‘FC Twente degradeert’ ; VVV blijft in Jupiler League

UPDATE: VVV-Venlo zal morgen aanschuiven bij de algemene ledenvergadering Coöperatie Eerste Divisie (CED) over kwestie FC Twente. 

Morgenvroeg zullen de Jupiler league clubs bij elkaar komen om te vergaderen over de kwestie FC Twente. Ook onze directeur Marco Bogers zal daar bij zijn. Verder onderzoekt VVV momenteel de mogelijkheden om eventuele stappen te ondernemen inzake de promotie-regeling naar aanleiding van het besluit over FC Twente.


Om 17.00 heeft de KNVB in een verklaring laten weten dat zij FC Twente een voorstel hebben gedaan om voor een tweede kans in de Jupiler League. Dit naar aanleiding de financiële problemen en de licentiekwestie. De Licentiecommissie heeft het voorstel gedaan aan de Centrale Spelersraad en die beslist. FC Twente kan nog in beroep tegen dit voorstel.

Dat zal verschillende gevolgen hebben voor de Eredivisie en de Jupiler League. Het is even afwachten op de uitkomst van de finales van de play-offs promotie/degradatie, maar er zijn verschillende scenario’s mogelijk volgens de KNVB:

Indien het team dat als twee na laagste is geëindigd op de ranglijst na afloop van de reguliere competitie Eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off om promotie/degradatie, zal dit team de plaats van FC Twente innemen in de Eredivisie seizoen 2016/’17.

Indien het team dat als twee na laagste is geëindigd op de Eredivisieranglijst één van de finales van de play-off om promotie/degradatie wint en het team dat als één na laagste is geëindigd in de Eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off, zal het team dat als één na laagste is geëindigd de plaats innemen van FC Twente in de Eredivisie seizoen 2016/’17.

Indien de teams die als twee na laagste en één na laagste zijn geëindigd in de Eredivisie de finales van de play-off om promotie/degradatie winnen, neemt het team dat als laagste is geëindigd op de Eredivisieranglijst 2015/’16 de plaats in van FC Twente in de Eredivisie in het seizoen 2016/’17.

Dat betekent dat VVV in geen enkel scenario zal promoveren, ondanks dat het tweede werd in de competitie. Wij hebben als club hard gevochten voor promotie, zowel in de competitie als in de play-offs en het zou dus zomaar kunnen dat diegene die het verdienen om te degraderen erin blijven. In het ergste scenario kan het dus zijn dat Willem II, de Graafschap en Cambuur Leeuwarden in de Eredivisie blijven. Naar onze mening worden de Eredivisieclubs zwaar bevoordeeld ten opzichte van de Jupiler League clubs en dat sluit ook aan bij hetgeen Ralf Seuntjens al zei: “Alles wordt hier in Nederland gedaan voor de Eredivisie en de Jupiler League zien ze maar als een kutcompetitie.”

Daarnaast zal dit ook betekenen dat er een hele grote club in de Jupiler League terecht komt, die veel middelen heeft om voor het kampioenschap te gaan. Voor VVV een hele grote concurrent voor het kampioenschap en dit zal naar alle waarschijnlijk het zeer lastig maken voor de Venlose mannen om voor het kampioenschap te gaan.

Het is een nogal vreemd besluit van de KNVB, want het gaat om een licentiekwestie. Bij intrekken van een licentie is normaal gezien het amateurleven de consequentie. Ook het feit dat de bovenstaande regels zijn veranderd nét voor de play-offs, maakt het voor ons een vreemd en absoluut oneerlijk verhaal.

Volgens Tubantia gaat FC Twente met een advocaat in beroep tegen de harde sanctie.Het is volgens de huidige reglementen ook niet mogelijk om een club te laten degraderen als sanctie.

57 Responses

 1. Meuske

  Hadden ze dit niet in de reguliere competitie bekend kunnen maken dan was de nacompetitie niet nodig geweest!! Wat een belachelijke regels en zo zie je maar weer dat de hele KNVB 1 grote poppenkast is. Dit is te triest voor woorden!!

