FC Volendam – VVV-Venlo 1-2

vvv-venlo-logo

VVV-Venlo heeft een goede uitgangspositie om de finale van de play-offs te bereiken. Op bezoek bij FC Volendam wonnen de geelzwarten met 1-2. De onterechte winnende treffer van Ahmed Musa werd in de laatste minuut gescoord.

VVV-Venlo leek onder hoogspanning te staan gedurende de eerste helft van het duel. Na drie minuten had de thuisploeg namelijk al op een 2-0 voorsprong kunnen staan. Allereerst verspeelde de kersverse vader Achmed Ahahaoui de bal op het middenveld waarna Jack Tuyp alleen op doelman Dennis Gentenaar af kon stormen.

Gelukkig voor VVV-Venlo redde de goalie bekwaam. Kort daarna kon Marijn Sterk bij een corner volledig vrij inkoppen. Alvorens VVV-Venlo voor de eerste maal gevaarlijk kon worden kreeg de gastheer nog twee mogelijkheden. Zo kon Melvin Platje vrij uithalen (schot hoog over) en kreeg ook Ricky Kruys alle ruimte om uit te halen. Met een vuist kon de ervaren doelman de tegentreffer tegenhouden.

Pas na 36 minuten kon de eerste fatsoenlijke kans voor de gasten genoteerd worden. De mee opgekomen Youssef El Akchaoui bediende Ahmed Musa op maat, maar de Nigeriaan mikte de bal hoog over het Volendamse doel. Een minuut later kwam VVV-Venlo wederom met de schrik vrij toen Tuyp zijn mooie stift maar net naast het vijandelijke doel zag belanden. VVV-Venlo mocht de rust wonderbaarlijk ingaan met een voorsprong. Roy Bakkenes kreeg een hoekschop van Ahahaoui niet verwerkt waarna Robert Cullen van dichtbij trefzeker was: 0-1. Een belangrijke treffer voor de Venlonaren.

Na de rust verscheen Funso Ojo binnen de lijnen. De Belg loste de aangeslagen Dario Vujicevic af. VVV-Venlo had het duel in het tweede bedrijf beter onder controle. Tot twintig minuten voor tijd leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de eredivisionist. Uit een standaardsituatie kwam FC Volendam uit het niets langszij. Wie anders dan Melvin Platje kogelde de bal randje zestien onhoudbaar binnen: 1-1. In de resterende minuten werden beide ploegen – bij de Limburgers kwamen Ruud Boymans en Jorge Chula nog binnen de lijnen – niet meer gevaarlijk en leek de 1-1 op het scorebord te blijven staan. In de slotfase kwam Ojo goed weg toen scheidsrechter Liesveld een duw van Ojo niet bestrafte met een strafschop. Gelijk aan de andere kant scoorde VVV-Venlo de 1-2 via Musa. Hij werd goed de diepte ingestuurd en tikte de bal onder de uit zijn doel komende doelman Robbin Ruiter door: 1-2. De Noord-Limburgers sleepten de 1-2 zege over de bühne en verschaften zich zodoende een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd. Komende zondag staat de return in Venlo op het programma. Het duel in Seacon Stadion – De Koel – begint om 14.30 uur. 

FC VOLENDAM – VVV-VENLO 1-2

41. Robert Cullen 0-1, 70. Melvin Platje 1-1, 90. Ahmed Musa 1-2. Scheidsrechter: Liesveld. Toeschouwers:3122

Opstelling FC Volendam:

Robbin Ruiter; Roy Bakkenes, Henny Schilder, Olaf Lindenbergh, Marijn Sterk; Charles Dissels (65. Michiel Kramer), Ricky Kruys, Laszlo Zsidai; Melvin Platje, Jack Tuyp (74. Kees Tol) en Dominique van Dijk.

Opstelling VVV-Venlo:

Dennis Gentenaar; Michael Timisela, Ferry de Regt, Maya Yoshida, Youssef El Akchaoui; Balázs Tóth, Dario Vujicevic (46. Funso Ojo), Robert Cullen; Ahmed Musa, Michael Uchebo (68. Ruud Boymans) en Achmed Ahahaoui (78. Jorge Chula).

Video’s Eredivisie Live en Omroep Venlo.

Bekijk hier de samenvatting van FC Volendam-VVV-Venlo.

Bekijk hier de reacties op Omroep Venlo.

Nieuws

Lees hier Voetbalcentraal over de wedstrijd.

Lees hier het ad over de wedstrijd.

Lees hier Elfvoetbal over de wedstrijd.

Lees hier Goal.com over de wedstrijd.

Lees hier Voetbalzone over de wedstrijd.

Leave a Reply