FC Zwolle – VVV-Venlo 1-2

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.comVVV-Venlo heeft een belangrijke stap gezet om ook volgend seizoen in de eredivisie uit te mogen komen. Het eerste duel in de finale van de play-offs tegen FC Zwolle werd door de Venlonaren met 1-2 winnend afgesloten. De late 1-2 uit een strafschop was het enige smetje op de zege.

Trainer Wil Boessen besloot om in Zwolle Funso Ojo te laten starten. De huurling van PSV kreeg daarmee de voorkeur boven Jorge Chula om de geblesseerde Achmed Ahahaoui te vervangen. Gedurende het eerste half uur had VVV-Venlo weinig in te brengen tegen de thuisploeg. De gastheer had het meeste balbezit en liet de bal rustig rond gaan. Arne Slot was in die periode tweemaal gevaarlijk met schoten. De routinier zag zijn inzetten beide keren gered worden door Dennis Gentenaar. Halverwege de eerste helft bolde het net na een inzet van Danny Schreurs. De aanvaller scoorde echter in buitenspelsituatie en de treffer werd zodoende geannuleerd.

Sporadisch kwam VVV-Venlo gevaarlijk voor de dag. De eindpass was vervolgens niet secuur genoeg. Aan de andere kant kopte Eric Botteghin een corner van aanvoerder Albert van der Haar maar net naast. Pas in het laatste kwartier voor de pauze kreeg VVV-Venlo meer grip op de tegenstander. Enkele malen kwamen de Limburgers gevaarlijk door over de flanken. Maar ook hier was de laatste pass niet goed genoeg waardoor de Zwolse defensie zonder kleerscheuren de rust haalde. Een treffer van de gasten was ook volstrekt tegen de verhouding in zijn geweest.

VVV-Venlo ging het tweede bedrijf op dezelfde voet verder. De geelzwarten hadden het duel onder controle en lange tijd was er weinig gevaar voor beide doelen te zien. Voor het laatste kwart van het duel bracht Boessen aanvaller Michael Uchebo binnen de lijnen voor de moegestreden Ruud Boymans. Een gouden wissel zo bleek drie minuten later. De Nigeriaan stoorde goed en dwong een Zwolse verdediger tot balverlies. Uchebo gaf de bal aan zijn landgenoot Ahmed Musa die aan de wandel ging met de bal. Uiteindelijk trok hij de bal vanaf de achterlijn voor en Uchebo kon simpel de 0-1 scoren. Goalie Gentenaar vierde vervolgens voor het vak met de Venlose fans een feestje. De o zo belangrijke uitgoal was daarmee een feit.

Kort daarna was het wederom Musa die zijn tegenstander Joran Pot zijn hielen liet zien. Vanaf de achterlijn probeerde hij een ploegmaat te bereiken, maar de pijlsnelle aanvaller zag zijn voorzet weggewerkt worden door de achterhoede van FC Zwolle. Nassir Maachi probeerde aan de andere kant Gentenaar te verrassen. Het schot van de invaller was veel te slap. De mogelijkheid voor Danny Schreurs was vele malen groter. In zeer kansrijke positie maaide de Limburger half over de bal.

Heel zuur voor FC Zwolle was dat aan de andere kant de 0-2 werd gescoord. Musa was voor de zoveelste maal deze wedstrijd te snel voor zijn bewaker en bediende zijn landgenoot Uchebo perfect: 0-2. Kort daarna kwamen Achmed Ahahaoui en Ken Leemans binnen de ploeg voor Funso Ojo en Balázs Tóth. In de resterende minuten leek VVV-Venlo het duel simpel uit te spelen. Een domme overtreding van Uchebo leverde FC Zwolle een strafschop op die door Arne Slot werd verzilverd: 1-2. In de resterende minuten liep VVV-Venlo geen verdere averij meer op qua treffers en zo stapten de spelers met een mooie 1-2 zege van het veld in Overijssel en is er een belangrijke stap gezet richting handhaving. In blessuretijd moest VVV-Venlo met tien man verder toen Ken Leemans direct rood kreeg na een grove charge. Zondag staat de return op het programma in Seacon Stadion – De Koel –. Het duel begint om 16.30 uur.  

Donderdag 26 mei 2011

FC ZWOLLE – VVV-VENLO 1-2

70. Michael Uchebo 0-1, 78. Michael Uchebo 0-2, 88. Arne Slot 1-2 (strafschop). Scheidsrechter: Wiedemeijer. Toeschouwers: 8305. Rode kaart: 90. Ken Leemans (VVV-Venlo, wegens een grove tackle). Gele kaart: Michael Uchebo (VVV-Venlo).

Opstelling FC Zwolle:

Diederik Boer; Joran Pot, Eric Botteghin, Albert van der Haar, Said Bakkati; Bram van Polen (71. Nassir Maachi), Arne Slot, Frank Olijve, Joey van den Berg; Sjoerd Ars (66. Yanic Wilschut) en Danny Schreurs.

Opstelling VVV-Venlo:

Dennis Gentenaar; Michael Timisela, Ferry de Regt, Maya Yoshida, Youssef El Akchaoui; Funso Ojo (79. Achmed Ahahaoui), Balázs Tóth (82. Ken Leemans), Dario Vujicevic; Ahmed Musa, Ruud Boymans (67. Michael Uchebo) en Robert Cullen.

klik hier voor de samenvatting en de reactie van boessen

Bron: VVV-Venlo

Nieuwssites over FC Zwolle – VVV-Venlo:

VoetbalPrimeur: VVV zet grote stap richting lijfsbehoud

L1: Uchebo beslist eerste duel tegen Zwolle

Limburger: VVV doet goede zaken in Zwolle

OmroepVenlo: VVV met winst weg uit Zwolle

Vi: Nigerianen van VVV-Venlo zijn FC Zwolle de baas

Vi: Boessen: ‘Uitstekende basis voor return gelegd’

Meer VVV nieuws op http://vvv-venlo.headliner.nl


Leave a Reply