FC Twente – VVV Venlo 1-0

De Koel2En zo sta je dan toch weer met lege handen. VVV had de hele wedstrijd FC Twente onder controle. Zoals zo vaak met teams die een midweeks Europacup duel gespeeld hebben was Twente na het duel van afgelopen donderdag, amper vooruit te branden. VVV had zich tevens goed ingesteld op de speelwijze maar schuwde het niet om de aanval te zoeken. De grootste kansen waren in deze wedstrijd voor Brian Linssen. Helaas zat geluk en overtuiging niet mee om een doelpunt te scoren. En als zo vaak valt de goal, en ja heel zuur, aan de andere kant in de blessuretijd.
Op dat onderdeel is er zeker nog winst te halen want andere ploegen zijn op dat gebied veel slimmer, zie strafschop en gele kaart Ammi. VVV had zeker een punt verdiend maar helaas is het lot ons (nog) niet goed gezind. Komende 13 dagen zijn belangrijk om enkele nieuwe spelers in te passen en om van deze groep een hecht team te maken dat de komende maanden wil gaan strijden voor onze club. Vandaag is de eerste aanzet gegeven, helaas zonder beloning. Maar met dit vertoonde spel en de gehaalde versterkingen zit er meer in het vat dan de laatste plaats op de ranglijst waar we nu staan.

Maenpaa 7: Had prachtige reddingen maar timede ook paar keer verkeerd. 

Straalt veel zelfvertrouwen en rust uit.

Joppen 7: Herstelde zich van een zwakke start in de eredivisie. Had Tadic in de tweede helft goed onder controle, zover als dat al kan.

Seip 7: Degelijk en weer met een prima wedstrijdmentaliteit. Coacht medespelers goed.

Vorstermans 6: Werkte keihard en een van de steunpilaren van dit team, maar was dom in de laatste minuut zo’n actie te maken.

Lewakabessy 5: Wanneer wordt hem eens duidelijk gemaakt dat er korter gedekt moet worden. Aanvoerdersband gaat zichtbaar ten koste van zijn spel, terwijl hij niks extra’s brengt op dat gebied.

Meeuwis 8: Was overal te vinden vandaag. Speelde een puike partij en was van grote waarde voor het team door zijn niet aflatende werklust.
Meeuwis hoort zo weer in de basis.

Van Haaren 7: Altijd aanspeelbaar, strooide weer met mooie passes. Komt helaas nog te weinig n de buurt van de goal van de tegenstander.

Turk 7: Speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe. Paar lepe voorzetten en had de 0-1 op zijn schoen.

Wildschut 7; Er was weer eens dreiging van Yannick. Had weer eens succes met zijn passeerbewegingen en had vandaag ook de ruimte om acties te maken. Afwerken voor de goal moet echter beter, want hij had kunnen, nee moeten scoren uit een van zijn acties.

Nwofor 7; Had vandaag eens geen ruzie met de bal, hield de ballen die hij kreeg goed vast. Werkte weer hard. Nwofor komt er wel als dadelijk van de flanken de voorzetten gaan komen via Wildschut en Reimerink.
Heb gevoel dat hij een prima koppel met Otsu gaat vormen.

Linssen 6: Werkte hard maar had zeker een keer moeten scoren vanmiddag.
Had vandaag meer diepte in zijn spel. Zal moeten knokken voor zijn plek in de ploeg.

Bergkamp 5: Viel niet echt sterk in. Had de pech dat Twente net in die fase de druk nog meer opvoerde, maar elk duel verliezen spreekt niet echt in je voordeel.

Ammi 6: Viel kort in voor Linssen. Kreeg een domme gele kaart, zeker met zijn ervaring. Zal hij in eerste instantie gehaald zijn voor de rechtsbuiten plaats, omdat de blessure van Reimerink blijkbaar nog wel even gaat duren?

Radosalvjevic -: speelde te kort om te beoordelen.

Lokhoff 7: Had de ploeg goed voorbereid op Twente. Wissels waren vandaag wel goed. Maar waarom zat Cooper niet op de bank? Was vandaag weer ideaal geweest om de ruimte die er steeds meer kwam, doordat Twente ging drukken, om op snelheid te counteren.

Geschreven door Huub

Leave a Reply