PEC Zwolle – VVV-Venlo

PEC Zwolle 1 - 1 VVV-Venlo
04 mrt 2018 - 12:30Macparc Stadion, Zwolle

VVV-Venlo heeft een punt overgehouden aan het duel met PEC Zwolle. In een zonnig Zwolle werd er vooral flink verdedigend door de Venlonaren, maar ook kon er meegevoetbald worden in de tweede helft. Meer dan een punt hadden de Venlonaren niet verdiend en wij zijn dan ook blij met het punt.

PEC is gewoon een goede tegenstander die in het linkerrijtje staat en het beloofde dan ook een lastige pot te worden voor de geel-zwarten. Door de schorsing van Ralf Seuntjens en de plotselinge blessure van Torino Hunte, moest er hier en daar geschoven worden in de opstelling. Van Crooij en Castelen begonnen op de flanken voorin, Opoku speelde op het middenveld. Promes keerde terug in de basis en zo stond de vertrouwde verdediging er eindelijk weer.

De eerste helft was het PEC Zwolle dat de lakens uitdeelde. VVV kwam er simpelweg niet aan de pas. Iedere bal die VVV had werd snel weggewerkt of naar voren geschoten, het was vrij duidelijk dat de Venlonaren zich tot verdedigen moesten beperken de eerste 45 minuten. In de eerste helft kreeg PEC welgeteld 7 grote kansen om de score te openen via Namli, Saymak, Mokhtar en Ehizibue. Dat de rust met 0-0 gehaald werd, was vooral te danken aan het laatste verdedigend werk van VVV en het onvermogen van de gastheren om af te maken. Daarnaast werden de backs van VVV constant overlopen door de snelle, behendige spelers van Zwolle en het was dan ook min of meer afwachten wanneer tegengoal zou gaan vallen.

Dit was niet het geval in de eerste helft en we gingen de theepauze in met een 0-0 tussenstand. Ik vond het zelf fantastisch als je kijkt naar de kansen die we hadden gehad – nul dus – en hoeveel we er tegen kregen. Het liep voorin nog niet zo lekker met Opoku en Castelen, maar hopelijk kon dat in  de tweede helft beter georganiseerd worden door de Venlose formatie. VVV begon met dezelfde namen aan de tweede helft.

Waar VVV-Venlo in de eerste helft nul kansen kreeg, kreeg het in de eerste vijf minuten van de tweede helft meteen drie kansen. Ik weet niet wat Steijn in het water heeft gedaan in de rust, maar het leek te werken. Twee kansen voor Thy en een voor van Crooij, dus we gingen er maar goed voor zitten, voor die tweede helft.

In de 60e minuut moest Promes ingrijpen na een uitbraak van PEC en kreeg de thuisploeg een vrije trap op een hele gevaarlijke plek. Die trap ging er niet in, maar het was dus opletten geblazen voor de Venlonaren. In deze fase had het VVV het heel lastig en moesten er zogenaamde professionele overtredingen worden gemaakt. Dat zie je ook terug in de vier gele kaarten die we deze wedstrijd hebben gepakt. Maar VVV rechtte de rug en kreeg een serie van kansen. Castelen kon mooi door de Zwolse defensie maar werd gestopt door Sandler en Dekker – het was een penaltymoment en het was zeer discutabel -, daarna schoot Opoku op de paal en kreeg Van Crooij ook nog kansen.

In de 68e minuut werd Rutten neergehaald en kreeg VVV een vrije trap op een gunstige afstand. Niet Leemans nam die vrije trap, maar Van Crooij. En hoe! Zijn vrije trap was scherp en draaide zo richting de linkerkruising, waardoor hij keeper Boer kansloos liet! 0-1 voor VVV! Wederom uit een standaardsituatie kwam de Venlose ploeg op voorsprong en dat is echt wel een dingetje geworden dit seizoen.

Lang kon er overigens niet genoten worden van die voorsprong, want in de 73e minuut maakte PEC alweer gelijk. Een voorzet van Mokhtar werd niet goed ingeschat door zowel Lars Unnerstall als Jerold Promes, waardoor Saymak makkelijk kon binnenkoppen bij de tweede paal: 1-1. Een flinke domper voor VVV, maar ze moesten geconcentreerd blijven want Zwolle wou de volle buit. Zwolle ging nu voluit, maar echt doordrukken lukte niet. Steijn greep ook in door Leemans eruit te halen (die leek last te hebben van een blessure) en Jens Janse te brengen.

Waar je dacht dat Zwolle die laatste 5 tot 10 minuten zou knallen, leken ze ineens moe te zijn. Ze konden niet echt meer. VVV daarentegen had er nog wel zin in en kon er een paar keer goed uit komen. Helaas was het overzicht niet goed of de pass niet afdoende, waardoor de 1-2 niet gemaakt kon worden. Na 92 minuten vond scheidsrechter Manschot het wel genoeg geweest en was het 1-1 gelijkspel een feit.

Een prima prestatie als je kijkt naar het grote deel van de wedstrijd, waarin Zwolle beduidend beter was maar niet kon doordrukken. Ik denk dat VVV optimaal gebruik heeft gemaakt van de geboden kansen en dat er gewoon niet meer inzat dan een punt. Janssen en Van Crooij staan nu op scherp en zullen moeten opletten volgende week. Dan spelen we thuis in de Koel tegen Excelsior. Handhaving ligt binnen handbereik!

PEC Zwolle – VVV-Venlo 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 68. Van Crooij (0-1), 73. Saymak (1-1)

Gele kaarten: Ehizibue, Dekker, Mokhtar (PEC Zwolle), Promes, Post, Rutten, Van Crooij (VVV-Venlo)

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 12.985

Opstelling PEC Zwolle:

Boer; Ehizibue, Dekker, Sandler, Van Polen; Thomas, Bakker, Saymak; Namli, Parzyszek (84. Menig) en Mokhtar (90. Ondaan)

Opstelling VVV-Venlo:

Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans (81. Janse), Post, Opoku; Castelen (90. Labylle), Thy en Van Crooij.

Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zondagwerd gespeeld tussen PEC Zwolle en VVV-Venlo. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

https://www.youtube.com/watch?v=NrPqG14Ws-k

Doelpunt VVV-Venlo

Hieronder ook de doelpunt van Vito van Crooij.

https://www.youtube.com/watch?v=KsaDTzRguFI

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – Vito van Crooij en Lars Unnerstall. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd met PEC Zwolle: “Wilde alleen Seuntjens vervangen door Opoku”

(Klik op de afbeelding voor de video)

Schermafbeelding 2018-03-05 om 16.08.55

Vito van Crooij direct na de wedstrijd met PEC Zwolle: “Eerste vrije trap die ik neem, gaat er direct in!”

(Klik op de afbeelding voor de video)

Schermafbeelding 2018-03-05 om 16.10.37

Doelman Lars Unnerstall na de wedstrijd met PEC Zwolle: “Wil graag nadenken over een langer verblijf”

(Klik op de afbeelding voor de video)

Schermafbeelding 2018-03-05 om 16.11.46

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd met PEC Zwolle: “Goed om te zien dat Van Crooij ze binnen kan schieten!”

(Klik op de afbeelding voor de video)

Schermafbeelding 2018-03-05 om 16.13.06