FC Utrecht – VVV-Venlo

FC Utrecht 1 - 0 VVV-Venlo
06 mei 2018 - 14:30Stadion de Galgenwaard, Utrecht

VVV-Venlo heeft ook de laatste wedstrijd van de competitie niet winnend weten af te sluiten. In Stadion de Galgenwaard werd het tegen FC Utrecht 1-0 in het voordeel van de gastheren. Een afsluiting van de competitie met gemengde gevoelens, maar het optreden van de Venlonaren was een stuk positiever dan de afgelopen weken.

Grote verrassing was dat Delano van Crooij op doel mocht beginnen deze wedstrijd. Er was niets aan de hand met Unnerstall, maar ik denk dat dit een van de beloningen is van Steijn. VVV begon verder met Leroy Labylle en Tristan Dekker op backposities, waardoor Roel Janssen op de bank moest beginnen. Ook Damian Van Bruggen stond niet in de basiself, maar hij was geblesseerd. Dit hield in dat Moreno Rutten wederom op het middenveld te zien was naast Clint Leemans en Ralf Seuntjens. Voorin mocht Romeo Castelen starten en nam Torino Hunte plaats op de bank. Niet het beste elftal – met de blessures van Post, Opoku en Van Bruggen moet er al een aantal weken gepuzzeld worden – maar zeker ook geen slecht elftal voor Venlose begrippen.

FC Utrecht stond op de 5e plek en wist van tevoren al dat ze de play-offs in zouden gaan. Zij wilden graag het goede gevoel hanteren en daar hoorde een overwinning op VVV bij. In die beginfase leek het er ook op dat ze een ruime overwinning zouden gaan boeken, want ze kwamen redelijk furieus uit de startblokken. Toch was het VVV dat het eerste gevaar stichtte. Een schot van Leemans werd gekraakt, waardoor er een hoekschop werd gegeven. Uit die corner waren Jerold Promes en Romeo Castelen ontzettend dicht bij een doelpunt, maar Jensen keepte een goede wedstrijd en bracht ook redding op deze pogingen.

Hierna was FC Utrecht heer en meester in de eerste helft. VVV-Venlo moest zich in deze fase beperken tot verdedigen en ballen wegrossen, hetgeen wel goed lukte. De gastheren waren zeer gevaarlijk met Dessers (2x), Klaiber en Kerk – maar gelukkig stond Van Crooij goed te keepen én stond het vizier van de Domstedelingen niet op scherp. Ook later kopte Klaiber op de lat en Dessers schoot ook op de lat, waardoor we heel goed wegkwamen. Dat het nog 0-0 bij rust stond kwam mede door een hele goed ingreep van Nils Röseler. FC Utrecht was beter in die eerste helft, maar verdedigend stond het eigenlijk best wel prima bij de Venlonaren.

De tweede helft begon met een wissel aan Venlose zijde, Promes bleef achter in de kleedkamer en Janssen was zijn vervanger. Eigenlijk gebeurde er niet zo bijzonder veel in de tweede helft, het lee alsof VVV vrij gemakkelijk overeind bleef. Ze kregen zelfs een goede kans op een doelpunt, want Leemans nam een goede vrije trap. Keeper Jensen is echt een prima sluitpost, want hij pareerde deze inzet. Verder dan dit kwam VVV-Venlo niet in deze wedstrijd. FC Utrecht probeerde het met een schot van Dessers, maar die kon gewoon niet scoren deze wedstrijd. Klich daarentegen wel en dat deed hij in de 71e minuut. De enige keer dat de Domstedelingen een korte combinatie bij de 16-meter konden uitvoeren was het ook meteen raak: 1-0.

Direct hierna probeerde Kerk het nog met een stiftje, maar dat vormde geen gevaar voor de Venlonaren en na 90 minuten en beetje was het gedaan.  Het was wel duidelijk dat het gedaan was met de energie van VVV-Venlo. Het vat is al een aantal wedstrijden leeg, getuige de reeks van 13 wedstrijden op rij waarin niet gewonnen werd. Daar staat tegenover dat we ons 3 wedstrijden voor het einde van de competitie, veilig hadden gespeeld en ons eredivisie verblijf met minimaal een seizoen is verlengd. Dat is een prestatie van formaat!

FC Utrecht – VVV-Venlo 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 71. Klich (1-0)

Gele kaarten: Van der Maarel, Klich (FC Utrecht), Promes (VVV-Venlo)

Rode kaarten: –

Toeschouwers:19.669.

Opstelling VVV-Venlo:

Delano van Crooij; Tristan Dekker ( 70. Jens Janse), Jerold Promes ( 46. Roel Janssen, 82. Torino Hunte), Nils Röseler en Leroy Labylle; Ralf Seuntjens, Moreno Rutten en Clint Leemans; Romeo Castelen, Lennart Thy en Vito van Crooij.

Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zondag werd gespeeld tussen FC Utrecht en VVV-Venlo. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd tegen FC Utrecht, door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd –  en middenvelder Ralf Seuntjens. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht: “Zoals het er nu naar uitziet blijf ik bij VVV-Venlo” (Klik op de afbeelding voor de video)

2874442_Editorial

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd tegen FC Utrecht: “De kans dat Unnerstall blijft is niet heel groot” (Klik op de afbeelding voor de video)

2874821_Editorial

Aanvoerder en middenvelder Ralf Seuntjens na de wedstrijd tegen FC Utrecht: “Al met al hebben we het als promovendus goed gedaan” (Klik op de afbeelding voor de video)