FC Groningen – VVV-Venlo

FC Groningen 1 - 1 VVV-Venlo
10 sep 2017 - 16:30NoordLease Stadion, Groningen

Groningen uit. De verste uitwedstrijd van het seizoen en dat na zo’n interlandpauze. Je hoort mij zeker niet klagen en het was een dagje uit met een enerverend slot. De Venlonaren wisten namelijk in de blessuretijd de 1-1 te maken, waardoor VVV-Venlo zeer verdiend met een 1-1 gelijkspel richting Venlo kon keren.

Als je aankomt bij de Euroborg, denk je wellicht waar is dat stadion dan? Het stadion ziet er van buiten echt niet uit en dat komt de naam van FC Groningen niet ten goede. Maar goed, dat boeit verder ook eigenlijk niet als je moet ballen, nietwaar? Groningen had gewonnen van FC Utrecht, wat ik zeker zeer verrassend vond als je kijkt naar de eindstand. Maar als je de wedstrijd had gezien, kon je makkelijk concluderen dat Groningen gewoon met 22-2 had moeten verliezen. Dit gebeurde niet, want zo is het leven nu eenmaal.

We klagen nog wel eens dat de Koel nooit vol zit, nou in Groningen kunnen ze er ook wat van. Ik zag veel groen en dat bedoel ik dat niet dat het groen zag van de mensen. Heel veel lege stoeltjes en dat gaf toch een redelijk kil gevoel, maar verder deerde het me ook niet aangezien we hier toch voor VVV waren. De buik was goed gevuld met een Holsteiner Schnitzel die over de grens in het Duitse Meppen was binnengeharkt, dus voor ons kon de wedstrijd beginnen.

Enfin. De wedstrijd tegen de plaatselijke FC begon redelijk voortvarend voor de thuisploeg. Het eerste schot van VVV kwam in de 9e minuut, Leemans kreeg de bal en schoot van een meter of 20 op de kist, maar dat vormde geen probleem voor Padt. In de 15e minuut viel de bal echter aan de andere kant in het doel. Unnerstall kon de eerste aanval nog afslaan, maar daarna was hij machteloos bij een schot van dichtbij van Mahi: 1-0.

Na een half uur spelen ging de storm van Groningen liggen en kwam VVV beter aan bod. Tissoudali stuurde Thy weg en zijn inzet werd van de lijn gehaald in de 29e minuut. Even later in de 31e minuut kreeg VVV een levensgrote kans via Hunte die goed werd weggestuurd door Tissoudali, onze grote vriend Hunte had zeeën van tijd. Alleen hij dacht nog meer tijd te hebben en werd toen van de bal gelopen door Kane. Laten we zeggen dat de frustratie even heel hoog zat na dat moment.

Na de eerste helft kon eigenlijk geconcludeerd worden dat Groningen niet veel in te brengen had en VVV eigenlijk ook te weinig deed. Leemans, Hunte en Rutten mochten in de tweede helft hun niveau nog wel even opschroeven. Met goede hoop begon de tweede helft en zoals het een VVV supporter betaamt, werd deze gelijk de grond ingetrapt in de 48e minuut. Veldwijk snelde weg uit de rug van Promes en die kon alleen corrigeren door een overtreding te maken in de 16-meter: penalty voor Groningen en een gele kaart voor Promes. Promes mocht nog blij zijn dat ‘ie geel kreeg en niet van het veld werd gestuurd.

Mahi ging achter de bal staan en hij was eigenlijk de enige aan Groningse zijde die iets klaarkreeg. Hij schoot de bal halfhoog en hard richting de linkerhoek, maar onze beest van een doelman wist te bal uit het doel te ronselen. Wat een eindbaas! Lars Unnerstall, wat een machine. De stand bleef 1-0 en VVV kon even op adem komen.

Hunte en Leemans wisten hun niveau enigszins te herstellen in die tweede helft en via voorzetten van Tissoudali werden Hunte, Seuntjens en Thy gevaarlijk, maar konden ze niet gevaarlijk genoeg zijn voor het doel van Padt. Wat een naam trouwens Padt.  Mahi werd in de 58e minuut weer gevaarlijk op onze helft, maar Röseler verdedigde als een baas en VVV kon weer verder bouwen. Röseler en Promes stonden hun mannetje tegen Mahi, Idrissi en Veldwijk.

In de 72e minuut kwam VVV nog goed weg wanneer FC Groningen gevaarlijk voor het doel kwam, maar Unnerstall stond weer keurig op te letten. Ook in de 89e minuut liet Unnerstall weer van grote waarde te zijn door een kopbal van Van Weert uit de kruising te plukken. VVV was vele malen sterker in deze fase van de wedstrijd en zou echt zonde zijn om hier te verliezen. Dat dacht de ingevallen Nwakali ook in de 91e minuut. Een afvallende corner – waar Unnerstall zelfs naar voren was geklommen – werd weer heroverd door Van Bruggen en die bracht de bal weer in. Nwakali wipte de bal over zijn directe tegenstander en Thy stond goed op te letten en gaf de pass aan Nwakali. Die kopte de bal vaardig met een kleine boog over Padt heen: 1-1! VVV zorgde voor een punt in de extremis! HEERLIJK!

Nwakali rende naar de bank toe, maar niet de bank van VVV. Voor de bank van Groningen werd het feestje gevierd door werkelijk alle selectiespelers. Schitterend om te zien dat iedereen zo begaan met elkaar was, wat een slotfase!

7 punten na 4 duels spelen, is voor een promovendus heerlijk. VVV doet het echt lekker en daar mogen we best trots op zijn. Natuurlijk zijn we net op weg, maar een goede start kan veel betekenen aan het einde van de rit. Volgende week wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan spelen we uit in de speelhal die de Gelredome heet, tegen Vitesse.

FC Groningen – VVV-Venlo 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 15. Mahi (1-0), 90+1. Nwakali (1-1)

Toeschouwers: 15.832

Gele kaarten: Larssen, Warmerdam (FC Groningen) Rutten, Promes (VVV-Venlo)

Opstelling FC Groningen

Padt; Warmerdam, Larsen, te Wierik, Kane; Idrissi (56. Antuna), Jenssen, Bacuna (62. Van Nieff), Drost; Veldwijk en Mahi (78. Van Weert).

Opstelling VVV-Venlo

Unnerstall; Labylle, Promes, Röseler (83. Van Bruggen), Dekker; Leemans, Post, Seuntjens; Tissoudali (65. Opoku), Thy en Hunte (75. Nwakali).

Interviews

Interview met Maurice Steijn na de wedstrijd tegen FC Groningen; “In de eerste helft miste ik de overtuiging.”

Schermafbeelding 2017-09-11 om 21.47.59

(Klik op de afbeelding om het interview te bekijken.)

Interview met matchwinner Kelechi Nwakali; “Ik ben blij met de kans van de trainer!”

Schermafbeelding 2017-09-11 om 21.47.51

Interview met aanvoerder Danny Post; “Ik vond ons de tweede helft beter dan Groningen.”