Ajax – VVV-Venlo

Ajax 4 - 1 VVV-Venlo
18 apr 2018 - 20:45Johan Cruyff Arena, Amsterdam

VVV-Venlo heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de uitwedstrijd tegen nummer 2 Ajax. De eerste helft kon VVV lang prima mee met de Amsterdammers, maar aan het einde van de eerste helft en het begin van de tweede helft gooiden ze er een tandje bovenop. Uiteindelijk werd het 4-1 in het voordeel van de gastheren.

Voor VVV-Venlo was het een wedstrijd die er niet meer echt toedeed, net zoals de komende wedstrijden tegen Roda JC en FC Utrecht. Door het gelijkspel van Roda JC en PSV, was definitieve handhaving al een feit en zo konden de Venlonaren eigenlijk vrijuit spelen in de Johan Cruijff Arena. Dat moest gebeuren zonder Lennart Thy en Romeo Castelen in de basis. Thy had nog last van zijn voetblessure en Castelen begon op de bank. Ook Janssen begon op de bank waardoor er in een andere formatie gespeeld werd dan we gewend waren dit seizoen:

Unnerstall; Labylle, Promes, Röseler, Dekker; Van Bruggen, Post, Rutten; Hunte, Seuntjens en Van Crooij

Officieel waren er 52.000 kaarten verkocht, maar er zaten ongeveer 30.000 mensen in het stadion, hetgeen een vreemd gezicht gaf. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, dat was van tevoren al duidelijk. Dat bleek in de 7e minuut dan ook meteen. Unnerstall bracht goed redding op de inzet van Schone, maar maakte Van Bruggen een overtreding en floot scheidsrechter Kamphuis voor een strafschop. Diezelfde Schone ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd goed gekeerd door onze geweldig keeper. Unnerstall bleek maar weer eens nog meer goud waard te zijn dan we al dachten. De stand bleef zodoende 0-0. Post moest even later gewisseld worden en het lijkt erop dat hij een fikse knieblessure heeft. Geruchten over een (in)gescheurde knieband doen al de rondte, maar zeker weten we het nog niet.  Ajax leek hierdoor een beetje van slag te zijn en speelde vrij futloos. Dit werd nog eens versterkt door een rare sfeer in het stadion. Het fluiten en toejuichen van Ziyech was een van de raarste dingen die ik meegemaakt heb in een stadion.

Daarna volgde een salvo van halve pogingen van de Amsterdammers. Achtereenvolgens probeerden Van de Beek, Mazraoui, Ziyech en Wöber het. Al deze pogingen waren vrij ongevaarlijk en VVV kwam in deze fase eigenlijk niet echt in problemen. Sterker nog, in de 43e minuut kwamen de Venlonaren op voorsprong in Amsterdam. Labylle gaf een goede pass over de defensie en Seuntjens leek verkeerd te draaien, maar hij nam de bal heerlijk op zijn pantoffel net buiten de 16. Een snoeiharde knal passeerde keeper Onana en de bal verdween in het doel: 0-1! Wie had dat gedacht? Helaas konden we daar niet heel lang van genieten, want twee minuten later werd het 1-1 door doelpunt van Neres. Daar kon ik wel enigszins vrede mee hebben, omdat Ajax al even aan het aandringen was. Wat nogal frustrerend was dat Neres even later de 2-1 tegen de touwen schoot en dat was dan ook tevens de ruststand.

De Ajacieden begonnen furieus aan de tweede helft en bleven hoog druk zetten op de helft van VVV. Toch was de eerste kans voor de Venlonaren, nadat Van Crooij aan buitenspel ontsnapte en oog in oog met Onana kwam te staan. Helaas produceerde hij een zwak schot en bleef de stand op 2-1 staan. Ajax bleef hierna aandringen met Huntelaar, Kluivert en Wöber. Maar Unnerstall en de lat wisten VVV in de race te houden. Maar in de 59e minuut sloeg het noodlot toe. Nadat Janssen uitgleed kon Neres makkelijk opstomen en Huntelaar bedienen. Die schoot beheerst raak: 3-1. Nu was het wel gedaan met het verzet van VVV en ze konden eigenlijk niets meer forceren met verschillende counters.

Promes moest geblesseerd het veld verlaten en dat was opnieuw een aderlating voor de geel-zwarten, omdat er weer een sterkhouder het veld moest ruimen. Niet veel later werd de voorsprong van Ajax uitgebreid door Ziyech. De roemruchte speler schoot via de binnenkant van de paal raak: 4-1. Unnerstall voorkwam dat het erger werd door inzetten van Van de Beek, Dolberg en Ziyech te pareren. Bij VVV mocht de 18-jarige Linthorst nog invallen, maar verder gebeurde er eigenlijk niets spannends meer in de Johan Cruijff Arena. Na 90 minuten vond de arbitrage het wel genoeg geweest en werd er afgefloten voor het einde van de wedstrijd.

Door deze nederlaag veranderd er niet heel veel voor VVV-Venlo, alleen dat de Venlonaren nu een plaats zakken naar plek 13. Er wachten nog twee wedstrijden voor VVV. Thuis tegen Roda JC en dan als laatste wedstrijd van dit seizoen, de uitwedstrijd bij FC Utrecht. Hopelijk kunnen we nog twee keer knallen. Een ding is zeker, we zijn lekker veilig!

Ajax – VVV-Venlo 4-1 (2-1)

Scoreverloop: 43. Seuntjens (0-1), 45. Neres (1-1), 45. Neres (2-1), 59. Huntelaar (3-1), 79. Ziyech (4-1)

Gele kaarten: –

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 30.000

Opstelling Ajax:

Onana; Veltman (38. Kristensen), De Ligt, Wöber, Ziyech, Schöne, Van de Beek, Mazraoui (84. Ekkelenkamp), Neres, Huntelaar (68. Dolberg), Kluivert.

Opstelling VVV-Venlo

Unnerstall; Dekker, Promes (70. Korkmaz), Röseler, Labylle, Rutten (89. Linthorst), Post (12. Janssen), Van Bruggen, Van Crooij, Seuntjens, Hunte.

Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zaterdag werd gespeeld tussen Ajax en VVV-Venlo. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Ralf Seuntjens maakte een schitterende goal in Amsterdam. Deze goal kun je hieronder terugkijken. De beelden zijn van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd tegen Ajax, door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd –  en spits Ralf Seuntjens. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd met Ajax: “Er is wel een flesje open gegaan ja ” (klik op de afbeelding voor de video)

2858900_Editorial

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd met Ajax: “Post heeft zijn knieband gescheurd dus dat is vervelend” (klik op de afbeelding voor de video)

2859086_Editorial

Spits en doelpuntenmaker Ralf Seuntjens na de wedstrijd met Ajax: “Kom zelf uit Breda en wil graag de stad helpen” (klik op de afbeelding voor de video)