UPDATE: Financiën dit seizoen rond

01/12 22:40

VVV-Venlo heeft de stukken met betrekking op de jaarrekeningen ingeleverd bij de KNVB te Zeist. Dit meldt 1Limburg op haar website. Het gaat hier om de jaarrekeningen van vorig seizoen en het lopende seizoen.
In de prognose van de jaarrekening van het lopende seizoen,  zijn de inkomsten en uitgaven van VVV in balans en deze worden nu gecontroleerd door de KNVB. Directeur Marco Bogers zegt hierover: “Wij hebben alle stukken afgegeven conform de reglementen en nu is het aan licentiezaken van de bond om er een oordeel over te geven”

Met het aanleveren van de benodigde stukken waarin de begroting wordt afgedekt, heeft VVV goede hoop een boete en puntenaftrek te voorkomen. Maar voorlopig is niets nog zeker, weet ook Bogers: “Het kan zijn dat de licentiecommissie nog om onderbouwing vraagt of nadere informatie wil.”

Hoe VVV de financiën rondgekregen heeft is nog niet duidelijk. Bogers wilde daar niets over loslaten.

Bron: 1Limburg
——————————————————————————————————————————

VVV-Venlo heeft goede hoop dat het gat in de begroting gedekt gaat worden, meldde 1Limburg gisteravond laat. Het tekort van ongeveer €500.000,- moet gedekt worden om aan de financiële verplichtingen van het lopende seizoen volledig te kunnen voldoen. “We werken aan oplossingsvoorstellen. Er is geen zekerheid, maar ik ben positief gestemd.” Aldus directeur Marco Bogers tegen 1Limburg.

Met een garantstelling wordt de begroting naar alle waarschijnlijkheid goedgekeurd door de KNVB. Zo niet volgen er sancties zoals een waarschuwing, een boete of zelfs puntenaftrek.

Vanmorgen in Dagblad de Limburger reageerde trainer Maurice Steijn op de financiële situatie. De trainer schrok van het nieuws en zei het volgende; “Dat was schrikken. Ik heb gistermorgen uitleg gekregen van algemeen directeur Marco Bogers over de financiële situatie. Vervolgens heb ik het aan de spelersgroep en aan mijn technische staf verteld. We weten wat er aan de hand is, maar als selectie kunnen we er weinig mee. Het is voor ons afwachten en ik moet de rust zien te bewaren. Ik moet de groep hier zo ver mogelijk van af zien te houden. Dat is niet makkelijk. We zijn afhankelijk en dat kan onrust veroorzaken. Bij een aantal spelers was de teleurstelling van het gezicht af te lezen. Het is niet te hopen dat wij puntenaftrek gaan krijgen. Juist nu de ploeg het zo goed doet. Ik hoop dat iemand ons gaat helpen”

Verder staat er in Dagblad de Limburger nog een artikel waarbij onze voorzitter Hai Berden en Wethouder Satijn praten over de situatie.

Gisteren liet het college van B&W van de gemeente Venlo weten niet in te kunnen gaan op het verzoek van VVV-Venlo om de club per direct financieel te ondersteunen. Volgens wethouder Satijn heeft Berden de gemeenteraad misleid door in een interview met Omroep Venlo aan te geven dat er geen acute financiele problemen waren. Dit houdt echter niet in dat de Gemeente Venlo de club VVV-Venlo in de toekomst financieel niet zal ondersteunen.

Voorzitter Hai Berden laat in Dagblad de Limburger weten, dat er genoeg gepraat is. Het geduld van de Voorzitter is bijna op. De containermagnaat liet vorig jaar in een emotionele nieuwjaarsspeech weten dat het 5 voor 12 was en de club het niet meer kan bolwerken zonder financiële steun. Hierop heeft de Gemeente Venlo, geanticipeerd door een commissie in te stellen om onderzoek te doen naar een eventuele ondersteuning aan VVV-Venlo. De Gemeente laat in een reactie weten niet van het originele plan af te willen wijken.

Dagblad de Limburger stelt dat er een hoogstaand staaltje potje blufpoker wordt gespeeld door onze voorzitter en directeur. Zij komen tot deze bevinding doordat de clubleiding van VVV-Venlo in het bezit is van de conceptversie van het rapport van de commissie. In dit rapport zouden ongunstige conclusies worden getrokken en dit een goede verklaring kan zijn voor het wanhoopsoffensief van de club. De boodschap van Berden en Bogers is duidelijk: dit is de laatste keer dat zij alleen met een oplossing komen. De volgende keer moet er steun komen, anders is de kans groot dat professioneel voetbal in Venlo verdwijnt.

Bron: 1Limburg & Dagblad de Limburger

56 Responses

 1. eric

  Heel eerlijk, de spelers groep kan aan de situatie niets doen, in hoEvere het bestuur dit had kunnen voorkomen of aan zag komen weet ik niet precies, erg vreemd dat dit tot een D-day komt, vele vinden mij nu waarschijnlijk een l…….., maar als VVV puntaftrek krijgt ben ik helaas geen suporter meer, met heel veel pijn schrijf ik dit, wij alle investeren in de club voor ons sporthart en vertier, maar voel me dan toch een beetje bedrogen helaas, hoop dat het zeker goed komt, Forza VVV.

