AZ – VVV-Venlo

AZ 0 - 0 VVV-Venlo
10 feb 2018 - 20:45AFAS Stadion, Alkmaar

Het was even afwachten hoe VVV-Venlo zich zou laten zien na de nederlaag tegen Willem II eerder deze week. Toen gingen we namelijk hard en verdiend onderuit, nu wachtte nummer 3 AZ op ons. AZ had enorm veel balbezit en dreiging naar voren, maar na 90 minuten spelen stond nog steeds de brilstand genoteerd en had kon VVV weer punt toevoegen aan het totaal.

Niet alleen zou het dus een enorm lastige wedstrijd worden voor de Venlonaren, maar ik denk ook dat veel mensen benieuwd waren om te zien hoe VVV zou reageren op de nederlaag in Tilburg. In de thuiswedstrijd tegen AZ speelde VVV ook zeker een goede wedstrijd, maar de individuele klasse van AZ bleek net te veel te zijn voor ons. Gisterenavond leek het er ook op dat VVV het onderspit zou delven, maar met voetbal weet je het maar nooit. De bal is rond en dat soort uitspraken.

VVV begon de wedstrijd met een aantal wijzingen in de basiself. Omdat Jerold Promes geblesseerd was speelde Damian van Bruggen op die positie. Danny Post nam zijn plaats in het middenveld weer over. Verder stonden Torino Hunte en Romeo Castelen – hij maakte zijn basisdebuut voor VVV – voorin op de flanken, het leek erop dat Vito van Crooij nog teveel last had van kleine pijntjes om een hele wedstrijd te spelen. Een iets andere formatie weer, maar dat bewijst ook dat de bank ook kwaliteiten bezit.

Het spelbeeld van de eerste helft was vooral dat AZ aanviel en VVV zich beperkte tot het verdedigen. Dat was ook wel te verwachten, maar ruim 3/4 van het balbezit was voor de gastheren en daardoor konden we zelf niet echt een vuist maken. Toch was het VVV dat in de eerste 10 minuten twee keer gevaarlijk eruit kwam. Een harde vrije trap van Clint Leemans kwam op de vuisten van Bizot en een schot van Castelen ging rakelings langs het doel. AZ had het meeste de bal, maar doordat VVV ze niet toeliet om tot een schot te komen, waren ze eigenlijk nooit echt gevaarlijk. Mats Seuntjens en Wout Weghorst probeerde het van afstand, maar de pogingen waren niet gevaarlijk.

In de 20e minuut moest Damian van Bruggen gewisseld worden vanwege een blessure en dat leek een echt aderlating te zijn. Jens Janse kwam daarvoor in de plaats, maar de spoeling wordt zo wel dunner met de blessures. Met een gebleseerde Promes en Van Bruggen, zijn er centraal achterin niet veel keuzes meer. Opvallend genoeg volgde hierna twee kansen voor VVV met een schot van Lennart Thy en van Torino Hunte, maar deze konden ook geen potten breken. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een vrije trap op de rand van de 16 voor AZ. Wout Weghorst ging achter de bal staan, maar zijn inzet ging over en daardoor gingen we met een 0-0 tussenstand de rust in.

Eigenlijk een prima ruststand, maar ook met de wetenschap dat AZ het tempo waarschijnlijk wel zou opschroeven en dat deden ze ook in de tweede helft. Tot aan de 75e minuut was het eigenlijk een richtingsverkeer in Alkmaar. De thuisploeg bleef maar aandringen en dwong Lars Unnerstall tot drie moeizame reddingen. Of het kwam door de wind of doordat er een beetje gegrabbeld werd door onze keeper, is niet duidelijk. Maar de stand bleef op 0-0 staan en dat was het enige dat telde. De druk werd nog maar eens opgevoerd door AZ, maar VVV bleef goed staan en als collectief verdedigen. Zoals veel mensen het zouden typeren, het was echt een Venlose muur. Na 94 minuten lange minuten floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en was er loon naar werken. VVV heeft een zwaarbevochten punt gehaald bij de nummer 3 van de ranglijst en zich daarmee uitstekend hersteld van de nederlaag tegen Willem II.

Volgende week vrijdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan spelen we namelijk thuis tegen FC Groningen en mochten we dan de winst halen, dan zijn er weer hele grote stappen gemaakt richting lijfsbehoud.

AZ – VVV-Venlo 0-0 (0-0)

Scoreverloop: –

Gele kaarten: Bel Hassani (AZ), Castelen, Janssen (VVV-Venlo)

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 14.023

Opstelling AZ:

Bizot; Svensson (81. Van Rhijn), Hatzidiakos, Wuytens. Ouwejan; Midtsjö, Van Overeem (76. Bel Hassani), Koopmeiners (59. Idrissi), Jahanbakhsh; Weghorst en Seuntjens

Opstelling VVV-Venlo:

Unnerstall; Rutten, Röseler, Van Bruggen (20. Janse), Janssen; Seuntjens, Post, Leemans; Castelen (70. Opoku), Thy en Hunte (87. Van Crooij)


Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zaterdag werd gespeeld tussen AZ Almaar en VVV-Venlo.

https://youtu.be/O4-4qg6ha4U

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – aanvoerder Danny Post en Romeo Castelen. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Schermafbeelding 2018-02-12 om 13.07.38

Trainer Maurice Steijn voor de wedstrijd AZ – VVV-Venlo:

“Ik ben voorzichtig met Van Crooij & Opoku.” (klik op de afbeelding voor de video)

Schermafbeelding 2018-02-12 om 13.08.53

Romeo Castelen na de wedstrijd AZ – VVV-Venlo:

“Verplicht drinken? Dat is geen probleem.” (klik op de afbeelding voor de video)

Schermafbeelding 2018-02-12 om 13.08.39

Aanvoerder Danny Post na de wedstrijd AZ – VVV-Venlo: 

“We gaan met de selectie als Duitser karneval vieren.” (klik op de afbeelding voor de video)

Schermafbeelding 2018-02-12 om 13.09.04

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd AZ – VVV-Venlo:

“Ik denk dat Willem II een incident was.” (klik op de afbeelding voor de video)