 2. marco5932

  denk dat de jup clubs die bovenin mee doen , hier eigenlijk in beroep moeten gaan want dan krijg je ook een soort oneerlijke strijd. want denk dat twente dan binnen 1 jaar terug kan zijn. ben benieuwd of er iets tegen gedaan word door de jup clubs

 3. marco5932

  op de site vannvb t het volgende : Met die nieuwe licentie stroomt FC Twente dan in op het laagste profniveau en dat is de Jupiler League. it is toch normaal gesproken dan vanaf komen seizoen de nieuwe 2e divisie? of zie ik dat verkeerd

 4. Depor

  Dus Willem II kan niet meer degraderen. Fraai is dat. Die wedstrijd gaat dus nergens meer om. NAC betaald Willem II een flinke som geld (Willem II laat NAC winnen) en ze spelen volgend seizoen beide Eredivisie.

 5. Ievel Knievel

  Het is heel simpel. Of VVV promoveert niet en dus NAC ook niet. Anders maakt VVV als hoger geplaatste ploeg meer aanspraak> anders is het competitievervalsing en zou sowieso de hele nacompetitie opnieuw gespeeld moeten worden met andere ploegen. Almere heeft ook recht van klagen nu, want die hebben voor jan lul gespeeld tegen een ploeg die niet kan degraderen en dus ook geen eerlijke kans gekregen, Dan zou Almere tegen NAC moeten, maar dan heeft VVV als nummer 2 al helemaal meer rechten. Ik zeg dus> VVV tegen NAC laten spelen. Kunnen wij zelf geen advocaat inhuren als supporterscollectief> geld bij elkaar krijgen?

   1. Ievel Knievel

    Het rare is dat de directie eerste divisie akkoord is gegaan met de scenario’s van de KNVB die nu uitgevoerd worden> http://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voetbal/competitiezaken/18163/knvb-voorbereid-op-mogelijk-noodscenario-fc-twente; kortom, juridisch hebben we gelet op dit feit weinig kansen.

    Juridisch hebben we we kansen als we het volgende wat ik ga schrijven in acht gaan nemen:

    Het rare is ook dat dit nu voorafgaand aan de wedstrijden NAC-Willem II kenbaar wordt gemaakt, waardoor het lijkt alsof de KNVB Willem II EN NAC in de eredivisie wil hebben, want dat gaat natuurlijk gebeuren. Dit is doelbewuste manipulatie en het voortrekken van minimaal 1 club. VVV heeft hier het meest last van, tenzij wij niet meer willen promoveren, maar Almere heeft ook een poot om op te staan.

 6. Ben

  Dit is een schandaal, juridisch gezien kan het niet eens, maar FC Twente zal het toch accepteren, omdat hierdoor een terugkeer naar de eredivisie binnen 1 jaar is gegarandeerd. Bij degradatie naar amateurvoetbal zal FC Twente alle juridische trukendozen moeten openhalen om het te voorkomen. Daarom zullen zij “blij” zijn met deze milde straf van de KNVB.
  Maar VVV is de klos. Alleen, wie buiten Venlo regio interesseert dat?
  Hier wordt het bewijs gekeverd dat de Jupiler de kotsbak is van het betaalde voetbal.
  Jammer dat we geen echte stem hebben. Maar, ook een promotie van VVV bij dut incident zou mij niet echt blij maken. FORZA VVV

 7. Ben

  FC Twente naar amateurvoetbal of erger, de club geheel ontbinden zijn eerlijke opties die zouden moeten gelden.
  Overigens, als FC Twente in de eredivisie zou mogen blijven vind ik minder erg dan de huidige beslissing van de KNVB. Begrijp ik het goed dat het slechts een voorstel is van de KNVB?
  De Jupiler competitie? Daar kun je al je afval kwijt: de degradanten, maar veel erger nog, de tweede elftal,en die de gehele geloofwaardigheid van de competitie onderuit halen en dan nu ook de clubs die de boel belazeren.
  Ik stel voor dat sponsor Jupiler terugtreedt en toekomstig sponsorschap van de eerste divisie gegeven wordt aan een hoerenkast. FORZA VVV! De club die in een hoerenkast competitie speelt.

 8. Meuske

  Mocht dit doorgaan waar ik wel vanuit ga want de KNVB geeft nu geen centimeter speling meer natuurlijk, dan alle clubs oproepen Twente te boycotten en niet te spelen tegen hun!!