 2. kenfen

  nou Eric hoe kan je door puntenaftrek geen supporter meer zijn. In mijn ogen is het heel duidelijk. Ik zeg Kerkrade, Enschede, Breda, Almelo Alkmaar al deze clubs zouden er niet meer zijn geweesten lopen nog steeds rond dankzij gemeentelijke steun en vaker acute oplossingen op financiele problematieken.
  De gemeenteraad van venlo laat VVV verrekken sorry dat ik het zeg
  Ik ben eerder nog gesterkt in mijn supporterschap en ben alleen geen supporter meer van de gemeenteraad

 3. Boris

  Dit is gewoon machtspolitiek van de gemeente. Even laten zien wie aan de touwtjes trekt. Dit gebeurt zo vaak. VVV heeft de pech dat in Venlo alles behalve een topsportklimaat heerst. In vergelijkbare steden waar iedereen achter de club staat (Zwolle, Almelo etc.) was er al lang en oplossing gekomen. Het feit dat de gemeente Venlo al jaren niets heeft willen betekenen voor de club wil gewoon zeggen dat ze VVV nu niet, en nooit niet structureel en gedegen zullen gaan steunen. Ik zie dit overigens los van de verrassingsaanval van gisteren. Hier was ik als gemeente ook niet in getrapt.

 4. festina lente

  mijn elftal waar de gemeente venlo veel geld heeft ingestoken al of niet terecht
  1 floriade
  2 mikwe
  3 stadsomroep
  4 museum bommel van dam
  5 grenswerk
  6 maasboulevard
  7 nieuw stadskantoor
  8 greenport
  9 maaspoort
  10 openbare bibliotheek
  11 aantal wethouders gem venlo

  ik heb niet naar invallers gezocht.

 5. kenfen

  Bij jouw elftal Festina zou ik het kazerne terrein en het fort (red ons fort) wel in de basis willen zien. Satijn en consorten hebben vooral oog voor de upper class en hun behoefte om gezien te worden op culurele evenementen. Door VVV te laten stikken creeren ze er een probleem bij. Men neemt heel veel gewone mensen hun hobby en uitlaatklep af

 6. Ievel Knievel

  Ik ben het met jullie allemaal eens dat de gemeente Venlo geld aan hele dicutabele zaken uit heeft gegeven………maar……de enige die ons als supporters keer op keer in de maling neemt is toch echt dhr. Berden zelf. Tegenstrijdige berichten volgen elkaar op, er wordt aantoonbaar gelogen over meerdere zaken, geld verdwijnt. En wat is de rol van dhr. Bogers hierin eigenlijk? Een directeur die zo slecht op de tent past had toch al lang weg moeten zijn? En de penningmeester? De boekhouders? Hoe kan je zo een bedrijf runnen. Hoe kan je willens en wetens een seizoen ingaan door meer geld iut te geven dan je binnen krijgt, al meerdere seizoenen op rij. Vanwaar dan toch weer aankopen en salariskosten. Had er niet 1 of 2 spelers minder aangertokken kunnen worden? De reservebank wat meer aanvullen met jeugdspelers? Ok, dan had je een paar plekken lager gestaan op de ranglijst, maar promoveren was en is toch geen doel dit jaar. Hoezo horen wij nu pas van een spelersinvestringsgebeuren. Toch niet iets al la FC Twente hoop ik. Al was Berden altijd al fan van Munsterman, nog zo’n boef trouwens.
  Hoezo zeg je eind oktober dat je het fincnieel voor elkaar hebt voor diet seizoen en blijt de zaak een maand later compleet tegenovergesteld te zijn. Hoezo ga je twee dagen voorsat je naar Zeist moet aan de bel trekken. Hoezo moet je gisteren van de gemeente tonnen hebben, of garantstellingen daarvoor, en blijkt dat vandaag op dinsdag niet meer nodig te zijn? Dan zou jij je, als je de gemeente Venlo was, toch ook gepiepeld voelen. Het gevolg is dat de gemeente nu VVV helemaal niet meer seieus neemt en dat is, ondanks rare financiële missers van de gemeente Venlo, toch echt de schuld van VVV en Berden. Er worden spelletjes gespeeld, er wordt politiek bedreven, er worden bewust mensen tegen elkaar opgezet en uitgespeeld om zo je zin te krijgen meneer Berden. Waarom niet gewoon open en eerlijk zijn. Brengt je verder.
  Berden heeft VVV inderdaadf gered, welliswaar is hij toen door de gemeente Venlo naar voren geschoven als, in eerste instantie, voorzittter van de stadioncommissie, die steun in het berdijfsleven moest zoeken voor de stadionrenovatie en daarna heeft hij zich, omdat hij door die commissie verzekerd was van steun, kandidaat gesteld als voorzitter. Maar…….Berden heeft toch ook wel veel slechte zaakjes op zijn geweten, arbeidsconflicten, meer dan goed zijn voor een club, raar supportersbeleid, vriendjes aanstellen in bestuur en niet de beste mensen. Dochter als perschef was de grootste grap natuurlijk. En nu al jaren op rij financieel wanbeleid. Vooral de “aanschaf” van de Nigerianen. Met welke dubieuze partijen is er toen eigenlijk zaken gedaan? Willen die nu hun geld terug zien? En….hadden we met goedkope juupspelers niet dezelfde resultaten behaald als met deze Nigerianen? Hadden we dan ook niet nacompetitie gespeeld en waren we dan ook niet gedegradeerd? En kloppen de geruchten dat Berden verdiendn heeft aan Honda en wellicht ook Yoshida? Is dat geld terug in de club gegaan. Waar zijn die miljoenen die tot 2 jaar geleden op zij gezet werden voor het nieuwe stadion. Erwerd gesproken over 1,5 miljoen per jaar?
  Waar die steun voor een Berden vandaan blijft komen snap ik oprecht niet. Maar dat geld ook voor Karel Aalbers, Dick Scheringa en Joop Munsterman. Allemaal dubieuze zakenmannetjes en Bedren past wat mij betreft prima in dat rijtje. Loze beloftes doen, daarmee supporters voor de gek houden die supporters zelfs aan je binden, stelselmatig anderen de schuld geven van je eigen fouten. Wat mij betreft lijden deze heren aan een psychische stoornis. en wij, wij de supporters, zijn daarvan de dupe. Grootheidswaan is altijd een slecht iets. Wij zijn VVV, een bescheiden club met een mooie historie en daar ligt onze kracht en onze toekomst. Een leuke gezellige club zijn waar iedereen zich thuis voelt. Resultaaat moet er min of meer ook zijn, maar we moeten ons niet te veel verbeelden. Wij zijn vooral een top jupilerleague club en incindenteel promoveren we. Van die seizoenen in de ere moeten we een feestje maken, of we nu degraderen of niet. Deze hele maande VI92 challenge gevolgd en daar hele mooie clubs gezien op de lagere niveaus. VVV kan zich daar beter aan spiegelen dan aan bijv. een FC Twente. Begin bij jezelf. VVV kent een mooie geschiedenis!

