EVV Echt – VVV-Venlo

EVV Echt 4 - 3 VVV-Venlo
02 aug 2017 - 19:00Sportpark In de Bandert, Echt

Het lijkt inmiddels wel een vaststaand gegeven te worden voor VVV, spelen tegen EVV. Iedere zomer of winterstop lijkt er wel een oefenwedstrijdje tegen de Derde Divisionist uit Echt gespeeld te worden. Ook woensdagavond werd er gespeeld tegen de provinciegenoten. Ditmaal op het terrein van Rios ’31 omdat het kunstgrasveld van EVV nog niet aangelegd was.  Met een half B-efltal ging VVV de boot in en verloren ze met 4-3 van EVV.

Enkele vaste waarden en beoogde basisspelers kregen rust van de technische staf. Lars Unnerstall, Moreno Rutten, Vito van Crooij, Jerold Promes, Roel Janssen, Lennart Thy, Nils Röseler en Tarik Tissoudali kregen allen ‘rust’. Met een ietwat geïmproviseerde opstelling begonnen de Venlonaren aan de wedstrijd, ook Jens Janse die op proef was stond in de basis. Hij speelde centraal achterin.

Het eerste gevaar kwam in de 16e minuut van EVV, maar die poging bleek een prooi te zijn voor keeper Delano van Crooij en dat wist de Venlonaren toch enigszins wakker te schudden. In de 20e minuut was daar de eerste poging van de Venlose formatie via Ralf Seuntjens, maar zijn rollertje zou niemand verrassen. Een minuut later zorgde een volle poeier van Antonis bijna voor de 0-1, maar de keeper bracht goed redding. In de 27e minuut kwamen de Venlonaren verdiend op 0-1 voorsprong, nadat Bezzat met een subtiele voetbeweging met een stift de keeper wist te verschalken: 0-1. Met deze stand gingen we ook rusten in Echt, met de wetenschap dat het in de tweede week lekker ging regenen. En niet zo’n beetje ook.

In de loop van de tweede helft kwamen verschillende jeugdspelers in het veld, waardoor de defensie en het middenveld een flinke injectie jeugdigheid kregen, maar ook onervarenheid. In de 56e minuut kwamen de Venlonaren op 0-2 nadat een goede actie van Bezzat werd “bekroond” met een doelpunt. Een verdediger van EVV werkte de bal namelijk in eigen doel. Enkele minuten later scoorde EVV de 1-2, via Polman en de defensie ging niet vrijuit hier. VVV herpakte zich en in de 69e minuut betaalde zich dat uit in de vorm van een goal. Een vlotte combinatie met overzicht op de helft van EVV en uiteindelijk was Danny Post het eindstation. Zijn schuiver verschalkte de keeper: 1-3.

Lang konden we niet genieten van die 1-3, want direct daarna scoorde Polman opnieuw na een moment van onachtzaamheid van keeper Van Crooij: 2-3. Op dit moment kon goed gezien worden waar de Venlose defensie nog echt kwetsbaar is en dat het verschil tussen eerste elftal en jeugd, nog ontzettend groot is. In de 79e minuut stapten de Venlose verdedigers verkeerd, waardoor Polman wederom kon ontsnappen en hij rondde goed af: 3-3. Knap afgewerkt, maar dit stond niet in de planning voor VVV. In de 86e minuut kwam EVV zelfs op voorsprong, Argoubi omspeelde Van Crooij en schoot de bal binnen: 4-3. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de nederlaag een feit.

Maurice Steijn zei het volgende over de wedstrijd: “Voor mij was het vooral belangrijk dat Clint Leemans en Danny Post weer negentig minuten vol konden maken. En dat Tristan Dekker weer een helft kon spelen. Maar het is natuurlijk wel zo dat er teveel fouten werden gemaakt. Het niveau van de eerste zestien spelers ligt dicht bij elkaar, maar er moeten absoluut nog stappen gemaakt worden.” 

Nederlagen zijn nooit fijn en wennen nooit, maar enkele nuances moeten wel worden aangebracht. VVV-Venlo speelde zonder enkele basiskrachten en bracht veel onervaren jeugd in. De defensie die Van Crooij voor zich kreeg, was er een die hij niet gewend is. Maar de goals van EVV vielen allemaal door persoonlijke fouten en die moeten eruit, want in de Eredivisie worden die genadeloos afgestraft. Winnen van Real Sociedad, verliezen van EVV. Het zegt nog niet veel. Komende zaterdag is een mooi meetpunt waar we staan op dit moment, dan spelen we tegen NEC Nijmegen. En een week daarna, begint eindelijk de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sparta!

EVV Echt – VVV-Venlo 4-3 (0-1)

Scoreverloop: 27. Bezzat (0-1), 56. ED (0-2), 60. Polman (1-2), 69. Post (1-3), 70. Polman (2-3), 79. Polman (3-3), 86. Argoubi (4-3)

Gele kaarten: Post (VVV-Venlo)

Rode kaarten: –

Toeschouwers: ca. 400

Opstelling EVV : Michel Vercruysse (46. Tim van Renselaar), Tom Hanssen, Reno Kochanowski, Rick Geenen,Julien Clout (75. Gianluca Ligotti), Aron Gielen, Joey Dekkers, Shaquille Simmons, Chefrino Eind (46. Faissal Argoubi), Jasko Dzurlic, Rick Polman

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Dekker (46. Van Dijk), Post, Janse (61. Van Horne) en Labylle; Seuntjens (46. Gielen), Antonis en Leemans; Bezzat, Respen en Hunte (75. Rijkers).