 9. mats

  Ongelovelijk dit! Dus 3e worden wordt beloond met promotie zonder dat je er veel voor moet doen? Dat had Eindhoven ook vast willen weten. Die hadden misschien wel harder gevochten als E hadden eweten dat ze vervolgens tegen Willem II zo goed als gepromoveerd waren!!

  En hoe kan het dat de Juupclubs dit accepteren?? Ja NAC zal wel niet klagen.. Die krijgen promotie in de schoot geworpen

 10. UPDATE: VVV-Venlo zal morgen aanschuiven bij de algemene ledenvergadering Coöperatie Eerste Divisie (CED) over kwestie FC Twente.

  Morgenvroeg zullen de Jupiler league clubs bij elkaar komen om te vergaderen over de kwestie FC Twente. Ook onze directeur Marco Bogers zal daar bij zijn. Verder onderzoekt VVV momenteel de mogelijkheden om eventuele stappen te ondernemen inzake de promotie-regeling naar aanleiding van het besluit over FC Twente.

 11. Goodie

  Playoffs verliezen en vervolgens promoveren is niet de ideale situatie. Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit gaat gebeuren, maar we hebben zeker meer recht dan een Cambuur naar mijn mening. Ook Edwin Lugt (directeur GAE) vindt dat wij recht hebben te promoveren…

 12. Steeds meer dingen bekend en dit is wel interessant voor ons. Het CED(Coöperatie Eerste Divisie) heeft zonder de clubs in te lichten het plan van de KNVB gesteund. Dit is ook al een apart en ongekend verhaal. Ben benieuwd wat er morgen gaat gebeuren bij de vergadering. VVV moet echt met de handen op tafel slaan en ik weet dat ze steun krijgen van onder meer GAE en andere clubs.

  1. Venlo fan

   Ongelofelijk dat dit allemaal zo maar kan. Als dit waar is hoop ik toch dat JL clubs morgen met niets minder genoegen nemen dan verandering van de regels en het aftreden van de verantwoordelijke personen bij de CED. JL wordt in ieder geval dubbel gepakt op deze manier. Je kunt je zelfs afvragen of het voor een club als VVV zin heeft om risico’s te nemen op het gebied van investeringen in spelers voor komend seizoen, als blijkt dat FC Twente volgend jaar mee doet. Want het kampioenschap is in dat geval voor iedere JL club bij voorbaat een mission impossible.

   1. Ben

    Juist ja, VVV stuurt lichtgewicht Marco Bigers, waarom nu niet de voorzitter? Niet belangrijk genoeg? Begrijpt men niet dat er spelletjes worden gespeeld? Dan moet je wel meedoen, al is het maar om de belangen van ons VVV. te verdedigen. Wakker worden? FORZA VVV!

   2. Goodie

    Hou is op met dat gezannik continu. Jullie weten niet eens wat de beste man gaat zeggen maar hebben toch weer een mening klaar staan….

   3. Goodie

    Daar was ik al op aan het wachten inderdaad.. Berden die de schuld gaat krijgen.. Het gaat er om dat Twente gedegradeerd is, en uiteindelijk weet je Berden ook hierbij te betrekken…????

   4. Ben

    Begrijp je het niet? Er is/staat iets heel belangrijks te gebeuren! Consequentie is dar VVV volgende seizoen hooguit mag mee doen aan de nacompetitie. Dan stuurt VVV niet de voorzitter? Niet belangrijk genoeg? Ik zou wen delegatie sturen. VVV WORDT EENSTIG BENADEELD DOOR FRAUDULEUZE HANDELINGEN VAN FC TWENTE.
    Waarom worden niet gewoon de regels toegepast? Of opdonderen naar 5e klas, dan wel EUR 45k. Zal mij worst wezen, maar niet afwijken van regels! Geef maar een reden waarom wel? En, hoe gaan we om met de volgende vergelijkbare zaak? FORZA VVV!

   5. mats

    Ja allemaal erg belangrijk en dus laat Berden het allemaal over aan een ander. Zo belangrijk vind hij het dus! Jajaja…. En maar klagen dat ik Berden geen geschikte voorzitter vind. Ach ja, ik ben iig consequent!

    En overigens gaat get mij niet om de persoon Berden maar wel om het beleid en de cultuur die hij personifiseert. Maar dat is misschien een te moeilijk woord voor jou.

   6. Godfried

    Mats, dus jij vind het gek dat VVV de Algemeen Directeur stuurt ipv de Voorzitter? Ik vind dat volkomen logisch!