  1. pavisto67

   Volledig mee eens Level, het wordt tijd dat de onderste steen eens boven komt. Misschien heb ik het gemist hoor, maar dit lijkt mij bij uitstek een taak voor media zoals bijvoorbeeld Dagblad de Limburger om hier nu eens in te duiken en de bovenste steen boven te krijgen.

 7. Sanderkuh

  Mooi stukje Ievel, maar kan iemand mij nu eens in Jip en Janneke taal uitleggen wat er is fout gegaan ? Waar zijn de miljoenen gebleven van transfers….waarom kan een club een spits aantrekken na behoorlijk wat getouwtrek terwijl er geld nodig is om een gat te dichten in de begroting. Hay heeft ons jaren geleden uit de stront gehaald en zelfs voor promotie gezorgd. Zou toch zonde zijn als we weer afgeleiden naar de kelder van de Jupiler league, mede door zijn schuld….

 8. Meuske

  Weet ook niet hoe het precies zit maar dat dit een hele domme actie was van de eindverantwoordelijke bij onze club is een feit. Dat greintje sympathie wat er misschien nog was bij de gemeente is nu verdwenen denk ik. Denk ook dat wij veel te makke schaapjes zijn geweest afgelopen jaren en dat we in hadden moeten grijpen toen het de verkeerde kant op ging met ONZE club. Wat is verstandig, eisen dat er schoon schip gemaakt word en dat Hay vertrekt met zijn bende met alle gevolgen van dien? Ik weet het even niet meer maar dat er structureel iets fout gaat is nu wel duidelijk.

  1. Meuske

   Vraag me ook nog af of Thissen dit allemaal onder ogen heeft gehad en toen dacht snel weg hier of dat hij deze malaise allemaal niet mocht in zien en daarom vertrok.

 9. poet

  level,zonder hai berden hadden we nooit spelers als yoshide en honda in venlo gehad alleen daarvoor grote dank alleen al voor onze voorzitter en waarom zou zn dochter niet op zon positie mogen functioneren,hd jij iemand anders die zijn werk zou doen dus graag wat meer respect voor hai.

  1. Ievel Knievel

   Dus, omdat Hai daarvoor verantwoordelijk is, mag ik hem niet verantwoordelijk houden voor slecht bestuur. Wat een onzin. Hij is degene die aan de knoppen draait, en fungeert als een uitgangbord. In slechte tijden kan je dan ook commentaar verwachten als je er een potje van maakt en ik ben inmiddels wel vaak genoeg bevestigd dat er in de bestuurskamer bij VVV op amateuristische wijze een potje van gemaakt wordt, Bij ieder normaal bedrijf waren bestuursleden en vorozitter er al een jaar of 4 geleden uitgebonjourd. Daarnaast stop ik o.a. mijn zuur verdiende geld in VVV en met dat geld wordt niet goed omgegaan, Mag ik aub boos zijn?

   Moet ik nu sereus gaan uitleggen wat er mis is met vriendjesplitiek en cliêntelisme? Hai zijn dochter is daar misschien een onbenullig voorbeeld van, maar de rest van het bestuur een desstreus voorbeeld.

   Iemand die keer op keer naar de buitenwereld toe een cerkeerde voorstelling van zaken geeft en supporters als jij in het ootje neemt, daar ben ik een keer klaar mee. VVV had met verstandige keuzes gewoon financieel gezond kunnen zijn. Hadden we waarschijnlijk ook gestaan waar we nu staan op de ranglijst. En ja, daar kan ik heel boos om worden. Aangezien we door de gigantische investeringen in exotische spelers alsnog gedegradeerd zijn zijn we, ondanks een leuk seizoen onder jan van Dijk, met een half seizoen Honda, geen ene reet mee opgeschoten.

  2. sultana

   En wat heeft het ons opgebracht Poet dat Honda of Yoshida hier gespeeld hebben? Ik weet niet waar de schoen wringt maar ook ik begin steeds meer aan Hai te twijfelen. Op 23 oktober roepen dat er geen acute financiele problemen zijn richting de gemeente maar vervolgens wel 1 maand aankloppen bij de gemeente. Dan mag je toch gerust stellen dat Berden uit zijn nek lult!! En waarom heeft Bogers als financieel directeur niet ingegrepen? Het word tijd dat ze er bij VVV eens met de bezem doorheen gaan en plaats maken voor mensen die echt verstand van voetbal hebben en niet zomaar wat roepen, ene week dat de andere maand dat! Ik zeg het word tijd voor Caono/Oce! Forza VVV

