhoven:
Muyters; Durwael, N’Toko, Nieveld, Gunst; Bourdouxhe (89. De Wilde), Deschilder, Van den Boomen); Van Hout (78. Hunte), Van den Hurk (75. Boere) en Sleegers.

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Schroijen (83. Donkers), Balkestein (61. Van Crooy), Buwalda, Fleuren; Sevinç, Altheer, Kruijsen; Khalouta, Platje en Wolters (76. Otsu).

25 Responses

 1. RuiverCity

  Zet promotie maar heel snel uit het hoofd!!!! VVV behaalt al een wereldprestatie als ze al in de buurt van een periodetitel komen. Volgende week tegen Helmond weer minder supporters. Het middenveld blijft van amateurniveau. Het is een hele kwalijke zaak dat de (nieuwe) technisch verantwoordelijken het contract van Otsu hebben verlengd. Voor dat geld hadden ze 2 goede Jupiler middenvelders kunnen halen die wel diepgang en fysiek iets te bieden hebben. Die Buwalda en Platje moeten toch ook heel erg schrikken van dit niveau……Sierd de Vos had het vanavond goed gezien. VVV speelt alleen maar achteruit en had al heel snel de pijp leeg……

  1. Ik ook niet! Misschien is dit dan het lichpuntje van gisterenavond. Je kunt zeggen wat je wilt en zullen mensen het wel niet met mij eens zijn. Maar toen hij inviel werd er wel wat meer gevoetbald en kwam er meer dreiging naar voren toe. Misschien is het wel goed dat Steijn hem lang op de bank heeft gehouden. Misschien gaat die jongen eens nadenken dat hij zijn kwaliteiten aan het vergooien is.

 2. pavisto67

  Gezien de doorlopende contracten van nagenoeg de gehele selectie was dit natuurlijk wel te verwachten.
  Je ziet in zowel de Ere als de Eerste Divisie dat de ploegen die willen en kunnen voetballen op dit moment toch komen bovendrijven, ondanks de soms beperkte begrotingen van deze clubs. Het is triest om te moeten concluderen dat het VVV al vier seizoenen niet lukt om ook maar een beetje attractief voetbal te gaan spelen. De club ligt volledig op zijn gat en het geduld van de supporters is op. Je kunt volgend seizoen wel de hele Koel afsluiten en iedereen laten plaatsnemen op de Eretribune, meer mensen komen er dan niet meer vrees ik. En geef ze eens ongelijk.

  1. Tsjaa Ben ik probeer het altijd positief te benaderen maar soms gaat dat gewoon niet! Het was echt niet goed wat VVV liet zien. En ik zou ook niet weten welke speler er echt boven uit stak van VVV-Venlo. Misschien Buwalda omdat hij altijd solide is maar verder weet ik het gewoon echt niet meer.

  2. RuiverCity

   @Ben….nee hier is helemaal niks negatiefs aan! Dit is de werkelijkheid hoe we er als club VVV momenteel voor staan. Het voetbal is niet om aan te zien. Bezieling is vaak erg ver te zoeken met als gevolg dat de supporters massaal afhaken. .Meer kunnen we er niet van maken. VVV zal alles uit de kast moeten halen (op het trainingsveld en daarna in de wedstrijd) om dit om te buigen. Zelfs mensen met seizoenkaarten en vrij kaartjes blijven weg! Dit moet heel snel veranderen voordat we binnen afzienbare tijd weer in de kelder van de Juup spelen want daar gaat het op deze manier wel naar toe.

   1. sultana

    RC:

    Daar maak ik mij dus ook zorgen over, ik heb dat meegemaakt als supporter in de kelder van de juup en dat was een vreselijke tijd. Dat wil je als supporter niet mee maken, vrees dat het wel gaat gebeuren als dit zo doorgaat en dat Steijn de handdoek in de ring gaat gooien of het na dit seizoen voor gezien houd. Wat heeft hij een matige spelers tot zijn beschikking. Het is ook echt niet meer om aan te zien, word met het jaar slechter vreselijk……

   2. Koelie

    Willen alle doemdenkers en paniekzaaiers aub oprotten of kalmeringspilletjes gaan afhalen bij de apotheek. Dank u.
    Waar hebben we het over. VVV staat 6e in de eerstedvisie met nog 30 wedstrijden te spelen. Een begroting van nog 4 miljoen. Een wezenlijk verschil met jaren achtereen in de kelder van de juup en het bijna faillissement in het begin van dit millennium.

