ADO Den Haag – VVV-Venlo

ADO Den Haag 1 - 1 VVV-Venlo
20 jan 2018 - 19:45Kyocera Stadion, Den Haag

VVV-Venlo heeft de wedstrijd tegen ADO Den Haag gelijkgespeeld. In het Cars Jeans Stadion werd het na 90 minuten spelen 1-1. De Venlonaren keken lang tegen een achterstand aan, maar na de 1-1 maakte de Venlose formatie nog kans op de overwinning en houden we eigenlijk een dubbel gevoel over met betrekking op de uitslag.

Je vraagt natuurlijk altijd af hoe je ploeg uit de winterstop komt. De oefenwedstrijd tegen De Graafschap werd overtuigend gewonnen, maar de competitie is altijd andere koek. Vooral als je tegen een goed draaiende ploeg moet voetballen zoals ADO Den Haag dat op de 8e plek stond. Het werd een uitwedstrijd uit het boekje van VVV, zoals VVV vaker heeft gespeeld dit seizoen.

Met de vertrouwde elf namen begon VVV-Venlo de wedstrijd tegen ADO Den Haag en de eerste minuten waren vrij rommelig van beide ploegen, net zoals de wedstrijd bij grote vlagen echt rommelig oogde. In de 3e minuut leek er een kans te ontstaan, maar Lennart Thy werd correct verdedigd door Tyronne Ebuehi. Die speelde een hele goede wedstrijd en van Thy kan niet echt hetzelfde gezegd worden. Hij won bijna geen kopduel en was vrij onzichtbaar. In de 4e minuut bediende Vito van Crooij diezelfde Thy en die schrok zichtbaar van de kans, want die schoot de bal in een keer op het doel van Zwinkels. Dat was echter een zwakke poging en zo bleef de stand op 0-0 staan.

ADO leek wakker te zijn geschud, want de thuisploeg begon steeds dreigender te worden. Bjørn Johnsen was in de 6e en 14e minuut dichtbij een goal, maar zijn pogingen werden geblokt en gingen naast. Maar in de 23e minuut keken we wel tegen een achterstand aan. Een corner werd weggebokst door Unnerstall – door het midden – en die bal kwam bij Danny Bakker terecht. Hij schoot zwakjes, maar de bal werd van richting veranderd door Johnsen waardoor Unnerstall kansloos was: 1-0.

Een flinke domper voor de Venlonaren, vooral omdat het onnodig was. Er was weliswaar wel flink wat dreiging van ADO, maar echt concrete kansen kregen ze niet. Net voor het half uur, in de 28e minuut, kreeg Thy wat ruimte aan de rechterkant en gaf een scherpe voorzet op Torino Hunte. Hunte kwam niet goed uit met zijn passen en zijn inzet ging net de kant op waar de nietsvermoedende Robert Zwinkels ook stond. Ook in de 40e minuut kon VVV op het doel vuren via Thy, maar de inzet was net te scherp en ging voorlangs. Dat betekende dat VVV met een 1-0 achterstand de rust inging.

Het was een vrije slecht qua veldspel van de Venlonaren in de eerste helft, veel ballen gingen verloren en er werd onzorgvuldig met balbezit omgegaan. Dit moest in de tweede helft echt gaan veranderen, maar ADO kwam ook goed uit de startblokken. Zij kregen in de 52e minuut een redelijke kans. Na een voorzet van Becker kopte Erik Falkenburg – die in Venlo nog een knappe goal maakte – in de handen van Unnerstall. Tien minuten later in de 62e minuut kreeg Johnsen bijna een levensgrote kans, maar de sliding van Janssen voorkwam dat. Nog steeds bleef die minimale achterstand op het scorebord genoteerd.

Enkele minuten later werden er wissels toegepast in het Venlose team. Moreno Rutten was geblesseerd geraakt door een verdedigende actie en werd dus vervangen door Tristan Dekker in de 65e minuut. Twee minuten later was er opnieuw een wissel aan Venlose zijde. Hunte verliet ook het speelveld en zijn vervanger in de 67e minuut was Johnatan Opoku. Dit leek de impuls te zijn die VVV aanvallend nodig had. Een goede voorzet van Dekker kwam bij Van Crooij terecht – die enigszins zwak speelde – en hij kopte op de paal! Frustrerend, maar je kon wel proeven dat VVV sterker begon te worden. Zoals ze altijd lijken te doen in die laatste twintig minuten van een uitwedstrijd.

In de 77e minuut werd er aanvallend gewisseld aan Venlose zijde: Romeo Castelen verving Jerold Promes en dat was tevens het debuut van Castelen in het shirt van VVV. De debutant liet een goede indruk achter en zijn blik naar voren hielp de rest van de ploeg ook. De kansen begonnen te komen voor VVV. Eerst was het Van Crooij die de bal niet in het doel kreeg en daarna was het Opoku, maar die zag zijn schot voorlangs gaan. Maar in de 86e minuut was het dan wel raak. Thy kopte een bal heel goed door – kon nog wel eens zijn enige gewonnen duel van de avond zijn – en Opoku liep erg slim op het randje van buitenspel – misschien zelfs er over. Hij stond nu oog in oog met de uitkomende keeper Zwinkels en faalde niet: 1-1!

Waar je dacht dat VVV nu het gelijkspel zou koesteren, wilden de spelers veel meer. Eerst werd een schot van Van Crooij geblokt en de moeder der alle kansen was voor Ralf Seuntjens. Oog in oog met de keeper schoot hij recht op de keeper af en hij had echt de 1-2 op zijn schoen. Helaas..
Na 94 minuten floot Higler af voor het einde van de wedstrijd en was het gelijkspel een feit. Vooraf hadden we waarschijnlijk getekend voor dat ene punt en omdat 86 minuten tegen een achterstand aankeken, is dat zeker een verdienste. Maar toch hadden we meer verdiend, want we hadden veel meer kansen dan ADO. We moeten echt de kansen gaan afmaken, maar we hebben wederom een puntje gepakt en dat is ook zeer belangrijk!

ADO Den Haag – VVV-Venlo 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 23. Johnsen (1-0), 86. Opoku (1-1)
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Gele kaarten: Janssen, Seuntjens en Van Crooij (VVV-Venlo).

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten (65. Dekker), Promes (76. Castelen), Töseler en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Van Crooy, Thy en Hunte (67. Opoku).