 10. Ben

  Omdat ik van niks iets weet en er niks van begrijp weet ik ook niet hoe te reageren. Gisteren ineens acute nood, de club moet voor 24:00 zo en zoveel geld hebben, anders puntenaftrek of nog erger. Een paar uur later sussende woorden. Vorige maand waren er nog redelijk gunstige berichten. Wat moeten we er mee? Niks!
  Wel constateer ik:
  1) Dat de club niet communiceert, eigenlijk op geen enkel terrein. Zelfs de verslaggeving van de gespeelde wedstrijd op de VVV website is vreselijk om te lezen.
  2) Dat de club een zeer slechte relatie heeft met de gemeente. Ooit gehoord van lobbyen? VVV heeft de gemeente nodig; niet anders om!
  3) Dat de club feitelijk wordt geleid door een man. Daar lijkt het in ieder geval heel veel op. Als iemand aan deze verkeerde, onjuiste beeldvorming iets kan doen, is dat dezelfde man.
  4) In de gemeenteraad zit weinig of geen VVV sympathisanten. Deze raadsleden mogen zich afvragen wie ze vertegenwoordigen.
  5) Hoe komt het, mag de club zich afvragen, dat andere clubs wel worden geholpen door de lokale autoriteiten? Het zelfde bestuur heeft grif geld gegeven voor culturele objecten waarvoor nauwelijks of geen publieke belangstelling is.
  6) De “Koel” dat kan echt niet meer, het stadion is jaren lang totaal verwaarloosd. De geringere publieke belangstelling heeft hier in directe zin mee te maken. Dringend nodig verbouw of nieuwbouw.
  7) De gemeente Venlo en omstreken leent zich ook qua inwoner aantal uitstekend voor betaald voetbal.
  FORZA VVV!

 11. kenfen

  Tja de waarheid zal wel een beetje in het midden liggen. Voor mij is Hai toch vooral diegene die VVV gered heeft en diegene die mensen zoals Honda gehaald heeft Voor de rest zal hij best wel veel zaken verkeerd aangepakt hebben, vriendjespolitiek gepleegd hebben maar om hem nu volledig de zwarte Piet toe te schuiven gaat mij wat ver Laten we het maar liever over het voetbal hebben

  1. Ievel Knievel

   En waarom zou je hem niet de zwarte piet mogen toeschuiven voor datgene waar hij voor verantwoordelijk is. Hij verzuimd namelijk al jaren om van VVV een gezonde club te maken. daarnaast constateert Ben een aantal zeer terechte punten, waar ik me dan ook volledig bij aansluit. daarnaast heeft de komst van dure spelers, even buit Honda om, want die bracht ons nog plezier, helemaal niets gebracht. We staan er finncieel namelijk beroerd voro en we spelen juup. Dat deden we m in pk ‘m beet 1997 ook. Hoeveel zijn we nu echt opgeschoten?

   1. pavisto67

    Berden zijn trackrecord is wat mij betreft negatief door aan het slaan. In het begin heeft hij veel betekent voor de club en misschien ook wel (met behulp van anderen) gered. Maar wat hij de afgelopen jaren heeft uitgespookt zoals Level al mooi verwoorde is ronduit bedroevend. Je geeft gewoon niet meer uit dan dat er binnenkomt. Als mijn vrouw als een malle gaat shoppen en het wordt te gek qua uitgaven, dan roep ik haar ook tot de orde.

 12. Zeker wete

  VVV is van grote maatschappelijke waarde voor de stad en regio. Dat wordt door de tegenstanders uiteraard ontkent maar het is gewoon zo. Hopelijk krijgt VVV eens de ondersteuning die het verdient en zoals in vele andere steden ook gebeurt.
  Effe un statement: Gooi een hoop ambtenaren eruit en steek dat geld in je mooie uithangbord VVV.

 13. supportertje

  In Venlo en omgeving wonen aardig wat multimiljonairs. Is er nu geen eentje bij die zegt “dat varkentje ga ik even wassen”. Berden zelf heeft zelf ook regelmatig de pot gespekt. Ondanks dat we niet weten wat er nu precies speelt hoop ik dat er iemand opstaat die het voortouw durft te nemen. Communicatie is bij VVV ver te zoeken, en het zou fijn zijn als er wat meer openheid geweest zou zijn. Het DOODZONDE ZIJN als we een club als VVV kwijt zouden raken. Ik kan alleen maar hopen dat er een goed einde zit aan deze soap. Vooral nu VVV het goed doet en er mogelijkheden zijn richting de eredivisie.

  1. Meuske

   Heb respect voor Hay en voor alles wat hij heeft gedaan voor de club afgelopen jaren maar volgens mij is de magie tussen hem en VVV voorbij. Heeft er alles aan proberen te doen om er een goede gezonde club van te maken uiteindelijk zijn we bijna terug bij af helaas. Denk zolang hij nog voorzitter is en een alleen heerschap heeft bied niemand anders zich aan om het stokje over te nemen. Moeten we nu echt gaan wachten tot de gemeente Venlo waar nog nooit een positief besluit is genomen over VVV over de brug komt met geld of een goed plan? Naar mijn mening heeft de club een frisse wind nodig en iemand met een andere visie, de club doorlicht Hoe het er nu werkelijk voorstaat. Die hele gemeente moet je vergeten want die staan nergens voor open stelletje zakkenvullers.

   1. supportertje

    Een handreiking door de gemeente kan nooit geen kwaad. Maar je hebt gelijk dat er een structurele oplossing moet komen en er een frisse wind moet gaan waaien. Hopelijk niet door een lege koel. Gezien de andere reacties, zit bij iedereen de frustratie hoog, en daar tel ik mijzelf ook bij. Hopelijk is de oplossing nabij en kunnen we blijven genieten van ons VVVke. Het zou een schande zijn als een van de eerste profclubs het onderspit zou delven over iets banaals als financiële ondersteuning. Duidelijk is natuurlijk wel dat het geld er moet komen. En het maakt mij niet uit op welke manier. Als VVV maar in leven blijft.