    Ook weet ik zeker dat jij wat te zeuren had wanneer VVV wél Berden zou sturen ipv Bogers. Dan was jouw opmerking namelijk geweest dat Berden alles in z’n eentje regelt en het voor het zeggen heeft binnen VVV.

    Wat ze ook doen, in jouw ogen doen ze het toch altijd fout!

   7. Goodie

    Hoe je het ook wendt of keert, Berden is in jouw ogen altijd de boosdoener. Je bent heel consequent in je anti Berden reacties hier, maar daarmee maak je jezelf volstrekt belachelijk.

   8. Ben

    Ik vind Berden een toffe gozer, wellicht beste voorzitter ooit, de toekomst zal het uitwijzen. Ik vind echter dat hij als voorzitter er moeten gaan zitten eventueel met Bogers en een juridisch medewerker. Bedenk wel dat VVV niet zo maar support krijgt van derden. FORZA VVV!

   9. Goodie

    Die laatste reactie was ook als reactie op Mats. Dat VVV de algemeen directeur stuurt is logisch, wat is namelijk anders de taak van een algemeen directeur als alle beslissingen uiteindelijk door de voorzitter gemaakt moeten worden? Als het verkeerd zou uitpakken kreeg Berden weer de volle laag van onder andere Mats.

 13. festina lente

  Had het netjes van de KNVB gevonden dat twente in de eerste divisie begon met -20 punten , zoals gebruikelijk in andere landen. Denk bv aan spanje en italie.
  Met deze regeling is de kampioen van de eerste divisie nu al bekend. Als cambuur niet degradeert zijn wij het enigste land ter wereld denk ik waar geen ploeg in de hoogste divisie degradeert en de nr 2 van de eerste divisie niet promoveert.

  Iets heel anders hebben we nu gratis entree bij de uitwedstrijd van twente. Ik dacht dat die tukkers zoiets beloofd hadden.

 14. Sanderkuh

  Leuk en aardig allemaal…VVV zal echt niet promoveren En om FC Twente de schuld te geven dat VVV niet promoveert is onzin. De regels stonden al lang van te voren vast. De nummer 2 PROMOVEERT niet rechtstreeks. Zuur voor VVV maar zo is het nu eenmaal. Dan hadden ze de na-competitie moeten winnen, klaa. En ja ik zie het ook liever anders, maar het is nu eenmaal niet anders. Tijdstip van naar buiten brengen is zeer ongelukkig, klopt…en mocht dadelijk zelfs Cambuur erin blijven maakt het dit nog eens extr zuur voor VVV. Ben het wel eens met Ben e Festina dat men dan FC Twente hard aan moet pakken…want wat heeft de JL voor zin met een club met een begroing van meerdere miljoenen….

  1. Ievel Knievel

   Ben het met je eens………maar…..door hoe de KNVB handelt en zich opstelt wordt het alleen maar een grotere bende en wordt alleen maar nog oneerlijker. Daarnaast is de afspraak tussen de ere en eerste divisie een beetje in het geniep gemaakt, voorafgaand aan de play offs.

   Misschien is de meest eerlijke oplossing zelfs wel de volgende: de 2 verliezers van de halve finale play-offs spelen tegen elkaar en de winnaar daarvan een finale tegen Cambuur. Waarom, omdat de ploegen waartegen de winnaars van die halve finale moeten spelen zo goed als zeker niet kunnen degraderen en daardoor ook min of meer zeker zijn van promotie, of zie ik dat nu verkeerd>competitievervalsing. Het plan waarin dat vast lag, lag echt al op tafel toen de halve finales gespeeld werden Zo geef je de verliezers een revanchekans en is het niet oneerlijk dat verliezers, zoals VVV, dadelijk nog kans maken. Ook Cambuur krijgt zo een fair chance op de eredivisie, net als Go Ahead en NAC. Geen idee of ik nu iets over het hoofd zie, want ik vind het ook knap onoverzichtelijk op dit moment.