    De kans is groter dat VVV volgend jaar nog steeds eerstedivisie speelt maar dan kan het wel weer doorselecteren.

   3. Ben

    Man van mijn hart! VVV is mijn thuis, mijn club. Niets maar dan ook helemaal niets gaat er boven mijn club. In goede en in slechte tijden. Over 3 jaar zijn de mindere 7 jaren voorbij en dan komen de 7 gouden jaren, eerst in de eredivisie en daarna champions leage.
    Mocht dat niet lukken, dan maar een jaartje langer knokken om champions leave plaats. We blijven hopen, maar het belangrijkste is dat er perspectief is. FORZA VVV!

 3. Goodie

  Wat een ontiegelijke zaadpot. VVV heeft 3 kansen direct na de 1-0 kunnen creëren, en daar houdt het dan wel weer mee op. Laat Post vrijdag alsjeblieft fit genoeg zijn, dan kunnen we Kruijsen er is uit halen. Ik kijk niet uiy naar de wedstrijd van vrijdag, maar eerder naar de sfeervan vrijdag. Ik zag dat er 35 sauerland fans op o3 komen.

 4. brise continu

  @ RC:
  Tis idd niet te geloven.
  De ene na de andere wanprestatie en dan belonen met een dagje vrij???
  Wat is er nog over van het eens zo trotse VVV…….?

  pssst….zo ff sprietse!!

  1. marcel

   ach, wat zal het die gasten boeien. samen met 84 anderen mocht ik weer ‘genieten’ van de zoveelste trieste vertoning de laatste jaren. zij krijgen lekker een dagje vrij, ik ben vanmorgen maar weer over gaan werken, om de volgende uit-tripjes te bekostigen.

 5. binky

  bij de goal die eindhoven maakte stond kruissen lucht te dekken
  in de jeugd wordt al geleerd voor de man komen
  maar kruissen kan dit niet
  maar quin pap betaalt toch alles
  over het paard getrild knaapje lever je contract in en ga ergens bij de veteranen voetballen
  wat een nietsnut

  1. san siro

   He binky of moet ik beter zeggen klein jonk ik weet nu wel langzaam dat je een hekel hebt aan kruijssen dat heb je nu wel meerdere keren laten blijken na elke wedstrijd !!!! proef ik hieruit en beetje jaloezie of zoek je gewoon een zondebok. dat vraag ik me nu wl af .

 6. jopie14

  Heb vrijdagavond alleen het laatste halfuurtje gezien op tv en dat was niet best, het middenveld(neem het die jonge gastjes niet kwalijk) gaat kopje onder(gebrek aan een speler met uitstraling die die jonge gastjes wel wat kan bijbrengen en waar ze tegenop kijken(misschien iets voor Ken Leemans??) anders vrees ik dat de investering in die jongens weg gegooid geld is.
  Tja, en met het salaris van yuki had je wel wat kunnen doen want die word echt niet beter en dus onverkoopbaar(dus loopt gratis de deur uit) maar toch FORZA V.V.V.

 7. Louis van Gaal

  Wat was alweer de doelstelling van dit seizoen ? Een kampioenschap ? Nee. Een periodetitel? Nee. 6e staan na 8 wedstrijden ? ook niet. Nee, het belangrijkste was om VVV herkenbaar aanvallend en aantrekkelijk voetbal te laten spelen en de supporters teruglokken naar de koel.En die doelstelling was de beste sinds jaren. En ik denk dat we het allemaal eens zijn dat deze doelstelling nog laaaannnnng niet gehaald is. Je denkt elke week dat het niet slechter kan, maar schijnbaar kan het toch elke week slechter. 1 ding is zeker: op deze lamlendige manier blijven voetballen brengt eerder minder dan meer toeschouwers naar de koel nog maar te zwijgen over de sponsoren.

Leave a Reply