 14. Koelie

  Er wordt hier een hoop onzin en halve waarheden geschreven.
  Een paar feitjes:

  1) bericht van 23 oktober ging over 2014/2015
  2) bericht gisteren gaat over huidig seizoen 2015/2016
  3) Hai Berden / VVV heeft vorig jaar al aangeven dat de club STRUCTUREEL geld tekort komt, zie 1 en 2.
  4) “de commissie van Wijzen” die al 12 maanden bezig is, laat VVV waarschijnlijk keihard vallen (zie bericht van Peter Leijsten vandaag in DDL)
  5) Gemeente Enschede en Gemeente Kerkrade kunnen wel in een week tijd even wat regelen in de vorm van garantstellingen en/of kwijtschelding schulden.

  Nu kun je van alles wel roepen over nog meer bezuinigen. Of gewoon de zwarte piet bij Hai Berden leggen natuurlijk. De man die persoonlijk waarschijnlijk meer in VVV heeft gestoken dan iedereen hier op de site ooit bij elkaar gaat verdienen. Maar je weet het niet. Want VVV communiceert niet en geeft geen openheid. Dus we blijven gissen m.u.v. van bovenstaande punten.

  Volgens de berichten is het begrotingstekort 5 ton op begroting 3,5 miljoen. We gaan nog meer bezuinigen. Vanaf volgend jaar alleen maar verder met jeugdspelers en Ben van Dael wordt hoofdtrainer. Zo 3 ton verdiend. Nog 2 ton: Marco Bogers laten we gaan en elke SCC maken we 30 euro duurder. Moeten er volgend jaar wel 4000 SCC worden verkocht voor ons jeudig team dat zonder perspectief in het rechterrijtje mee speelt om de 13e plaats.
  Trek zelf maar je conclusies.

  1. Meuske

   Waar haal je dit vandaan want als Ben van Dael hoofd trainer word dan word ik echt helemaal gek en snap ik er echt niets meer van. Lincoln laat van je horen over deze onzin?

   1. Nouja feitelijk gezien zie ik niets onjuist in de rwactie het zijn scenarios die onze vriend Koelie benoemd. Momenteel loopt het contract van Maurice Steijn af aan het einde van het seizoen. Zowel de trainer als de club hebben de intentie uitgesproken om samen verder te gaan. Echter is er nog geen concreet voorstel gedaan vanwege de financien. Er moet eerst geld vrij gemaakt worden. Dus de kans is aanwezig dat de trainer na dit seizoen vertrekt. Persoonlijk denk ik dat het wel goed gaat komen. Maar als het niet zo is moet VVV op zoek naar een nieuwe trainer. Zonder geld wordt dit lastig en Ben van Dael is de enige met de juiste papieren. Maar ik geloof niet dat VVV van Dael naar voren zal gaan schuiven als trainer.

    Ik denk eerder als er nog meer bezuinigd gaar wordem dit vooral gezocht gaat worden in de maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding. Overigens is een verhoging van de scc prijzen al gebeurd en zie dat dit seizoen ook wel gebeuren. Met hogere prijzen hoef je minder kaarten te verkopen om zelfde bedrag binnen te halen.

 15. spits

  Het is wel waar dat we eigenlijk vrij weinig echt weten van de financiën van de club. Het blijft allemaal gissen en in zo’ n situatie kun je van een gemeente niks verwachten.

 16. spits

  Hay Berden is de grote man van de club en of hij maakt het nu voor de zoveelste keer waar of als dat niet gaat moet er iemand anders opstaan ( Thissen?) . De club mag niet verloren gaan zoals Haarlem en Veendam etc.

  1. supportertje

   De socioclub staat nog in de kinderschoenen. Zitten wel enkele belangrijke spelers bij in het bestuur die invloed zouden kunnen uitoefenen achter de schermen richting gemeente. Het zou al heel wat schelen als meer mensen lid werden van de club. Dit voor de uitstraling naar buiten welke ten goede zou komen voor VVV. In de zomer in de maand augustus hebben bij thuiswedstrijden mensen staan te flyeren en geprobeerd leden te werven voor de socioclub.

   1. YowVVV

    Mogelijk kan Venlonaren de Socio Club eens promoten, zou ook al schelen. Venlonaren is namelijk het meest gebruikte supporters medium. Ik was niet bekend met het feit dat ik me voor de socio club kon aanmelden voor slechts 10 euro per jaar, ik ondersteun graag dergelijke initiatieven om onze club te steunen. Hopelijk zitten hier ook invloedrijke personen binnen de socio club!

   2. De socioclub. Ik heb een tijd lang met deze heren om tafel mogen zitten. Doordat ik ons als platform van VVV ons niet kon identificeren met de toekomstvisie van de socioclub hebben we helaas de banden verbroken.

    Maar als ik heel eerlijk ben heb ik niets meer vernomen sinds die bewuste middag in de Maaspoort van de socioclub. Geen plan voor de toekomst, geen volgend event, geen bericht helemaal niets. Ik heb zelfs mailtjes gekregen van lezers met de vraag waar die €10,- van de socioclub nou heen gaat. En het antwoord blijft voor mij ongewis. Ik zou het niet weten. Jammer, een enorme gemiste kans.

    We hebben denk in aanloop van het evenement meer dan nodig was aandacht besteed. Maar ik denk dat als de heren van socioclub een plan hebben zelf de mensen kunnen bereiken. Maar zoals ik zei er is nooit meer iets gecommuniceerd waardoor ik me op het moment niet geroepen voel om hier aandacht aan te besteden.