   Daarnaast, misschien is het wel beter dat VVV niet promoveert dit seizoen. Eerst nog maar eens een seizoen aan klantenbinding doen en een solide fanbase opbouwen (er moet heel wat hersteld worden, supportersaantallen zoals in de 70’s toen we ook 1e divisie speelden moeten toch eigenlijk gewoon mogelijk zijn); voordat je naar de eredivisie gaat (!), want aan successupporters die alleen maar komen als je Ere-divisie speelt heb je niet zoveel. Mooi nog een extra seizoen de tijd om financieel orde op zaken te stellen en hopelijk de selectie in stand te houden.

   1. Koelie

    Met weer forse bezuinigingen van 5 ton zal lastig worden om selectie in stand te houden. Laat staan versterken. Kampioenschap of promotie kun je volgend seizoen niet eisen.Zoals Peter Leijsten al schreef in DDL, met minder weer beter proberen te worden.

 15. eric

  Linoleum, VVv moet doem scenario’s schetsen. BIJVOEGING Twente in Jup ?:willen sponsors nov wel komend seizoen, Geld zorgen voor clubs alleen via periode titel t
  Promotie – 20 puntent voor start twente competitie achteraf, VVv had derde moeten worden ? Dit kan gewoon nieten moet geheel verwijderd worden hebben veel clubs en andere partijen benadeel, kan niet dat nummer 3 promoveerde en 2 de niet.Jup moet bloeden voor beleid eredivisie

 16. eric

  Play of laten verlopen zoals moet/gaat , Twente helemaal eruit nemen en VVv de nummer twee promoveren , iedereen had namelijk nummer 2 kunnen zijn Dit is het eerlijk

 17. mats

  De Juup is vanaf volgens jaar niet meer het laagste niveau. Dus FC twente moeten ze lekker naar de tweede divisie zetten. Mét 20 strafpunten aan het begin van het seizoen.
  KNVB is een mietjesclub

  1. Ben

   Als de regels niet worden toegepast dan is er sprake van MAFFIA, niets meer of minder!
   Regels veranderen prima, maar dan voor de toekomst!
   Geef me een reden waarom nu de regels niet moeten worden toegepast?
   Bovendien, nu afwijken van de regels heeft gunstige consequenties voor FC Twente, maar heel veel negatieve consequenties voor heel veel andere verenigingen.
   En, wat doen “we” in de toekomst met vergelijkbare gevallen?
   FORZA VVV, ik ga met vakantie.

   1. Sanderkuh

    Voor Twente ga ik met je mee Ben, voor VVV niet…er is namelijk nooits sprake geweest dat de nummer 2 promoveert….als je dat wilt ga je dus wel tussentijds de regels aanpassen….snap de frustratie: heb ik ook maar je doet er niks aan ben ik bang..ook de beleidsbepalers van VVV niet…..ik wens je een fijne vakantie: tot volgend jaar ik de Koel 😉

   2. Ben

    Inderdaad, VVV heeft geen recht op promotie. FC Twente naar de Jupiler sturen, dat kan niet! FORZA VVV!

   3. Godfried

    Hier wil ik wel even op reageren. Want ik ben namelijk van mening dat het geit dat Twente wordt teruggezet, niets, maar dan ook totaal niets met de playoffs te maken heeft. Er wordt simpel gezegd een hoog geplaatst team uit de competitie gezet wegens wanbeleid. Niet vanwege te weinig punten.

    Vanuit dat oogpunt zou het dan ook belachelijk zijn wanneer de nummer 5 uit de competitie wél promoveert, alleen omdat deze club 2 weken goed heeft gepresteerd in de playoffs.

    als er al iemand de plek van Twente moet innemen, dan mijn inziens de hoogst gekwalificeerde ploeg.

   4. Ben

    Je lijkt sprekend op de KNVB: als het je zo uitkomt, nieuwe spelregels verzinnen. Come on, volgend jaar lekker ballen tegen tweede teams van Ajax, PSV, Utrecht en wie weet nog meer. FC Twente kans op kampioenschap? Wie weet? Welkom in de hoerenkastcompetitie. FORZA VVV!

   5. Godfried

    Als het mij zo uitkomt? Mij komt helemaal niets uit. Het is gewoon zo dat Twente uit de reguliere competitie wordt gezet. Dus moet er een team hiervoor in de plaats komen. Mijn inziens moet dit team ook worden geselecteerd uit de reguliere competitie. Anders hadden ze namelijk net zo goed kunnen kiezen voor het JL team dat het verst in de beker is gekomen. Net zo onzinnig als de Play-offs.

