Blauw Geel’38 – VVV-Venlo

Blauw Geel'38 0 - 3 VVV-Venlo
21 sep 2017 - 19:45Veghel

In de Jupiler League hadden we regelmatig wedstrijd door de week, maar in de Eredivisie is dit niet het geval. Dat kon maar een ding betekenen: de beker. Op een donderdagavond moesten we ons begeven naar het Brabantse Veghel om te voetballen tegen de plaatselijke Derde Divisionist Blauw Geel ‘38/Jumbo. Werkelijk waar, die amateurploegen met die sponsornamen. Doot det thoes.

Op het Prins Willem Alexander Sportpark – ja ik verzin het ook niet niet – werd op 19.45 afgetrapt en het was best een prima bedoeling. Een paar omhoog geplaatste ‘stewards’ en krijsende kinderen van Blauw Geel daargelaten was het allemaal vrij gemoedelijk op het sportpark. We zagen dat er wat andere mensen in de basisopstelling bivakkeerden. Etienne Amenyido, Delano van Crooij, Mink Peeters, Damian van Bruggen en Kelechi Nwakali begonnen bij de eerste elf. Op het kunstgras van Blauw Geel was het niet fantastisch de eerste 10 minuten, daarna kwam de eerste kans. Maar niet voor VVV, maar voor Blauw Geel. Het mannetje van de gastheren had een dot van een kans, maar zijn poging werd gekeerd door Delano van Crooij.

In de 28e minuut veranderde er toch iets aan die hatelijke brilstand op het scorebord. Damian van Bruggen kreeg de bal aan de rechterkant op pakweg zo’n 25 meter van het doel en haalde verwoestend uit. De bal verdween in de rechterbovenhoek: 0-1 voor VVV-Venlo!

Nog geen 10 minuten later in de 37e minuut zagen we de stand op 0-2 komen. Etienne Amenyido had een basisplaat en speelde vrij sterk. Dit sterke spel bekroonde hij met een een individuele actie die hij goed wist af te werken. Hij schoot raak met rechts in de linkerhoek.

Nog geen twee minuten later dacht Terry Antonis dat hij ook wel kon voetballen en daar was ik het helemaal mee eens. De middenvelder stifte de bal prachtig over de keeper heen en maakte daarmee een belachelijk mooi doelpunt: 0-3 voor VVV! Met een 0-3 tussenstand gingen de Venlonaren ook de rust in.

De tweede helft begon met dezelfde elf namen en ik moet zeggen dat onze vriend van Real Madrid niet echt goed speelde, je zag dat hij er echt in moest komen. Je zag dat hij veel potentie heeft, maar het kwam er deze pot niet uit. Amenyido maakte een degelijke indruk, Van Brugg en en Nwakali deden dat ook.

Eigenlijk kunnen we vrij kort zijn over de tweede helft, er gebeurde vrij weinig. VVV kwam er soms nog wel aardig uit, maar in de laatste fase waren ze niet zuiver in de passing of in de afwerking. Antonis kreeg nog een grote kans in de 64e minuut maar hij schoot tegen de keeper aan. Na 92 minuten voetbal vond scheidsrechter Mulder het wel prima en was de overwinning een feit. VVV bekert verder.

Zondag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, dan wordt er gevoetbald tegen PEC Zwolle. Weer lekker gewoon voor de eredivisie. 

Blauw Geel ‘38/Jumbo – VVV-Venlo 0-3 (0-3)

Scoreverloop: 28. Van Bruggen (0-1), 37. Amenyido (0-2), 39. Antonis (0-3)

Gele kaarten: –

Rode kaarten: –

Opstelling VVV-Venlo:

D. Van Crooij: Labylle (78. Labylle), Röseler, Post (67. Van Dijk), Van Bruggen; Leemans (83. Bezzat), Antonis, Nwakali, Tissoudali, Amenyido en Peeters

Samenvatting