    Het ging tot dusver om een garantstelling van een openstaand bedrag. Dat gat is op dit moment gedicht.

    Begrijp me niet verkeerd ik steun goede initiatieven zeker en wil zelfs helpen waar kan met Venlonaren als platform maar kom met een degelijk plan. Dit moet je samen doen als een groep achter de club staan en niet met 20 verschillende groeperingen. Er is overigens verder nooit echt contact geweest uit de socioclubs met andere vvv platformen behalve een uitnodiging voor de middag. Dat steekt een aantal partijen want het lijkt nu net alsof zij als nieuwe groep alle problemen wrl even gaan oplossen.

   3. supportertje

    Ben het eens met het bovenstaande. Ik hoop dat deze situatie de socioclub actiever gaat laten worden in hun activiteiten. Naar mijn mening is er genoeg draagvlak om samen met de anderen tot iets moois te komen.

   4. Draagvlak is er zeker weten en dat merk je nu alweer met de reacties. Er is vraag naar en mensen weten niet wat het inhoudt. En dat is jammer. Wat wil de socioclub, wat willen ze bereiken? En zolang wij geen nieuwe informatie of een teken van leven zien kunnen we er niets mee.

    Overigens is een initiatief niet gemakkelijk. Waar heeft de club nou echt behoefte aan? Dat is geld maar wij kunnen dat als gewone mensen niet bieden. Wij kunnen niet garant staan voor enkele tonnen.

   5. supportertje

    Ga eens kijken of de socioclub wat geactiveerd kan worden. De stichting is rond en heeft een eigen rekening. We ooit eens wat besproken en doordat er een aantal zaken tussen kwamen is dat op de achtergrond geraakt. Denk je Lincoln dat we alsnog eens een balletje in die richting moeten opgooien. Maar dan wel in samenwerking met alle partijen.

 17. RuiverCity

  Berden dacht dat VVV door de gemeente Venlo geholpen zou worden maar dat valt/viel vies tegen. Berden heeft een grote staat van dienst voor VVV gehad. Maar het wordt tijd dat anderen eens de zaken op orde gaan brengen en er een nieuwe wind op d’n Berg gaat waaien. Mensen die ook meer kunnen lobbyen binnen diverse instanties zoals een gemeenteraad. Berden heeft daar al lang zijn kruit verschoten. Waarom verliet Thissen zo snel het schip? Waarom is Océ/Canon nooit bij VVV binnengekomen? Zo zijn er misschien wel meer geïnteresseerden die buiten zijn gehouden. Als deze selectie qua niveau nog meer moet inboeten is dat het einde van het betaald voetbal in Venlo. De toeschouwersaantallen zijn al langere tijd beneden de 3000. VVV heeft de afgelopen jaren veel krediet verspeeld in de regio. VVV, maar ook de sponsoren en wij als supporters, moeten er alles aan doen om dit tij te keren. Het draait in het voetbal altijd om het gebeuren op het veld en de daarbij behorende resultaten. Daarmee krijg je de mensen weer terug naar de Koel. Een promotie zou een groot geschenk zijn want de hele regio zou daarmee weer geïnteresseerd raken in VVV. En wat te denken van sponsoren en tv gelden! Maurice Steijn en zijn selectie moeten juist NU opstaan en laten zien dat ze voor VVV willen knokken. Om te beginnen a.s. vrijdag in Sittard…….

 18. Ben

  Laten wij over gaan tot de orde van de dag. Fortuna zit nu wellicht in een flow door de overwinning uit bij MVV? En dan hebben ze daar enkele weggestuurde ex-VVVers die extra gemotiveerd zijn om van ons VVV te winnen. Wordt in ieder geval niet gemakkelijk. FORZA VVV!

 19. YowVVV

  En nu eens verder doorpakken op het commerciële vlak (wat een bedrijfsleven in het achterland!) en de gemeente eens voorschotelen, welke waarde een eredivisieclub wel niet vertegenwoordigd voor een stad!

 20. festina lente

  wel knap gisteren een gat van 500.000 en nu een sluitende begroting. is hans klok als bestuurslid benaderd.ik bedoel die goochelasr.het zou passen als het bestuur van vvv een nadere toelichting geeft.en nu vrijdag drie punten tegen fortuna. hebben de supporters wel verdiend.

 21. supportertje

  We kunnen onze handen dichtknijpen dat we even in de luwte zitten als VVV. Alle kansen nu om voor het einde van het seizoen dingen ten behoeve van VVV rond te krijgen. We mogen diegene(n) wel dankbaar zijn dat er garant gestaan word voor dit grote bedrag. Hoe of wat, het maakt niet uit. VVV is er nog en ik hoop dat iedereen beseft dat we daar gelukkig mee moeten zijn. Maar hoe nu verder in de toekomst.