    Maar ik pleit hiermee niet dat VVV alsnog moet promoveren hoor. Vind het alleen bizar dat zoals het er nu uitziet de Graafschap niet degradeert. Je beloont dus een team dat het hele jaar stijf onderaan heeft gestaan.

    Maar hetzelfde geldt naar mijn idee voor de hele play-offs. Alleen GAE promoveert. Over het jaar gezien absoluut niet het beste team. Zoals elk jaar weer, het team dat de laatste periode de beste vorm heeft, promoveert. Net zoals het team dat de eerste periode wint geen enkele rol van betekenis speelt in de play-offs.

    Het gebeurt niet. Maar deze hele opzet moet op de schop. Nr.1 en 2 promoveren. Nr. 18 en 17 degraderen. De 4 periodekampioenen spelen onderling voor één ticket voor de play-offs. Die bestaat uit de nummer 16 Ere en de twee hoogst geplaatste teams JL (ex periodekampioenen). Zo maak je de overgang veel toegankelijker en eerlijker als je het mij vraagt.

   6. Persoonlijk vind ik dit ook een betere opzet ook als je in het achterhoofd houdt dat er dit seizoen een team degradeert naar de Tweede Divisie. De ploegen onderin gaan vechten voor lijfsbehoud en de ploegen bovenin spelen voor promotie. Dat is het eerlijkste en zo wordt het ook in bijna alle andere landen om ons heen gedaan. Dat GAE weer promoveert als een middenmotor is bizar! Zoals je zegt niet het beste team promoveert maar het team wat op het juiste moment piekt. Dit heb je dit seizoen maar ook de laatste seizoenen met FC Eindhoven als nummer 2.

    Het is ons voor natuurlijk zuur dat het VVV is maar als je realistisch kijkt is het gewoon geen eerlijke opzet. Als FC Twente in zal stromen hebben de ploegen bovenin allemaal een probleem. FC Twente zegt wel dat degradatie niet kan maar als het wel gebeurd hebben die gewoon een stadion met 30 duizend man en een budget van over de 10 mil. Rara wie gaat er kampioen worden?

    Persoonlijk denk ik dat de KNVB zijn keutel intrekt en FC Twente laat spelen in de Eredivisie. Of dat rechtvaardig is, is de volgende vraag.

 18. Goodie

  Dat was de helling van de achtbaan, nu komt pas de echte rit… De Graafachap gedegradeerd, grote vechtpartij tussen supporters en GAE spelers en nu toch in de eredivisie blijven?!!

 19. Animal

  Godfried heeft gelijk. Dit heeft niks en ook niks met de play offs te maken. ALS Twente naar de Juup gaat is er maar 1 eerlijke opvolger en dat is de nr 2 in de Juup.

  Maar de heren in Zeist hebben andere agenda’s en belangen….dit hele gebeuren ruikt naar corruptie

 20. Ben

  Wat heeft FC Twente fout gedaan? maffia praktijken?
  Wat heeft de KNVB fout gedaan? Maffia praktijken!
  Zo lang niemand echt protesteert, gebeurt er niks. Kijk naar FIFA, kijk naar UEFA. Maffia praktijken? wel nee, het zijn allemaal weldoeners, die allemaal, ieder op zijn eigen identiek manier, iets aan de wereld willen verbeteren.

 21. SL

  Lees: De Graafschap stapt naar de rechter als het alsnog degradeert ………………………………..ONGELOOFLIJK!!!!! Wat zijn dit nou voor praktijken, corruptie, maffia…..KNVB …pffffff

  1. Verwacht maar dat iedereen naar de rechter gaat. Van De Graafschap, Twente, VVV, NAC tot Ajax (voor mislopen titel). Het wordt een grote teringzooi zonder duidelijkheid. De Graafschap heeft het meeste last ervan omdat die geen beleid kunnen maken aangezien volgens de regels van vorige week zij niet zullen degraderen ondanks degradatie. Uiteindelijk zal het met een sisser aflopen denk ik en blijft Twente in de Eredivisie.

 22. SL

  Het is toch niet te geloven, de graafschap heeft totaal geen recht van spreken!!! Zij zijn gedegradeerd, en willen eredivisie spelen, dat dit kan, in het buitenland kan dit dus absoluut niet! Grote teringzooi is het bij de KNVB

Leave a Reply