 22. Gerardus

  Ten eerste was ik ook best verrast dat dit bericht er was en ik vind het een idioot en amateuristisch vorm van blufpoker. Ik geef de gemeente 10000% gelijk dat ze VVV niet direct geld geven. Het zou juist veel erger zijn als de gemeente nu wel ineens uit het niets een half miljoen zou “schenken” aan VVV. Ook vind ik het raar dat de mensen willen dat de gemeente VVV zou moeten steunen. Ze geven toch ook geen geld aan een kleine bakkerij die failliet gaat maar wel al meer dan 100 jaar in Venlo zit ? Ik vind dat ze zelf hun broek omhoog moeten kunnen houden en niet zo hoe een Twente dat doet door mismanagement en nog erger vind ik wat er onder ons gebeurd in Kerkrade. De gemeente huur niet kunnen betalen maar wel zorgen voor externe geldschieters zodat er spelers zijn ? Dan kan ik er toch echt niet bij dat dan de gemeente ook nog de huur laat kwijtschelden. Dat vind ik echt te schandalig voor woorden. Wat er achter de schermen gebeurd weten wij ook niet dus kunnen wij alleen maar gissen over dingen zoals Oce/canon. Ik denk zelf dat die bedrijven gewoon simpelweg geen interesse hebben om een eerste divisie club te steunen of ze moeten het grootschalig doen zoals Seacon het nu doet. Maar dit weten wij ook niet. De financiën over VVV staan trouwens gewoon op de site en ook het beleidsplan staat daar. Het enige wat wij kunnen doen is de club blijven steunen en achter VVV blijven staan. Of er zou een heel fijn persoon hier op site moeten zitten die even wat (veel) geld in de club gaat pompen. Maar die kans acht ik niet zo groot. Hopelijk pakken we nog een periode titel zodat we wel nog even 75.000 bij kunnen schrijven…

  1. Koelie

   Het draait om het structurele begrotingstekort ieder seizoen.VVV ziet de oplossing in een nieuw stadion / grondige verbouwing. Alleen daarvoor is wel medewerking nodig van de gemeente. Denk aan bestemmingsplan en infrastructuur. Ook op dat gebied steken ze geen poot uut. Maar verschuilt het college zich weer achter een lopend onderzoek van 7 maanden. In de gemeenteraad zit ook geen partij die er zich om bekommert. de reacties afgelopen maandag waren wat dat betreft veel zeggend. Verrast over de problemen bij VVV. Ondanks dat Hai dat al tijden probeert duidelijk te maken. Nog meer bezuinigingen is volgens mij geen optie daar gaan de inkomsten niet van groeien. Daarvoor is een investering nodig in de accommodatie. En daarvoor moet je wel de ruimte krijgen van de lokale overheid.

 23. CSR

  oke , het is blijkbaar iets structureels,
  Maar een club als VVV moet toch geen problemen hebben om op jaar basis een half miljoen te kunnen ophoesten?>?
  Ik denk dat er op een jaar meer aan drank en spijs wordt weg gedronken/ gegeten, in businesslounge dan dat. Dan zou je toch zeggen dat al die sponsors met een paar tientjes extra lappen al een heel eind kunnen de club kunnen bijstaan!
  Met alle respect natuurlijk, maar ik denk dat sommige van de sponsors die 5 ton in een maandje verdienen !
  dedication is the key hier, hoe dedicated ben je als sponsor aan onze club en hoe dedicated is onze club naar zn sponsors en supporters. Beetje transparantie daarin zou voor veel sponsors al een sleutel zijn tot een kleine verhoging van het bestaande bedrag!

 24. CSR

  en wat betreft gemeente Venlo!
  Dat is altijd al een lachertje geweest!
  En om als club afhankellijk te moeten zijn van een gemeente als dit, weet ik niet of ik daar zo blij van zou worden! Dan is volgend jaar elke wedstrijd een risico wedstrijd, met als gevolg maar 1 kaart op je ssc/clubcard extra te kunnen bestellen. Niet echt een affiche om het stadion vol te krijgen, als ik maar 1 vriend mee kan nemen op mijn kaart.
  Ik was laatst bij NAC-VVV. Had via bekende uit breda kaarten kunnen regelen voor op Vak G, per ssc kan er gewoon 3 kaarten extra besteld worden.
  Plus ( hele grote plus) , avondje NAC?? vanuit station Breda en meerdere plekken in en rondom stad, Gratis reizen met openbaar vervoer (bussen) naar het stadion en terug !! DAT ZIJN NOG EENS GOEIE ZAKEN OM JE STADION VOL TE KRIJGEN! Zo iets zie ik Gemeente Venlo never te nooit doen! Dus zolang de gemeente niet 1 is met VVV, zullen wij geen

 25. CSR

  voordeel halen uit, een beslissing om de gemeente te betrekken in onze club! Dus wat mij betreft, laat ze maar lekker staan en laat ons met zn alle voor zover wij kunnen onze club steunen en er samen aan werken om weer gezond te worden ! Met of dus zonder de gemeente!

 26. mats

  Als Excelsior -de derde club uit Rotterdam- zich staande weet te houden in nota bene de Eredivisie, is er ook bestaansrecht voor VVV. De positie (zowel aportief als financieel) van VVV zegt iets over hwt beleid van VVV.
  Ja Berden heeft ons Honda gebracht, dát weten we nu wel. Next!!
  En zou het missxhien niet juist aan Berden kunnen liggen dat de gemeente Venlo niet mee wil werken. Misschien willen ze wel niet zolang deze op zijn vage financiele plannen en constructies bedenkt. Of wat denk je van andere sponsors? Willen die wel geld in VVv steken zolang Meneer Seacon aan de touwtjes trekt.
  Aan Excelsior kunnen we een voorbeeld nemen. Maar laten we de wederopstanding van VVV op het veld dit seizoen een mooi vervolg geven met het einde van het tijdperk Berden en co.

  Amen

 27. Ievel Knievel

  We weten inmiddels wel dat Berden het verhaal graag omdraait, maar Berden heeft de stekker uit het Kazerneterrein getrokken, niet de gemeente. Waarschijnlijk ook als tactisch drukmiddel. De gemeente heeft ook extra kosten gemaakt. In dit hele proces ligt de slechte verstandhouding. Binnen de gemeente wordt de stap van Berden nog steeds niet begrepen, mede door de nonsensverhalen die Berden in media heeft opgehangen over het proces en daarmee de gemeente onder druk heeft gezet.

  Daarnaast zoekt Berden steeds de lobby van het college op (VVD), terwijl de gemeenteraad de beslissingen maakt, het is zinvoller om bij kritische partijen (bijv. de SP) te gaan lobby’en, aangezien die je kunnen HELPEN, bij een renovatie van het stadion en de aanpassing van ene bestemmingsplan. Het is ook een kunst om de goede bewegingen te maken en de goede connecties te maken. Die liggen niet alleen bij de VVD. Andere partijen zijn daarvoor te machtig.

  Misschien wek ik een andere indruk, maar ik ben zeker niet pro het gemeentebeleid in Venlo. Voorbeelden van andere partijen die verhoudingsgewijs overdreven overheidssteun krijgen zijn er te over.

  Koelie maakt een terecht punt, omtrent de bestemmingsplannen rondom de Koel en het gebrek van hulp van de gemeente, daarin, buiten financiële steun om .

  Ik ben persoonlijk nog steeds een erg grote voorstander van een club geleid vanuit de supporters en vanuit enkele lokale bedrijven, dicht bij de samenleving en de supporter. A la FC United of Manchester, KV Mechelen. Eerst bij de basis beginnen en vanuit daaruit verder bouwen, bij VVV ontbreekt de basis, waardoor je steeds op chaos aan het bouwen bent en daardoor wordt het niets. De vaste fanbase is te klein en de successupporters komen alleen als we ere spelen. Daar ligt al een kern.

  Misschien even vanuit 0 beginnen, je richten op plek 7-10 juup en 2500 bezoekers, met veel lagere uitgaven en vanuit daaruit weer gaan bouwen. Ik dacht ook dat dit het doel was 2 seizoenen geleden. Ken je plek en ken je inkomsten uitgaven. “De ogen zijn vaak groter dan de buik is”.

 28. LJ

  Vreemd dat Venlonaren op geen enkele manier melding maakt van de open brief van de Socios die afgelopen weekend is gepubliceerd. Het lijkt me toch dat alle VVV supporters alle middelen en doelen moeten aangrijpen om duidelijk te maken hoe belangrijk de club is voor Venlo en omstreken. Sterker nog, ik denk persoonlijk dat we dat de gemeente nou maar eens moeten gaan vertellen.

 29. kenfen

  LJ ik ben het hier helemaal mee eens. De socios is wat mij betreft het zoveelste bewijs dat VVV leeft Venlonaren had hier tenminste melding van kunnen maken maar misschien is het hun ontgaan
  Deze brief is de spijker op de kop en wat mij betreft ik sluit me bij elke actie aan die VVV helpt om weer te worden wat ze moeten zijn een mooie club

 30. kenfen

  Hier de brief voor wie hem nog niet gezien heeft

  Open brief

  VVV is van ôs. VVV moet blijven!!!

  Venlo, 2 december 2015

  Het betaald voetbal in Venlo staat op de tocht. Dat werd een jaar geleden duidelijk. Afgelopen vrijdag is opnieuw de noodklok geluid. VVV verkeert in acute financiële nood en heeft het gemeentebestuur van Venlo per brief gevraagd haar te hulp te schieten, want: puntenaftrek of nog erger dreigt. Verantwoordelijk wethouder Stephan Satijn zegt in een reactie de brief voor kennisgeving aan te nemen en doet … niets. De reacties vanuit de politiek zijn zo mogelijk nóg koeler. Het CDA laat bij mij monde van haar fractievoorzitter weten niet van plan te zijn om publiek geld neer te leggen om spelertjes aan te trekken. Dat van het geld dat eventueel richting VVV gesluisd wordt volgens de reglementen van de KNVB überhaupt geen spelers gekocht mógen worden, is haar blijkbaar ontgaan. Andere partijen verschuilen zich achter wettelijke regels die het bijna onmogelijk zouden maken om VVV te steunen. Waar een wil is, is altijd een weg, dames/heren politici!

  VVV wachten spannende tijden. Na de waarschuwing van een jaar geleden, duurde het gedachtig de Venlose wapenspreuk Festina lente, cauta fac omnia mente een half jaar voor dat een externe commissie van Wijze Mannen aan het werk ging. Deze heeft haar rapport met aanbevelingen – we zijn inmiddels wéér een half jaar verder – nu eindelijk afgeleverd bij B & W. Deze gaan het rapport met aanbevelingen binnenkort aan de gemeenteraad aanbieden. Het belooft weinig goeds.

  De Socioclub VVV Venlo organiseerde in oktober een nostalgisch VVV-feest in De Maaspoort in Venlo, dat 350 razend enthousiaste bezoekers trok. Het College van B & W en de gemeenteraad waren uitgenodigd. Het college kwam niet. Het liet weten zich door wethouder Testroote, op persoonlijke titel aanwezig als medepresentator, te laten vertegenwoordigen. Van de gemeenteraad waren slechts twee leden aanwezig; een wel erg schamele opkomst, zeker gezien het feit dat ‘VVV’ een belangrijk thema op de politieke agenda wordt.

  De afgelopen dagen hebben weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt hoe ver de Venlose politiek van de gewone man en vrouw afstaat. Dat nog steeds duizenden Noordlimburgers actief dan wel passief zéér met VVV begaan zijn – zeker nu de club sportief weer in de lift zit – is blijkbaar niet bekend. Direct geld overmaken is misschien teveel gevraagd, maar er zou op zijn minst eens een positief signaal afgegeven kunnen worden. Het signaal dat het gemeentebestuur ophoudt met traineren en serieus mee gaat helpen om van VVV weer een gezonde club te maken.

  VVV is van ôs. VVV moet blijven!!!

  John Testroote en Paul Seelen,
  namens Socioclub VVV Venlo

Leave a Reply